Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google har förstört mängder av horoskop genom att omskapa usla miniatyrer av bilder i GIF-format. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa galna ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)fredag 30 januari 2015

Londons borgmästare en certifierad galning?
Efter att ha läst i DN om Londons amerikanska och islamhatande borgmästare och googlat en smula måste man nog säga en sak. En mindre fotogenique politiker har jag aldrig sett! Han ser spritt språngande galen ut på vart och vartannat foto. Det betyder troligen att han har en livlig mimik och lätt att fånga i mindre smickrande poser.

Nästa sak som visar sig är hur fega islamofober är. Redan 2005 skrev han en skruvad politisk roman vid namn "Seventy-Two Virgins" och det är nästan fantastiskt hur varken Amazon, förläggare eller någon recensent ens knystar om innehållet i boken! Den hatiska vita djävlarna skrockar i lönndom tillsammans. Han sägs dock ha humoristisk begåvning som författare och det är väl den man får ett smakprov på när han kallar unga militanta muslimer misslyckade brudraggare och onanister.

Samtidigt bär denne Boris Johnson ansvar för att London sålts ut till de rikaste och mest brottsliga affärsmännen i världen - säkerligen mängder av oljearaber - och att ingen vanlig människa har råd att bo där längre. Vad i hela friden kan en sådan här människa vara född under för slags himmel?Nästan generande! Londons borgmästare har samma sol- och måntecken som den här bloggaren fast med himlakropparna omkastade! För att ingen ska rädas att ha blivit hjärntvättade av en galning måste genast pekas ut vad det är som får Boris genius att te sig som den kriminell galning och som (lyckligtvis) saknas hos bloggaren. Möjligen är den där lilla extra skruven som behövs för att bli framgångsrik men jag står gärna över om priset är komplett hemmablindhet... Den här New York-sonen har inte tänkt en redbar tanke sedan terrorangreppet 11 september 2001...

Det är Luftelementet som har lättast att bli smittat av händelser så att tankegångarna låser sig. Här är det uppenbart utifrån månascendenten (det "psykiska" horoskopet) att intellektet är skadat genom att själva INTELLIGENSENS SOL disponeras av Merkurius i oginhetens och vanvettets åttonde hus där dessutom terrorattackens Mars med Satanshuvudet befinner sig.

Oxen är redan normalt rätt dogmatisk och aversiv mot fritt tänkande - detta kommer först i nästa tecken, Tvillingarna - så den här födelsen i just Tvillingarna är i hög grad "falsklarm". Under ytan lever en rent reaktionär mentalitet. Detta drar också ner psykets kvaliteter eftersom en Måne i intellektuellt Luft visserligen äger finstämdhetens gåva men där också Venus i Tvillingarna får sig en släng av korruptionen som den här själen föddes med och uppenbarligen bara syltat in sig i värre med åren.

För hans komiska skruv tror jag dock att det är Solen med girighetens demon Rahu som förklarar hans brutalt marknadskapitalistiska orientering och fullständiga respektlöshet. Också girighetens demon (Rahu/Drakhuvudet) bottnar i det åttonde huset som är en sektor för illgärningar i tidigare liv som individen nu inte längre är medveten om men som sitter där som ryggmärgsreflexer. 

Occams princip* säger att det är enklast att anta att detta själv var en förbrytare inte olik de "onanerande jihadister" han nu gormar mot och som ett första steg i sin själs rening måste hata sig själv - fast projicerad på "de andra". Som vi vet från Fredrik Reinfeldts horoskop är det ingen liten sak om ondskan färdas med individens egen Sol, hans/hennes egen individuella själsindikation!

___
* William av Occam var en kyrkans man. Ändå älskar Satans barn, ateisterna, att åberopa hans förslag om att alltid välja den mest "ekonomiska" av två tankar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar