Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 9 januari 2015

Sybariten Frankrikes tid att skörda sitt onda förflutna


“Congratulations to France and its people for harvesting what their hands have sown. Do those malicious artists think we are a nation that remains silent to those who mock our Messenger, Allah’s peace and blessings be upon him?” 

Los Angeles Times, till skillnad från svenska medier, exemplifierar båda sidornas röster i de sociala medierna under dessa intensiva dagar.


Med dödsskjutningarna på tidningsredaktionen tätt följda av två samtidiga gisslandramer i Paris-trakten, måste Frankrikes horoskop snabbt avstämmas mot de rådande onda stjärnorna!



Vem kan bli förvånad av att dagens Frankrike föddes 1958 med Saturnus i Skorpionen och att Skördemannen för bara några månader sedan äntrade sin startposition för att visa de omoraliska och sybaritiska fransoserna vad deras (kollektiva) liv varit värt. Här är den karma de nu skördar.

Det är naturligtvis en rätt skrämmande bild att se den sataniska axeln ockupera den allra viktigaste axeln för en människas (eller nations) förhållande till livets stora frågor. Under hellenismen kallades tredje huset för intellektuell verksamhet "Gudinnans tempel" medan det nionde huset för övernaturliga medvetandeegenskaper benämndes "Gudens tempel". 

Som synes geggas det här området fullständigt ned av fransmännens vällustiga oskick, deras ständiga prasslande och eländigt outvecklade harvande med ytligt flams - som de kallar kultur! Inte konstigt att den sunda kontakten med de stora frågorna blir lidande och att den filosofi de blivit kända för är ren smörja. (Ateistisk existentialism, t.ex.)

När nu det kritiska ögat är väckt genom att Frankrike uppenbarligen gått in en av Saturnus periodiska skördetider, ser man den genanta sybaritiska tendensen i ascendenthärskaren Jupiters placering i åttonde dekadenta huset. Englands störste astrolog under 1900-talet, Charles Carter, citerade talesättet "Jupiter fröjdar sig i Vågens tecken" (dock utan att ange någon källa), men här måste man hålla fröjden för att föga höja sig över den egocentriska horans nivå, ständigt på jakt efter sin egen förfining och överhuvudtaget inte intresserad av att beblanda sig med världen i stort. 

Jag talar om den fallna Venus i Jungfrun som i ett hörnhus blir ett flagrant exempel på den franska diskriminering och nedlåtande rasism som de inte själva ser eftersom de är så upptagna av sin "kultur". Jupiter och Venus samverkan i det här horoskopet visar en påver nation och den sataniska axeln indikerar verkligen att de är Guds fiende. (Venus är visserligen inte aktivt ond utan "verksamt neutral" i ett hörnhus, men det gör den inte mindre "fallen" i det tecken som är kanske mest självcentrerat och angeläget om sin egen vinning av dem alla.)

Ingen ska därför förvåna sig om man finner att Saturnus periodiskt manifesterar den usla skörd ett sådant här land under sådana här stjärnor kan förväntas producera. Faktum är att Fiskarna bara har två planeter som uttryckligen är med den och det är Mars och Månen (båda härskare över två andra Vattentecken).

Här har vi samma ointellektuella och tjurigt negativa Mars-i-Oxen som bereder svenskarna så mycket problem - de har samma placering. Mars ingår i den lustfyllda och introverta axeln, så trots den tekniskt "välgörande" aktiviteten hos denna Mars skulle jag inte satsa några pengar på den. Nationalegots andra hjälpare är folkets egen planet Månen. Men den här månplaceringen är inte vänlig och tillmötesgående i största allmänhet, den verkar från det privata fjärde huset. Bjuder någonsin fransmännen hem främlingar till sig? Eller är det den dekadent snobbistiska kombinationen av Vågen och Jungfrun som missfärgar kartan så att alltför få har en möjlighet att uppleva det franska sinnets espri?

Om så Månen är en verksam välgörare förblir den dock en nationalist eftersom fjärde huset är en så snäv sektor.

Det här är ett mycket passande land för Guds vedesbägare att tömmas över, när måttet blivit rågat. Och européerna fattar inte att det är de själva som dragit olyckan över sig. Inte genom att bjuda in invandrare utan genom att inte kunna släppa sitt dryga överlägsenhetskomplex!

Horoskopet i yttre randen är det för attacken mot den franska satirtidningen och fast förvirringen om attentatets tidpunkt fortfarande är total (med åtminstone 3 uppgifter), så stämmer bloggens första karta perfekt med det franska nationalhoroskopet. Fiskascendent på båda ställena vilket gör att karma-planeten Saturnus placeras i nionde huset och tydligt antyder att det är skördetid för frågor som rör Frankrike i dess relation till utlandet eller utlänningar. 

Det är bara att granska den svenska drygheten mot utlandet för att den här bloggens karta ytterligare ska stärkas. Antagandet om att svenskarna har jämlikhetens Våg i öster ger å andra sidan en kort och högtravande attityd från en Saturnus i nionde.



Även

Samma dag det ena parisiska gisslandramat skördar dödsoffer råkar någon DN-medarbetare sammanfoga följande kryptogram på nätupplagans förstasida. Rätt fascinerande för den som ser tecknen i tiden:


Se även: Så här möter Reinfeldt sitt bittra slut (nov 2011)

Inga kommentarer: