Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 24 januari 2015

Mörbultaren & Reinfeldt - studier i exempellös primitivism

Bloggen har överlevt sig själv, och de som i brist på ett liv fortsätter hänga här behöver inte längre några förklaringar på de exempel-kartor som fortsätter rinna till.

Extremsportaren och bokaren Alexander "Mörbultaren" Gustafsson tecknar intill perfektion allt som sagt om THE ALIEN - den främmande kraft som vissa själar sänker sig ner till och blir en del av. Ett annat ord för denna i grunden väsensfrämmande existens för alla oss som är eviga själar är grekernas Vegetativa Själ, ett instinktsdrivet monster som bara har en agenda, att hålla sig själv vid liv. 

För detta är den, som det Vegetativa Själ-specimenet Fredrik Reinfeldt sade under sin politiska gärning: "Beredd att kämpa in till döden". Det han blev så eld och lågor över var sin pennalistiska arbetslinje som tvingade ner människor i armod sedan HANS marknadsliberalism påtvingat mänskligheten de verkligt låga djurens kamp om revir och där vissa fördömda själar positionerat sig på toppen och tjänar alla pengar på detta helvete på jorden som marknadskrafterna skapar för alla, inklusive den själ som bor i Moder Jord. Ja, Moder Jord märker inget för hon är själva upphovet till all den brutalitet (men också skönhet) som all värdens fauna och djurarter uttrycker.

I detta skiljer hon sig inte nämnvärt från den okände Gud som också opererar med det goda och det Onda för att extrahera den absoluta Godheten ur denna relativismens värld. Vissa tar parti för det goda och avsäger sig i liv efter liv möjligheten till sin egen inneboende odödlighet. Till sist har deras dåliga val fört dem så lågt ner i skapelsens egen ordning att de återföds som en mörbultare - The Mauler.





Man kan notera den sublunära fullmånen i Vatten och Jord. Man kan notera att livsuppdraget (Solen) är att levandegöra den materialistiska myten om sin egen oförstörbarhet: här triggas Stenbockens dröm om "tusenårsriket" ("odödlighet" inför människor) av att det snustorra och i sig döda Jord-elementet disponeras av Dödens Saturnus i den Vegetativa Själen i dess dödsaspekt: Skorpionen.

Denna Saturnus är likt Reinfeldt redo att "slåss intill döden", men inte för att bevara borgarnas förtryckarsystem mot arbetslösa och sjuka, utan MOT sin egen död. Enligt den till mångalenskap så benägna Månen i Kräftan som psykascendent hamnar hans livsgärnings Sol i solnedgångens sjunde sektor, en usel placering för Solen. 

Men Saturnus står i den goda lyckans femte hus så att hans lunära psyke uppfattar sin själ som enbart en biologisk varelse och därtill en vinnarskalle. Saturnus har också Venus, dess vän, med sig så att kampsportaren starkt identifierar sig med denna kamp för sin egen överlevnad i dödens gränsland. Ja, i det mångalna psyket (adekvat här eftersom det är kronisk fullmåne i människans inre) frodas fantasin om att han är herre över döden och sin egen lyckas smed - se hur Liemannen kontrollerar lyckans Jupiter i korruptionens och dödens åttonde hus.

Om det som någon sagt är så att soldater som stupar på ett slagfält fortsätter att slåss som besatta på andra sidan - fortfarande fast i den lunära krigsfantasin - då skulle troligen deras själar återfödas under en sån här himmel. Det här kan vara det mest begränsade horoskop bloggen har hittat och det kanske också därför Wikipedia säger att han 2014 rankades etta av något förbund för extremsport. I själva verket, och det förstår vem som helst, är dessa förbund lekhagar för människor som inte skulle fungera i normala sociala miljöer. De är så primitiva och så mycket av THE ALIEN kontrollerar det som en gång var en (av detta solsystem) ograverad själ att de inte längre fungerar helt enkelt i den mänskliga rollen. Notera härvidlag hur det pågår TVÅ dissociationer mellan planeter i Luft - den civiliserade människans element - och Vatten - den instinktsdrivna Irrationella Själens existensnivå.

Det är tråkigt att Sverige degenererat så lågt att det röstade fram Nya Moderaterna anförda av en ledare som sjunkit t.o.m. lägre i skapelseordningen än Mörbultaren. På sina åtta år hann Reinfeldt degradera det svenska samhället och "normalisera" den bottenlösa själviskhetens program. Varför han är ändå ondare än The Mauler beror på att kämpen är ett djur som drivs av sin mismatch med sin egen sort. 

Reinfeldt var istället en falsk djävul, en som utifrån sitt låga psyke (Månen i Luft) rationaliserade fram en språkligt förljugen beskrivning av det han ämnade göra. Hans Luft-Måne ägde hans Sol i den Vegetativa Principens primära tecken Kräftan, vilket gav honom förmåga att missbruka det mänskliga språket genom att t.ex. tala om "driftkrafter till arbete" när den motsvarande moderata politiken innebär att föra de arbetslösa och sjuka till självmordets rand, utarma dem. 

Vad Reinfeldt egentligen sade var att han ämnade väcka "det sovande folkets" allra mest primitiva instinkter till liv, sådana som Vattensjälen i Alexander Gustafsson representerar. Reinfeldt var ingen människa trots sin Måne i det humanistiska Luft-elementet. Den som värdesätter sin mänsklighet använder inte det låga psykets förmåga till visst tänkande till att rationalisera och glorifiera det lägre och göra det till det högre! Men skapelseordningen är nu inte sådan. Luft är intill tidens ände det element de levande kommer att ingå i efter sin död -andevärlden. De som identifierat sig med naturens växtkrafter går "fädernas väg" och blir bara kompost för en ny årskull av låga själar. Planeten Jorden är mötesplatsen för högt och lågt och medan de antika kineserna prisade den för dess "bredd" och förmåga att bereda plats för de "tiotusen tingen" (tallösa livsformer) ledde fortsatt mänskligt tänkande till en omvärdering. 

Runt Medelhavet vid tiden för vår tideräkningen hade man fått ett bättre konceptuellt grepp om själens vandringar och hur den kunde stiga och sjunka i skapelseordningen. Redan Platon (300-talet fvt) var redan klar med över att en människosjäl kunde försaka rätten att komma tillbaka i en kropp tillhörig denna privilegierade art, som kan så mycket mer än bara äta och skita, fortplanta släktet och sedan lägga sig ner och dö. Jag är ganska säker på att Reinfeldt har missat chansen att få komma tillbaka som människa, om man ser till vad han hyllade som sina ideal: i hans horoskop är den onda daimonen hans egen Solen-i-Kräftan och den ligger i 11e idealhuset!

Som sagt, ondskan är större hos Reinfeldt än hos Mörbultaren som redan fallit längst ner i skapelsen. Och av djur kan man inte längre avkräva moraliska betraktelser, de lyder bara under Naturens eller Nödvändighetens lagar. Det är Reinfeldt, på flera punkter i sitt horoskop en delmängd i det VÄSEN som är Luftelementet, som kallar ifråga hans rätt att kallas människa. "Dissociationssyndromet" i astrologin kan teckna hur en själ gradvis förskjuter det ena eller andra elementet för att renodla det man tagit parti för. I Reinfeldt var det knappast fråga om detta, utan snarare om att Luften skapade en bedräglig form av kommunikation som fick sveket mot den samhälleliga människan att framstå som något gott. (Och alla människor är samhälleliga utom psykopater och kriminellt galna.)

Om Mörbultaren kan sägas att hans dissociationer eller förträngningar av det genuint mänskliga Luft-elementet inträffar på så hög nivå i vårt mytiska kosmos att han inte ens är medveten om det själv. Det är de två yttersta ödespenslarna Saturnus och Jupiter som tappat allt grepp om den andliga och därmed mänskliga sfären. Saturnus har fallit ner till "våningen Vatten" och där ligger den befäst eftersom också dess disponent, krigaren Mars ligger i Vatten. Mars i Fiskarna, däremot, gör en Reinfeldt: krigaren disponeras från en rationellt placerad Jupiter i Luft. 

Tyvärr står denna Jupiter så illa till att mannens förmåga att ljuga eller desinformera övertygande bara sträcker sig till att finta lite i boxningsringen. Även idrotter där man söker massakrera den andra har naturligtvis sina tricks och vilseledande falskspel, så det passar bra att hitta framgångens Jupiter och krigaren Mars i den sådan här "dissociativ" eller "desinformerande" förbindelse. 

Att Jupiter sedan själv är underminerad i sin rationalitet av dels det stupida åttonde huset (här styr fixeringar och inte ett fritt sinne) och av att Jupiter ägs av en Saturnus som definitivt fixerad sig i dödens tecken Skorpionen på att vara den som avgör när det dödande slaget ska sättas in. Så här ser en mördares horoskop ut, men som åtminstone har så gynnsamt karma att han lyft sitt illdåd till en legitim kampsport.

Alla dessa urbota idiotiska unga män som ägnar sig åt sånt här är sannolikt stupade soldater på världens alla krigsskådeplatser. Och Jordmodern finner inget fel i det, eftersom hon själv tillhör de allra lägst fallna planetära själarna.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Är det jungfruns lite cyniska OCH bittra kommentarer som tycker att "bloggen har överlevt sig själv´"? och "de som inte har några (egna) liv fortsätter hänga här"?

Jag är en läsare av Seawards blogg men jag är inte inne här varje dag men några ggr i veckan är jag det. F ö har jag ett fulltecknat liv, utanför cybervärlden, men använder min tid då jag sitter framför datorn och kikar in här då.

Nu Sivert har det blivit alltför mycket islam på din blogg. Visst, om bloggen ska vara aktuell så kan den inte stå utanför och låta bli att kommentera det som händer i världen idag. Det är tur att du blandar din blogg med "onyttigt" vetande som varför den och den "kändisen" är som han/hon är så det blir lite underhållning mellan varven.

Seaward sa...

För att vara här då och då har du inte helt perfekt koll. Bloggaren föddes inte med en enda planet i Jungfrun.

Däremot står bloggaren medfött i skarpare kontakt med Saturnus (själens form) än 99,999% av de som någonsin hamnat på dessa sidor. Det är därför bara ett hälsotecken att inse att "formatet är uppfyllt" och att det som sedan händer är variation på tema.

Ämnet Islam på dessa troligen klart mer än 15.000 sidor är nog ett av de mest underrepresenterade. Jag överväger starkt att som motvikt till den svenska islamofobin pryda bloggen med de stora religionernas emblem och förklara den en fiende till den förslappade sekularistens hela tankestil. Det har den varit från första början men merparten av alla människor behöver mycket lång tid för att forma sig en helhetsbild av vilket ett budskap egentligen är. Glad att du uppskattar skriverierna men jag betvivlar att du ännu ser det antika kosmos som annat än ytterligare ett mellanmål på västerlänningens förfelade livsvandring.