Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 31 januari 2015

IT-fascisterna och Övervakningssamhället





En stilla förtvivlan infinner sig när man ser högertidningar som SvD utan en tillstymmelse till intelligent kommentar lägger ut filmklipp som lovsjunger den teknologi som för länge sedan spårat ur helt.

USA måste älska den nya tekniken. Perfekt om folk frivilligt opererar in ett chip under huden så att den store Satan i ännu större detalj kan fortsätta kartlägga människors rörelse i den påstådda kampen mot terrorismen. Skrapar man på ytan och ser igenom terrormyten handlar det bara om makt över individerna, ytterst makten över deras konsumtionsvanor. Fruktan och hat är också produkter som de skyldiga bakom t.ex. Aftonbladet profiterar på.

Hälften av IT-fascisterna sitter och designar kontrollsystem för Överheten och den andra hälften bygger triviala appar för den korkade massans förströelse. Redan nu är den stora och menlösa massan berövad egen tankeförmåga, det som var allas älskade nalle har över en natt - känns det som - blivit en vital del i makthavarnas perfekta övervakningssystem. 

Förra regeringen Reinfeldt bjöd in Facebook att upprätta en regelrätt spioncentral i Norrland. Därifrån avlyssnas naturligtvis inte bara ryssars datatrafik men även de västliga västerlänningarnas pladder. Genom all egocentrism lyssnar man efter kodord som tyder på subversiv verksamhet. Undrar hur många analystimmar som lagts på den här bloggen sedan den upptäckte den dimridå den här skendemokratin är.

Västeuropéerna har sugits längre och längre in i det träsk av produktion och konsumtion som är skälet till att vår civilisation är döende. Läs bara Virtanens krönika och de asiatiska svettfabrikerna där sömmerskor plågas 14 år med att sy samma söm för några kronor i dagslön! Och vi köper billiga kläder och älskar den globala ekonomin för att den är så snäll mot vår plånbok.

Ju förr Tredje Världskriget bryter ut, desto bättre för den här planeten. Temperaturen behöver sänkas rejält och vissa folkslag förmodligen utrotas genom Naturens försorg. För när människor tar på sig att sortera bort de ruttna äpplena då är resultaten skrämmande. Väst kommer att begå kollektivt självmord på ett eller annat sätt. Det är ju så Naturen löser dessa ting - ofta genom de skapelser som blivit till återvändsgränder. 

Själv har jag dragit mitt strå till stacken genom att inte sätta avkomma till denna världen, men folk i gemen är så i grunden hjärntvättade att de inte kan se den spelplan som de makthavande arbetar utifrån. Dessa makthavare finner det alldeles utmärkt att en befolkning rasar för eller mot invandring t.ex.. Så flyttas fokus bort från de som är de verkliga problemskaparna - den 1 procent som lappar och lagar det usla system västmakterna representerar och den ruttna människosyn som de facto styr kapitalismen.

Inga kommentarer: