Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)lördag 21 februari 2015

En mollusks veklagan

I princip står väl frilansskribenten Håkan Lindgren på samma sida som den här bloggen med dess insikt om vart världen skulle hamna om de aningslösa och uddlösa politikerna fortsätter ge IT-fascisterna fria tyglar, dessa själlösa teknokrater utan annat intresse än att systematisera och reglera tillvaron till förfång för den allmänna livskvaliteten (den onda reklamen lär förstås ut att just kontrollsamhället ÄR frihet!). Ibland är politikerna inte alls aningslösa utan gräsliga marknadsivrare och de ser bara pengarna cirkulera och hopas i de rikas fickor när de blickar mot teknikområdet. 

Tele2:s giv "mer surf för abonnemangspengarna" visar att dumsvenskarna redan tappat greppet om sina liv. De är nu så djupt insyltade i ett symbiotiskt leverne med sina parodiska smartphones att mer surf utifrån rådande medvetandenivå bara är sista spiken i kistan. Svenne Banan har gått och blivit en nyttig idiot och allt han tänker i sin skrumphjärna löper i de banor Närighetslivet inplanterat. Dessa är döda själar.

Igår vägrade undertecknad att hjälpa en tragiskt ensam manlig turist att ta en "selfie" åt honom, han poserande framför en Stockholmsvy, och på det sättet göda hans lögn till livsstil. Tyvärr hittade jag inte i hastigheten rätt replik på engelska och skakade på huvudet med orden: "Jag vet inte vad detta system handlar om" - orden kunde tolkas bokstavligt som att jag inte behärskade den motbjudande lilla iPhone han försökte sträcka mig eller som - mer långsökt - att jag inte fattade i vilket världssystem han gått vilse. 

På den nivå en människa befinner sig när "selfien" gör entré finns inte längre tankeförmågan kvar att ens fundera över eventuella dubbeltydigheter, så jag misstänker att han närmade sig nästa förbiflanerande med samma fråga. De föds dumma, fostras till mer av samma vara och dör sedan för att återfödas till jorden i EXAKT samma tillstånd. Detta kan man kalla "fädernas väg" eller utfyllnadssjälens lott.

Håkan Lindgrens skriveri i SvD är intressant, han spekulerar om att människan själv odlar myten om artificiell intelligens och de tänkande maskinerna för att hon vill underkastas sig, men dissocierar sig sedan från det faktum att hon bara förverkligar sin egen sjuklighet och inte alls någon naturgiven nödvändighet. Människan väljer med andra ord att leva i självlögn, exakt som moderaterna, ledda i sina illdåd av Fredrik Reinfeldt och hans efterträdare, de senaste åren konsekvent ljög om Alliansens misslyckade arbetsmarknadspolitik genom att blanda ihop absoluta tal med procentuella förändringar - ett typiskt beteende man hittar hos siffernissar och/eller it-fascister. 

De senare äger förmågan att programmera förföriska online-casinon som i slutändan bara tar pengarna av landets alla mentala slavar som inte längre får lära sig några alternativa spelplaner till den som Närighetslivet basunerar ut. Smartphone och dess i slutändan dyra "nöjen" ingår i den AI-invansion som enligt Håkan Lindgren den stora sadomasochistiska massan önskar sig - folk vill inte ha kontroll, de vill kunna gnälla över strulande it-system, de vill sitta fast i IT-fascismens (Närighetslivets) allenarådande fångstnät. 

De är helt enkelt utfyllnadssjälar som aldrig ens fick chansen att lära sig tänka i den urartade svenska skolan av högerns modell (där skolböckerna bär sponsrande företags logotyper och hela undervisningen går ut på att - och Stefan Löfven skulle nickande gilla den övergripande planen - sätta folk i arbete tils de stupar.

Jag blir nyfiken på om Lindgren själv möjligen lider av det astrologiska "dissociationssyndromet" (Luft och Vatten på något sätt sammantvingat). Det är en naiv tanke, för allt en människa skriver är inte en produkt av hennes egen psykiska eller möjligen andliga konstitution. Speciellt en allmänjournalist bör kunna doppa tårna i de flesta ämnen och habilt rafsa ihop en historia.

I jakten på ett födelsehoroskop för dygnet hittar jag först frilansarens blogg, döpt till LOW LIFE (antingen bokstavligt som enkla biologiska livsformer eller metaforiskt som samhällets avskum). Hur väl det senare sentimentet passar in på horoskopet (via sökning på Ratsit) kan var och en själv se:


Djävulens stjärna (Algol) lyckas ringa in
både Solen och dess disponent Venus!
Frestad till korruption via aktivitet baserad
på motivet om "jagets lönsamhet"?


Uppenbarligen är det här sinnet/Månen starkt eftersom det drömmer om en lysande Sol-Karriär i tredje huset för kommunikation (journalistik och/eller it-kommunikationer).

Varför blir det full pott trots att månascendenten gäller alla födslar under två dygn? Dels för att Lindgren bevisligen gjort det mesta av sin medfödda potential - han är dock publicerad i en större svensk tidning. Men kanske för att den här Månen är höggradigt specifik och skiljer sig från hur psykets planet ser ut de flesta dagarna på året.

Vi har dels Drakhuvudet som skapare en förhävelse, det är LOW LIFE-världen, molluskerna på botten av Vatten-elementet som söker komma upp sig och dansa med gudarna på himlavalvet! Men Drakhuvudet är också en zoom-lins som förstärker den kalla och reglerande Saturnus abnormt så att det uppstår en patologisk bindning mellan de stora folkmassornas Måne och den omutliga Saturnus med dess bindande tendenser. 

Här, i frilansarens eget psyke, har vi alltså exakt samma berättelse han föredrar för SvD:s läsare: människan är en sadomasochist som vill ha it-teknik för att slippa ta ansvar för sina egna handlingar. För vad skulle Lindgren göra om han inte hade högteknologiska fora att lusläsa och tänka till över? Han är själv en av molluskerna som via det giriga Drakhuvudet söker komma upp sig i världen och ingå symbios med den onda Saturnus - Överherren som äter upp sina barn, tillverkaren av smartphones och annan oundgänglig teknologi. Låt ingen bedra sig, den här författaren ÄLSKAR teknonologi - det är bara för brödfödan han poserar i SvD som medelklassens egen lilla problematiserare.

Eller? Finns det en verklig ångest inför de materiella faktorernas blockering av den fria andliga varelse som bor inuti varje människa, men som då själen fallit tillräckligt djupt ner i myter om myter om myter inte längre kan höra sig själv utan måste gå omvägar genom de aborterade missfoster själen själv skapat och som astrologin buntar ihop under rubriken Jord-elementet - förtingligandets värld.

Se frilansarens horribla och brutala kamp för att överleva på sitt skrivande: dödsrikets 2a hus är också den andligt döda jordmänniskans ekonomihus. Mellan den tillfälliga ägaren till detta privatekonomins hus, Mars, och ägaren till författandets tredje hus, Venus, gäller en så kallad ömsesidig reception. De knyter ihop husen - ur psykets/Månens perspektiv - och det är ingen vacker bild av ett psyke som låter sig anfäktas av simplistiska materialistiska faktorer vi ser! Bara då och då upptäcker bloggen ett horoskop så i grunden infekterat av Djävulen (via hans platshållare, den onda stjärnan Algol) som hos den här mannen med hans osunda intresse för IT som människans bane.

Men långt innan frilansaren nått skolmognaden och elementära logiska färdigheter (Merkurius) var loppet kört. Det går inte att mucka med ett familjehems värderingar när den diktatoriska patriarken Saturnus befinner sig här och dessutom har hybris (Drakhuvudet) och vill se sin familj lyftas ur nesa och bli en materiellt framgångsrik entitet. LOW LIVES INDEED!

Här borde socionomer tipsas. Här är två dygn 1968 då Månen - det kollektiva psyket - brännmärks och förslavas totalt under den onda Arbetsgivaren Saturnus att tro dess - folkets - bästa intresse ligger i underkastelse inför diktaten som utgår från herren på täppan, pluttkungen Saturnus! Finns i det smygfascistoida Sveriges alla mätningar av folkets kranier, sociala status, övervikt och allmänna folkhälsa tecken på att ovanligt många barn födda under dessa dygn har hamnat i problem?

För att man kan sniffa problem i det här horoskopet är tydligt. Det går att ana en revolt hos en del och mönstergill underdånighet hos andra (precis som Lindgren skriver). De som faktiskt föds med Fiskarna i öster (precis som i den här månkartan) kommer att hamna i ett kluvet och rebelliskt förhållande till den Överhet som söker platta till det lilla folket ("low life"). Se Fiskarnas disponent Jupiter och hur illa den står i sjätte huset för Fienden eller Olyckan. Lindgren är en av många röster dessa två dygn väl skickade att invända sig mot den saturniska överheten och säga: Nej, slaveri (6e huset) är inte frihet (Jupiter)!!

I den meningen är den "andens brutalisering" som jag generiskt stämplar alla kartor där den nobla Elden gått i clinch med den basala Jorden i detta fall ett "Nej! Inte mer! Nu får det räcka!" Det bor våld i den här omöjliga låsningen och att Lindgren kämpar för att hålla vid liv en karriär som skribent - den som hans Måne drömde om för sin kommande handlingskraftiga Sol - om det kan man inte tvivla. Jfr utmärkta skribenten Åsa Linderborg i Aftonbladet (en av den tidningens få journalister värd att läsa), även där horribla drabbningar mellan Eld och Jord. Men hur dessa rena krigstillstånd kan i bästa fall storartad vrede - rättfärdig vrede - komma.

Så sista orden blir: horoskopet tecknar nog en genuin motståndsman men troligen inte utan en anstrykning av samma sadomasochistiska och materialistiska bindning till "smarta" it-prylar. Men Jupiter i fiendes hus vittnar om en som också kan höra djupare och märka att det är Fienden som håller på att blända och förblinda mänskligheten effektivare nu än någon gång tidigare i den krumma historia där djävlarna på jorden ofta förslavade människor på mer handgripliga och brutala sätt. Den här gången luras de dumma jordborna att tycka om sitt slaveri under "nallen".

Tele2:s "svarta får" i reklamen är en ondare figur än de flesta har klart för sig. Särskilt som monstret avslöjar hur falskt företaget är genom att härja mot dess tidigare prissättning. Sånt här serveras västerlänningen; Stefan Löfven applåderar eftersom IT - likt vapenexport till Saudiarabien - håller ekonomin välsmord. Om världshistorien är ett parti schack, så är det visserligen möjligt att fundera flera schackdrag framåt, men omöjligt att i vissa lägen ens föra visioner på tal. Reinfeldt kallade visioner "farligt" eftersom hans omtalade "strategiska talang" (så säger nog bara moderaterna själva) i mina ögon mest liknade en råtthjärnas överlevnadsinstinkt. Han låg ETT steg före massan, inte mer. Med en sådan ynklig förståelsehorisont är det inte konstigt att han bara trampade vatten de sista åren vid makten. Han sänkte de välmåendes skattetryck, det var allt detta genuina LOW LIFE hade tänkt sig. 

I jämförelsen med politiker vittnar Lindgrens ämnesval om ett än värre andligt mörker. Men det kan lika gärna bero på att SvD aldrig hade publicerat honom OM han vävt in problemet med teknokratin i en större systemkritik av det kapitalistiska samhällssystem som skadar medborgarnas förstånd, om och om igen, generation efter generation. Det är väl värt att notera hur Lindgren även på ett annat sätt är ett LOW LIFE - utan att döma eller ranka zodiaktecknen alltför hårt, ligger han dock benhårt klistrad i zodiakens lågland, i den aningslösa debutantens tecken Väduren och den låsning till näring som Oxen genast involverar det nya livet i. 

Man skulle kunna kalla horoskopets problem i zodiakens final, Fiskarna, som en överföring in i detta liv från ett problem han och alla barn från dessa dagar hade i sitt tidigare liv. Det är som svältande barn från någon krigszon i världen - någon gång i historien - nu hittade en väg tillbaka till jorden, svårt märkta av sitt forna armod men nu fyllda av önskan att vinna framgång genom antingen fursteslickande eller uppror. Det här kanske var en busslast upproriska bönder från Tyskland, de där Martin Luther hatade så för att de hotade överheten som i sin tur var hans, den fredlöse Luthers, enda garanti för säkerhet. Nog hade Luther anledning att hata och frukta "LOW LIVES".

Bloggaren är övertygad om att vi i princip har hela det medeltida Tysklands befolkning återfödda som svenskar. Därav det invandrarhat som finns i den svenska folkkroppen och därför troligen landets moraliska nederlag i valet 2018 då SD kommer att sätta Storfinansens vänner bland politikerna på plats. 

Som jag antytt i samband med några "terrorbombshoroskop" behöver man inte vara ett helgon för att bistå i den gudomliga planen. SD, med sitt nazistiska påbrå och främlingshat är en ond företeelse, men inför det ännu ondare EU, med dess bas i ett förlegat kapitalistiskt system, är till och med SD en god bricka i det gudomliga spel som inom 200 år (när Vattumannens tidsålder startar är minst sagt oklart) kommer att skriva om historien så att människor som Fredrik Reinfeldt, hans kvinnliga efterträdare och Stefan Löfven klassas som tråkiga missöden, politiker som inte kunde tänka ens fem schackdrag framåt och i sitt NU förbereda en ny och bättre värld för, ja inte Storfinansen, utan för Människan.


3 kommentarer:

 1. "Jfr utmärkta skribenten Åsa Linderborg..." - ja Lindgren är ju född dagen före henne... och KAN ju rentav ha samma vattumansmåne...
  Men oavsett månplacering så verkar han precis som hon vara en av de "Algolansatta" som avslöjar djävulskap snarare än att vara en del av det. Jag gick in på hans blogg och hittade en länk till en artikel där han utvecklar ämnet AI och teknokrati kontra medvetande lite djupare, genom att skriva om Alan Turing och Turingtestet http://www.svd.se/kultur/understrecket/mannen-som-avskaffade-medvetandet_7432874.svd
  Denne man "som avskaffade medvetandet" hade enligt Astro.com Saturnus i 1:a i oxen i konjunktion med Algol, b la.

  Angående Lindgrens månplacering kanske det ändå är en indikation om fiskmåne att han i artikeln väljer just "mätningar från ett vattenreningsverk" när han ska jämföra med datorer som skriver romaner. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. PS: Det blev ett litet fel i början: Lindgren är född dagen efter Linderborg, inte före.

   Radera
  2. Tyckte väl horoskopet liknade Linderborgs! (Jag memorerar inga kartor, de har inget egenvärde för mig annat än som avstamp för små tankeövningar.)

   Du har förstås rätt om Algol, de här personerna verkar tycka om att spela sataner, att pressa andra precis som Satan i Jobs bok givits tillåtelse att testa Jobs rättfärdighet.

   Jag har inte undersökt saken på bloggen, men man skulle mycket möjligt kunna skilja olika satans åt genom att noga studera inte minst Oxens härskare Venus _i de fall där Algol hittar en väg in i horoskopet_ genom att stå på rät linje med en planet. Regeln är ju att söka de dolda och inte de uppenbara sammanhangen, och om inte disponenten Venus är alltigenom god kan man t.ex. tänka sig pennalism som uttryck för en obetydlig liten mini-satan. En som står på kant med folk (Venus är en social planet) och som perverst vill så split.

   Ju mer nobel ambition horoskopet uppvisar (via "avancerade" zodiaktecken eller bra husplaceringar bortom de hus som bara ägnar sig åt den egna kroppen eller det lilla livet), desto troligare bör det vara att individerna är av typen som förföljer samhällets uslingar med blåslampa, allt i syfte att exponera deras tarvlighet. Man borde samla ihop vad av "skjutjärnsreportrar" som nu finns kvar i Sverige och se om deras horoskop har en förhöjd halt av Satans huvud. (Risk att underlaget blir så litet att inget går att utsäga.) Men tyvärr kommer man inte så långt, för det jag just sade om disponenten Venus, är som vanligt avhängigt av känd födelsetid så att Venus "verksamma natur" går att fastslå.

   Vattenrening stämmer sannerligen, särskilt om man ser till husen enligt sinnelaget – Fiskarna (strömmande, renat vatten) har ju inte minst en disponent som ligger i det sjätte huset för olyckor (föroreningar).

   Radera