Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)söndag 29 mars 2015

Hollywoods girigaste skådisar ("För att jag kan det")

AB skriver om den sextett som kan kräva 20 miljoner dollar för att sänka sig till att göra en mer eller mindre animerad rollfigur för masskonsumtion. Inte för att det är moraliskt eller rätt utan "därför att jag kan".

Tack vare att födelsetiden är känd för samtliga får vi en intressant liten inblick i horoskop som borde förebåda stor rikedom, eller som bloggen väljer att se det, själar på fallrepet, de som håller på att tappa greppet om det här med livet på jorden...

           ASC          MO       SO       JU
Bullock    GEM Ra,Ma,Ve CAP h8   CAN h2   ARI h11
Damon      CAP          SAG h12  VIR h9   LIB h10
DiCaprio   VIR Mo       VIR h1   LIB h2   AQU h6
Downey Jr  CAN          ARI h10  PIS h9   TAU h11 3°
Jolie      CAN Ve       PIS h9   TAU h11  PIS h9
Washington VIR          CAP h5   SAG h4   CAN h11Materialismens element JORD dominerar bland ascendenterna och det är slående hur det "nobla elementet" (filosofen Plotinus) ELD saknas som markör för den personliga utblicken. 

Den enda ascendenten i LUFT (Sandra Bullock) är abnorm, den giriga Rahu och den överlibidinösa horans kombination (Mars och Venus). Hennes ansiktslinjer är exceptionella och påminner mig mer än någon annan om den berömda bysten av drottning Nefertiti. 

Eftersom hennes Måne i Stenbocken tycks favorisera samhällsstrukturer och den veka Solen i Kräftan livets "mjuka värden" finner man att hon nästan konsekvent valt filmer som fokuserar små människor i samhället. Det horaktiga i Mars överhettning av Venus är därför inte uppenbar, men Tvillingarna är ett "räknande" merkuriskt tecken så girighetens demon har tydligen drivit den här sluga affärskvinnan och skådespelaren till att tappa greppet. 

Det troliga är att den snåla och bunkrande Månen i Stenbocken i åttonde huset för omedvetna attityder tecknar en extrem känsla av otrygghet (vilket inte minst visar sig i de kvinnoroller hon väljer och det faktum att hon antingen självkritiskt kommenterar sin minimala byst i film efter film eller spelar en roll där en våldsman knivhuggit henne ett otal gånger i bröstet). Det som saknas i fysiken kompenseras istället för på Luft-nivån, Bullock är alltid "den smarta" (utom i den roll där hon tvärvänder och spelar excentrisk och korkad). Här är ett livsöde som osar dramatik i ett tidigare liv, av "ouppklarade affärer"! Venus i första äger åttonde huset för dålig karma, och det är uppenbart att Bullock är en "genuskrigare" (Mars), så mycket man nu kan vara och samtidigt göra mainstream-film. 

I samband med den enfaldiga pengamänniskan Fredrik Reinfeldt var hans båda ekonomihus, det 2a och 11e, aktiverade av planeter. Samma fenomen hos Nicholas Cage som förköpte sig på slott och lyx när pengarna rann in som bäst. I det här halvdussinet är det inte 2a ekonomihuset som dominerar utan det 11e för byggande av stor förmögenhet (indisk astrologi). Fyra placeringar totalt.

Men egentligen säger listan inte så mycket, varje horoskop måste djupanalyseras. I vilket hus befinner sig t.ex. ascendentens härskare? För Leonardo DiCaprio är det uppenbart: Ascendentens ägare är kommunikatören och handelsmannen Merkurius och den står i 2a huset för egen ekonomi, dit en ofattbar överenergi lokaliserats (Solen, Merkurius och ytterligare ett "horsyndrom" via mixen av Mars och Venus). Det är DiCaprios person som kraftfullt påverkar den egna ekonomin och en materialistiska andrahusfixering som helt förtar charmen hos Vågens tecken (eller förstärker den för dem som bara ser materialistiskt på livet).

Sandra Bullock har samma ascendenthärskare Merkurius i det tredje merkuriska huset för kommunikatörer och handelsmän - på något sätt verkar detta stämma med det jag sade om en människa som snöat in på att räkna på sina pengar och se kassakistorna fyllas...

Matt Damons ascendent plockar upp det torftiga, snåla och konservativa från Sandra Bullocks psyke i Stenbocken i åttonde för omedvetna fixeringar. Hans ascendenthärskare Saturnus ligger i fjärde huset, som är knappast gör honom rik på insidan, men definitivt lämplig att typecasta. Saturnus kastar ju en indisk aspekt mot ascendenten/personen och han funkar skrämmande bra som en "everyman" som alla enkla grabbar kan identifiera sig med. 

Som med Bullock anas märkligt nog en ytterst låg självkänsla eftersom ascendenthärskarens disponent Mars står med halshuggna Ketu och i mörklagda åttonde huset. För bara några år sedan figurerade Damon i samma typ av artikel men då var han BILLIGAST av de stora i Hollywood! Han måste ha bytt "planetär cykel" sedan dess...

Drogproblemen Robert Downey Jr hade innan han kom in i andra andningen och blev Hollywoods gunstling, är uppenbara. De båda illgörarna Mars och Saturnus sträcker sig över de materiella substansernas axel mellan 2a och 8e - den sataniska axeln - för helt förvärldsligade typer. Det här har förstås bäring på 2a huset och egna ekonomin... Hans Jupiter för stora rikedomar står i 11e huset för förmögenhetsbyggande och Satans stjärna lockade honom först framgångrikt med droger och nu med pengar. Hollywoods mest karaktärslösa människa?

Angelina Jolie - som Sony-höjdarna ansåg var branschens mest talanglösa kändis enligt läckt kommunikation - har i princip bara två miner: uttryckslös och kall eller distanserad och med ett svag leende på de inflammerade och artificiellt uppblåsta läpparna. Venus stigande i öster i Kräftan tar här kontroll och hon gör mest bara en "typ" eller feminin schablonkvinna om och om igen. En Barbiedocka Hollywood hänger på lite action-attribut eller vad rollen nu kräver. En kvinna som nått långt genom affären med Brad Pitt... 

Frågan är därför om Plotinus tal om Afrodite (Venus) som horan stämmer i detta fall. Allt hänger på om Afrodite blickar mot sin Fader i skyn eller ner mot det jordiska. Astrologiskt avgörs detta nu av hur Venus disponent beter sig. Venus ägs av Månen som själv minglar med den omoraliska Mars samt med den stora rikedomens Jupiter men gör det i "det bästa huset" för ett öde som knyter individen till det universella ödet. Som sagt: hon agerar en "typ", en (närmast) universell schablon i roll efter roll. Detta stellium betstår av planeter som är verksamma välgörare (för en Kräftascendent) och då nionde kan vara det mest favoriserade huset (tumme med "min gud"), ser hennes framgång (inte minst ekonomisk) garanterad ut. 

Men Venus blickar inte upp mot Fadern utan ned mot Modern och är därför likförbannat en hora enligt den antika filosofin överförd till astrologiska resonemang. Men Hollywood har rollbesatt henne som den goda horan. De säljer hennes plastikförstörda kropp men istället för att kalla det lättare porr så bäddas KROPPEN Angelina in i en ramhandling. 

Hur vettlös och spastisk man kan bli i det enbart sinnliga och extremt reaktiva Vattenelementet omvittnar hennes beslut att skära brösten av sig (cancer i släkten) bara för att strax därpå drabbas av livmodercancer (upptäckt åt åtgärdad i tidigt stadie). Detta är Kräftans (Cancer) horoskop och nionde huset universaliserar bara hennes personliga öde ("larger than life"). 

Detta nionde hus tecknar inte en äkta kontakt med någon Gud, om det är jag rätt övertygad - Vatten faller handlöst mot Jord och andekontakten klipps. Sådan är i vilket fall den naturliga trend som ett horoskop indikerar - sedan kan en individ själv åtgärda detta, även om man kan betvivla att motivationen finns där. Ofta är det bara svåra olyckor som kan väcka dem som somnat i soma.

Denzel Washington är en vinnande färgad man som skördar ALLA de privilegier som bättre kunde ha använts till att förbättra situationer för alla USA:s afroamerikaner. Med DiCaprio delar han den skörde- eller vinstorienterade jordbrukar-Jungfrun som ascendent. Redan i att blicka mot RESULTATET (vinsten) istället för arbetet som sådan reduceras han till en hora. Venus är nu "fallen" i detta tecken och troligen av just denna anledning. (Den första astrologin synliggjorde den tidens insikt i den goda livsföringen.) Ascendenthärskaren Merkurius ligger i Skytten i fjärde huset för privat välmående och påverkas av giriga demonen Rahu. 


Skytten är ett lyckligt tecken och i hans minspel finns påfallande ofta uttryck som dryper av självgodhet och belåtenhet över sina egna insatser (han är ju starkt orienterad mot manliga actionroller). Men mer intressant än ascendenthärskaren är nog ändå kombinationen av Saturnus (kontroll) och Venus (pengar) i det 2a huset för egen ekonomi. Eftersom Washington delar Mån-Stenbock med Sandra Bullock är psykdisponenten Saturnus viktig och att hitta sinnet direkt förankrat i andra ekonomihuset och den lyckosamma Venus, säger allt.

Det är således lätt att med ganska enkla astrologiska metoder se hur favoriserade de här horoskopen är. Bara DiCaprios bedrövligt svaga Jupiter i sjätte olycks- och fiendehuset sticker ut. Men uppenbarligen pågår det så mycket annat på denna himmel att han klarar sig bra ändå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar