Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)söndag 1 mars 2015

Den rörde Löfven


"mänsklig sköld" runt synagoga
"Han (Löfven) verkade märkbart berörd när han pratade om fördomar, våld och diskriminering som minoriteter i Sverige utsätts för dagligen." (SvD)

Det är naturligtvis så att även klena planeter har något område i livet där de kan göra gott, jag har pekat ut sportarenan för aggressiva typer av horoskop och för Löfvens "fallna" Mars i protektionismens princip Kräftan är det perfekt att personligen infinna sig när en liten skara demonstrationer bildar "mänsklig försvarssköld" runt en synagoga i Stockholm för att markera mot de hårdnade attityderna mot minoriteter som människor med låg intelligens först vänder sig mot sedan samhällets hyckleri och dubbelspel (signerat samme Löfven med flera!) går dem på nerverna.

Krigaren Mars i "fallet tillstånd" i Kräftan går i princip bara igång EFTER att traumat redan är ett faktum. Minns polisen "Kapten Klänning" och hans fallna Mars - en sexuell förövare av lägsta sort och SEDAN, efter att han själv utfört dådet, går han ut spelar kvinnornas riddare! Jag säger nu inte att Löfven delar ut tjyvnyp som avser väcka främlingshat med ena handen och sedan med den andra söker kamma hem politiska poänger, men den här placeringen för Mars är inte helt lätt att bli klok på. Löfvens fäktning mot Annie Lööfs pappersbunt i en tv-sändning är en klassiker, och lika dåliga nerver visade på sin tid Humanisternas ordförande Sturmark prov på när han i vartenda offentligt framträdande gjorde bort sig genom att alltför lätt gå upp i hysterisk aggression.  Där var den fallna Mars också kopplad med Venus, en planet som har mycket med jämvikt och sinnesfrid att göra.

Mars står här i ett passionerat tecken (Rajas guna), men eftersom Kräftan också tecknar sårbarhet blir resultaten rätt skakiga. Hur lättstörd Mars-Kräftan är fick jag själv känna på i ungdomen när jag yttrade ett oförsiktigt ord om den påfallande utseendelikheten mellan hennes pojkvän och far. Smash! kom en blixtsnabb liten örfil från ena kräftklon. "Men han är ju lik din far", underströk jag, för att försöka hålla diskussionen på en intellektuell istället för handgriplig nivå. Smash, kom en fysisk attack till. 

Det var då jag lärde mig vad som först tjugo år senare skulle dyka upp under namnet "den Irrationella Själen" efter att jag börjat samköra antikens filosofi och kosmologi med den korrekta sideriska zodiaken. På den tiden trodde jag väninnan hade Mars i majestätiska Lejonet, men Lejonet skulle aldrig nedlåta sig till den scen jag just beskriv. För den "lägre Naturen" eller den Irrationella Själen gäller det smutsiga spelet som Löfven så tydligt attraheras av i Saudiaffären.

Annars har den här bloggen särskilt noterat hur den fallna Mars i Kräftan verkar bidra till sexuella störningar, vilket naturligtvis är fullständigt logiskt om man betänker ett tredje namn på Vattenelementet: den Vegetativa Själen. Detta är livet på simplaste nivå den "djungelns lag" där alla av Sol-Kräftor som Löfven och före det Fredrik Reinfeldt uppmuntras att jobba hårt för sin överlevnad. 

Det vill synas som mänskligheten har långt kvar innan de lyckas designa ett samhällssystem som bygger på något annat än ledarnas egen primitivism och brutalitet. Sen kan Löfven stå där och fejka snälla pojken utanför synagogan hur mycket han vill, den bistra sanningen om hans tendens till hybris skrev jag om här, strax efter efterkloka inlägget Är han t.o.m. värre än Reinfeldt, den där Löfven? 

(Se också Den moraliska bankruttens matematiker för tecken på att Reinfeldt i själva verket var en harmlös "egna plånboks"-tänkare, en ärthjärna som inte ens kunde greppa betydelsen av landets exportindustri. Med Löfven har det gigantiska militär-industriella komplexet fått en bättre nyttig idiot.)

Se även om den fallna Mars i den här studien: Bara charader.


Överkursläsning.

Löfven är en sorglig populist men den som vill mer än bara bilda mänsklig kedja kan studera italienske forskaren Gabriele Boccaccini om den tidiga synagogbaserade judendomens framväxt. Synagogan resulterade ur judarnas misslyckade uppror mot ockupationsmakten Rom. Templet raserades men judenheten behövde alltjämt andaktsplatser.

Eller rättare sagt, man kunde studera ämnet via forskarens Roots of Rabbinic Judaism från 2002. Titeln är nu utgången upptäcker jag vid kontroll av amazon.co.uk, och den ockrare som försöker ta 120 pund för ett begagnat exemplar kommer inte att brinna mindre i helvetet för att han är så stupid att han inte ens läser av marknadsläget innan han drömmer upp ett pris som ska ge honom lättförtjänta dinarer. Boken går att hitta begagnad för en tiondel av priset hos andra handlare som annonserar på Amazons marknadstorg. 

Den bör läsas som en fristående fortsättning av Boccacinis försiktiga Beyond The Essene Hypothesis, i vilken han ändå gjorde den för kristendomen så obehagliga kopplingen mellan en förkristen judisk "kristendom" som helt färdigutvecklad åtminstone femtio år innan Jesus föddes och det som sedan skulle följa. Den berömde religionsstiftaren var således föga mer än ett språkrör för en stor rörelse som redan levde och hade hälsan, en rörelse som redan på vissa sätt frigjort sig från bundenheten till templet i Jerusalem och därmed också föregriper den senare synegogebaserade judendomen.

Men kanonexportör Löfven har väl viktigare saker för sig än att lära sig om det acceptabla bruket av våld i esséernas heliga krig mot våldsamma kolonialherrar som Rom eller USA eller den amerikanska (och därmed svenska) bundsförvanten Saudidarabien... Nej, Löfven har tagit Ondskans parti och jag tror knappt han ens själv fattar spelet han är en bricka i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar