Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)fredag 6 februari 2015

När Satan förslavar själen i kroppen
Den här fitnesshysterikan med närmast besatt blick är ingen harmlös person. SvD, det vill säga Sveriges arbetsgivare, släpper fram en inte helt psykiskt stabil kvinna att predika hälsofascism på något som kallas maratonbloggen. Jag har aldrig sett den förr men upptäcker att denna Lena Månström stöttar idén att kroppsträning varje vecka ska vara obligatorisk för alla anställda. Om du föredrar att vässa intellektet istället för kroppen kan du få sparken! 

Jag tror bara det är i Sverige sådan jubelidioti kan nå tidningssidorna. 

Horoskopet är naturligtvis fasväckande ogynnsamt. Tyvärr händer det ibland att Vågens tecken spårar ur fullständigt och då uppstår mentala obalanser eller fixeringar och i det här fallet ett patologiskt självhat och onda inre röster som tvingar individen att springa och hoppa och studsa och fixa med sin kropp. 

Satan välkomnas med öppna armar av den
expansionslystna Jupiter som maximerar den falska läran
att det bor en sund själ i en sund kropp.Jag har sällan sett den vilseledande Djävulen (stjärnan Algol) äta sig så djupt in i en stjärnhimmel och infektera - pervertera! - så mycket i ett horoskop. Här har vi en predestinerat besatt människa, en sådan som Jesus skulle ha praktiserat djävulsutdrivning på så att fitnesshysterikan äntligen må få ro i sin sargade själ. Man kan misstänka en brutal död i föregående liv vilket i detta leder till en sjuklig besatthet att hålla ohälsa och ofärdighet borta.

För några år sedan hade bloggen raljerat mer över sådana här horoskop men nu är den gammal och trött och inser hur tragiska dessa livsöden är.

Rent tekniskt visar Chandra lagna-kartan - Månen som en sinnelagsascendent -  hur det till kroniskt missnöje fallna Skorpionpsyket förvisso har möjligheten att fungera konstruktivt då Skorpionen i första huset omvandlar tecknets härskare, den lilla illgöraren Mars, till en verksam välgörare.

Problemet är bara att Mars ligger lamslagen i den kroniska åkommans och de världsliga förlusternas tionde hus. En panikslagen Mars i terminalvårdens tolfte hus ÄGER alltså både kvinnans psyke (Månen) och hennes vilje- och handlingsorienterade intelligens (Solen). 

Ja, även Solen är fängslad i den tolfte sektorn som under hellenismens dagar kallades den onda daimonens hus. Det går naturligtvis en linje mellan denna gåtfulla husbeteckning och moderna tolftehusbetydelser som "terminalvård", "fängelser" eller "dårhus". 

Nu vill det sig inte bättre än att det är Solens ägare Venus som också blir bärare av epitetet den onda daimonen och Venus har flyttat in i kvinnans psyke - här förstahuset. Det är därför jag riktar in svarta vågor som strömmar ur det som borde ha varit kärlek och fördragsamhet men som nu är en Venus som stinker hälsofascism och som naturligtvis Svenska Arbetsgivarföreningen älskar och därför SvD trycker.

Den här bloggaren är som sagt född med Solen, Merkurius och Mars i Vågen, precis som hälsofascisten. Men se så olika resultaten kan bli beroende på HELHETEN. Den här besatta kvinnan är bloggarens "onda kusin från landet"! En kvinna som av personliga skäl och uppenbar tragik i sin hemmiljö (Månen) fått en skruv lös och blivit fixerad vid hälsa. En shaman hade kanske kunnat skrämma ut det onda ur henne. Hon är verkligen inte den rätta att föra sina läsare till större välmående. Hon är i skriande behov av andlig rening och inte ett enda steg till i joggingslingan.


OBS. Månascendenten gäller visserligen alla födslar under två dygn men fanns statistik att tillgå misstänker jag starkt en abnorm topp av missförhållanden i de hem dit den här "kosmiska regnskuren" själar valde att födas. Man kan också söka precisera de mest kritiska perioderna under dessa två dygn via nakshatras (månpalatsen) eller den alternativa metoden med dekadhärskare.


Se också etiketten HYLE (grekiska för materia).

3 kommentarer:

 1. Du är en helt unik kanal och jag hoppas verkligen inte att du försvinner! Jag har precis fått in vanan att titta in här, i princip varje dag, för att hålla mig à jour med dig (bloggen). Att du övergav "Ockulta ögat" är en sorg i sig, då den sidan var/är min guldgruva, men att förlora dig helt och hållet känns helt befängt!

  SvaraRadera
 2. Din egen inre djävul, visar du när du förespråkar olika medeltida bestraffningar av de svagaste eller fulaste horoskopen. Då når du likt damen i fråga en hysterisk blick, vilket gör att det hela förvärrats istället för förbättrats. Således är i karmisk skuld i nuet till historiska oförätter som nu uppenbarar sig. Vågar du ta denna karmiska skuld? Eller skall du sluta skriva tramsigheter.
  Låt oss se vart ditt själsliga inre bär dig, uppåt eller nedåt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snyggt försök till plagiarism där, men bara Sideriska siktet behärskar till fullo sitt eget idiom och påminner sig sin egen programförklaring (se vinjettbild) där andra tramsar sig av bana i brist på förankring i den antika filosofi/kosmologi bloggen utgår från.

   (För övriga läsare: detta är sannolikt en främlingsfientlig skåning som att döma av sitt internetabonnemang skriver från Lund eller omnejd - någon som surar över att bloggen via kvantitativa studier påvisat att främlingshat tycks ha åtminstone en men troligen flera astrologiska signaturer.)

   Radera