Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)torsdag 26 februari 2015

Är han t.o.m. värre än Reinfeldt, den där Löfven?

Frågan är om astrologin mörkat en ännu djupare sanning genom att tilldela Stenbockens tecken "makten och härligheten". Men vad händer när motpolen Kräftan når en uppburen position? Är det då vi får de verkligt farliga diktatorerna, små i själen och utan förmåga att uttrycka annat än en vurpad kopia av den starka ledargestalten? 

Aftonbladet får till en femetta och plåtar Stefan Löfven med den mest osmakligt min jag hittills sett från denne vapendyrkande maktmänniska! Satan i gatan här är det infekterat med dödssynden superbia!

Demonanfäktad trojka i den lägre Naturens - Kräftans - grepp

Se hur han - mer än stridspitten Reinfeldt - antyder den anda som fyllde en av Europas mest fruktansvärda diktatorer, den maktälskande fascisten Benito Mussolini. Honom hängde uppretade italienska folkmassor som den rättmätiga lönen för att han sålt ut folkets väl för ovärdiga intressen. 

Må Reinfeldt och Löfven gå liknande öden till mötes. De var sedan länge köpta av Rovkapitalet och i synnerhet svetsaren Löfven är med militär-industriella komplets underdånige lille dräng. I ett och samma andetag lyckas han nu visa hur han älskar sin vapenexport till diktaturen Saudiarabien och en total brist på förmåga att myndigt ta ställning i den självklara frågan om brunkolet i Tyskland. På morgonradion hördes han vela som en pajas. 

Visst kan ägaren Staten säga åt Vattenfall att behålla skiten som regeringen Reinfeldt bestal svenskarna på 40 miljarder för att köpa till överpris och sedan successivt avveckla i ett utdraget barmhärtighetsmord. Men Löven tycks vara ägd av den Onde Räknenissen som köper sig regeringar som sedan bedriver en märkligt snarlik politik.

Sådana här män säljer ut svenska folkets väl och möjligheter att höja sig till excellens och deras soltecken indikerar också att fantasin tar slut bortom frågor som rör näring och ekonomi. Slaveriets dagar kommer inte att vara över förrän den sista kapitalisten blivit omvänd eller slaktad genom historiens nödvändighet.

När bloggen gav en _mycket_ tveksam tumme upp för Löfvens horoskop jämfört med Reinfeldts då högern ersatte Håkan Juholt med denna sprattelgubbe, då kanske förhoppningen om något bättre än den diskriminerande Reinfeldt spelade in. För sanningen är, att Löfvens horoskop är sjukligt svagt med en reaktiv Måne i Väduren som ska förfoga över intelligensplaneten Solen men där Vädurens härskare har fallit till att enbart kämpa för sin egen eller de egna närmastes sak. Löfven är det perfekta ämnet till en ny Reinfeldt som inom kort sluter sig inne i Rosenbad och beter sig som en stat i staten! För den som minns började Reinfeldt - Kräftan är det slutna och trygga rummets princip - snart dra på sig sarkastiska kommentarer i Aftonbladet för den här tendensen.

Astrologiskt, har Löfven mer gemensamt med diktatorn Mussolini, vilket också bilderna här ovan antyder.

Mussolini: all solär vilja och handling
utgår från det mörklagda onda åttonde!
 
Diktatorsplaneten Saturnus i mörklagda åttonde
visar en omedvetenhet om hur villig man är
att underkasta sig Ondskan för att formellt få spela
kung (Venus med Regulus i 5e ledarhuset)


OBS: Detta är ett sinnelagshoroskop (månascendent)
och inte baserat på ett känt födelseklockslag.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.