Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 20 januari 2015

Reinfeldt-regeringens korruption av Fattighjälpen (SIDA)

Regeringen Reinfeldt använde SIDA-pengar (tänkta för fattigdomsbekämpning) till att avlöna amerikanska chefer, finansiera talkshower i Georgien och annat högst diskutabelt.

Detta är samma borgare som satte de arbetslösa svenskarna och de sjuka på svältgränsen och skapade det oavlönade arbetslägret Fas 3.

SIDA-pengar till chefer – den här skandalen är värre än fuffenshandeln med vapensexport till diktaturer. Här handlar det om att en filosofi blir synlig: att ta från de fattiga och de mera åt de rika!

Ingen annan svensk dagstidning knystar om det här ännu, men nyheten publicerades i AB 5.49 har väl inte fått genomslag än.




Denna karta visar hur spektakulärt starka de onda krafterna är på himmelen just nu och en bättre illustration av Ondskan på hemmaplan än regeringen Reinfedts korruption är svår att tänka sig. Här slår nu för andra gången bloggens prognos in om "en tid att hata och frukta". Det är Vattumannen och Skorpionen som skär sig mot varandra och skapar falska rökridåer och skumma strategier.

Samtidigt är dödskylan total när nymånen faller i Stenbocken och dess disponent Saturnus står i det tecken som kanske är det mest själviska av dem alla: Skorpionen som här har som 11e husideal att "slåss för sig själv intill döden". Eftersom nymånen inträffar i ett tecken som arbetar med Principer, får vi därför "egoist av princip" eller en perfekt beskrivning av hur borgaren är mänsklighetens gissel. Bränn ned städerna och driv ut dessa själviska kryp som sitter bakom stadsmurarna och planerar enbart till sin egen fördel!

Det är naturligtvis ingen slump att den moderata biståndsministern Gunilla Carlsson smög ut bakvägen på samma sätt som Fredrik Reinfeldt och Anders Borg efter valförlusten. Hennes horoskop påminner på ett spöklikt sätt om ovanstående karta när skandalen offentliggörs...

Faktum är att det sista blogginlägget om henne (sep 2013) var betitlat just "Moderata UD och korruptionen".

Se även: "Carlsson (m) - klassisk mörkläggare" från samma tid.

Tillägg: Nästa dag berättar AB att det var moderata biståndsministern Hillevi Engströms tid SIDA-uppgörelserna ägde rum. Engströms horoskop gnisslade rätt illa på några punkt det också, senast bloggen tittade efter.


PS. Väljer man att fokusera själva publiceringen av nyheten ger 5.49 en Skorpionascendent över Stockholms östra horisont, med Saturnus i dess mest inskränkta och egocentrerade position. Egots horisont är en usel placering för den planet som opartiskt skall utöva sin makt - se bara Margaret Thatchers horoskop och tyvärr också Barack Obamas.

PS2. En mycket märklig nymåne, detta. Jag kände av dess uppsegling igår när jag fick en produkt från en engelsk handlare som bluffat om varornas kvalitet tidigare men som jag gav en sista chans. Återigen en falskmärkt produkt. 

Detta är så typiskt den svarta och själviska materialism som bildas när Jord och Vatten kommer samman och himmelen saknar all form av altruism eller godhet.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det ingår i en större operation som pågått under några år. Exempelvis airborne tränar med Georgiska militären och förbrödras.
https://www.youtube.com/watch?v=ten3ElCq3f0
Finance by proxy, som det troligen heter. Förmodligen skummar ledarna av mycket pengar, som Bengt "kliver ur studion" Westerberg. Dock inga bevis, utan denna korruption måste undersökas vidare för att se om den existerar. Vilket är höjden av ironi eftersom en viss president avsattes efter korruptionsanklagelser.

Anonym sa...

Nu har Stridshingsten & Allas vår Välgörare gått helt agurk.....http://fredrikreinfeldt.se/

Susanne sa...

Och just i dessa mörka tider lanserar Fredrik Reinfeldt sig själv: www.fredrikreinfeldt.se. Hörde just om det i radio. Thomas Nordegren undrade på vilket sätt han fortsätter sin samhällsgärning, vilket påstås på sidan. Men han lever i alla fall som han lär: marknadsför sig själv och bygger sitt varumärke.

Och i denna "dödskylans nymåne" hampar det sig så att jag börjar översätta en text som har underrubrikerna "Döden" och "Självmord". Kanske ingen slump det heller...
:-)

Seaward sa...

Efter att ha drivit gäck med Stridshingsten så länge är det svårt att förställa sig att någon INTE ska se det ofrivilligt komiska i en förbrukad statsminister som nu säljer sig över en blogg eftersom uppenbarligen ingen av närighetslivets talangscouter funnit honom värd att värva.

Kanske var det för att han gläfste och kallade den monstruösa Hydra ett särintresse... Vilket förvisso stämmer, även om man kan betvivla att Stridspitten förstår på vilket sätt, så inlindad som han är i ideologi att han troligen inte kommer åt sitt eget empatiska Vatten längre och därmed inte korrekt kan avläsa sin omvärld...