Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)torsdag 19 mars 2015

ETC missuppfattade hackerbudskapet
Det är sorgligt när en omogen hackare ger sig på en BRA nättidning som ETC. Budskapet de framförde skulle ha varit bättre riktat mot läsare av någon borgerlig tidning. Möjligen är ETC så ung och oerfaren att man bjussade på ett fett säkerhetshål som de stora medierna lärt sig täppa till...

Jag har bland tyckt ETC:s chefredaktör producerat lama och politiskt korrekta krönikor jämfört med de många briljanta skribenter tidningen knutit till sig. Men så har han ett äregirigt horoskop av samma typ som Expressens chefredaktör eller Aftonbladets. Mycket Stenbock.

Visserligen kan man tappa omdömet av att ha utsatts för inbrott eller en skändning, men här har han ju knappt fått ett ord rätt. Han säger att det var ett "hatbudskap" som mötte tidningens läsare men det är inte sant. Han säger t.o.m. att det var ett "vidrigt hatbudskap" och då går Gustavsson helt av rälsen.

Här är den skärmdump jag tog av www.etc.se 6.26 på onsdagsmorgonen, innan någon ansvarig valde att låta sajten övergå i vitt under nästan två dygn och tillkalla mer kompetent it-personal. (Det är f.ö. inte första gången ETC störtdyker för en längre period...)

Klicka för läsbarhet


Detta är INTE ett hatbudskap, det är ett attitydstint finger ("fuck") åt sex namngivna nationer, som - om någon missat deras karaktär - beskrivs som just "hatiska". För att visa att det här mest är ett pojkstreck lägger hackaren till en smiley direkt efteråt. Så mycket "hat" låg alltså bakom konstaterandet att det finns hatiska nationer i världen! Gustavsson ser syner!

Sista raden är en för hackare typisk lista av folk de vill hälsa till. Narcissisten som tog över etc-domänen börjar med att hälsa till sig själv! När han ser den svarta skärmen gå upp och hälsningen till sig själv, då vet han att han existerar. Lite som dårpippin Descartes som drottning Kristina och den stränga svenska vintern tog livet av.

Chefredaktören är tydligen rejält bragd ur fattningen och det är rätt typiskt kontrollhysterins tecken Stenbocken NÄR någon slutligen lyckas peta ner geten från världsberget. Det är möjligt att en tidning som ETC behöver en organisatorisk stenget, men det är uppenbart att Gustavsson i sina illa valda ord visar det klassiska stenbocksbeteendet när deras makt / auktoritet / kompetens kommer i svang...

Kan tilläggas att jag för första gången noterade Gustavsson för hans obegripliga uttalande, att han inte kunde uppfatta någon kontext till Parisattentatet 2015. Nu visar han åter att han inte kan läsa tidens tecken.

Frågan är om det inte är för mycket passion (lidelse och ytterst lidande) i horoskopet, samtidigt som dominanta Saturnus äger både Sol och Måne men domderar från Kräftans klaniska och vinklade perspektiv... 


Saturnus i Kräftan är som att säga "min ambition är att kontrollera människans lägre natur", människan som enbart en biologisk process med dess behov av näringstillförsel. Eftersom Kräftan också symboliserar "homeland security" klarnar nu mitt bruk av ett så starkt ord som "skändad". För hackergycklaren tryckte här på exakt rätt knapp som fick den sturska och uppblåsta Vattuman/Stenbocken att kollapsa. 

Att ta sig innanför skyddsmurarna och byta ut sajtens innehåll upplever den här typen som en skändning, en våldtäkt. Sol och Måne ägs av en Saturnus som har ett oerhört begränsat verksamhetsfält - hushållning (ekonomi) - jämfört med andra årgångar av den härsklystna Stenbocken.

Hackarens tilltag var uselt men framför allt obegåvat i sin inriktning. Budskapet hade gjort bättre nytta inför den islamofoba borgerligheten när de öppnar sin DN, GP eller SvD. Inte på ETC:s sidor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar