Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)torsdag 19 februari 2015

Polisen som kunde uppfatta den kosmiska morallagenFöre detta rikspolischefen Björn Eriksson härjar i DN mot de giriga bankerna och gamiga näringsidkare - som Björn Ulvaeus - som försöker snuva samhället på kontanter som betalningsmedel - enbart för att göra sig en större vinst.

Ulvaeus lögn om att betalkort-enbart handlade om att hålla bakterier utanför ABBA-museet förtjänar att bli ihågkommen både som exempel på den moraliska bankrutt som ateister står för när de också ger sig in i affärsverksamhet och även exempel på hur en individs fobier kan läcka ut och skapa en kalkon när de inte själva har någon koll på vad de tänker och gör. Ulvaeus har den misstänkt främlingsfientliga axeln mellan bakterieneurotikern Jungfrun och "smittan" Fiskarna ("samhällets olycksbarn") i sitt horoskop.

Se: Abbamuseet och svensk girighet

I rättvisans namn ska sägas att jag hittat skäligen förvirrade människor med den här axeln, individer som lever i en kaotisk (Fiskarna) verklighet där de detaljreglerar (Jungfrun) i det lilla och verkar helt omedvetna om hur galen deras små öar av perfektion ter sig i det övergripande kaos som är deras liv. I ett exempel ömmade en kvinna enormt för romer samtidigt som hon röstade på moderaterna och hävdade att man ska sätta hårt mot landets soffliggare! 

Det är med andra ord extremt svårt att förutsäga vad Jungfrun i den här axeln kommer att diskriminera mot och vilket litet bås de stängt in sig i och uppfattar sig som duktiga och mönstergilla medborgare. Jag har kallat den här axeln ett "övergångsstadium" eftersom det är ren materialism som är i rörelse (ett jordskred). Men de filar och bygger och ändrar på sina argument för att slippa bli medvetna om de hjärtskärande kontraster andra kan se.

Men nu gällde det kraftkarlen Björn Eriksson och inte den slirige men möjligen också bakteriefobiske Björn Ulvaeus. Intressant nog dyker detaljfixeringens Jungfru upp här också, men hos den före detta polischefen gör den faktiskt gott! Och konstigt vore väl annars, Jupiter, lagens planet, gästar tecknet!
Utifrån sinnelagsascendenten (Månen/Chandra lagna) utspelar sig en häpnadsväckande del av horoskopen i de undanskymda och "onda" husen, Solen och inte mindre än fyra planeter "ligger lågt". Det är väl typiskt att mannen blev polis - ett legitimt sätt att få vistas i de skuggriken som tecknas av det åttonde korruptions- och dödshuset och det tolfte huset för fängelser och samhällets olycksbarn (eller dem som går i exil).

Det här är uppenbarligen ett mycket speciellt månhoroskop eftersom det enda som återstår "i det öppna" är just sinnelaget och dess disponent Jupiter. Och enligt läran om planeternas verksamma natur har detta sinne gott stöd från sin disponent när Skytten ockuperar första huset. Att Jupiter dessutom posterar sig i det tionde huset för samhälle, makt och lagens exekutiva arm ger en omistlig bild av en makthavare som direkt söker verkställa Lagen (Jupiter)!

Men se nu den försåtliga attacken från det åttonde huset, som jag identifierat med bankväsendet - de som lever som parasiter på "andras pengar" (en annan åttondehussignifikation). Den kriminellt fula kombinationen av den lilla illgärningsmannen Mars (därtill "fallen" i Kräftan) och den stora illgärningsmannen Saturnus i "jag ser alltid om mitt eget hus"-tecknet Kräftan är sannerligen en ren nidbild av den låga och ultrasjälviska kriminelle, inklusive den anda som driver bankerna i Sverige.

Detta är en ren attack mot Björn Erikssons goda Jupiter som står i ett Jord-tecken och därmed orienteras mot rent praktiska frågor om handhavandet av rikedom.

Det är alltid trevligt efter allt prat på bloggen om främlingsfientligheten som tycks vidhäfta sinnelagsplaceringen Månen-i-Jungfrun med ett exempel på det här zodiaktecknet när det gör gott!

Det här horoskopets kraftiga förankring i de "onda" husen påminner om hur lite man egentligen vet om det enskilda livsödet när man bara har ett månhoroskop att utgå från. Men att Eriksson intresserat sig för elementen där ute i skuggorna är väl uppenbart. DN tycks vilja ta udden av hans kritik mot de kriminellt giriga bankerna genom att påpeka hans nuvarande engagemang i säkerhetsbranschen. Underförstått skulle alltså Eriksson ha pengar att tjäna på att kontanterna stannar kvar i samhället i den perfekta funktion de har haft i så länge människan varit civiliserad.

Men Erikssons hopp om att staten ska sätta ner foten är minst sagt naiv. Titta på regeringen Löfven - rovkapitalismens skamlösa medlöpare! Och Löfven personligen är ute på galet djupa vatten. En mer inkompetent statsminister har vi inte haft sedan.... Fredrik Reinfeldt. Men denne satan kunde åtminstone huvuddragen av sitt marknadsideologiska och människofientliga program. Se bara rapporten om hur västvärlden faller allt djupare i skräpmatskonsumtion. Det var precis det f.d. "presidentparet" Fredrik & Flippa "McDonalds" Reinfeldt i lönndom arbetade för.

8 kommentarer:

 1. "Gör banken glad - betala med kreditkort" som ett kapitel heter i boken Bankbluffen av Joel Dahlberg. Bankerna pratar gärna om rånrisken i samband med kontanter, men mindre ofta om att de tjänar bra på korten. Både genom att kunderna betalar för korten och att handeln får betala avgift till banken för varje kortköp. Och allra mest tjänar de på kreditkorten, därför försöker de styra kunderna att använda sådana, och använder alla möjliga rabatter och bonusar. Bankanställdas fack, Finansförbundet, har t o m haft en kampanj: Kontantfritt.nu

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, HYDRA är ett ruskigt monster som lurar bakom den konkreta betalmetoden...

   Förstår ens de fackligt anslutna bankanställda vad som pågår? Säkerligen - det är ingen slump att de sökt sig till banknäringen dessa endera oerfarna eller solkade själar... Jag gillar den grymma kosmiska pendel-lagen som säger att den som är stadd i fall men inte fallit tillräckligt måste degradera sig lite mer, tills rekylen sätter in och man en vacker (eller hemsk) dag för första gången frågar sig: "Vad i hela friden skänker jag mitt liv åt för monstruöst system?"

   Radera
  2. Kollade Joel Dahlbergs horoskop för skojs skull. Ekonomijournalist på Svd som skrivit även pensionsbluffen och kommer snar med Sammansvärjningen - så luras 5 milj svenska fondsparare. Född 18/12 1962. Solskytt med Jupiter i Vattumannen. Resten får du kolla själv :-)

   Radera
  3. Ja positivt polariserad Sol och disponenten också i "himmelen" låter som ett sol-Öga som vandrar "gudarnas väg". Så förhatliga upplevs ofta dessa varelser för gemene man att det kanske är detta som är förlagan till tillvitelsen "von oben"-mentalitet...

   Men allt de positivt polariserade gör är att vandra genom samma verklighet på den rationella verklighetsnivån som de "fallna själarna", som tror på sinneserfarenhetens värld, tvingas vandra fysiskt och gå in i väggar om och om igen tills de också börjar fundera över den dolda (intellektuella) strukturen i skeendet... De fyra elementen anger bara mer eller mindre tydliga dispositioner att "leva uppe i det blå" (Luft) eller med händerna hårt kramande ett fysiskt objekt (Jord)...

   Bra horoskop, Joels, det ska jag spara!

   Radera
  4. Anmärkningsvärt egentligen, att Svd har tre ekonomijournalister som skrivit kritiskt om finansmarknader och annat (även Cervenka och Neurath). Det verkar åtminstone vara högt i tak där...

   "Von oben-mentalitet" - nej jag tror verkligen inte att denna mentalitet har något som helst med vilket element som dominerar. Det är ju samma sak som att vara högdragen och nedlåtande (jfr "sätta sig på sina höga hästar", "spela översittare" osv.), och "ädla själar" är allt annat än högdragna mot andra. Ofta kan det nog vara folk som i själva verket har minst orsak att vara malliga som har en von oben-attityd.

   Radera
  5. Ja, vi vänder på steken! Det är Jord-elementet som alstrar mallighet. Jan Guillou använde detta omoderna ord nyligen (jag kommenterade det) och han anklagas ofta för att vara odräglig och von Oben! :-) Men där bygger det på ofta berättigad stolthet, stoltheten att vara denna världens herre, att sitta inne på sakkunskapen...

   Radera
 2. Märk att Eriksson ej är emot det kontantlösa samhället endast hur det ska ske. Rätt instans ska besluta om huvudet av.
  Man kan då dra slutsatsen att Eriksson förespråkar det kontantlösa samhället, men att makten att genomföra det ska löpa inom Socialdemokratins verkställande utskott. Troligen finns det redan ett godkännande från Regeringskansliet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där ser man. En närläsning visade något mer. Så åttonde "bankhusets" ondska har i så fall korrumperat hans psykologiska fundament (Jupiter)!

   Det fina med astrologen - som vetenskapsteoretikern och ateisten Karl Popper noterade - var att dess många spelregler gjorde den hart när omöjlig att falsifiera. Den kunde därmed inte klassificeras som vetenskap. :-)

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.