Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)måndag 23 februari 2015

Reinfeldts talskrivare - ytlig men inte insidiöst ondStridshingstens prasslande med sin vakthund Alenius - minns hennes hotfulla utfall mot DN - ännu en matchning från helvetet bland moderaterna intresserar den här bloggen mindre än att Aftonbluddret ger namnet på den infama lögnhalsens talskrivare mellan 2006 och tills han smet som en råtta från det sjunkande nymoderata skeppet. 

Jag hade väntat mig en orgie av problem men horoskopet för kommunikationsspecialisten Moa Berglöf ser faktiskt riktigt beskedligt ut!


Eller rättare sagt, beskedlighet och tursamhet blandas med några riktigt fula saker. Som grafiskt pekfinger introducerar jag här grönt för den indiska astrologins goda hus medan de onda husen märks ut med en grådaskig ton.

Eftersom klockslag och den fysiska verklighetens ascendent saknas blir det här Månens eller psykets "attityd!" till gott och ont.

Det är uppenbart att kommunikatören alltid tyckt om kreativa sysslor, Månen i mångskiftande Fiskarna har din disponent och sitt ankare i den ohejdade kreativitetens - Solens - eget femte hus. Sinnet står således väl förankrat i ett av de goda husen och med ingen mindre än den Stora Välgöraren som sin disponent är det här ett godmodigt sinne, ingen tvekan om den saken.

Att psyket dessutom förutspås framgång i kommunikativa sysslor ses på två sätt: framför allt genom att Månens disponent Jupiter står i tät konjunktion med skriftställaren Merkurius men också genom att Merkurius befinner sig i det tursamma femte huset som också tecknar god karma eller talanger själen för med sig tillbaka till ett nytt liv på Jorden. 

Eftersom det här bara är ett månhoroskop blir den här läsningen förstås lite märklig, månascendenten tecknar ett stadium JUST INNAN den enskilda själen "förtätas" och framträder som en enskild individ. Så i den mån man kan tänka på det viset, är det hela den sublunära sfären som omhöljer mörkrets håla Jorden som mår förhållandevis bra de två dygn Månen står i Fiskarna och kan luta sig mot ett så privilegierat hem!

Återigen: det vore fantastiskt att ha full tillgång till fulla data för alla som föddes under korta tidsfönster som detta för att om möjligt kunna avgöra om det verkligen var soliga gatan som fick en märkbar tillökning dessa dagar och om den betrycka underklassens återvändsgräns som fångar upp nyfödda i någon märkbart högre grad de dygn då Månen mår tjyvens!

Den som läser det fenomenala inlägget av Theodor Kallifatides i DN ska inte längre tvivla på att Månen i Kräftan - Vattenelementet i dess passionerade (krängande) tillstånd - saknar kapacitet till exceptionell intellektualitet! Den grekisk-svenske författaren är en Sol-Vattuman som tydligen utmärkt leder och bollplankar med en Måne i återspeglande Vatten-Kräftan.

Men fullt så avancerad var inte Reinfeldts talskrivare. Solen står visserligen också här i Luft, i Tvillingarna, men eftersom soldisponenten Merkurius sjunkit ner i Vatten får vi samma tendens till slirighet eller falsk populism som blev den moderata försvarsministern Sten Tolgfors fall. Han lindade in sig i väl mycket kommunikationshaverier och avgick i samband med Saudiaffären.

Jag skulle därför inte enbart utifrån lyckosamma Jupiter hos talskrivaren hävda att det här är ett proffs. Det kan lika gärna vara ett privilegierat barn i de samhällsskikt där alla kliar varandras ryggar. (Månen = barndomshemmet baserat på en lycklig Jupiter.) Tittar man strängt på nymoderaterna var det sannerligen ett ytligt och lögnaktigt svartbygge på alla sätt och vis, men svenskarna är mer lagda åt tanklös konsumtion än kritiskt synande och Moa Berglöf kunde serva Överkuckut själv med floskler och banaliteter under åtta åt och leva gott på det.

Det populistiska skvalpet i zonen mellan pöbeltecknet Kräftan och kommunikatören Tvillingarna gör horoskopet en smula osäkert. Är den här kvinnan beredd att ljuga om arbetsgivaren inte har något ärbart att sälja?

Låt oss titta på de mörka zonerna. Det tredje huset för kommunikation och skrivspråk är ett av de onda husen eftersom Merkurius också har förmåga att skruva en berättelse eller fara fram med osanningar (desinformation). Minns t.ex. Reinfeldts ständiga lögner om att Alliansen satt fler i arbete och för att kunna säga det rörde ihop absoluta tal och procentuella förändringar. Var detta ett verk av hans talskrivare med hennes "dissociativa" tendenser?

Det tredje huset kallas dock ett "förbättringens hus" eftersom den Merkurius som har saklighet och falskhet som två sidor av samma mynt inte är en hopplös situation. En människa kan förbättra sitt intellekt genom att låta mer av det motsatta nionde husets samvete skina in och förädla kommunikationen. Detta kräver naturligtvis att nionde huset är friskt! Skulle samvetet vara kaputt och även tredje huset se förrädiskt ut, ja då har vi en typisk högermänniska!

Det ser illavarslande ut att hitta Mars, den lilla illgärningsmannen i tredje kommunikationshuset. Mars vill andra illa, den vill så split, men den är också bhava karaka i tredje huset, dvs kommunikationshusets signifikator. För att vara kommunikation krävs att något faktiskt utgår ur människan (såsom Mars bryter sig ut ur cirkeln) och gärna då som ett vässat spjut som tränger igenom mottagaren. Mjäkigt mumlande har aldrig sålt in en produkt!

Nu kan ingen påstå att Mars i Oxen är en höjdarkombination. Det är tvärtom en simpel och materialistisk energi, eller en kraft som klär sig i mänsklighetens mest ogenomtänkta klädedräkt: Reinfeldt pratade bara pengar i allt han sade. Det skulle "löna sig att jobba", folk ville ha mer i sin "plånbok". Slikt trams som bygger på förakt för människans inre potential passar perfekt in med denna Mars-Oxe. Sveriges nationalhoroskop har för övrigt samma placera och därtill som bas för folksjälen (Månen i Väduren), så här har vi exakt rätt talskrivare att prata till ett land vars folkmentalitet befinner sig på spädbarnens nivå! 

Varför har ICA-reklamen gått i hundra år på tv? Upplägget visar svenskarna som de omogna små barn de är och pöbeln i stugorna verkar ha älskat långköraren. Jag minns också att Telia körde någon kärnfamilj vars kollektiva intellekt inte var i närheten av begåvningen i en myrstack och svenska folket älskade den familjen också. Det krävs med andra ord inte någon speciellt hög IQ för att hitta formuleringarna som talar till den svenska folksjälen.

Det intressanta är nu att denna rätt letargiska Mars-Oxe hittar rakt fram till en fiende att angripa: Mars skickar sin 90-gradersvinkel in i fiendehuset där Saturnus står - exakt samma placering som i arbetsgivaren Fredrik Reinfeldts "riktiga" horoskop (baserat på ett födelseklockslag).

Saturnus står för stat och förmynderi, något som sjukliga själar som Anders Borg och Fredrik Reinfeldt inte kan se något gott i eftersom de är barn av en annan och mörkare kraft i universum. Bloggen har ägnat mycket tid åt att belysa varför bådas horoskop kan betraktas som Ondskas spjutspetsar, ödesbestämda män för att lura svenskarna mot den samhällsavvecklingens och privatiseringarnas avgrund vid vilken de bara måste vakna upp och inse vilka myter de blir pålurade. Sverige är på väg att upphöra existera och dras in någon ekonomisk Superräknenisses planer för att hålla Tredje världen, Kina och ryssarna stången så länge det går.

I fallet Reinfeldts horoskop var det ytterligt tacksamt att se Saturnus i härskarläge i Vattumannen som en tydlig indikation om vem hans fiende var. Det goda samhället där människans värde prioriteras framför penningen. Reinfeldts horoskop proppade istället in simpel närighet (Kräftan = att överleva som biologisk varelse) i Vattumannens 11e idealhus, knappast det högsta ideal som tänkas kan. Men alla själar är olika...

Vad talskrivarens uppblåsta Saturnus i Lejonet betyder kan man fundera över. Den här symbolen för en absolut makthavare är verkligen uppblåst och övermaga eftersom det äregiriga Drakhuvudet kombineras med det lika tajt som kvinnan hade Merkurius och lyckoplaneten Jupiter tillsammans. Är det möjligt att kartan visar en ironisk bild på den uppblåsta nollan Reinfeldt? Att hennes energiska Mars i talskrivandets tredje hus riktas rakt mot detta fejk-Lejon, denna verkliga antites till kung? 

Är det så att talskrivaren i själva verket SKADAR sin herre och arbetsgivare (Saturnus) med sina alster? Var det hon som skrev kalkoner som den där Reinfeldt svamlade om "folket, vars förtroende han bar" eller någon annan lika krystat passiv satsbyggnad? Mycket tyder på det, för är det något de rigida 
och mörka tecknen Oxen och Lejonet excellerar i så är det pompös overkill...

Samtidigt är den mörka och klumpiga kvaliteten (Tamas guna) paradoxalt nog förtroendeingivande hos de fåvitska, just för att den hela tiden radar upp budskap och poser som tecknar fyrkantig stabilitet (se orgien av mörker hos Anders Borg). Människor som inte kan analysera sina intryck väljer att lita på Tamas hellre än t.ex. den lätta och snabba Sattva guna. Den senare kvaliteten kräver ett operativt intellekt hos åhörarna och där detta aldrig kickat in, flyger de sattviska varelserna i cirklar över de jordbundna kolosser som fallit djupast i själarnas strömhopp ner till denna helveteshåla vi kallar världen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar