Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 5 mars 2015

När fullmånen är formidabelt svart och destruktiv...

Följande lilla händelse motsvarar perfekt det hemska fullmånehoroskop som åtföljer den. Jag understryker gnisslet genom att uttryckligen välja de värsta grundmotiven - tonvikten på Mörkrets kvalitet Tamas guna och det faktum att de onda husen (6, 8, 12) alla är aktiva men inget av de goda (5, 9). 

På himmelens höjd tronar Döden själv i en dubbelsymbol, Liemannen Saturnus i korruptionens och dödens Skorpion. Eftersom fullmånen just nu inträffar mellan två tecken av Tamas kvalitet får denna svarta Saturnus grepp via 270 grader om Månen, planeten för vardagslivets alla små händelser. Men då det är fullmåne är det också en större händelse eller en principiellt viktig sådan.


Jag gör för närvarande ett litet dataprogrammeringsjobb hemifrån och som databasservern en gammal maskin som sett bättre dar. Databasens loggbok visar hur jag knäppte av burken igår kväll och att det verkade gå bra. Men i morse 6.30 kom ett larm:
150304 23:14:10  InnoDB: Starting shutdown...
150304 23:14:15  InnoDB: Shutdown completed; log sequence number 0 2606122557
150304 23:14:15 [Note] C:\Program Files\MySQL\MySQL Server 5.1\bin\mysqld: Shutdown complete

150305  6:30:02 [Note] Plugin 'FEDERATED' is disabled.
150305  6:30:03  InnoDB: Initializing buffer pool, size = 8.0M
150305  6:30:03  InnoDB: Completed initialization of buffer pool
150305  6:30:04  InnoDB: Started; log sequence number 0 2606122557
150305  6:30:05 [ERROR] Fatal error: Can't open and lock privilege tables: Table 'mysql.user' doesn't exist

Det här är, en smula inexakt, Schrödingers katt. Blev databasen korrumperad till följd av en tappad etta eller nolla och dog under natten när datorn var avstängd, eller när jag "öppnade lådan" (knäppte på datorn) på morgonen?

Numerologer ska inte jubla för mycket över att exakt 10° av den saturniska (och för tillfället mycket skorpiondödliga) Vattumannen stiger i öster vid databashaveriet. Talvärdet "1" tecknar förvisso initierandet (här av allt oönskat man kan tänka sig - det tog fyra timmar att få skräpet att rulla och jag har tappat bort flera privata datasamlingar som jag glömt ta backup på). 

Men horoskopet får sin mening först när man sätter det i samband med personen som erfar haveriet, och det är här man kan notera att bloggaren också har en 10° Luft-ascendent - i IT-tecknet Tvillingarna. Det magiska talet "1" beskriver visserligen en begynnelse (genesis) men för den pragmatiska delen av astrologin hade jag inte kunnat knäppa på datorn i något annat ögonblick. Min medfödda ascendent (baserad på tidpunkten i födelseattesten) tecknar också "1" och därför var "eventet" tvunget att kugga i här. (Det här resonemanget motsäger Charles Carters åsikt att det finns en astrologisk triggereffekt som föregår den exakta överlappningen med en grad...)

Min kanske mest dominanta planet, Merkurius, ligger därför pyrt till om man tittar på "den världsliga förlustens" tolfte hus i horoskopet här ovan. Jag har också haft en svår muskelinflammation under snart en vecka (eller är det lunginflammation för tredje vintern i rad?) som kulminerade just före fullmånen. Det är uppenbart så att andningsvägarnas och armarnas planet Merkurius i transit genom korruptionens och försvagningens åttonde hus hos bloggaren blir ett allvarligt omen när samtidigt Merkurius disponent i tiden ligger i ohälsans sjätte hus där korruptionens Skorpion regerar! 

Missa inte hur Saturnus just nu ligger gradexakt på bloggarens "onda" Jupiter i ohälsans sjätte hus och förlamar dess möjlighet att lämna värst mycket välsignelser eller skydd.


Jag tror det är en krävande programmeringsuppgift som pågått i flera veckor och som till sist utlöst muskelinflammationen ("låg allmänvitalitet") och urladdningen i den "skyldiga" - databasen som "objektiv fiende"!  Så klassiskt de invandrarfientliga - låter någon extern ta smällen istället där den hör hemma - psyket hos bäraren av mörkret. (Kan tilläggas att den för vilken jag utför arbetet som är av typen lagerhållnings- och logistiksystem, har ett makalöst svart storkors i Mörkrets kvalitet. Det är en mycket pessimistisk typ.)

Att tekniken skriker till i Vattumannens 10e grad är således bara för bloggarens ögon - det existerar en sympatisvängning mellan motsvarande gradtal i tecken av samma element. Man kan säga att det är bloggaren som dödar Schrödingers katt genom att hans "1" den här morgonen möter tidpunktens "1" under en hemsk Saturnus och den förhöjda spänningens fullmåne.

Notera också databasens exakta budskap: "Jag kunde inte öppna min egen tabell där jag förvarar mina regler för det sociala utstötningssyndromet, vilka som ska få använda sig av mig och hur mycket de ska få komma åt." Budskapet motsvarar således exakt den ofördelaktiga intellektuella kollaps som jag tidigare talat om i "tid för svensken att hata och frukta". Vi har återigen ett fall där Skorpionen och Vattumannen står på kant med varandra och leder till problem med att kategorisera korrekt. 

Jag hade ännu inte upptäckt det här datafelet när jag i föregående inlägg noterade Mona Sahlin som har samma klassificeringsproblem medfött!

Så visst finns det saker som "ligger i luften"...


Tillägg.

Cirka 16.25 går jag in på det lokala närlivset/postombudet och hamnar i ett storgräl mellan den sympatiske arabiske ägaren uppåt de femtio och den högfärdig ryska i 30-årsåldern som uppenbarligen tillhörde den sinnessjuka och it-skadade generationen. Hon står och filmar sin egen argumentationen med butiksägaren ("som bevis" eller för att sprida på nätet?) medan hon tar upp tid för alla i kön i sin oförmåga att sluta hälla galla över att "svenska posten" inte är sig lik längre.

Jag uppfattar att hon tydligen inte har velat hämta ut ett paket vid ett tidigare tillfälle för att hon tyckte det var för stort att ta med sig, och tydligen hade postombudet returnerat paketet till avsändaren.

Lustigt hur detta horoskop för ett upprört gräl där araben exakt lärt sig de svenska takterna:  "Så åk hemdit du kom från om inte den nya svenska posten passar dig" - hur detta horoskop återigen lyfter fram de MÖRKA och inflexibla tecknen vid horoskopets fyra hörn.




Här kan man notera att den fulla Månen står exakt i Charles Carters "triggeravstånd" till Solen, med en grad kvar till exaktitud.

Tråkigt nog visar det sig att den trevlige araben slutar idag under fullmånen. Han har fått nog av idiotiska svenskar och allt strul. Den privatiserade posten var nog inte riktigt heller vad han räknade med när han gav sig in i branschen och idag såg jag för första gången nästa näringsidkare. Han försökte köra trivsamma stilen och lova reda ut problemet med kvinnan om hon kom tillbaka vid samma tid nästa dag. Jag gillade den eldspottande arabens attityd bättre. Idioter ska veta vilka de är. Svenska folket är konfliktskygga ynkryggar som låter sina politiker kantra skutan bäst de vill.

5 kommentarer:

Havsörnen sa...

Undertecknad tycker att allt går som på räls med Saturnus i Skorpionen. S. har tre och en halv grad kvar till exakt konjunktion med min Asc i Skorpionen. Och transiterande Saturnus står samtidigt opposit min natala Saturnus teckenmässigt. Jag vet ingenting om i vilken dasha jag befinner mig.

Saturnus fiende Mars är verksam välgörare vid Skorpion-Asc. Betyder det något?

Seaward sa...


Återstår att se! Rapportera om du överlever transiten! :-)

Det här är ju lite av grundforskning eller snarare datainsamling för undertecknad, ett projekt som lär pågå tills tillräckligt många av astrologins dödssymboler sammanfaller i en särskilt knepig ficka tid...

Men som du själv pekar på finns en klockren logik i att Skorpionen som ahamkara, som uttryck för den inkarnerade själens förening med en fysisk kropp är en verksam välgörare. Det blir heroisk strid intill döden (så heroisk en Mars-Jungfru nu kan vara) för vilken angelägenhet nu Skorpionen i öst kopplar ihop sig med. Det är ju så att ascendenthärskaren - din Mars-Jungfru - ockuperar ett hus som blir en särskilt viktig arena för kroppskomplexet. Skorpionen i öster blir Mars-Jungfrun i elfte, "den goda daimonens tempel" enligt grekerna. En aktiv och flitig Mars och säkerligen med klara åsikter om renhet och förorening i många skilda frågor.

Jungfruns "att bärga skörden" blir idealet för en Skorpion som "i god tagning" således sticker ihjäl sig själv och sin egen princip just därför att den så gärna vill leva (som förkroppsligad själ/ahamkara). Och Jungfrun, med dess tendens att vilja hålla skadeinsekter borta från sina fält (för att säkra skörden) blir en ypperlig parhäst till Skorpionen i frågor om att avvärja hot mot den egna kroppen. Detta skulle kunna vara en signatur för en formidabel kampsportare, faktiskt. Kampsport av det mer negativa slaget, grundattityden att det räcker med att kunna freda sig (Mars/Olyckan i ”sårbara” Jungfrun). Ytterligare ett ämne för forskning – horoskop för olika typer av kampsport! Det var knappt en början, det som skissades när The Mauler blev däckad. http://sidereal.hall-of-man.com/2015/01/pugilismen-skyddad-verkstad-for-de.html
Boxning är för dem med intellektuell insufficiens så innan man deklarerar någon som kampsportartyp, måste man naturligtvis noga undersöka horoskopets IQ-höjande delar. Bloggen har något gammalt inlägg med ett par pekpinnar från den indiska astrologin för att undersöka huruvida människan tenderar till mot teori eller praktik (tänkarna och görarna).

Anonym sa...

@ Havsörnen: https://www.youtube.com/watch?v=Iot-_WhzQdM Sedan kan du använda www.horosoft.net för att kolla dina dashor.

Mvh/Specsavers

Havsörnen sa...

http://www.mysticscripts.com/astrology/vedic-astrology/grahas-planets/vimshottari-dasha-planetary-periods/

Enligt sajten ovan har jag...

Lord: Venus
Rahu Dasha
Saturnus Sub Dasha

http://www.astrologycircle.com/vimshottari-dasha/

Men den här sajten ger resultatet...

Lord: Ketu
Dasha Moon
Sub Dasha Sun

Båda är Vimshottari. Vilken stämmer? (Första sajten anger felaktigt minus en timme i stället för plus vid Central European Time, om det skulle ha någon inverkan).

Kampsportare? Ultimate fighting, ghettosnubbar, blomkålsöron, krossad näsa och sparka med smalbenen. Nej tack, jag är 180,5 och väger drygt 60 kilo. Men jag tycker om fysisk aktivitet och skulle gärna börja gå på gym. Fitness, inte bygga broilermuskler. Jag har ju alltid gillat Kung Fu- och samurajfilmer, estetiken, koreografin, dynamiken mellan explosivt utagerande och stillsam introspektion.

Så, The Mauler, nej. Bruce Lee, Shaolin, zenmunkar och tibetanska klangskålar, ja!

Seaward sa...

En snabb koll på första länken säger mig att det positiva och negativa värden är relativt Greenwich och att -1 för Sverige betyder att den inställningen subtraherar den timma som CET lägger på relativt GMT/UT. USA-tiderna visar det motsatta. Samma "nomenklatur" används också i astrologiprogrammet ZET som jag använder.

"Specsavers" verkar ha fördjupat sig mer i dasha-tänkandet än jag gjort, men tydligen finns motstridiga traditioner, precis som jag läst att "planetärt krig" mellan två planeter på samma grad också har två helt motsatta förklaringar i Indien. Enligt en vinner planeten med mest latitud och enligt den andra den som har lägst !!! Var och en får tydligen bli salig efter sin egen fason...

Mars i rörliga Jungfrun = ingen "bulk". Det stämmer ju bra med tecknets "merkuriska" stil. Har svaga indikationer på att Kräftascendenten gärna gör en ointaglig befästning av sin kropp - bygger sig ett säkert hem/kräftskal !!! Har två horoskop på muskelbyggare som båda har Kräftascendent. En tredje har Rahu på Lejonascendenten men fallen Mars i Kräftan i 12e (en mycket otrygg man där modern ständigt bytte män under hans uppväxt).