Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 13 januari 2015

SvD fortsätter späda på svenskarnas islamofobi

Och borgartidningen SvD gör det genom en tydligt vilseledande nyhet om dolda makthavare som driver på analfabetisk ungdom i det tragiskt sönderfallna och genomkorrupta Nigeria. Efter en islamofobisk urladdning från en bloggläsare tog det mig bara en kvart att läsa på i frågor som genomsnittsvensken uppenbarligen har fått helt om bakfoten eftersom de lyssnar till de okunnige och t.o.m. desinformerande borgerliga medierna.

Eftersom engelskan är lite hackig hos de nigerianer som diskuterade Boko Haram redan 2011 på ett forum (ingenting har tydligen hänt på tre år) förtydligare jag i översättningen av den här rösten i samband med en kort intervju där en Boko Haram-ledare söker förklara hur rörelsen fallit i tre delar:

Intervjun har kastat mer ljus över inflytandet från Mauretanien på Boko Haram som de flesta nigerianer är okunniga om. Det är än värre: våra säkerhetsinrättningar döljer med avsikt den här förbindelsen och gapar istället skamligt om kopplingar till Somalia.

Det här avslöjar att folk i ledande befattning vinner något på allt detta (terroraktiviteter) och gör sitt bästa för att dölja till och med den mest grundläggande informationen.

Jag gråter för detta land, för Boko Haram som viftar med muslimska attribut för att rättfärdiga sina terrorgärningar. Och värst av allt: jag måste gråta för alla icke-muslimer i deras iver att koppla samman varje våldsgärning med islam med ett sinnelag som fullständigt saknar förmåga till objektivitet.
Svensk nyhetsförmedling kan känna sig träffad av den här nigerianska gråterskans sorg över islamofobiska västerlänningar, obildade som svin som trynar runt i den lilla hage deras Överherrar placerat dem att jobba och ha sina påvra liv i.

Enligt SvD tog massmordet fart den 7 januari, vilket naturligtvis ger samma grundläggande horoskop som används i kartan för attacken mot den skymfande parisiska satirtidningen:




Med för våldsurladdningen i Nigeria saknas bestämt klockslag och man får nöja sig med att titta på den naturliga zodiaken och dra mycket allmänna slutsatser om tidens "kvalitet".

Det är förstås två teman som är helt dominanta: den redan flitigt diskuterade "sociala utstötningen" där Vattumannen står för all-inkluderande medan Skorpionen tvärar och bildar fraktioner. Skorpionens egenintresse är så extremt och vanvettigt envetet att man ofta inte ser hur det uttrycker sig i verkligheten. 

En akutläkare som desperat kämpar för att stoppa blodflödet hos offret i en bilolycka är just Naturens egenintresse att bevara sitt, just där Naturens välde tar slut - i dödens Skorpion. (Skillnaden är ofattbar jämtfört med det tredje Vattentecknet som VILLIGT offrar det blödiga biologiska perspektivet för tecknet - behärskad av filosofins och religionens Jupiter - har fått en aning om att något större väntar.)

Skorpionen har således något oförsonligt över sig - den slåss (liksom dess ännu mer primitiva föregångare Kräftan) intill döden för det enkla biologiska halvlivet, den förgängliga och drömlika del som den odödliga själen periodiskt släpper som ett utbränt raketsteg på färden till Månen och sedan tillbaka till en ny återfödelse på Jorden. Att sätta denna Skorpion i samband med civiliserade människor som delar tankesystem - Vattumannen - vittnar om problem. Man kan ana en subversiv natur, en fiende till ett visst folk eller en viss ideologi. Sjuklig mobbing av en viss kultur (det som Charlie Hebdo och Lars Vilks ägnar sig åt), dödligt våld eller massmord av en hel Vattuman-grupp är extrema utfall, särskild när tecknen binds ihop genom sina härskare, de två naturliga illgärningsmännen Mars och Saturnus.

Man kan säga att västerlandet mångdubbelt tjänat ihop till Parisattacken genom sitt mångåriga ringaktande (mobbande) av islams mest värdeladdade symbol, Muhammed, och jag summerade här kort varför en känd tidpunkt för dådet ger en naturlig tolkning där Vatten via Fiskarnas tecken representerar syndernas rening via blodshämnd.

Med den naturliga zodiaken för lynchmobben i norra Nigeria kan inget mer sägas än att det är friktion mellan grupper och skorpionisk död inblandad.

Horoskopet innehåller också ett andra tema som är påfallande: oppositionen mellan Stenbocken och Kräftan och som är makalöst primitiv eftersom den är så fixerad vid hackordning eller klasstänkande och då framför allt ytligt statustänkande. Jord och Vatten tenderar till låg och primitiv tanke - komplex och ibland icke-representativ intellektuella objekt ignoreras helt eller reduceras till konkreta föremål vilka man sedan pucklar på för att själv stiga lite i respekt på den här ömkliga typen av klassresa. Den lägre sfären har blivit tillvand en begränsad värld och de som tillägnat sig den högre sfären är inte sällan djävlar som söker undanhålla den andra halvan rätten (Svenskt Näringsliv 2011: "filosofi är ett olönsamt skolämne".)

Jag har just ägnat en kvart åt Nigerias interna missförhållanden - helt klart ännu ett resultat av Europas vidriga kolonisation av Afrika. Jag är därför den sista att uttala mig, men nog ser det här mer ut som röster på det nigerianska forumet säger: Nigeria är spelplan för en kamp mellan maktpotentater och de simpla pojkar och flickor som rekryterats för att sprida skräck och terror i landet har naturligtvis ingenting med islam att göra.

Nyheten i SvD handlar inte ens om "islamism" - vilket är borgarlögnarnas sätt att klumpa ihop våldsam extremism med islams (och alla sanna religioners) budskap, att sekularismen till sist kommer att ge vika och mänskligheten återigen enas i insikten om att vi lever i en gudomlig tillvaro och det inte är människan som är alltings mått och därför ska hyllas av en sjuk och narcissistisk mänsklighet utan givaren av allt gott.

Kristendomen har för länge sedan svikit sitt kall, men islam har tydligen behållit tanken om en teokrati och det är därför Satans söner - västpolitiker, mediechefer och näringslivet i största allmänhet ser till att fostra islamofobin samtidigt som de hycklande låtsas vara öppna och fördomsfria.

Slår man nu ihop horoskopets två tydligaste teman, får man något i stil med gangsters som söker sätta sig i respekt och klättra i hackordningen, alltmedan det pågår en schizofren ämnessammanblandning. Vatten och Luft kan ge våldsamma mytomaner och lögnare, där mörka instinkter driver på en ideologi som inte har något alls med innehållet att göra. 

Den översatta kommentaren noterar just den sorgliga västerländska nyhetskonsumenten som läser SvD och tror att detta är islamism. Så ser "dissociationssyndromet" eller "desinformationssyndromet" ut när det, drivet av Mars och Saturnus, når sitt maximum. Ju mer jag tänker på saken, ju djävligare visar sig Charlie Hebdos oavbrutna trakasserier av islam. Detta är avsiktlig och illvillig provokation. 

Vilka västintressen avlönade fransoserna för att steg för steg locka fram det här dådet? Hur många av de skyldiga deltog sedan i "marschen" några dagar senare? Vilka pengar det ligger i det här: tre miljoner exemplar trycks upp när nu Charlie Hebdo fortsätter smäda Profeten i kommande numret!

"Något är väldigt ruttet i staten Danmark", som Shakespeare sade. Västerlänningen har helt tappat orienteringen om vad som är Rätt och Fel. Mord kan vara rätt, det vet alla som förstår varför en stat håller sig med polis och militär. Vad västerlänningen inte förmår se, instängda i sin lilla spilta och mentalt skadad av konsumtionsdrivande reklamjinglar, är att Liv och Död alltid verkar i våra liv. Det är häpnadsväckande hur några dödsfall i Paris plötsligt ledde till sådant tumult. Det är den skyldiga, korrupta och döende Skorpionen som likt akutläkaren här sluter upp för att i OND TRO rädda det förolyckade västerländska sekulära "projektet". 

Det är häpnadsväckande att så få svenska journalister klarar att diskutera den här odiskutabla "civilisationskampen". Skälet är väl att rasister och Sverigedemokrater har pratat om den länge och så att säga annekterat den diskursen. Ett annat skäl är att vänstern traditionellt är de som stod med mössan i hand och underdånigt tackade Arbetsgivaren för de småslantar han slängde åt dem. "Man biter inte den hand som föder en" - svensk vänster är alltså ur stånd, de också, att kliva ur skokartongen och nyktert se Väst som ett havererat civilisationssystem. Det finns några (primärt) kvinnliga journalister som jag berömt på bloggen och som har det här frigjorda perspektivet. Men det skulle behövas fler.

2 kommentarer:

Susanne sa...

Du måste ha en envis liten Algoldjävul inom dig du också, som inte ger dig, utan måste kalla dem för islamofobiska som inte håller med dig om att våldsdåd är berättigade om de begås av vissa mot vissa. Och försök inte slingra dig med att det var själva _urladdningen_ som var islamofobisk. Om man nödvändigt ska använda ordet "fobi" så låt oss säga att jag är extremofobisk. Det jag ville var att illustrera hur förvriden din åsikt om "himmelens gillande" av våldsådet i Paris var, och få veta om du menade att också de företeelser jag tog upp hade denna "sanktion uppifrån", eller ej.
Men OK, jag hörde på radio idag att det stod i Koranen att man ska visa jämnmod mot dem som smädar en, och samma andemening finns ju Kristendomen, och jag ska försöka följa det. Det är visa ord.

Apropå det som står i den nigerianska länken: Det är säkert så att det finns politiska intressen bakom det hela. Så är det med mycket som brukar kallas religionskrig. Och kolonialismen, den verkar vara roten till allt ont i Afrika.

Något som också stör mig i det här är hur lite uppmärksamhet sådant här får, t o m i Nigeria får Parisdådet större uppmärksamhet än 1000 gånger fler döda i deras eget land! (Om "vilseledande" SvD har rätt.) Klart är i alla fall att det inte förekommer något "Idag är vi alla Nigeria" och inga massdemonstrationer.

Jag läste ett blogginlägg om Parisdådet och extremistvåld där jag instämde i mycket: https://perraj.wordpress.com/2015/01/12/om-hadelse/#comments
Precis det här har jag själv tänkt: "Både Gud och Allah säger att man ska inte döda. När man ändå gör detta – och till råga på allt hävdar att det är i Guds namn, eller i Allahs namn – är det då inte en större hädelse än att skissa en karikatyr av Profeten?"

Seaward sa...

Från en text bedriver du grumligt fiskande efter personliga åsikter i stället för att följa textens egen tenkehöjd. Astrologin handlar om Principer och inte personer.


Jag säger därför för andra och sista gången: jag tolkar horoskop utifrån de gamla spelregler som den indiska astrologin öppnat mina ögon för. Dessa regler återknyter till en äldre tid på jorden när människorna ännu mer klarsynta vad gäller kategorier som t.ex. "budbäraren" kontra "budskapet", något din flod av invändningar visar att dagens västerlänningar har problem med.

Att jag sedan personligen kan bejaka den truism att världen behöver personer som agenter för den Himmelska Viljan, kan du knappast lasta mig för, om du inte har svårartade problem med elementär logik.

Jag håller helt med dig om Nigeria. Utifrån de allmänna intryck man fått av kontinentens alla bräckliga regimer, inser man att den västerländska modellen var för svår att lägga ovanpå en värld som bestod av klantänkandets mindre celler (Kräftans princip). Vatten och Luft fungerar inte som samtidiga paradigm. Kolonialismen har sannerligen förstört mycket.