Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)lördag 28 mars 2015

En Lubitz som omväxling till alla självmordsbombare


Medial overkill om självmordspiloten Lubitz

Eftersom N.Y. Times var tidigt ute med förmodade självmordspiloten Andreas Lubitz födelsedatumet 18/12 1987 och flera osjälvständiga medier plagierade uppgiften, är det förstås frustrerande att höra om att en tysk tidning istället skriver 28/12 1987 i sin rapportering! På vilken av platserna befann sig Tryckfelsnisse (som är vid bättre hälsa än någonsin i de nya datoriserade tiderna när ingen längre har råd med korrekturläsare)?

Lubitz ansikte påminner oerhört mycket om flera människor jag registrerat som kraftfullt under Fiskarnas tecken - den halvöppet gapande munnen på fotot är typisk för detta tecken och en jämförelse med spelevinken Russell Brands horoskop bekräftar detta. 

Brand och Lubitz - som fiskar dammsuger de med
öppen mun sitt element efter näring. ("neediness" -
se denna undersökning av chefshoroskop.)

Också Brand tappar hakan påfallande ofta i sitt minspel och han visar sig faktiskt ha samma kombination av Månen och Jupiter som självmordspiloten, fast ett jupitervarv tidigare. Man kan också påminna sig att Brand beskrivit sin nedtryckta arbetarklassbakgrund som han kompenserat sig för genom att erövra ett språkbruk som knappt en enda svensk (på sitt eget språk) kan mäta sig med. Lubitz var också ett mobbingbarn och andra piloter retade honom för hans förflutna som steward, ett typiskt yrke för Jupiter och Månen i Fiskarna - osjälviskt som Fiskarna bidra till andras näringsintag och trevnad.

När jag såg just det här fotot på Lubitz istället för den enda bild som svenska medier fantasilöst kopierar från varandra, slog det mig även actionskådespelaren Bruce Willis (någon humorist är han sannerligen inte) ofta ses med samma tappade haka i sina filmer. Den här gången är det Solen istället för Månen som befinner sig i Fiskarna, och hör och häpna, också Månen matchar självmordspilotens Sol genom att befinna sig i Skytten. DIE HARD - svår att ta kål på, med mindre man dör för egen hand...

Nu registrerar alla olika ting och formar en inre minnesbank. För egen del tog det några år att rensa minnena av alla celebriteter som jag taggat med de felaktiga västerländska zodiaktecknen, men efter åtta år med den sideriska kan jag försiktigt sätta att jag INTE känner igen Lubitz ansikte som någon av Skorpionens typer (en födelse den 18 skulle ge Månen i Skorpionen). 

Det sista är nu inte ett giltigt argument eftersom långt ifrån alla människor är typiska för ett zodiaktecken i något av dess flera utföranden. Variationsrikedomen är alltför stor och en människas tid på jorden att registrera och "mind-mappa" allt hon ser för liten. 

Det är för övrigt ett tecken på en inte alltför generöst tilltagen intelligens att bara ägna sig åt att konsumera (och memorera) sinnesintryck. Det gör t.o.m. djuren bättre än vi människor, vi som var menade att odla den Rationella Själen (fastän marknaden och dess lejda reklamnissar söker trälbinda oss på en generande låg allmänning där ingen vågar sig utanför samtalsämnen som kretsar kring varumärken).

Så det får bli den 28 som Lubitz födelsedag.Det är påfallande vilket stor makt Befriaren - Jupiter - har i det här horoskopet. Hemma i sitt negativa härskarläge Fiskarna aktiveras tankar kring Fiskarnas som offret av denna värld för att kunna nå en annan. Med Månen/psyket invid Jupiter skulle det här kunna ha varit en självmordsbombare om han fötts i ett annat land eller matats med Hollywoods våldspornografi - vilket mycket troligt varit den här mannens husmanskost, givet det oerhört depressiva suget från Vattnet som äger och söker släcka den livfulla elden i soltecknet Skytten.

Ja, redan i Skytten verkar krafter på att utsläcka det solära livet i denna värld. Det är inte astrologins mest glättiga kombination när depressionens Saturnus delar tecken med Solen! Som bäst blir det här allvarsamma och seriösa och ofta oerhört prestationsinriktade naturer, men här involveras också flygturernas Merkurius - inklusive tankens flygturer i härvan.

Och under alltihopa ligger en Jupiter i Fiskarna som kontemplerar ett martyrium! Det talades tidigare om att han varit "utbränd", vilket passar förträffligt närhelst Eld och Vatten möts i "sensationalism" (som övergår i utmattning). Nu tror jag visserligen "utbränd" var ett påhitt av svenska journalister som sannerligen inte är särskild skarpa när det kommer till att översätta de engelska artiklar de parafraserar för en svensk läsekrets som litar allt mindre på det här numera köpta och hårdvinklade mediet.

Men kan också notera från psykets nivå (månascendenten) hur illa olycksplaneten Mars lägger sig i åttonde huset för mörklagda och negativa instinkter. Enligt indisk astrologi (och enbart indisk) kastar Mars sin elaka aspekt rakt mot flygtrafikens tredje hus och angriper där med sin egen ägare Venus (jämvikten). Är detta ett suicidalt motiv, eller? Inte ensamt, men när man adderar den illa placerade Mars med temat där sorgens Vatten söker släcka glädjens Eld, börjar samma bild framtona som den som framtonat i tidningarna. Detta var en ytterst problemtyngd man. 

Och mot DN:s underrubrik: "Krävs mångårig psykisk problematik för att medvetet ta med sig 149 i döden" kan astrologin korrigera: "Inte mångårig, astrologiskt medfödd problematik". För detta psykiska horoskop visar att tecknen var formerade redan i den sublunära sfären som sådan. Inne i denna fallna och degenererade del av "himmelriket" väntade nu bara de människoliknande djurkropparna i fortskriden grossess på den "utvalda" själ som skulle ta plats i något av de färdiga foster och på sin utstakade ödeslinje göra detta illdåd.

Här är ett horoskop där ett exakt klockslag hade varit tacksamt, dels för att utröna huruvida kroppsorganet - den person världen nu lärt känna som Lubitz - hade en VERKSAMT OND Jupiter (vilket man kan förmoda) och dels för att säkerställa Dödens exakta husposition. För Saturnus satte ju en mycket snäv gräns för den här mannens liv i tiden. (Alla flygplanets passagerare bör ha haft svåra problem som var aktiverade vid denna tid, hur märkligt det än kan låta för en som fostrats i falsk propaganda om att individen är unik, fri och fullständigt frikopplad från det omgivande kosmos.)

Men ett ord om girighetens demon Rahu (Drakhuvudet) måste tilläggas. Jag har ofta hoppat över den här "himlakroppen" eftersom jag är osäker på dess verksamhet. Ett är säkert: Rahu skjuter över målet och drar människan mot hybris. Den symboliserar en varelse som tillhör den sublunära sfären (en näringsombesörjande stewart, t.ex.) men som vill tillhöra de höga gudarna (=flygkapten). 

I termer av transiter på himmelen just nu har vi faktiskt nodaxeln Rahu/Ketu som roterat till samma teckenpar som då Lubitz föddes - fast omkastad. Girighetens huvud ersätts av halshuggningens eller bestraffningens Draksvans I DET TECKEN SOM SÖKER SLÄCKA HANS LIVSELDAR. 

Eftersom en nod tillbringar cirka 1½ år i ett tecken kan man bara tala om att den generellt aktiverar teckenparet (och de hus som involveras). Men Rahu fungerar enligt det jag läst av indisk astrologi som en förstärkning av sin värd, dvs. Jupiter, och vad om vi antar den 28e och Månen i Fiskarna? 

Jo, då har vi också en transit från Solen i Fiskarna genom själva det tecken som söker dränka hans natala Sol. Två negativa omen (halshuggning och utsläckning av Eld-Solen i Skytten genom förhöjd betoning på nyckelplaneten Jupiter).

Subtilt är bara förnamnet.5 kommentarer:

 1. Jag har luskat mer på nätet ang födelsedatum, men man blir inte klokare av det... På franska Astrotheme finns en notering som inte står på den engelskspråkiga: Det står att NY Times källa om 18 december är létat-civil i Düsseldorf, och tillägger att det finns även uppgifter i media om 28/12. État civil är ett begrepp som innefattar uppgifter om födelse, äktenskap och död - på svenska skulle vi nog säga folkbokföringen. Men uppgiften om källan bevisar ju ingenting i sig, för det KAN ju vara fråga om att någon sett/skrivit fel. (Precis som det kan vara tvärtom, att uppgiften om 28:e är fel av samma orsak.)

  I alla händelser så hittade jag en intervju med en f d flickvän som säger: bl a "he had said he was going do something that would change the system and "make everyone remember him." En uppblåst, ond Jupiter - "grandios självbild" var det ja. Det står också: "He knew how to hide what was really going on and how hide it from other people." Ja det vet vi ju nu. Och det passar ju bra på Skorpionen.

  (http://www.telegraph.co.uk/news/aviation/11501075/Andreas-Lubitz-planned-spectacular-gesture-that-would-go-down-in-history-claims-ex-girlfriend.html)

  Så tyvärr kan jag inte bidra med något klargörande... men jag tror att rätt födelsedatum kommer att visa sig så småningom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "passar ju bra på Skorpionen"
   Jo, men glöm inte astrologins många andra sätt förutom zodiaktecknen att beskriva att "Naturen älskar att dölja sig" - som filosofen Herakleitos sade. Hela det negativa baksuget från en Jupiter i Vatten (Vatten = dold Natur) verkar ju som avloppsrör på den manifesta Sol-Skytten. Saturnus lägger censurtystad över kommunikationens Merkurius, Mars står i mörklagda åttonde huset för en generellt undertryckt självhävdelseförmåga. Och så vidare.

   När man tittar på det som Chandra lagna-ascendenten ändå kan utsäga, finns det många sätt att ana en lurifax, En ”typ” som ligger i tiden för de nyfödda att plocka upp och göra till sin eller vända sig mot...

   Att Eld/Vatten ger "sensationalism" för ju tankarna till fräsande urladdningar och barn som ställer till med stormiga scener. Några år in i bloggens historia preciserade jag därför en smula genom att beakta vilket element som baserade sig på vilket. Den här pilotens grundmurade Jupiter-i-Vatten söker alltså släcka Elden (Skytten), vilket också skulle kunna beskrivas som den allra närigaste tendens som tänkas kan, en negativ sensationalism som söker dra ljuset till sig själv. Det är det lägre elementet som söker dra ner visionen i det högre till sin nivå. Stewarden ville bli flygkapten (samtidigt som Rahus strävan att bli en gud ger ett närmast identiskt budskap).

   Det intressanta med den 18e är att en Måne i Skorpionen som månascendent lustigt nog (givet Månens fallna tillstånd i Skorpionen) lindrar Mars onda natur och åtminstone gör den VERKSAMT NEUTRAL. Alla problem försvinner inte och nu tillkommer en ”dissociation” mellan Vatten och Luft, men på många sätt verkar det rätt skönt att slippa Annika Falkengrens giriga Rahu-Måne i Vatten... Vattnet är det element som i affekt inte kan lägga band på sig självt och därför behöver en förmyndare i den Jord som slutligen absorberar och ger det en gräns.

   (Kanske därför genusfanatiker hatar patriarkatet - det är Jord-Stenbocken och Vatten-Kräftan man talar om här. Det som är principiellt korrekt och rentav nödvändigt för en ordnad tillvaro visas i astrologin, det är de praktiska utfallet som faller kort om idealet, där naturligtvis kvinnor kan vara stenhårda saturnier och män riktiga blötdjur.)

   Radera
  2. Apropå sista meningen: Just det, och det är väl precis därför som "genusfanatiker" vänder sig emot schablonbilder.

   Apropå ex-flickvännen - den misstrogna sidan av mig tänker att hennes påståenden om vad Lubitz sagt kanske är en efterhandskonstruktion från henne sida - hon kanske vill ta chansen att få sin tid i rampljuset. (Hon kanske är sensationalist hon med... ) Men oavsett sanningshalten i utsagorna så var ju karln både sensationalist och förtegen (förutom spritt språngaden), det visar ju fakta.

   Radera
  3. Partners utifrån en månascendent är det nog allt för dristigt att säga något om, men sjunde huset ägs av Merkurius som drar upp partner mitt i offentlighetens ljus, tillsammans med Lubitz egen månascendents drömmar om att göra ett storslaget (Solen) avtryck i historien (Saturnus)...

   Radera
 2. https://parnassen.wordpress.com/2015/03/28/andreas-lubitz-oskyldig-det-tyska-planet-foljdes-av-tre-franska-jaktplan-som-vande-genast-kraschen-var-ett-faktum/

  SvaraRadera