Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)fredag 13 februari 2015

Reinfeldt-borgarna eliminerade det estetiska ämnet = fula människor följde

Herregud! Jag trodde jag någotsånär registrerat tidningsrubrikerna under den onde Reinfeldts åtta år av samhällsförstörelse. Ändå missade jag den talande gymnasiereformen 2011 som eliminerade obligatoriet för de estetiska skolämnena. 

Tidningen ETC (den enda värd att läsa) diskuterar detta borgarsvinets förräderi mot allt som är vackert inom människan till förmån för ytterligare en hoper cyniskt kalkylerande it-verksamheter som bara syftar till att göra samma gamla uppgifter till mindre lönekostnader och sedan tvinga in alla överflödiga i samhälleliga tvångsåtgärder för att förebygga sociala oroligheter. I sanning ett system skapat av Djävulen själv.

Varför gymnasieformen är talande är ju att Svenskt Näringsliv SAMMA år körde sitt tröstlöst töntiga drev mot snarlika ämnen på Sveriges högskolor. I den debatten lyckades finansdjävlarna klibba etiketten "hobbykurser" på estetiska och andra ämnen som inte låga begåvningar som de själva kunde koppla till vinster (i alla det ordets bemärkelser) för samhället och människan.Man kan notera om Jan Björklund (fp), som drev igenom denna människoförfulningens reform, att hans sinnelagshoroskop tecknar den profitdrivna Månen i Jungfrun och att de estetiska ämnenas Venus hamnat i "dödsskuggans" dal eller det onda åttonde huset (förvisso inte ett "lönsamt" område).

Varför vi idag har en impotent statsminister som Löfven efter vederstyggelsen Reinfeldt beror på att näringslivet - i synnerhet inklusive det vinstdrivna bankväsendet - har satt den västerländska demokratin ur spel och äger politikerna. Alla vet det men inga verkar rusta sig till tänderna. 

Svensken är troligen inte alls den ädlaste stammen av arier utan tvärtom den mest degenererade! Vilka slagpåsar vi är för de besuttna. Thåströms tidiga texter om väpnad konflikt känns väldigt malplacerade i det här landet. Vad blev det av det tydliga folkliga motståndet till vårdvinster? INGENTING visar Daniel Swedin i AB. Regeringen Löfvens "utredning" är ett hån mot alla som möjligen röstade på (s) eller (mp) i hoppet om en upprensning.

Läs, åter i ETC, Johan Ehrenberg om bankväsendet, denna Hydra, detta monster. "Mest delade" artikeln i skrivande stund och med rätta!


*****

Jag måste apropå ETC-bossen inflika att det på bloggen betvivlade Vattenelementet visat sig i så dålig dager då det är en uppenbar ingrediens i horoskop för skitstövlar eller karaktärslösa och ömkliga livsöden. Men den som återföds som en ren själ eller med allt ökande klarsyn på sitt livsprogram, kommer naturligtvis att uttrycka Vattenelementets reflektiva egenskap på samma sätt som Tibetanska Dödsboken säger: som den spegellika visheten. Hur man avgör om det är smutsigt eller rent vatten har skymtat här och där på bloggens vid pass 15.000 sidor. (Eller är det 20.000 nu???)


Att Ehrenbergs specialitet kommit att bli miljöfrågor följer tydligt av hans nionde religionshus där välmågans Jupiter i den "sanitära" Jungfrun bottnar väl i Merkurius i Kräftans Vatten i opposition till hans lunära psyke i anala Stenbocken. Mannen är allergisk mot miljöförstöring.

Men jag har ofta noterat något "svampigt" över Kräftan, de suger åt sig allting (vilket därför kräver en föregående urskillning för att kryssa rätt). Det finns otaliga Kräftor med bland individer jag genom livet reagerat på hur breda och bildade de är! Erwin Schrödinger och Carl-Gustav Jung, Jan Myrdal - människor med en mängd ämnen vari de haft djupa kunskaper!

En bekant med Månen i Kräftan och Solen i detaljorienterade Jungfrun har ett närmast encyklopediskt vetande i det mest värdelösa (enligt min mening) vetande man kan tänka sig. Av någon anledning har han funnit det viktigt att memorera precis vartenda medlemsskifte i en mängd klassiska rockband från 1970 och framåt... Men sedan jobbar han med fördumnings-tv också. Att detta är det normala uttrycket för Vatten och Jord och den bruna prosaiska faktasörjan, hindrar inte att det då och då dyker upp genier som de nyssnämnda herrarna. (Kommer faktiskt inte rakt ur huvudet på någon kvinnlig Kräfta med samma uppenbara briljans.)

*****

"En kedja är bara så stark som dess svagaste punkt". I AB skrivs det också om svinsvenskarnas tillhåll Flashback (som bloggaren genom åren faktiskt konsulterat två eller tre gånger - totalt! - i jakten på något födelsedatum). Grundaren Jan Axelsson granskas lamt av tidningen utan att något egentligen sägs. Hur oväntat är det att Flashbacks grundare grenat ut och nu försöker tjäna pengar på porrsajter och telefonsextjänster?Här kan Månen antingen bilda en nymåne i Vågen eller framåt eftermiddagen ha hunnit in i sitt "fallna" läge i Skorpionen (sublunärt psyke ägt av olycksbringaren Mars i sitt negativa härskarläge).

Nu spelar sinnelagets position inte så stor roll, det är inte Månen i sig som är den här kedjans svagaste länk. Nej, jag tror att Venus i Skorpionen kan koras till stället där allt rasar sönder i negativ och hatisk dynga - Flashback och porrsajter. Venus i Skorpionen är en typisk signatur för någon som prostituerar sig för pengar eller för att värja sig mot Skorpionens mindre sexiga sida: dess djupa fruktan för Döden.

När sedan Venus visar sig vara Solens (och kanske Månens) disponent, då har vi samma fula "dissociation" mellan dunkla instinkters Vatten och det klartänkta Luftelement som normalt gör Vågen till ett omdömesgillt tecken och en "social darling".

Venus i Skorpionen är inte alltid tillräckligt för att haverera en födelse i Vågen. Vore det så hade världen haft en enorm massa patologiska livsöden i det fredliga tecknet. Men det som gör Venus till en så svag länk här är attacken från sin egen disponent Mars. Alltså: en instinktsdriven Venus (kärlek med sensuella förtecken) intensifieras, ja t.o.m. derangeras, av att disponenten Mars formligen brinner i dramatiserande Lejonets tecken (ELD)! Och från Lejonet når Mars 90-gradersvinkel Skorpionen. Kackar i eget bo.

Detta torkar naturligtvis ut Venus-Vattnet totalt och det är när människor är emotionellt rena idioter som överdrifter krävs. AB: noterar att Axelssons sexuella entreprenörskap "är försiktigt" med t.ex. barnporr! Hör på den. Men det är just sådant en uttorkad själ kräver för att alls kunna uppleva något. Jag har kallat Lejonet plus Skorpionen för en dramadrottning och en ovanligt grov typ av Eld/Vatten-krigets "sensationalism" och Axelsson och hans Flashback visar om något vilka patrasknivåer den här kombinationen har förmåga att dra ner individen i. Minns Johan "Stakka Bo" Rencks (förhoppningsvis) enda långfilm, USA:s kritiker totalsågade den som ett pekoral och en orgie i övervåld. Jag tror det var där någonstans Madonna slutade anlita honom för sina videor.Jämfört med Flashback-grundarens sliskighet är Rencks horoskop nästan harmlöst, men förbittringen mellan Liv och Död (Lejonet och Skorpionen) finns här i formen av en Sol som redan står i dödsskuggans dal och bjuder på kalla vatten när psyket i Lejonet försöker manifestera livsglädje: Våldsorgier i det inre.

Dessutom påvisar Solens disponent Mars i den instrumentaliserande Jungfrun att det här bara är en cynisk guldgrävare, en simpel exploatör. Hur någon kunde köpa hans artificiella hiphop-figur "Stakka Bo" övergår mitt förstånd. Det var på nivå med Sean Banans trams men med fejkad bad ass-attityd. Sådana här horoskop kan följa en födelse var som helst i världen, men stackars dem utsätts för en sån här född i dryga och själviska Stockholm!

Sådana här människotyper föredrog regeringen Reinfeldt framför artistiska själar! Alla "lönsamma" borgare kommer att brinna i helvetet.

På ytan är de här människorna med Lejon/Skorpion i låsning inte skyldiga till något. De har bara "råkat" födas under en himmel som tecknar det mediokra i kombination med ett omåttligt självhävdelsebehov. På ett djupare plan är de här tendenserna förstås ekon från tidigare, katastrofala jordeliv. Var de svårt undertryckta slavar som byggde upp ett motstånd som nu slår över totalt när de föds in i ett relativt fritt samhälle. De blir skyldiga till övervåld i fantasi, tanke eller t.o.m. handling. Placera istället en Axelsson eller Renck mitt i ett krig, där är deras brutalt hårdvinklade verklighetsuppfattning "normaltillståndet".

1 kommentar:

  1. Tror du inte vissa borgare fruktar en ny Steve Jobs, du vet kaligrafi drop out, som var självlärd inom datorbyggandets konst?
    Om man kan stoppa historien, är de egna framgångarna de främsta historien kunnat prestera. Vill man vidare bevisa att alla andra länder är bättre än Sverige gäller det att rasera basen för framgång - vadhelst detta än är.

    SvaraRadera