Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)torsdag 29 januari 2015

Om judeutrotaren Rudolf Höss i SvDRudolf Höss - gasmördare
Släktförbannelser. Utrotningslägret Auschwitz kommendant Rudolf Höss kastade en lång skugga framåt i sin släkt. Sonen blev helt störd berättar sonsonen i SvD, och den senare försökte ta sig liv två gånger på grund av den ondska och vanära som färdades med familjenamnet.

Massmördaren Rudolf Höss horoskop ingår förstås i den samling som bloggen använt för att studera ev. astrologiska signaturer för främlingsfientlighet/rasism men tillfället gör det lämpligt att lyfta fram det här enskilda födelseögonblicket. Tolvslaget är här den exakta födelsetidpunkten som hämtats från födelsecertifikatet enligt AstroDatabank.


Jag hoppar över en diskussion av kungamakaren Regulus och frestaren eller korrumperaren Algol trots att båda stjärnorna hittar planeter i vårt kosmos att driva sitt spel genom. Intressant här är hur det onda åttonde dödshuset och det onda tolfte huset för inspärrade förhållanden (t.o.m. martyrium!) förhåller sig till sina planetära ägare.

I antiken kryllade det av demoner vilka tänktes bebo den sublunära sfären. De gamla ptolemaiska beteckningarna för elfte och tolfte huset är suggestiva men inte lätta att begripa sig på: den goda daimonens resp. den onda daimonens tempel. T.ex. påminns man här om den judiska tanken om att människan föds med en böjelse till det onda (Yetzer ha-Ra) och en instinkt till det goda (Yetzer ha-Tov), men alla sådana här dualiteter går förstås ytterst tillbaka på det gudomliga tänkandets mest grundläggande kategorier. 

I Guds första tanke eller skapande uttryck: "Må det bli Ljus" skapas per automatik Skuggan, det Onda, Djävulen och själar som söker sig mot den ljusa världens ytterkanter trillar till sist ner i den negativa motbilden (vår värld). 

(Det ligger nära till hands att koppla Guds skapande ord i Första Mosebok till Big Bang - ateistiska vetenskapsfanatiker har i allmänhet missat att vetenskapsmannen bakom Big Bang-teorin var en kristen katolik - alltid är lika underhållande att tänka på när man lyssnar till skabben föra väsen!)

Bloggen såg tidigt Nazi-Tysklands repression mot vad denna monsterfilosofi i förra regeringen Reinfeldts "drivkrafter till arbete" exemplifierade genom t.ex. Fas 3 arbetsläger för alla de "undermänniskor" den heliga marknaden inte vill ta i med tång eftersom lönsamhetskalkyler och inte mänsklighet eller heder driver det näriga monstret.

Jag jämförde i ett inlägg 2011 horoskopinslag hos dåvarande statsminister Refinfeldt med ökände nazisten Adolf Eichmann och nu visar sig chefen för utrotningslägret också påminna om den svenska politikens fulaste falskspelare någonsin. För precis som Reinfeldt har Höss sin personlighets signifikator (ascendenthärskaren) kidnappad av den onda daimonen, dvs. placerad i det tolfte huset. Och precis som den omänsklige svenskan har judegasaren lyft upp sin ondska till det ideal han propagerar för - tolftehusägaren befinner sig i idealismens 11e hus ("den goda daimonen").

Tittar man nu på den goda daimonen är det Mars som representerar denna böjelse till det goda. Men hur illa står inte Mars! Instängd i förruttnelsens och dödsskuggans dal - det nedsläckta åttonde huset. Den goda daimonen är alltså effektivt blockerad och om den så anser sig göra något gott här i dödens sektor, så är uttrycket i 11e huset klockrent: Så mycket av dödliga Skorpionen. Och Skorpionhärskaren Mars attackerar från korruptionens hus det 11e huset. 

Man behöver inte vara speciellt tränad för att inse att horoskopekvationen inte går ihop. Himmelen tecknar ett våldsamt tematiskt sammanbrott när Rudolf Höss föds fixeringen på döden är total. I den meningen är väl Gud en schizofren jävel som låter både änglar och demoner födas som människor för att sinsemellan mejsla fram skillnaden mellan en ynklig islamofob eller folkhatare och en vuxen människa. 

Men då ska man minnas att man talar om "den andre guden", skaparen av den mixade världen, inte om det Goda i sig. Den förment monoteistiska judendomen hade under inflytande av medelplatonismen i Jesus tid kommit ytterst nära en klyvning där den gode Guden inte längre ansågs vara kosmos arkitekt - denna världen hade alltför uppenbara tillkortakommanden. Det går till och med att ana att Jesus antyder att Djävulen är "denna världens herre" i vissa bibelpassager. Naturligtvis kan man tänka sig att Gud fortfarande är den yttersta arkitekten men att han givit världen till Djävulen, en värld där det goda som bäst är relativt gott och det onda aldrig är helt ont eftersom det tjänar till att öka förståelsen av det goda.


*****

Rudolf Höss horoskop låter oss också bättre förstå den belysande artikel om Fredrik Reinfeldts uppväxtmiljö som någon av de två stockholmstidningarna publicerade för ett par år sedan. Det syntes som han fostrats av en omänsklig och iskall mor som drillade barnen i känslolöshet och machiavellisk själviskhet, till perfekta sociopater. Parallellerna med Rudof Höss går så långt att där Reinfeldts egen livsgärning (Solen) ÄR den onda daimonen (12e husägaren) där var lägerkommendantens Sol i idealhuset signifikator för åttonde husets (i antiken) helt negativa innebörder: korruption, frånvaro av samvete (synd) och den resulterande döden. Höss inbillade sig säkert i lika hög grad som Reinfeldt att hans ideal var den absoluta sanningen. Det är dessa människor, fundamentalisterna, som är de verkligt onda. Och svenskarna tycks vara så imbecilla att de inte känner igen ondskan bara för att bärarna är av samma nationalitet eller "verkar så trevliga".

Fallen Reinfeldt och Höss är så intressanta att man bör hålla koll på när en tillfällig planetär ägare av ett ondskefullt hus (6e, 8e, 12e ev. även det 3e) placerar sig i 11e idealhuset för vad individen upplever som en nobel målsättning. Där skulle vi kunna ha de verkliga eldsjälar som kan ställa till med stor skada!

Det är symptomatiskt att indisk astrologi INTE anser att elfte huset är ett av de goda husen och där går en skiljelinje mellan grekernas tal om en ond och en god daimon i 12e och 11e. Bakom den indiska astrologin ligger ett mognare och mer fullgånget tänkande, men tydligare kopplingar till den antika världsbilden. Nu är det förstås dagens hinduiska astrologi jag talar om, men så konservativ är den här läran att inte mycket verkar ha ändrats under tvåtusen år (förutom i väst, där astrologin dog ut och sedan startade om i åtskilligt korrupt form).


Astrologin effektuerar ingenting, den är bara undertexten som rullar förbi på himmelen och tecknar stämningslägen, alltmedan Tiden grusar de fallna själarnas hopp om att någonsin bli odödliga genom att berika sig på sina medmänniskor. Allt de kommer att skörda är DEN ANDRA DÖDEN. Japp. Vissa kommer ett dö en gång till efter att kroppen upphört bära själen.

4 kommentarer:

 1. Ja det tycks ha varit några ogynnsamma dagar där i slutet av november 1900, för på wikipedia ser jag att två SS-kolleger till Höss var födda 21 resp 27/11.

  Jag har läst Höss självbiografi. Någon ånger var det inte fråga om. Och jag minns att han skrev en hel del hånfullt om judiska överlöpare i lägren, som gick kommendanternas ärenden. Men som sagt, inget om sin egen och andras nazisters skuld.

  Det fanns tidigare på nätet, på en sajt som heter Leopold Report, ett påstått meddelande från Rudolf Höss som plötsligt ska ha synt på skärmen en dag när författaren, Anders Leopold, slog på datorn. Tyvärr hittar jag inte den sidan längre, men jag hittade en återgivning av meddelandet på en annan sajt:
  "Rudolf Hoess slut på jorden. Kontaktförsök ande över elektromagnetik till mottagaren. Stort lidande betungar mig och min grupp. Jag bar ansvaret i dödsfabriken. Lydig utan förnuft åstadkom oföreställbara smärtor ångest och död. Jag hör mödrars skrik och barns rosslande. Mottagaren måste be för Rudolf Hoess. Bön ger hjälp. Sedan Polen 1947 kippar jag efter luft den är fylld med gas. Var snälla och hjälp oss genom bön. 65000 andar gråter och skriker deras kroppar är för tunga för oss. Våra dörrar är låsta utifrån och aska förblindar våra ögon. Var är Gud som förlåter och tar från oss eden av 2.8.1934. Vi ber håll er borta från rasläran. Många vill hjälpa oss men dörrarna är låsta vi ber öppna dörrarna och luftschakten. Djur betraktar oss med häpnad genom titthål. Tro oss helvetet finns var är Gud vi kan inte förnimma honom. Många människor följer våra handlingar genom anden. Var snälla och be för dem alla. Genom dimma kan vi se hur kor och (oläsligt ev:lejon) fiskar upp aska ur Weichsel och för den till synagogan. Oändligt fjärran står den vita rosen i starkt ljus. Om vi kunde nå rosen blev vi fria. Var snälla och be för vår frihet ty vi beklagar djupt våra gärningar. R.Hoess."
  (http://www.network54.com/Forum/164520/thread/1070277960/andekontakt)
  Ja vad ska man tro om det!? Inte vet jag. Men Anders Leopold verkar ju lite skum, när man kollar. Privatspanare, tror att "33-åringen" var inblandad. (Fast hans horoskop -18/8 1937 - verkar vara lite i din smak, förutom kanske mars och Saturnus då...:-))

  SvaraRadera
  Svar
  1. PS: Jag är faktiskt inte 100 på att Leopold påstod att meddelandet fanns på hans egen dator, det kan ha varit en bekant till honom som berättat om det. Det är flera år sen jag läste det där, och det finns ju tyvärr inte kvar på nätet längre. Jag minns att det hela hade rubriken En bön från helvetet men jag har för mig att han senare ändrade det till En bön från skärselden. Dessutom menade han att man absolut inte bör hörsamma Höss bön.

   Radera
  2. Enligt den gamla tanken att här är där, upp är ned och ned är upp - kort och gott att himmelriket redan finns här (och även helvetet) för dessa märkliga förment mottagna meddelanden uppmärksamheten mot Höss åttonde och tolfte hus, åttonde för syndens fördjupande och tolfte för den slutliga "skinnömsningen". Vad han gjorde här är därför precis samma sak han "nu" gör "där". Jag skulle vilja placera den metafysiska Skärselden i åttonde huset. Notera att huset ägs av Negativ Eld - Mars i Vatten-Skorpionen. Särskilt Månen i Skorpionen är känd för att odla för betraktaren fullständigt onödiga eller obegripliga upplevelser av infernaliska kval. Åttondehus-månar skulle kunna ha samma disposition...

   Nu ger jag inte mycket för medier som via DISSOCIATION i princip bara producerar kända jordiska fakta som om de kom från annan källa än individens egen kunskapsbank uppblandad med moraliska uppbyggligheter. Rudolf Steiner var t.ex. en sådan som hade mycket att berätta om livet på andra sidan, och om hur saker och ting spegelvändes där, så att rövaren där upplevde sig vara den berövade och det är möjligt att även fromma bedrägerier bär en kärna av universell sanning i sig...

   Indisk astrologi menar sig utifrån nuvarande horoskop kunna teckna själens kommande återfödelse till jorden - jag känner dock inte till något om metoden. Men tanken är uppenbar och påminner om Stoicismens naturlära och materialistiska syn på själen. Själen ÄR de naturliga elementen som kommer samman, ibland grovt fysiskt och ibland subtilt (på andra verklighetsnivåer). Det är ett slags mekanistiskt synsätt på själen och man kan då utifrån det nu givna (som i sin tur är karmiskt betingat) också rita ut ett tänkt framtida förlopp. Detta är då den ultimata determinismen (som bl.a. romaren Plotinus argumenterade mot genom att hävda att både individernas egna själar och Världssjälen kommer från den arketypiska Själen som i sin tur är medvetandestoff i NOUS, i det gudomliga medvetandet...

   Radera
 2. Fredrik Reinfeldt AB så heter den f d statministerns nybildade bolag och det var också väntat, och det skulle inte förvåna mig om han har anlitat det reklambolag som försökte "frälsa" oss med att Moderaterna var det "nya arbetarpartiet"! häpp! haha

  SvaraRadera