Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google har förstört mängder av horoskop genom att omskapa usla miniatyrer av bilder i GIF-format. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa galna ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)måndag 9 februari 2015

Nordea tvingar kunder köpa ny dator!Helt ofattbart. Jag älskar Windows lyckade operativsystem XP som jag köpte med ny dator 2006 (strax innan ett nytt uselt Windows Vista lanserades). Jag har tänkt fortsätta använda XP trots att systemet inte längre officiellt underhålls, åtminstone till den tidiga dubbelprocessor-datorn börjar kännas slö. Den har hållit bra så här långt, nio år gammal!

Men så kommer bankdjävulen Nordea och faller in i Köpa Nytt-leken. När jag försöker logga in på Skatteverket för obligatorisk momsdeklaration har datorbaserade programvaran BankID slutat fungera, och jag får inte ladda ner någon ny version eftersom jag inte varit duktig och konsumerat ett nytt Microsoft-program på länge!
"BankID säkerhetsprogram kan inte installeras

Och nu kommer det ljuvliga, jag har för att uppehålla en hög personlig livskvalitet bestämt mig att aldrig skaffa mobiltelefon och kan därför inte använda den alternativa inloggningstekniken. IT-fascisterna har helt enkelt stängt en medborgare ute från hans plikt att varje månad redovisa moms för sin firma.

Se för övrigt vilket helvetet IT-fascisterna dragit in världen i. Det är inte bara att gå över till en mobil, här väntar en miljon nya begränsningar och restriktioner:

Stöd för Mobilt BankID


Mobilt BankID fungerar ihop med:
iOS 4.3 och senare på iPhone, iPod Touch och iPad
Android* 2.2 och senare på mobiltelefoner och surfplattor med Google Play Butik
Windows Phone 8

* Mobilt BankID fungerar inte på Android-telefoner med dubbla SIM-kort

Datateknikerna hade mycket väl kunnat spara källkoden för gamla XP i sitt insticksprogram och enkelt bevarat funktionaliteten för dessa användare. Istället förutsätts jag nu omgående rusa ner på stan och köpa ett nytt operativ för att hinna göra momsdeklarationen i tid. Jag har en dator med massor av arbets- och databasrelaterade installationer och bara att köra igång den från noll tar nästan två dagar.

Tack för den här servicen, Nordea! Jag får meddela Skatteverket att de kan se i månen efter min momsdeklaration från och med nu, eller återvända till gamla hederliga pappersutskick.

Astrologiskt är det här förstås ett exempel på det "sociala utstötningssyndromet" som slagit till. Minoriteten - ägare av äldre datorer - mobbas av den stupida massan som rusar på exakt som marknaden vill att de ska skena. 

Klockan 8.08 kommer felmeddelandet, med Mars i Vattumannen (och pengarnas Venus) i stigande över Stockholms östra horisont och Vattumanhärskaren, den snåla gränsdragaren Saturnus på topp i tionde huset i Skorpionen. I det fula åttonde huset som jag associerar med bankvärlden ("andras pengar") ligger f.n. girighetens demon Rahu med Månen i Jungfrun. Solen inlåst i 1e förlusthuset. Och Jupiter (stora pengar) i sjätte huset för fienden (vilket jag f.ö. anser att bankvärlden är - människans fiende)

Vilken störd himmel! 

(Se också Stockholm Södermalm skördar stadens synder för en karta, där återigen den sociala marginaliseringen av vissa ger horoskopet dess grundläggande inriktning.)

4 kommentarer:

 1. Vilken FAS3-are behöver momsdeklarera? Far du med osanning, Siwert? För dig som tror på action at a distance kan du ana draksvansen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Följ bloggen mer uppmärksamt om du ska fortsätta låtsas personlig och använda mitt förnamn.

   Jag har vid flera tillfällen nämnt att jag åter arbetar. Att firmor kan ligga vilande har väl inte ens föresvävat dem med så begränsad mental räckvidd som den du ger prov på med dina kommentarer - inte en enda gång sedan jag identifierade din röst bakom din fega anonymitet har du lyckats hålla dig till inläggets ämne. Så lägg ner.

   Övriga läsare. Det här oseriösa trollet i Lund eller stadens omnejd är ett bra exempel på svenskheten som botten gått ur. Substanslösa ordmaskiner utan någon formulerad egen världsbild. Han (för det är naturligtvis en han) har f.n. IP-numret 83.254.147.126 och den intellektuella nivån är densamma som i den här kommentaren som börjar ”din egen inre djävul”: http://sidereal.hall-of-man.com/2015/02/nar-satan-forslavar-sjalen-i-kroppen.html .

   Offret gör ändå nytta genom att statuera exempel. Det är helt klart en läsare vars egna horoskop behäftat med något av de problem som bloggen kopplar till den fallna sublunära sfären och som typiskt nog inte klarar att hålla isär enskilda horoskop och bloggens principiella diskussioner som tar celebriteter som exempel.

   Människor med mental hjärnsmälta läser in sig i allt de är med om och tappar greppet helt. Istället för att söka förstå resonemangen gör de budbäraren till sin fiende vilket är vad det är offret håller på med. Bara tiden kan ge den distans de saknar som unga.

   Radera
 2. Ville bara säga att du hade faktiskt kunnat fortsätta köra Windows XP 32-bit med Service Pack 3 och använt smartphone-emulatorn Bluestacks i datorn tillsammans med ett mobilt Bank-ID. Programmet finns både i betal och gratisversion. Du kan läsa mer här om alla system-kraven här https://bluestacks.zendesk.com/hc/en-us/articles/202010998-Windows-XP-32-bit-only-installation-requirements

  SvaraRadera
  Svar
  1. Borde anat att det fanns någon obskyr lösning för den som gräver djupt!

   Nå, har sedan 2015 rensat buggar och felaktiga konfigurationen ur en "ut ur lådan" Win 8.1 Pro tills den spann som en katt utan de drivor av dagliga felmeddelanden i Eventloggen. Även lagt mig till med vanan att utöver dagliga dokumentbackuper ta regelbundna disk-backuper för att slippa ominstallera allt på datorn när något krisar...

   Radera