Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google har förstört mängder av horoskop genom att omskapa usla miniatyrer av bilder i GIF-format. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa galna ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)söndag 25 januari 2015

Krigarkonungen Himmelen sände till grekernas hjälp

Jag borde ägna den grekiska västerledaren Alexis Tsipras en lång utläggning men har redan suttit bort halva söndagen med den här femtioöres-bloggen som knappt någon läser.

Den som tycker Vattenelementet fått för mycket skit på dessa sidor bör skärpa sinnet bättre och förstå astrologins komplexitet. För när nu en tydligt Vattendominerad karta dyker upp och som är raka motsatsen till det näriga och sjukliga Vatten man verkar hitta var gång man studerar en svensk politiker eller företrädare för näringslivet, då lyckas himmelen vända ett dåligt omen till något gott hos den grekiske vänsterledaren. Det är precis som med de två terrorhoroskopen jag granskat: Himmelen legitimerar våldet därför att den högre saken är god.

För Tsipras ser det inledningsvis helt kört ut. Han föds som mörkermän som Anders Borg, Fredrik Reinfeldt och Göran Hägglund under storkorset i Mörkrets kvalitet. Och Månen/psyket anses ha fallit i Skorpionens tecken. Dessutom äregirighetens Rahu (hållen för att vara en problemskapare) med sinnelagets planet.

Men vad säger indisk astrologi? Titta inte som ett femårigt blindstyre på det uppenbara. Analysera de djupare relationerna i kartan. En planets planetära disponent kan t.o.m. sägas ha sista ordet om det råder tvetydighet. Vad innebär det i den grekiska vänsterledarens fall?
Jo, att Mars, när dess negativa tecken Skorpionen äger första huset visserligen alltjämt är en krigare, men en verksam välgörare. Mars vållar alltid turbulens men här för den goda saken!

Och då kommer plötsligt kungamakaren Regulus koppling till Mars i en helt annan dager. Mars "kapar" inte välsignelsen från den goda himmelska förlagan till de generösa bland kungar på jorden, utan bildar ett omen om en kompetent krigarkonung för folkets välmående! För missa inte att den enorma kosmologiska axeln är aktiverad här. Lejonet som hjärtat i varje kosmos och Vattumannen som ett helt folk som sluter upp kring sitt eget Liv och Hälsa!

Det här är så vackert att man nästan får hopp om en ny och bättre värld bortom de små rovkapitalisterna.

Men att horoskopet också dignar under problem är bara att förvänta sig. Detta är en ledare i Grekland i en tid när Finansdjävlarna i väst håller på och raserar hela civilisationen. Skulle inte detta märkas i horoskopet på den här ledaren kunde man verkligen börja betvivla astrologins duglighet! 

Men det allt annat överskuggande budskapet är således den Regulus-välsignade krigarkonungen som hjälper det fallna folket (den fallna Månen i Skorpionen).


5 kommentarer:

 1. Uppfattar blogger som litet vankelmodig och misströstande på sistone..... detta får åtgärdas:

  " Förfäras ej du lilla hop, Fast fiendernas larm och rop. Från alla sidor skalla...... 2. Din sak är Guds: gå i ditt kall och i hans hand dig anbefall.... "

  http://runeberg.org/psalmbok/1932/0256.html

  SvaraRadera
 2. Ge inte upp Siwert! Du gör ett viktigt "jobb" här tycker jag ! Kram till dig : )

  SvaraRadera
 3. Hoppas grekerna rör om ordentligt , det behövs verkligen som motvikt för all galenskap som händer .

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är David mot jätten Goliat, Grekland mot den globala monsterkapitalismens alla styrsystem...

   Radera
 4. Ja , hoppas att det ger en dominoeffekt så att säga . Många mår dåligt av nuvarande system .

  SvaraRadera