Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)söndag 8 februari 2015

Jan Guillou skådar det olustiga vansinnet

Jan Guillou noterar i AB hur två döende borgarpartier inlåtit sig en tävlan om vem som ska sänka såg så stinkande lågt i invandringsfrågan som möjligt. Han delar ut stinkmedaljen till en ung uppkomling inom kristdemokraterna vars horoskop jag hade tillfälle att notera då Sara Skyttedal pladdrade ren idioti om skatterna. Bara 1½ år senare når hon ett nytt personligt all-time low genom att förespråka vad Guillou kallar rena raslagar.

Och det är väl bara att konstatera, även om den slutna lilla biologiska cellens tecken Kräftan inte längre nådde signifikant överrepresentation i den senaste genomgången av 277 främlingsfientliga horoskop, ligger det i zodiaktecknets kärnprincip att den saknar talang att se till helhetens bästa. Lustigt nog är det Jan Guillous soltecken som är Kräftans exakta motsats. Det är i Stenbocken kompetensen att korrekt bedöma vilka den manifesta verklighetens rådande strukturer är. Och så Stenbock älskar sin förmåga till principrytteri! Det ska till en Stenbock för att som Guillou gör i sin krönika damma av det glömda ordet "mallig". 

Samtidigt är det lite sorgligt att en så stor kraft inte längre är självklar. Som tidigare noterat styrs hela Fort Europa av små människor födda i Kräftans tecken. T.o.m. USA:s nuvarande president lider av det vinklade och otillräckliga perspektivets förbannelse. Han borde ha blivit trädgårdsmästare istället och levt lycklig.

Kräftan symboliserar partsinlagan, perspektivet på världen som det ter sig om man gläntar på ytterdörren till det komfortabla och skyddade hemmet och kikar ut. Hur informerad om verkligheten är en sådan här människa egentligen? Det är bara föreställningar - fantasier - för hela slanten. 

Jag menar också att raslagar borde införas, de astrologiska raserna måste noga skärskådas och en och annan från de mer suspekta tecknen förbjudas att göra politisk karriär! Politiken ger dem en plattform att förgifta massorna med sina egna tillkortakommanden.

Hade Sara Skyttedal haft någon som helst intelligens, skulle hon också lämna politiken, men en nymåne i Kräftan har inte själv förmågan att se vad den håller på med. "Crab fights" - krabborna slåss till de dör eftersom revir- eller försvarsinstinkten är allt vad den här aspekten av den låga Vegetativa Själen har att komma med. Kräftan är Vatten i dess passionerade tillstånd och ett horoskop behöver verkligen något som kan tala giraffspråket och ta sig ur de låsningar den alltsomoftast fastna i.Jag färgsätter hennes karta annorlunda den här gången, för att antyda att det kanske inte finns så värst mycket hopp för henne.

Det första huset är ett gott hus - och det vore konstigt annars. Man kan inte betvivla jaget för då rasar allt samman. (Descartes: Jag "kogiterar", alltså är jag. Typiskt nog var jag-tecknet Väduren massivt betonat i den franske filosofens horoskop: tänkaren/kogiteraren Merkurius, det lunära sinne i vilket tänkandet upplevs, samt identifikationens Venus. Ett annat sätt att uttrycka saken var att mannen var en sanslös egocentriker!)

Skyttedals nymåne i Kräftan skulle alltså kunna tolkas som den goda fantasin att själv stå för värnandet av kristdemokraternas "familjevärderingar" med ett skyddat hem i centrum. Så långt är allt väl, men sedan börjar det himmelska haveriet.

Mars står i Skytten, det tecken som tecknar människor som kommer från fjärran länder eller människor långt mer vittberesta än klaniska Kräftan, så nära sin familj och sina rötter. Med den indiska astrologins häpnadsväckande psykologiska fingertoppskänsla ställs nu olycksbringaren Mars i Skytten i akut konflikt med just Kräftan via Mars 210-gradersaspekt. 

En som så stoppar strutshuvudet i sin närmiljö som Kräftan MÅSTE känna hot från den upplevda fiende som det sjätte huset signifierar. Det stämmer säkert att kvinnan är panikrädd för allt utanför hennes lilla täppa och gärna skulle införa raslagar. Kräftan duggade rätt bland de tidiga svenska rasbiologerna som bloggen studerade för åtskilliga år sedan.

Varför jag upplevde henne så debil i sitt tänkande (och Guillou märker tydligen samma sak nu i invandringsfrågan) tycks bero på en Merkurius, ett intellekt som inte får något bra stöd i Kräftan. Som jag illustrerat saken kastar Mars svart smuts in i Kräftans lilla tomtebolycka och ett psyke som är så orent av fruktan och demonisering av "den andra" ger en tokgalen handlingsmänniska (Solen). Ja, intelligensen (Solen) är helt enkelt skadad. 

Kräftans passionerade Vatten är ytterst sårbara för besmittelse och rasism och karantäntänkande ligger ytterst nära för dem. Det här är troligen zodiakens svagaste tecken, vilket många astrologer noterat. Inte för inte är symbolen kopplad till sjukdomen cancer, där den passionerat mångalna kräft-kroppen börjar producera defekta celler som sprider sig inom systemet. Detta är karma för att Kräftan slutit sig mot yttervärlden istället för att ingå i den.

Den intellektuella skärpan och förmågan att hantera komplexa sociala situationer förbättras sannerligen inte av att Merkurius är disponent för den socialt adaptiva Venus. Denna i teorin så sällskapliga och sociala planet blir ytterst handlingsförlamad i den antisociala Jungfrun. Eftersom vi redan sett hur rasande främlingsfientlig Månen i Jungfrun är, kanske man kan misstänka att också den "fallna" Venus lider av ett liknande tillkortakommande. 

Varför Venus är "fallen" beror naturligtvis på att planetens korrekta verksamhetsfält är människan - kärleken till alla människor. Men i det slugaste av alla de materiellt orienterade Jord-tecknen, Jungfrun, väljer individen att relatera sig till det jordiska istället för människorna. Det är så mycket enklare att älska prylar eller pengar eller jobba neurotiskt för att öka vinsten än att de ofta skitiga mänskliga relationerna.

Det tredje huset för kommunikation handlar egentligen om mer än så, den indiska astrologin visar med sitt "älskande gudomliga par" (Mithuna) att Tvillingarna representerar (den heterosexuella) attraktionen till andra människor. Luft-elementet visar den himmelska Afrodites (själens eros) genom att tycka om att kommunicera och mingla med andra. En fallen Venus i tredje huset är därför en mindre katastrof, och när man betänker smutsen i Vattnet i Kräftan har vi tamejfan exakt ett sånt horoskop som en nazitysk rasideologi eller galen koncentrationslägervakt idealt skulle vara född under. 

Jo då, kristendomen har tyvärr väldigt ofta tagit parti för dem med pengar, för fascismen. Den religionen är nog den mest skuldbelastade av alla världsreligioner. Göran Hägglund var nog det mest falska monstret av alla i förra regeringen. Reinfeldt var en marknadsliberal nolla som ljög och friserade med siffror. Men Hägglund förmodades stå för kristna värden och ändå svek han landets sjuka och svaga i apoteksreformen. Så agerar inte en kristen människa men väl en antikrist - en ur Satans trupp.

Jämför de här två Kräftorna och nazistsympatisörerna: Vidkun Quisling samt Knut Hamsun:Japp. Det är Fredrik Reinfeldts märkliga kombination av en instinktsdriven Sol i biologiska Kräftan med bas i en ständigt rationaliserande Måne i Luft. Det är däför jag inte tror på Reinfeldts "öppna era hjärtan". Det var en slug kalkyl, han ville bli hågkommen som "en av de goda". Att det var en bakslug ego-pryl ämnad att gynna honom själv ("bygga egna varumärke") kan anas genom att utspelet tog hans parti med överraskning och ledde till en kraftig väljarström till SD. Hade spinndoktorerna varit inblandade hade de aldrig släppt igenom den här parodin om en storsint landsfader. Det är obegripligt att ingen mer sett att det var ett led i Reinfeldts försök att tvätta bort smutsen från då han talade om "pursvenskar" (som hans vänner i högavlönade Täby) som minsann inte hade några problem med arbetslöshet. Det fanns inte något ädelt i den mannens själsförfattning.

Nazisten Knut Hamsun har som synes en ännu mer komplicerad karta där det råder en ömsesidig reception mellan Vatten- och Luft-tecknen genom att Vågens Venus står i Kräftan och Kräftans Måne är i Vågen. Men detta är en oerhört mentalt sårbar kombination som kan ge mentala anfäktelser och i grunden sjuka uppfattningar. Instinktens Vatten driver fram tankar (Luft) som sedan instinkten själv bekräftar: "Ja så måste det vara". Sedan sitter individen fast som i ett skruvstäd i sina egna irrationella åsikter och attityder och går aldrig att locka ut ur den vanvettiga världsbild han/hon kokat ihop åt sig själv. 

Vågen och Kräftan är en av de mest sårbara teckenkombinationerna och drar distinkt åt osunda ideologier. Fruktan i Kräftan aktiveras av den normalt så sociala Vågen och i denna "torgskräckens kombination" (som jag tidigare kallat den) frodas alla möjliga ursäkter för att slippa beblanda sig med folk ute på allmänningen.

Sara Skyttedal har ingen planet i Vågen, men den utsatta situation hennes Venus befinner sig i leder i praktiken till något liknande nazisten Knut Hamsuns förhållningssätt mot andra. Kristen? Pyttsan. Hon är säkerligen en av många onda tyskar från Andra världskriget som nu flockas i Sverige i nya ariska ljushyade kroppar. Själen behöver lång tid för att lära om och lära rätt så man kan förvänta sig störning i historien under ännu flera hundra år medan livet och tiden maler ner dessa dysfunktionella halvmänniskor.
2 kommentarer:

 1. Det är inte längre några kristna i Kristdemokraterna, ta judinnan Szyber. Det är få miljövänner i Miljöpartiet, Fridolin var villig att släppa alla miljökrav bara för att ha regeringsledamot i CV:t efter folkskollärare.
  Köttkvarnen eller själspressen är i gång i riket Sverige. Antingen får vi kolstoft eller diamanter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Till alla läsare: Det här härrör från någon främlingsfientlig skåning som sedan en tid talar fritt ur hjärtat fast i skydd av anonymiteten, kanske vagt medveten om att hans själ redan dömt hans lägre pratapparat och att han inget kommer att ha att visa upp inför Sankte Per efter detta korta jordeliv.

   Se bara med vilken giftig hatiskhet han använder ordet "judinna" i inlägget.

   Samma oförmåga att hålla sig till ämnet uppvisar han i kommentaren till detta inlägg (skickat från samma IP-adress):

   http://sidereal.hall-of-man.com/2015/02/nordea-tvingar-kunder-kopa-ny-dator.html

   Radera