Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)söndag 19 april 2015

700 döda på väg mot Fort Europa - horoskopet

En så massiv drunkningsdöd som nattens (DN) måste astro-kommenteras, även om det är Göran Greider m.fl. intellektuella och deras försök att väcka det sovande svenska folket om NATO-avtalet borgarjävlarna slöt med USA just innan folket röstade bort dem som är den viktigaste händelsen i dag.Om larmet kom till Malta vid midnatt kan man säga att Skyttascendenten ökar ju längre (söderut) i Medelhavet man placerar den sjunkna båten. Men för symboliken behövs inga siffror utan bara bildseende.

Nu förstår jag varför jag vaknade i morse och nynnade på en strof ur  Velvet Underground-medlemmen John Cales underliga sång Barracuda från 1974: "The ocean will have us all / the ocean will have us a-all". 

Jag har sagt det förr, många människor har säkerligen antenner ut mot världen men de vet inte av att lyssna - sakerna sveper förbi och man förstår inte hur nära integrerad själen är med den större Världssjäl man lever och verkar i. 

Hade jag vaknat varje morgon och nynnat den här melodin hade det varit en annan sak, men jag har bara haft sången aktuell en enda gång på senare år, och det var i samband med ett blogginlägg i november förra året: När moderaterna presenterar nya nya moderater, hamnar negern på botten. Och här alltså bokstavligen och hela 700 av dem! 

För det är moderat politik - den globala versionen - som utarmat Afrika så att båtlass efter båtlass av afrikaner söker sig mot välfärdens förmodade hjärta.

Som synes sjuder det av nybörjaren Vädurens hoppfullhet i det tursamma femte huset. Projektstartens nymåne i debutantens eller pionjärens tecken Väduren. Tänk om horoskopet hade varit klart där!

Men ascendenten som representerar olycksögonblicket tecknar (naturligtvis) en händelse på vägen som inte alls sjunger samma melodi som det övertaggade och optimistiska femte huset. Välståndets och frihetens Jupiter må vara ascendentens herre men se var den befinner sig! I havets tecken Kräftan i dödens åttonde hus!

Och eftersom den här framryckningen var ett klockrent exempel på en exil från hemlandet måste vi också titta särskilt på 12e huset, tillika förlusternas hus. Återigen ett omen om involverar den biologiska dödens och den biologiska kroppsmassans upplösning, och det är 12e husets signifikator (bhava karaka) som är hemma, Saturnus, dödens och gränsdragaren. 

Från detta iskalla omen går sedan på kartan en pil ner mot de korta dagturernas 3e hus för att påminna om att exil och kortare resor här hänger samman. Men framgångens Jupiter i havets tecken råkade alltså frysa inne i åttonde under resans gång... Utebliven framgång för den här projektstarten, debuten, exilen.

Som synes är det ett perfekt "sensationalistiskt" horoskop. Eld och Vatten i krig ger bra rubriker. Men det är också ett horoskop som påminner om hur tanklös nybörjaren Väduren och Eldelementet överhuvud är. Jupiter lever på hoppet, men Jupiter i Kräftan är inte vidare synsk och om inte framförhållningens och planeringens Saturnus är välplacerad kan Väduren (eller Eld) urarta till ren dumdristighet.

Och som slutlig iakttagelse, den märkliga fjärdehussignifikationen "sakens slut" skulle falsifiera astrologin om den inte läst som en ren tautologi. För det råkar vara Jupiter som tillfälligt äger fjärde huset och därför säger: utgången av detta ögonblickets horoskop har att göra med död i vatten (Jupiter i Kräftan i åttonde).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar