Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)tisdag 31 mars 2015

EU-kramaren Aftonbladet, tiggeriet & ödesvalet 1994

Med en "på platsen"-dokumentär i några delar försöker två av Aftonbladets ledarskribenter uppfostra svenska folket till rätt tänkande och förmå dem att se bortom invasionen av tiggare från Östeuropa. (Reinfeldt: "Öppna era hjärtan" i ny version.)

Här visar sig en gång för alla vilken falsk opinionsbildare denna högertidning är, och den förment socialdemokratiska ledarredaktionen är som bäst ett sjukligt blåfärgat högersosseri. För i slutklämmen till del 1 (efter en horribelt falsk påa dagen innan med ett antal oegentligheter som att man är fascist om man önskar se landets gränser stängda) säger de två ledarskribenterna följande:
"Vad vi behöver nu är ett större samtal... Att möta fattigdom har Europa klarat förut. ... Och det kommer kräva samarbete, långsiktighet och ödmjukhet. Från Sverige, Rumänien och EU. ... Och en insikt om att det största problemet faktiskt inte är tiggarna på Stockholms gator. Utan att nya generationer EU-medborgare nu växer upp i en fattigdom som är så brutal att den berövar dem all frihet."

Notera var skribenterna lägger sin solidaritet och var de identifierar sig någonstans: med organet EU. Detta är inte alls socialismens "arbetare i alla länder, förena er", detta är högertidningen Aftonbladets genanta rövslickande av kapitalismen, det enda egentliga skälet till att EU idag existerar. 

Jag skäms över Aftonbladets Karin Pettersson och Anders Lindberg som tydligen givit upp hoppet om ett rikt och pluralistiskt Europa och verkligen tror ett Europas förenta stater måste vara här för att stanna. En revolutionär eller ens socialistisk glöd lyser helt med sin frånvaro i dessa defaitistiska rader! 

Rumänienreportaget blir bara ännu ett av Aftonbladets alla vämjeliga "human interest"-inslag. Kanske skulle journalisterna ha velat sätta tiggarfrågan i en annan kontext, men de får inte för högertidningen som är helt med på att EU ska vara lösningen på allt från krokiga bananer och missformade paprikor till utfattiga medlemsländer. Det finns många som vill ha EU som en karriärväg och Storfinansen har fantastisk nytta av en sådan här hävstång.

Svenska folket ville egentligen inte ha EU men landet röstade ändå ja till EU den 13 november 1994. Den knappa segern för ja-sidan måste tillskrivas alla soffliggare, högerns kampanjer och den falska socialdemokratiska högerledningens tysta inflytande. Jag skäms att säga det, men jag kan ha tillhört soffliggarna, jag minns inte längre om jag röstade nej till euron eller EU eller bådadera! 

Hur som helst var jag kriminellt omedveten på den tiden om vilket monster EU, detta handelsarrangemang är: Konsumera och svulla för att hålla kriget borta från Europa - vilket fruktansvärt pris för fred! EU-medborgarna tvingas köpa lögnen att JOBB är meningen med livet. Det enda EU gör är att framtvinga en uniform kapitalism för alla medlemsländer, därav tiggeriets introduktion i Sverige. Svensken ska "normaliseras" till europeiska genomsnittsförhållandet.

EU är i dag en så öppet ond organisation i dess oheliga allians med marknadsintressenter via omfattande lobbyism. EU gagnar inte den vanliga människan i europeiska länderna. Och ingen är väl så korkad att han/hon tror fri rörlighet utan pass i Europa är en tillgång och lyft för det egna livet? Då har man verkligen svalt betet på kroken och befinner sig långt inne i den kollektiva hallucination som för svenskarna att flyga runt jorden och skita ner atmosfären mer än de flesta folk. Det kanske inte är så konstigt, när man börjar tänka på saken, att svenskarna trots allt sade ja till EU...

Konturerna av den dårskap som obildning hade ännu inte börjat märkas genom katastrofalt sviktande resultat i några PISA-undersökningar, men som alla stjärntydare vet finns det en tid och en plats för allt. Den svenska intellektuella härdsmältan var på väg och under girighetens onda demon Rahu mellan 2002-2020 kommer svenskarna att vara helt vettlösa i tanke och tal - lite som AB:s Rumänienreportage körde av bana redan i ingressens första demoniserande och svartvita påståenden om vilka tiggeriets motståndare är. Enligt Petterssons och Lindbergs definition skulle t.ex. den här bloggen vara fascistisk.

Svenskarnas ödesdigra EU-val 1994

Dubbelexponerar man valdygnet på det Sverigehoroskop bloggen valt uppstår det tyngst vägande argumentet hittills för att ascendenten i Vågen (28 feb 1974 klockan 00.00) är den "vågiga" och "jämlika" rollmask vårt land iklätt sig. Dvs. det är detta vi lurar oss själva att vi sysslar med. Fråga kvinnorna om hur mycket jämlikheten rört sig framåt på 40 år, eller se hur direktörslönerna nu återigen drar iväg till groteska nivåer jämfört med arbetande folk, och den svenska självlögnen går i dagen direkt.

Bloggaren har varit en soffliggare på många sätt och den värsta blundern har nog varit att under ett kvarts sekel ignorera astrologins månnoder! Efter några år med de här punkterna i horoskopet tycker man sig se fog för deras negativa omdömen i indisk astrologi; åtminstone ser man tydligt spåren i horoskop för de oanständigt rika eller lycksökande. (Annika "Fallskärm" Falkengren blev tidigt bokens skolexempel på hur den vattniga "närighetssjälen" kan blir när hungrande Rahu knyter an till Månen.)

Men även den som sover tungt på soffan borde vakna av den remarkabla positionen hos girighetens demon på själva dagen då Storkapitalisterna lyckades locka svenskarna att rösta tvärt mot det som var bäst för dem. Norra månnodens girighet nuddar GRADEXAKT den svenska ascendent som den här bloggen ensam i Sverige har föreslagit under de gångna sex åren!


Sverige i irrationell fruktan för det stora Europa
dygnet för EU-valet. Den verkliga fienden,
den rike mannen, dolde effektivt sina förehavanden.


Vad detta innebär, och varför Olyckan (Mars) står i hemmafrontens Kräfta och därifrån attackerar sig själv (Sverigeascendenten) på valdagen, det kan de räkna ut själva som bekantat sig med bloggens terminologi och favoritbilder, inte minst vattenmonstret Hydra som söker reducera förståndet på människor så att de verkligen tror att människan enbart lever av vatten och bröd. 

Att EU är en illegal organisation förmår tydligen inte Aftonbladets ledarskribenter inse och därför förfaller de till en snyfthistoria om människor som lider nöd på Hydras nivå. Den här bloggaren ådrog sig reumatism pga. kronisk undernäring som långtidsarbetslös under Reinfeldts år (ja, jag gjorde coach-grejerna och allt det andra självförnedrande, men tro fan att profitstyrda företag anställer läs- och skrivkunnigt folk på 50 i dagens Sverige). Jag kan därför övertyga tvivlare om att det finns kvaliteter i en människa som är viktigare att värna än att skydda magen från hungerknorr eller sjavigt boende! Herregud vad svenskarna tappat greppet om de verkliga meriterna i livet.

Om en principernas prioritering vittnar den här bloggens tiotusen sidor skrivna under högerdjävulen Reinfeldts skräckregim på en matbudget på långt under en tusenlapp i månaden, ibland svartlistad av AB och ibland av DN innan högermedierna till sist resolut avhyste alla landets bloggare från sina sidor - tydligen var det bara vänstersidan människor tänkte och hade åsikter om det samhälle högern älskar att låtsas som att det "postpolitiskt" inte finns och att egots självförverkligande är något man själv valt. De dumma kreaturen till borgare - de fattar inte hur manövrerade de är till denna åsikt som de ofta nog tycks tro att de har kommit fram till själva.

Hade AB gått till attack mot EU:s moraliska existensberättigande hade jag applåderat, men i avsaknad av varje verklig problematisering faller den här miniserien platt och blir närapå ännu ett av alla de snyftreportage den här tidningen skor sig på, låt vara att man talar EU-problemet fattigdom istället för att mjölka olycksbarnen på deras personliga tragedier. Även "vänstertidningen" ETC intar samma tiggarvänliga hållning men där har jag inte sett samma ogenerade identifikation med förbrytaren EU - inte mindre kriminell för att den klär sig propert och kräver (i de flesta fall) högskoleutbildning.

Är det då inte humanitärt och gott att belysa fattigdomen i Rumänien som nu även Aftonbladet bestämt sig göra (uppenbarligen på någons order eftersom syftet är att mildra den växande svenska opinionen mot tiggeriet - en av EU:s alla baksidor)?

Svaret har redan givits. Det finns värre saker än fattigdom, nämligen sådana människor som pratar fattigdom för att mörka och skydda de verkliga brottslingarna. Från och med idag är ledarskribenterna Karin Pettersson och Anders Lindberg i mina ögon Rovkapitalismens beskyddare. Så här långt i realpolitiskt accepterande av dumsvenskarnas val 1994 får man inte gå. 

Låt alla länder träda ut ur EU, stänga sina gränser under en generation och utbilda sina medborgare om det goda livet och meningen med livet bortom materialismen. Sedan kan vi försiktigt öppna dörrarna igen utan att som Spotify-grundaren skämma ut landet med sin ogenerade girighet och skamlösa utnyttjande av begåvade artister. Men att stänga gränserna har AB-skribenterna klassat som fascistiskt! Ja, herregud. Se hur tokigt folk analyserar kärnproblemet i ett land angripet av en ond demon. Släck ner skiten, säger jag, som USA:s underrättelsetjänst släcker ner Treadstone-projektet i Bourne-trilogin när den hotar bli en belastning snarare än gagna landet.

Ett Europa utan EU skulle bestå av en mängd suveräna stater som kunde utöva politiska påtryckningar på länder med svår rasism som Rumänien. Men den stora vinsten vore att man då lyfter bort The Man ur loopen. För missa inte vilka parasiterna på mänskligheten är, som är EU:s tillskyndare.


Några tekniska kommentarer till horoskopet

Det är helt fascinerande att se att ja-till-EU var en produkt av den välbeställda överheten i Sverige. Valdagen ser en kombination i Vattumannen (konceptet om människor i förening) och det är ett år då auktoriteten och avgränsaren Saturnus står hemma i sitt eget positiva tecken. Folkmassornas Måne - dessa dumma fän som man måste påverka att rösta som man själv vill - delar tecken med Saturnus när valdygnet öppnar. Att det är stimmigt i landet över EU-frågan ser man som sagt av turbulenta Mars i Kräftan i frågor kring det tionde huset, dvs. vem som ska ha makten över det egna landet.

Men från ledarskapets femte hus, politikernas hus, ser man hur Saturnus-Månen verkar mot tionde huset och det är en "desinformationens" kontakt mellan Vatten och Luft. Det kan också betyda en tid då känslor och tankar rörs ihop på ett förvirrat sätt. Kräftan står för sammanhållning i det lilla, Vattumannen står för en intellektuell konstruktion (EU !).

Att detta var de rika svenskarnas riggade val fattar man så snart man betänker vad Sverigehoroskopets Sol/Jupiter i det lyckosamma femte huset innebär. Visserligen är tunga (långsamma) planeter viktiga i sina egna rörelser men här hittar Rahu-gradexakt-på-svenska-ascendenten också stöd i demonens placering i födelshoroskopet. Jupiter äger nämligen Rahu där, och Jupiter är elitens planet i fåtalets (Solens) gynnade femte hus!  Allt hänger samman, Sverige kunde inte ha sagt nej till EU. Det låg i vissas intresse att Sverige skulle gå med...

Och titta nu på valdagen i yttre kretsen och se vad Jupiter sysslar med där! Den bildar Satans egen axel via det naturligt sataniska 2a huset för egen ekonomi och det 8e huset för andras ekonomi. Detta är en dödens axel i astrologin, inte nödvändigtvis kroppslig död men väl andens kapitulation inför en så låg, materialistisk och näringslivsartad orientering att kloka människor bara har exilen kvar när ett folk fördummas till den gräns som här signaleras. 

Ja, inte folk i allmänhet, men väl dem som drabbas av den korrumperande Satans löften om stora och lätta pengar (Jupiter). Och den gruppen i Sverige är som synes primärt överheten och den politiska ledningen: Jupiters mix med Solen i femte politiker- och ledarskapshuset. De styrande som valde EU borde ha lämnat landet eller tagit sina egna liv. Deras skuld är nu enorm i himmelen, där alla gärningar lagras. 

Men vanligt folk är medskyldiga eftersom den opposition under transit som Jupiter och Mars bildar (med Satanshuvudet, den onda stjärnan Algol) också involverar den folkliga svenska själen. I Sverigehoroskopet är ju en snarlik Mars- och Algolkombination disponent över det materiellt hungrande svenska folket, så jaet till EU var inte bara kapitalisternas fel. Det finns en stor mängd svenskar som inte är värda Livet eftersom deras håg är helt och hållet ställd mot SAKER - mot död materia!

Hade jag förstått astrologin då som jag idag förstår den (efter att andarna genom nattens drömmar väglett mig till den antika zodiaken), då hade det inte rått någon osäkerhet om vad jag deltog den där valdagen. Horoskopet visar svart på vitt vilka ödesdigra influenser som låg över landet.


Tillägg.

Kastade en hastig blick på publiceringsögonblicket och fick syn på en fascinerande karta. Var och en må själv bedöma om detta är horoskopet för en fascist eller en fascistisk hållning!


Jag ser en av Gud sanktionerad krigare (9e huset) som korrekt föreskriver att Sverige SVÄLTER eller ÅNGAR bort sin egen låga mentalitet (husen 8 och 12) istället för att bjuda in all världens fattigdom i någon självgod uppfattning att allt är okej på hemmaplan och att vi nu skulle vara mogna att bli EU-medborgare.

Kungavärdighetens Regulus kastar sin nådiga blick på det egna landet (Månen) medan landets själ (Solen) lagts in på medicinsk behandling i korruptionens och borttynandets åttonde hus. En annan läsart är att den välvilliga Regulus vill att landets själ (Solen) ska besinna hur vanvettigt identitetslös den kommit att bli ("ut ur EU"!). Snarlika bud från fjärde huset för landets interna angelägenheter och de enskilda hushållen: barska och restriktiva disciplinären Saturnus är här en god Saturnus eftersom den ÄGS av den legitima krigaren i det högre vetandets hus. 

Ska ett nytt gudomligt medvetande (9) kickstartas i svenska folkets hem, måste det här landet tuktas (Saturnus)! Det är inte vatten och bröd det handlar om, utan svenskarnas blånekande till sin högre andliga identitet. Att lämna EU kan vara ett första steg att nyktra till från den konsumistiska inflammation som förstör folkmedvetandet. Aftonbladets tiggar-krameri försöker dölja ett betydligt större problem: att Sverige mår lika i EU:s strupgrepp och på ett än mer förödande sätt. Sverige håller på att förlora sin själ.

Ja det är möjligt att man är "fascist" i någon aftonbladiskt oprecis och populistisk bemärkelse om man menar att ELD måste bränna bort den låga och svampiga och tärande VATTNET om en nation någonsin ska kunna presentera sig inför världen utan att genera sig.

Mystikern och poeten Leonard Cohen förstod detta när hans debutalbum försågs med denna baksida av själen som renas genom att gå genom Eld (för att åter upptäcka att hon är Eld och inte bara vegetation).

Den djupt symboliska baksidebilden
eliminerades och ersattes av text
på den brittiska utgåvan!
Tillägg den 1 april

Jag håller inte med allt Peter Kadhammar brukar skriva men i Aftonbladet får nu tidningens snyftreportaget mothugg och argumenten är rationella och kloka:


http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/peterkadhammar/article20559691.ab


7 kommentarer:

 1. Jag läste också artikeln... och såg att de lovar ett förslag till lösning i morgon, så vi får väl ge oss till tåls lite... kanske levererar de en utmärkt lösning :-) Men lösningen måste naturligtvis ligga fr a i Rumäniens händer. Precis som Hoppets Stjärnas chef sa i artikeln i Expressen som jag refererade till nyligen: Tiggarfrågan kan inte lösas i Sverige. (Bra att han använde ordet tiggare också och inte den förskönande omskrivningen EU-migranter som media snabbt har uppfunnit.)
  Jag var i Berlin sommaren 1990, och jag då var det fullt av tiggare där. "Det är rumänska zigenare" fick man höra. Men jag minns inte att det främst var kvinnor som satt snällt med en mugg framför sig, utan jag minns unga pojkar från tioårsåldern och uppåt som drog fram på gatorna och tiggde på ett mer framfusigt sätt. Det hände att de skrek glåpord efter en när man inte gav något. De hade förstås kommit dit efter berlinmurens och Ceausescus fall 1989. Så det är ju inte något nytt fenomen, och det är klart att de gav sig iväg från Rumänien när de kunde. Men det verkar ju inte ha blivit bättre på 25 år...

  EU: Jag håller med dig fullständigt i analysen. Och inte för att jag vill skryta, men jag har alltid varit EU-motståndare (redan innan det började kallas EU 1992). Av många orsaker, men framför allt därför att EU, som jag hörde någon säga någon gång, är en sammanslutning för att göra rika länder rikare. Inför folkomröstningen -94 var det frustrerande att se skrämselpropagandan som den penningstarka Ja-sidan körde med. Vi skulle hamna i bakvattnet, vi skulle bli utanför, vi skulle bli fattiga, osv osv. Och desto mer frustrerande att så många lät sig luras och skrämmas till att rösta. Vid Euro-omröstningen nio år senare hade visserligen tillräckligt många ändrat åsikt för att Nej-sidan skulle vinna, men den stora skadan var ju redan skedd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fattigdom och bakvatten - ja, det lockar fram vissa minnen, men de här åren läste jag (något senkommet) religion i Uppsala och var så absorberad i studierna att jag knappt har några minnen alls av något annat... När tiggare började dyka upp på Stockholms gator för tre somrar sedan tror jag, var de yngre och mer aggressiva. En kvinna i trettioårsåldern, som rörde sig i alla statsdelar, tryckte i princip upp sin mugg i näsan på mig och gapade med hög stämma. En annan gång mötte jag henne på den långa Västerbron som knyter samman två holmar och återigen ofredade hon flanören. De gamla som numera sitter passivt, tycks vara en ny strategi. De här människorna är naturligtvis inte helt utan naturlig begåvning – någon har tagit reda på EU-villkoren – så man undrar varför de inte använder sin hjärnkapacitet att verka politiskt i sina hemländer.

   Vilka själar fyller Östeuropas romska folk? Är detta återfödda naztityskar, det storhetsvansinniga folket som avrättade judar och zigenare, som nu får känna på själva hur det är att vara "undermänniskor"? Behöver världen utstötta minoriteter för att karmalagarna ska kunna göra sitt jobb? (Frågan besvarar sig själv.) När barnläkaren Ian Stevenson intervjuade barn med minnen av tidigare liv i Sydostasien (platser i världen där buddismen gör att föräldrarna inte tystar ner barn som ”fantiserar” om att de är någon annan), noterade han att återfödelseminnen inte var begränsade till nuvarande land men väl till omgivande länder. En thailändare kan t.ex. återfödas som korean eller kines. Det väcker ju nyfikenhet om hur tillvaron bortom det synliga är ”skiktad”. Är det som ryska gummor i gummor? Innesluter större själar många mindre för att själva inneslutas av, ytterst, Världssjälen (Plotinus)? Finns det en slags ”asiatisk folksjäl”? Astrologin är här till ringa hjälp.

   Radera
  2. Att romerna själva ska göra något åt sin situation, som du efterlyst, och som Kadhammar också skriver, det är just det som det står om dagens fortsättning av gårdagens text i AB. Romani Criss har startats och leds av en rom.
   Det Kadhammar skriver är inget mothugg till vad som står i dagens text, för där står också att romska kåkstäder i Sverige inte är önskvärda.
   Det som står om EU-pengar som försvinner på vägen har jag läst/hört om förr, och visst är det byråkrati i vägen. Men något som inte sägs i texten är att korruption också är ett stort problem i Rumänien. Det finns säkert de som är mer intresserade av att berika sig själva än av att romerna i deras hemland får det bättre.
   F.ö. sätter Kadhammar ord på precis vad jag själv tänker om systemet med tiggeri och varför jag av princip inte ger något.

   Radera
 2. Katrine Marçal skrev häromdagen (tänk, så det kan slumpa sig) en EU-ivrande ledare som upptakt till AB-propagandan du refererar till, där hon menar att engelsmännens nationella stolthet bygger på rena fantasier och att Storbritannien aldrig skulle klara sig utan unionen.

  På tal månnoderna stötte jag på en ny tolkning av dessa igår:

  http://us3.campaign-archive1.com/?u=851abe6234f4c25aaba12a708&id=38cbf9329f&e=1d194d4d31

  Klicka på pdf-länken för hela artikeln, den är ganska kort. Finns det något i texten som bloggaren skulle skriva under på, förutom åsikten att noderna är den kanske viktigaste enskilda delen i födelsekartan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. I något nyligt inlägg bekände jag (åter) min senfärdighet när det gällde noderna, men den här artikeln är generisk new age, dvs. den går stick i stäv med den hinduiska astrologins varning för att jordens vattenlunga (norra och södra noden) är en DEMON som driver in de jordbudna andarna i hybris och inbillning att de kan bli gudar. Det låter knappast som någon "evolution" (varningsklockor när en text använder detta västerländska, biologistiska ord).

   Vad som fick mig att avstå från att klicka och läsa hela artikeln avslöjar, tycker jag, den här meningen i introduktionen: "From the 3D perspective (the perspective of separation consciousness and linear time), the connection between the Moon’s nodes has been perceived as a polarity,"

   Likt SvD:s Maria Ludvigsson en människa som nyligen tyckte att Löfven GRÄVDE ett SLUKHÅL under sig verkar författaren inte förstå ord han/hon använder. "Ur 3D-perspektiv" kan man varken uppleva eller innefatta den "linjära tiden" (den fjärde dimensionen), men jag förmodar att författaren "kände" att 3D passade på ett lösligt sätt...

   Å andra sidan är den inledande beskrivningen av södra månnoden väldigt lik mitt plagiat på den konventionella indiska beskrivningen. Det är negativ karma som skördas när uppblåsthetens huvud rullar och den sublunära varelsen tvingas ned på sin nivå igen.

   Problemet är bara att noderna bygger på Månens inherenta natur, och Månen indikerar en ändlös cykel av "tillblivelse" som ingenstans leder ("evolution"?") - ömsom full, ömsom tom. (Platon: continuous becoming but never really being) Snart nog börjar själen svälla upp igen av nästa grundlösa förhoppning. Fallskärm Falkengren är ett perfekt exempel: Rahus uppsvullenhet i näringstecknet Kräftan och så Månen intill. Passionerat och i lidelse deltar hon i finansmarknadens spel som enbart går ut på att berika sig på bankkunderna - så mycket som möjligt är. Nej, indierna har rätt. noderna är demoni, och ska man söka "evolutinära" genombrott till högre kognitiva tillstånd finns andra platser i horoskopet - nionde huset och dess härskare. Men för högre kognitiva tillstånd misstänker jag att nästan allt måste stå "bra till" i födelsehoroskopet. Ibland återföds själen och tiden är mogen. Då går man från klarhet till klarhet och är säkert ett barngeni som Mozart eller den där indiske matematikern som togs till England och dog av utanförskap. Kommenterade hans horoskop men har glömt namnet.

   Det är riktigt träffsäkert att den hungrande noden när Sveriges förmögna familjer drev igenom ja till EU träffar Sverigehoroskopet Vågascendent så att den därmed förstärker (på ett perverst sätt) sin disponent, pengarnas Venus. Och Jupiter (jättestora pengar) var som sagt också involverad....

   Radera
 3. Eftersom du inte läste hela, så kopierar jag in några utdrag som säkerligen vidare bekräftar dina farhågor. Copyright The Cosmic Path:

  "The Nodes travel backwards through the zodiac and complete one orbit every 19 years. Nothing else, except for an occasional retrograde planet (and that is temporary), moves in a clock wise direction around the chart. This fact in itself has incredible significance. Cosmic Consciousness maintains that the clockwise motion is the way to Source. That is, the new astrology puts forth that all of life is built upon the golden ratio which generates the Fibonacci spiral. That spiral is the basis of all life. Each of us exists as a spark of light that is eternal and evolving on its own spiral. The evidence of that is in our DNA. That spiral can be traveled two ways: counter clockwise, or downward, toward the physical realm and separation consciousness, or clockwise, upward toward the higher dimensions of Source and unity consciousness.

  (...)

  All the karma your soul has ever accrued exists right here in your energy field and is contained in the cellular memory of your physical body and in your DNA.

  The Moon’s Nodes move clockwise naturally and they represent the part of you that exists beyond this physical incarnation. The Nodes represent the DNA that is your genetic connection to this lifetime and this body. They represent your individual karma and your Soul’s specific urge toward evolution. And with our newly elevated perspective what we have suspected all along is finally clear…that our karma is not separate from our family’s karma…and that healing (which in the new consciousness can be seen as ‘wholing’, or becoming unified) your own karmic situation can heal (evolve) your family’s karma for many generations backward and forward.

  From the observer’s (5D) perspective it is revealed that the Moon’s Nodes are directly connected to the double helix spiral of our DNA, representing the yin and yang, becoming an intrinsic part of the system of energy centers known as chakras. In fact, the South and North Nodes actually are the Earth Star and Soul Star chakras. They reveal the path of human transformation, soul evolution and unity consciousness within each soul. This is the key to transcending our own physicality, clearing ancient karmic debris from our own energy field and extending that clearing even to our past and future ancestral lineage.

  (...)

  When we let go of the preconceived notion that dharma is better than karma, or that the journey “should” be linear and moving away from the past (aka our darkness), we can see how important it is to lift our focus to include our karma while accessing our dharma so that it doesn’t become an either/or situation, which leads back to separation and fragmentation (3D consciousness)."

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, då. Jag var lektör en gång och refuserade i princip varenda new age-bok för att författarna var så fyllda av snömos.

   Bara ett tidigt stickprov i den här fortsättningen på en text som inte alls är värd den uppmärksamhet du skänker den: ”Cosmic Consciousness maintains that the clockwise motion is the way to Source...”

   Vad är ”Cosmic Consciousness” - en företagslogo? Eller menar författaren på allvar att han/hon är bundis med det totala kosmiska medvetandet och har hört i första hand att medvetandet självt favoriserar ”medsols rörelse”.

   Men hur kan ett kosmiskt medvetande som är överallt och alltid favorisera en viss riktning baserat på den partiska perspektiv en liten skitplanet som jorden har? (Se även diskussion om Giordano Brunos kätterska insikt om ett kosmos med tallösa centra i ”The Acentric Labyrinth” av Ramon G. Mendoza, Ph.D. )

   Som sagt, nätet gör en människa korkad på några år om hon inte var det till att börja med. Tyvärr har många ingen chans att värja sig från desinformationens anstormning, för det var deras öde att födas i den stora Förvillelsens tidevarv.

   Utöver att det sägs vara den mörka tidsåldern under många tusen år, kan man peka på hur föregångarlandet inom IT, Sverige, har en svår demonisk distorsion via Rahu i sitt tredje hus för logik och informationsteknologier mellan 2002-2020. Ingen, i det internationella, bör lyssna på svenskarna under denna tid. De har tappat greppet om tänkandets regler, vilket då främst märks när de stiger upp i politiska positioner och röjer hur illa det är ställt med landet – se inlägget om Löfvens tal i Washington.

   Radera