Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 11 januari 2015

Manifestation av ond tro i Paris

Inget annat var att räkna med. Västerlandets kollektiva skuld är så stor att det genast organiseras en förväntat miljonhövdad manifestation "till åminnelse" av de skjutna islamofoberna på den parisiska satirtidningen. 

Om man istället läser mellan raderna är det i själva verket en manifestation för västerlandets rätt att smäda andra kulturers allra heligaste värden och rätten att ostraffat göra det. Västerlandets fulla dårskap har på bara några dagar gått i dagen. Det var sådana här tecken som fick kloka judar att lämna det nationalsocialistiska Tyskland medan tid var. När ett samhälle förfaller till fullständigt lögn och smädelser för att skydda sin självbild, då är det bara att snabbt retirera innan helvetet bryter lös.

Så här blir det när folk inte klarar att tänka utanför den egna lådan, och drevspecialisten Aftonbladet är väl den i Sverige som mest flagrant visar detta i snart sagt varje rubriksättning:

"Så försökte han försvara terrordådet". Adjöss opartisk rapportering! Jan Helin och hans mannar är nu helt bindgalna!

Efter att ha presenterat ett horoskop för attentatet mot satirtidningen som synes rättfärdiga ögonblickets skeende från den opartiska Himmelens synvinkel, måste naturligtvis Parismanifestationen granskas, den med. 

Om också denna tilldragelse får klartecken har vi uppenbarligen att göra med en schizofren Gud eller ett astrologiskt system som faller till korta. För vad ska man annars dra för slutsatser om astrologin ger tummen upp eller gudomlig sanktion för båda tilldragelserna?


Livets Sol nedsläckt i dödens åttonde hus och dödens
Saturnus i nyckelposition och i rollen som "verksam välgörare".
Tyvärr del i "den sociala söndringens och utstötningens
syndrom" via Skorpionens och Vattumannens ömsesidiga
mottagande av varandras härskare. Ingen sade att
astrologin fungerar som den presenteras i VeckoRevyn!


Ljuvligt! Ännu ett horoskop i gränslandet mellan två stigande tecken. Den som går Mörkrets ärenden skulle kunna ha en "fältdag" i försöken att hårklyva och ifrågasätta horoskopets legitimitet som illustration av tilldragelsen. Jag vet inte vilken punkt i Paris som astrologiprogrammet anger koordinaterna för, men ascendenten (29°04') är i princip identisk med den som resulterar av koordinaterna för Place de la Republique, där tåget börjar.

Men vad kritiker missat här är att kartan är en karta och inte verkligheten själv. Inte ens i Indien, med landets många skickliga matematiker som roas av astrologin som en trevlig massage för hjärnan, råder någon konsensus om var i den celesta zodiaken tecknen börjar och slutar. Bortom slavmentaliteten som bara ser till det tryckta ordet finns också en djupare verklighet som vi kan kalla ordets ande eller bakomliggande Gestalt.


Om vi hastigt repriserar bilden på terrorhoroskopet (Fiskascendent f.o.m. 11.33) är det alldeles uppenbart att gärningsmännen talade sanning när de sade att de agerade för att återupprätta Profetens heder. Solen i ärbarhetens tionde hus är en fullständigt klockren illustration av en obefläckad Sol tack vare verksamheten i Vattenelementet på att tvätta och rentvå den smörja den degraderade västerlänningen ständigt häver över islams mest vördade gestalt. Att inte se denna Gestalt, att missa skogen pga. fixeringen vid de enskilda träden är att vara en andligt blind varelse.

Se nu manifestationens horoskop och hur död denna karta är. I öster stiger Oxens tecken - den oreflekterade och instinktiva identifikation med den egna kroppen eller den egna närmiljön. Även ägandeinstinktens zodiaktecken. Inte konstigt att de klartänkta antika astrologerna gör Oxens planet Venus till en illgörare när alla dessa själens snaror fokuseras genom den stigande Guldkalven! Det är ett bortkastat liv ur själens perspektiv att identifiera sig med den förgängliga kroppen och dess triviala små nöjen. Detta är hedonistens signatur (mycket kan förstås ändra sig med Venus placering och andra faktorer).

Den Sol som bara några dagar tidigare tecknade den triumferande och rentvådda Inspirationskällan (Profeten) är nu en mollstämd icke-existens i manifestationshoroskopet. Solen står nu i korruptionens, syndens och dödens åttonde hus och visar hur synden alltid skördar död. Det här förstår inte den miljon som sluter upp i manifestationen - de tror de är där för att sörja ett gäng som dött för yttrandefriheten. Den objektiva astrologin ser tydligare än så!

Oxen/Taurus är kortslutningens eller terminationens princip - det går inte att falla lägre i skapelsen än att tro man bara är en materiell kropp/Jord-elementet. Därmed kommer också de två dharma-husen att färgas av plikter som är rent jordiska. Lobotomerade zombies kommer nu att tåga ut och göra de påbjudna kroppsrörelserna - "manifestera" något de inte själva förstår vidden av: västerlandets gruvliga förbrytelser och arrogans mot andra folk och kulturer. 

Med de proppfulla dharmiska femte- och niondehusen och horoskopets allmänt jordbruna och mörka tonläge kan man bara säga som Jesus sade när han var ute och värvade medlemmar till den messianska gruppen Ljusets barn:

LÅT DE DÖDA BEGRAVA SINA DÖDA OCH FÖLJ MIG.

För på samma sätt som attentatshoroskopets ascendenthärskare verkade i ett dharmiskt hus (ett plikthus) som en verksam välgörare, verkar manifestationsascendentens ONDA VENUS i det nionde huset för det universella dharma som DEN ONDA RELIGIONENS UTTRYCK. Västerlänningarna tror att de står för den goda sekulära yttrandefriheten men astrologin ser återigen tydligare. Detta är inte den onda islam, det är inte en protestmarsch utan en marsch FÖR det egna. Och detta egna är i sannerligen den onda sidan, de som helt försjunkit ner i den blinda äganderättsinstinktens fullständiga dårskap. Ja idag går en miljon vansinniga människor ut för att försvara ondskan sitt eget synsätt på andra kulturer.

Det här är astrologi på en sådan intellektuell spetsnivå att den inte hör hemma i Sverige, men man kan också notera skillnaden mellan de två dharma-hus som är värd för ascendenthärskaren. När Profetens namn rentvåddes i offerblod hade vi blodets Måne med ascendenthärskaren Jupiter (Zeus/Guru) i det goda femte huset för individens dharma. 

När en miljon vilseledda materialister idag beträder Paris gator ligger en verksamt ond ascendenthärskare i det goda nionde huset och skapar en korrupt form av religion (sekularism är också en religion, Satans hånfulla motbild till genuina principer). 

Men framför allt är nionde huset ett universalistiskt hus, det kretsar kring genera, och inte deras enskilda instantieringar. Även här stämmer således horoskopet med fakta. Det är inte anti-profeterna på tidningsredaktionen som är föremål för manifestationen även om den sjukt ointellektuella DN kallar den en uppslutning "till stöd för offren". Det är den västerländska sekulära livsstilen och attityden som man sluter upp kring, att inte hålla något heligt och framför allt inte respektera dem som händelsevis tar illa upp.

(Varför är det så svårt att få vederhäftig information från svenska tidningar? SvD påstår på olika ställen att att evenemangets syfte är att markera MOT terror och att hedra offren. Det är mänskligt omöjligt att inta båda dessa själsliga attityder samtidigt och skulle syftet vara dubbelt är det redan härav en falsk manifestation, en skrivbordskonstruktion.)

Inte konstigt att det stinker död och ondska om manifestationshoroskopet. Vad som helst kan hända idag! Det sociala "mobbingsyndromet" är högaktivt via hörnhusplaceringar och attackens Mars står reda att hugga mot manifestationen som sådan.

Eftersom manifestationen nu går i den onda Venus tecken är varje attack från Mars snarast att betrakta som ett försök att vidmakthålla Profetens sedan några dagar renade namn. Men de urbota dumma västerlänningarna förstår ingenting av Spelets Regler. Är jag då den enda svensk som minns tidigare liv och hur slipstenar dras? Väst har förlorat och allt det har kvar nu är att visa sin repression och hur odemokratiskt civilisationssystemet i sitt kapitalistiska hjärta är. 

Man kan se avvecklingen av demokratin i Sverige genom Decemberöverenskommelsen som ett tecken i tiden. Nu behöver inte de svenska soffpotatisarna ens gå upp en dag vart fjärde år och fejka demokrati. Nu börjar spele växla upp till just den civilisationskamp som rasisterna så länge velat ha, eller rättare, de Rika mot de revolterande Fattiga. Polis och militär kommer som vanligt i våra trakter att ta de privilegierades parti.



Tillägg.

Trots att detta är tolkning av det mer komplexa slaget är den alltjämt målad med breda penslar. Den verksamt goda Saturnus står stark i sjunde huset och säger att det i grunden inte är något fel på att vara materialist. Alla måste börja hemfärden någonstans! Men ascendenthärskaren Venus närvaro i 9e huset skapar ett perverterat uttryck för materialismens universella dharma. 

Sedan tempereras detta i någon mån genom konjunktionen med den välgörande Merkurius. Å andra sidan kan man säga att medierna (Merkurius) blir korrumperade av den onda Venus och skriver på det sätt som t.ex. Aftonbladet gör. Vi talar om en materialism som hycklar och lever i ond tro.

Det går heller inte att missa att det kollektiva psyke som sluter upp ligger i det goda femte huset för individuell dharma. Men Månen är per definition inte individuerad så budskapet kortsluter sig självt. Dessutom är Månen här den verksamma illgöraren, detta är en diskriminerande och islamofobisk föbel som sluter upp i en manifestation och via femte husets lyckobringande natur får all positiv uppmärksamhet i världen. 

Den omåttligt giriga Rahu vittnar om att den här miljonhövdade pöbeln skickar totalt fel signaler till himmelen även om den återigen baseras på en verksamt god Merkurius i den universella pliktens nionde hus (men åter: Merkurius är skadad av en ond Venus). 

I turerna kring Merkurius börjar man nu skymta "det fria ordets" kamp för sin egen sak, mediehusen som kräver att få fortsätta sprida skit som förgiftar och cementerar den obildade européns negativa attityder och omåttliga hybris. En ond Måne med hybrisskaparen Rahu i individualiseringens femte hus beskriver exakt den uppblåsta och falska västmentaliteten i dessa tider.


Tillägg 2.

När jag tittar till Aftonbladets förstasida någon timma senare har rubriken minsann stramats upp. Man undrar just varför. :-)




10 kommentarer:

Susanne sa...

Bara lite nyfiken - vad är din syn på Boko Haram? 2000 dödade i en by i Nigeria är deras senaste bedrift. Det får en halvsida i dagen Aftonblad. Tidigare vet vi att de kidnappat hundratals skolflickor, och nu senast också pojkar. Jag undrar också vad du tycker om Talibanerna. Mordförsöket på Malala t ex.
Bara lite hederlig, ålderdomlig heder, eller?

Och Usama bin Laden - jag tror inte jag har inte läst något positivt yttrande om honom här, och det är väl konstigt eftersom du hyllar hans lärjungars gärningar. Han måste väl också ha varit rättfärdig, annars är det du predikar helt ologiskt.

Havsörnen sa...

Aja baja, Susanne...

Bäst jag lättar upp stämningen före åskviggen med lite humor. En av terroristerna var ju kvinna. Vad väntar en kvinnlig martyr i paradiset? 72 celibater? Sicken nitlott. Speciellt med tanke på att de fungerar som Särimner då svendomen återfås efter varje "bankett".

;)

Seaward sa...

Försök lägga lock på monstret Pyton (Algol) som du f.n. släpper rakt in genom ditt lunära psyke. Var det fyra graders avstånd? Du trollar.

Jag tolkar horoskop, inget annat. Personligen är jag vapenvägrare, vilket jag nämnt. Men kanske helvetets vredeseldar bränt bort alla dina grå minnesceller. Algol muckar man inte ostraffat med. :-)

Susanne sa...

Havsörnen: Det var en tioåring. Undrar vad som väntar en tioåring i paradiset.

S: Att du gör mer än tolkar horoskop framgår ju mycket klart. Du har själv sagt att du ibland använder horoskopen endast som redskap för politiska synpunkter.
Du använder också horoskop som grund för fördomsfulla omdömen om folk som uttrycker åsikter du inte gillar. Jag brukar ignorera tillfällena när jag själv blir måltavla, för det är så lågt så det är inte värt att kommentera.
Men jag noterar att t o m när man har "jiva athman" vid Algol så kan man vara en mäktig tänkare. Men man bör nog låta bli att försöka mucka med någon som har Algol i horoskopet, det kan jag hålla med om.
Just eftersom jag har hållit med om mycket som står här är det som jag vänder mig emot att våldsdåd skulle vara OK ur en högre synpunkt bara de kommer från ett visst håll. (Jag har fortfarande inte fått svar på vad du anser om Boko Haram och Talibaner.)
Jag minns mycket väl att du har varit vapenvägrare, men jag minns också vissa yttranden som verkar som om du har frångått denna synpunkt. Och speciellt de senaste dagarna har ju det framgått mycket tydligt.

Seaward sa...

Till Susanne:
I hastigheten valde jag fel ord. Inte "mucka" utan "öppna sig för". Det går inte att mucka med total Negativitet. (Se inlägget om Oxen/Terra som det antika kosmos terminator.) Vad som kan hända med planeter i närheten av Satans stjärna är att de ÖPPNAR sig för mörkret och färgas eller sugs in det. Med Månen i Jord är det planetens inre brutalitet man hotas av. Den "brutala materian" som antikens lärde sade. (Jag påminner mig att du nämnt en viljornas kamp i ditt barndomshem, säkerligen bidrog din Mån-Algol – Anklagaren – inte till ringa del i det scenariot)
Sedan måste jag fråga om du bara slöläser bloggen utan att växa i vetande, eller att lägga samman 2 + 2 ?

Har du missat att bloggaren är en 100%-ig merkurier (Merkurius positiva tecken stigande, Merkurius i Luft i den goda lyckans femte hus och Merkurius som horoskopets Atma Karaka. Förhållandena är rätt egendomliga: "Själens åstundan" uppfylls genom födelsen - merkuriska 1a-huset och härskaren placerad i optimistiska 5e. Nå, det sista är överkurs.)

Likt kvicksilvret följer jag tidens temperatur och verbaliserar. Ibland vinklar. Dock utan att bryta mot de astrologiska spelreglerna så långt jag förstått dem. Det finns en konsekvens som förbinder dessa tusentals inlägg som helt tycks undslippa dig om du menar det du säger och inte bara tjurigt kärvar (du är så Oxe nu att du anar inte).

Konsekvensen står den gradexakta oppositionen från Saturnus mot bloggarens Måne/sinne för hos bloggaren. Saturnus är en verksam välgörare i relation till nionde huset och mänsklighetens dharma eller det universella dharma. Dina kommentarer tyder på att du missar integriteten som ligger bakom bloggens textflöde. Stavfel och formuleringar har varit din och Sol-Jungfruns trygga zon eller allmänna moralismer som inte ens söker anknyta till bloggens (rätt tekniska) diskurs.

Så jag får kanske revidera den felaktiga meningen lite mer: Öppna dig aldrig för Satan och mucka aldrig med Saturnus, rättskiparen. Som årgång 1959 har du nu oturen att ha Saturnus flåsande dig i nacken enligt det hinduiska schema där Saturnus utövar sträng patriarkal kontroll över Solen i Jungfrun via sin framåtriktade 270-gradersaspekt. Du behöver inte ens uttala dig i ord, en skicklig astrolog ser att den här aspekten bör ger känslan av att vara bakbunden, kanske känslan av att Döden flåsar en kallt i nacken. Aspekten ger en grogrund till alla former av anti-patriarkalism, och bland de mindre pålästa, islamofobi och andra speciella uttryck för denna oförmåga att förlika sig med den egna Själens Form (varje ”patriarkal förtryckare” är exakt vad den här själen själv var i ett tidigare liv – nu möter den sig själv via externa saturniska gestalter).

Seaward sa...

Till Havsörnen:
För en tid sedan kommenterade jag dina stjärnor och om transiterande Saturnus inträde i Skorpionen (och ditt första hus) sade något i stil med: ”Nu har det börjat” och anknöt till en misstanke om förestående död i min egen familj. De orden visar sig nu mer pregnanta än t.o.m. jag trodde i och med den ömsesidiga receptionen mellan Skorpionens herre och Saturnus i Skorpionen och den spektakulära västerländska överreaktionen (1½ miljoner människor som protesterar mot att ställas till svars för västerlandets styvmoderliga ”sociala utstötning” av den Andre). Kommentatorn Susanne talar om enskilda kroppar av kött (levande eller slaktade) helt i linje med en stark betoning på Jordelementet, men adresserar överhuvudtaget inte de stora omen som tecknas på himmelen.

Född under en ”supralunär” fullmåne i Eld/Luft kanske du är i bättre position att uppfatta hur formidabelt exakt den här skärningen mellan Skorpionens Vattennivå och Vattumannens överordnade Luftnivå spelat ut i väst på sistone. ”Integrationsproblemet” är ju ett så perfekt uttryck man kan tänka sig för den ”sociala utfrysningssyndromet” (eller vad jag nu kallar det från gång till annan).
Bloggaren själv då? Transiterande Saturnus har nu nått hans sjätte hus för Fienden. I julas bröt jag permanent med en ohängd bror vars narcissism är sjuklig. Och Saturnus har två år kvar i missämjans och träldomens sjätte hus, huset där dålig karma frodas! Men hur man reagerar på en sådan här usel tillfällig Saturnus-placering beror förstås på natala placeringen och vilka hus den äger. Bloggarens Saturnus äger dödens hus men också huset för det högsta goda (9e). Kanske är det därför han inte skyggar för tanken om att Gud - den Frånvarande - har lämnat oss med en polärt konstruerad värld. Liv och Död är en primär axel för materialisterna, för de andra är axeln Idel Liv.

Susanne sa...

Det jag menade med mitt lilla inpass om Algol var just det där med det du benämner Tjurigt kärviga. Vi "algolanstuckna" är djävulskt envisa ibland, det är sant.

Jag tycker du misskänner mig när dupåstår att jag "talar om enskilda kroppar av kött (levande eller slaktade) helt i linje med en stark betoning på Jordelementet, men adresserar överhuvudtaget inte de stora omen som tecknas på himmelen." Du verkar "glömma" mycket av det jag skrivit, nyligen t ex: "jag menar att Gud "ÄR god och vill människorna väl, MEN det visar sig på jorden på sätt som vi inte förstår, inte kan se från vår begränsade horisont. Vi förstå hans vägar bättre ovan där, som det heter i sången."
Det är bara ett exempel av många. Ibland däremot har de handlat om "Stavfel och formuleringar har ... eller allmänna moralismer" och det beror väl på att jnte har haft några större invändningar mot det som sägs. Så jag tycker det är trist att du ens kan misstänka att jag "bara slöläser bloggen utan att växa i vetande, eller att lägga samman 2 + 2".

För att sammanfatta det senaste debaclet: Vi är överens om att det finns en karmisk skuld hos den västerländska civilisationen som framkallar sådana här dåd. (Linderborg talar också om detta, utan att ha såna referensrammar att hon nämner karma.) Vi är inte överens om att islamistiska attentat är rättfärdiga bara för att de kommer från den sidan (och horoskopet sägs visa det) och inte någon annan, t ex högerextremism. Där är jag och Linderborg eniga, men inte du med oss.

Seaward sa...

Du läser tyvärr min text som fan läser Bibeln. Jag har inte någonstans skrivit att islamistiskt våld är legitimt för att det är islamistiskt. Det är dina fastvuxna västglasögon som hindrar dig från att ens provisoriskt se på världen som en militant islamist gör det, utifrån hans/hennes bevekelsegrunder.

Samma blockering gör att du inte är fördomsfri nog att följa astrologins symbolik till den provokativa konklusion jag hittade, att attackhoroskopet är friskare än det reaktiva manifestationshoroskopet (vilket är helt logiskt - det ena indikerar en upprättelse av Solen som tidigare berövats dess heder, det andra beskriver en deppig sammankomst i åttonde dödshuset utan någon egentlig vision).

Men jag vet också att det enda sättet att terminera ett "debacle" med en Oxe utan att dras ner i Tartaros bottenlösa hål är att låta Oxen få sista ordet/sammanfattningen. Oxen är kortslutningens princip och det måste därför vara Oxen som terminerar. Därför är Oxen också synonym med Dödsrikets port. Alla andra går vidare, men inte Oxen.
:-)

Anonym sa...

Siwert, vilka tidigare liv minns du? Minns du Haraam inom islam?
https://islamgreatreligion.wordpress.com/2011/02/27/the-islamic-ruling-on-horoscopes/
Lite hybris "...intellektuell spetsnivå" Dubbelstraff, både grekisk och muslimsk rätt

Seaward sa...

Eftersom du trollar oseriöst borde jag bara radera inlägget. Men det kan väl sägas att alla skriftreligioner alltid haft sina urkunder samt en fortlöpande muntlig tradition som omtolkat traditionen för sin tid.

Det var muslimska lärde som räddade astrologin och det övriga antika kulturarvet när väst föll i mörker med Roms fall. Islams gav skydd och näring åt astrologin