Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)söndag 29 mars 2015

Girig Spotify-vd tappar greppet


Den här karaktärslösa girigbuken håller på att tappa greppet om Spotify-konceptet (SvD) pga. en svensk pengahunger som blir vansinnigt tydlig när den kommer ut i stora världen. 

Eller kanske det inte är Sverigehoroskopets lunära problematik utan bara en olycklig kombination av nationalsjäl och snarlik individ - två horoskop kan förstärka varandra så att det som går att dölja så länge man håller dem separat blir helt uppenbart när man för dem samman.

Den svenska folksjälen är inte värst kollektivistisk sedan det nya horoskopet började gälla 1974. I den gamla kartan från 1809 fanns en ljuvlig och drömsk svensk nationalsjäl, en osjälvisk och välvillig kombination av Månen med Jupiter i Fiskarna. Hur kunde denna bytas ut mot en egocentrisk Måne i Väduren baserad på en sataniskt infekterad Mars i materialistiska Oxen? 

Mitt förslag har varit att 1809 års horoskop avslöjar att överheten - Solen i Oxen - då bar denna sjukliga äganderättsinstinkt och att förbannelsen sipprat ner i folkliga lager så att mitt när alla trodde socialdemokratin och jämlikhetslandet var det som gällde, hade en självisk och rent nationalistisk stämning börjat växa till sig i landet, en drängig och obildad form av svenskhet som uppenbarligen kom ur förbättrade materiella förhållanden men där överheten inte satsade en krona på att höja folkets bildningsnivå. Bara en klick kan berömma sig av att tillhöra den favoriserade Sol- och Jupiterkombinationen i 1974 års horoskop. Övriga svenskar är då och nu uppslukade av fenomenet "Ullared". Ett liv vigt åt prylar och konsumtion.

Ett av bloggens viktigaste inlägg under sex år publicerades idag och jag garanterar att ingen kommer att kommentera det pga. det politiskt inkorrekta fyndet. Genom en korrekt formulerad hypotes angående homosexuella responderade det kvantitativa testet - två gånger om! - och indikerar att sjukdomen ligger i själen. Och med själ menar jag då den Själ som omsluter planeten som vi blir delmängder av när vi föds till människor.

Studien visar att bloggen med rätta har använt sig av månascendenten under flera år för att komma närmare det psykiska tillstånd som människor mer eller mindre tydligt omvittnar i sina liv. Sett ur månascendentens perspektiv är individer ganska lika varandra och skiljer sig bara i hur mycket deras fysiska ascendent tillåter sig att "leva ut" det som begärets Månen ruvar på i det inre. 

Spotify-vd:n, som är så snål att han börjar tappa sina mjölkkor eftersom han inte vill betala sina "slavar" skäligt, har ett månhoroskop som närmar sig det mest bedrövliga jag sett av den typen.Inte bara har den girige grundaren utvecklat ett ägghuvud som påminner om den omoraliska Fredrik Reinfeldt, de delar också vissa horoskopingredienser, som t.ex. den onda rikedomens Jupiter i viktig position.

För när vi använder Månen i Oxen som psykets ascendent (och utblick) då händer det ovanliga att indisk astrologi ringer varningsklockor redan här. Månen klassas som en illgörare när den äger första huset. Det första huset är menat som en kanal för en ny själ som ska utforska världen, denna kanal ska inte täppas till av en konservativ identifikation med världen som sådan! 

Daniel Ek får därför sitt eget förstockade psyke som sin värsta fiende! Och det blir inte bättre av att också Månens disponent Venus förklaras för att vara en illgärningsman av samma skäl som nyss anfördes. Första huset ska vara progressivt och inte stanna i en oproduktiv stasis, vilket är vad Venus i Jord av det mörklagda (Tamas guna) indikerar. Här får vi folket som älskar att vila på sina lagrar, kanske göra ett stordåd och sen försöka leva på det resten av sitt liv. Ek har lagt på sig rejält med kilon sedan bilderna på en ung och hungrig datanörd med sin idé om att streama ljud.

Och det blir värre. För den expansiva Jupiter är också en illgörare när Oxen intar första huset med sin statiska utblick, och här ligger Jupiter i samma i grunden otrogna position som hos sexmissbrukaren Tiger Woods. Daniel Eks "sataniska axel" är verkligen passivt ond, flegmatisk och håglös, och det handlar om självefterlåtenhet, själviskhet och materialism så det står härliga till. Horoskopet ser ut precis som han gör i blicken! Dvs, han har ingen karaktär alls.

För att summera så här långt: för den materialistiskt orienterade Oxen i första huset är Månen (sinnelaget), Venus (pengar) och Jupiter (enorma pengar) alla illgörare! Det Oxen helst vill ha är det som skadar den värst. 

Att dessutom hitta psykets disponent, pengarnas Venus i elfte huset för byggande av stor förmögenhet blir bara för mycket! Vad är det för värld vi lever i när Sveriges värsta drägg är de som gör rubriker i världen? (Undantar Zlatan här!)

Finns det då inget gott att säga om den här själviska entreprenören? Jo, för Oxen i första huset är motion och disciplin och förmågan att sätta sig en avhållsam gräns bästa medicinen. Den naturligt onda Saturnus är därför en verksam välgörare för en förstahus-Oxe! Så logiskt egentligen, när vi redan sett att alla komfort-planeterna skadar den här typen av livsöde. 

Men se Eks karta: tror någon han gillar att späka sig? "Han" puffar in Saturnus i huset för sådant han betraktar som rena olyckor eller fiender på den väg där uppenbarligen jakten på stora och lätta pengar (Jupiter) är lika dominant som i den omoraliska och karaktärslösa Tiger Woods fall. När nu Saturnus står så märkligt till undermineras naturligtvis hans psykes drömmar om att vara en stor ledare (Solen i tionde huset för makt och ära). Och genom att hans sataniskt murkna psyke har svartmålat Saturnus, den goda och ansvarstagande fadern som månar om sina anställda (musikartisterna) så hårt drabbas nu hans rykte negativt och det är HAN som blir musikens fiende!

Fredrik Reinfeldt som hade en fysisk ascendent i Jord, hade också Saturnus som en verksam välgörare i folkkollektivets tecken Vattumannen. Men med självtjänande och antisociala Jungfrun i öster kunde denna goda folkliga kraft inte bli något annat än en fiende i Reinfeldts ögon: folket var sovande och mentalt handikappat. Också Reinfeldt hade ett prominent förhållande till ONDA RIKEDOMAR, en verksamt ond Jupiter i nionde huset för det högsta goda han kunde föreställa sig. Oanständigt roffade förmögenheter, det var hans gud. Han gillade säkert Daniel Eks Spotify-projekt.

Men nu flyr de verkliga stjärnorna detta utslag av svensk it-fascism i kombination med den svenskt småaktiga girigheten (vi är Skandinaviens flitigast snattande folk i butiker). Det är bara att återvända till Sverigehoroskopet och begrunda den osunda bas i Mars-Oxen som landets sinnelag Månen-i-Väduren lagt sig till med under årtionden av ökat allmänt välstånd.

Jag säger inte att välfärdspolitiken var fel, men brottet mot folket var att låta dem förbli bonnlurkar, byfånar med pengar. Finns det något fulare än nyrika människor utan stil? Titta på Daniel Ek och avgör själva.
PS. Det verkar vara Saturnus i transit genom Skorpionen i hans sjunde allians- och partnerhus som leder till inte minst Taylor Swifts uppror mot denne man som redan liknar ett gubbslem i förhållandet till sin verksamhet. Saturnus genom sjunde skadar alla de kontraktsbundna relationer han har till andra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar