Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 7 januari 2015

Floskelnissen på opinionsinstitutet

"Det krävs mod, kunskap och helikopterseende för att kunna ta ett steg tillbaka och ta in helheten i stället för att agera utifrån den upplevda verklighetsbilden."
Detta i SvD, skrivet av vd:n till ett ledande opinionsmätningsföretag (sedan länge uppköpt av stort utländskt företag). Det är inte direkt så att man häpnar över den intellektuella skärpan. Debattören tycks djupt förlorad i sin egen mytologi och tror att han eller att någon överhuvudtaget kan greppa "helheten" som han ställer mot enskilda individers "upplevda verklighetsbilder".

Nå, men det man upplever som sin verklighet är nu den människans "helhet", och det debattören här gör sig skyldig till är inget annat än hybris, inbillningen att han själv är Gud Fader och i ett enda men evigt "nu" förfogar över samtliga levande individers subjektiva horisonter och så att säga representerar den ultimata helheten. Detta, som bloggen noterat i försöken att locka fram den bespottade astrologins antika filosofiska grundval, är inte ett perspektiv som finns på jorden. Det kan inte finnas här, inne i tid och rum.

Novus-vd:n producerar en hel artikel med substanslöst snömos som mest ser ut som hans eget privata försök att systematisera eller forma någon slags egen bild av vad som egentligen händer i Sverige, samtidigt som han gör anspråk på att det egna snubblandet i mörkret skulle vara Guds upphöjda helhetsyn!

Detta är värt en snabb astrologisk koll...


Där ser man - storkorset i vanföreställningarnas Mörker - Tamas guna! Behöver mer sägas än den den hinduiska tanken om mörkrets materiella fiber:
O Kurus son, när okunnighetens kvalitet tilltar i styrka, framträder vanvett, illusion, tröghet och mörker.

Bhagadvad Gita 14:13
*****

I det här läget inser jag att debattören redan fångats upp i bloggen eftersom detta alls inte är en neutral röst som mäter folkets ointressanta böljegång av åsikter och affekter utan en av de fula vårdvinstförespråkarna. Inte konstigt att han så lyriskt beskriver Reinfeldt och Borg i texten - två män som också sjunkit ner i det mörka storkorsets dåraktiga föreställning om vad världen handlar om. 

Det tidigare, rätt korta inlägget kan med fördel läsas i repris. Nytt är bara teknikaliteten att alla födslar utan klockslag nu ges tolvslaget istället för midnatt. Därmed bortfaller resonemangen om korruptionens stjärna Algol, även om det är fullt tänkbart att en tidig morgonfödelse ännu ger Den Onde styrka att söka snärja människans psyke.

Verkligt viktig är emellertid det faktum att pengarnas planet Venus blir en verksam illgörare om den statiska och med de världsliga resurserna identifierade Oxen ockuperar det första egohuset. Här det således en sinnelagsascendent som bara ger en del av hela bilden om en människas förmåga att genomskåda världens sken (för det är det människolivet är till, i den händelse den svenska skolan och barnens föräldrar helt glömt upplysa telningarna om den saken).

I det förra inlägget trycktes inte not tydligt på att denna perverterade Venus är vad romaren Plotinus kallade Persefone (själen) i hennes falla tillstånd, själen som en hora för pengarna och världsligt gott. En typisk förespråkare för vinst inom vården hellre än ett gott utfört arbete.

Det tragiskt är nu att kungamakaren Regulus på astrologins fyrkantiga sätt bestrålar denna Venus nästan gradexakt och således skänker horaktigheten alla chanser att göra sig hörd - likt en kung folk lystrar till. Se bara hur SvD gärna upplåter det åtråvårda debattutrymmet åt en av deras egna. SvD måste väl här uppfattas som bordellmamman eller den onda imperialisten Babylon, den Stora Horan. I modernt språkbruk: den globala kapitalismen. Den ständigt hungrande Hydra vars många huvuden måste huggas av innan mänskligheten kan starta om sitt civilisationsbygge på värdig, idédriven grund.

Hur allvarlig horaktigheten i Sjöströms horoskop än ser ut att vara, måste man minnas att detta primärt skadar hans lägre och temporala själsfakulteter, hans i Oxen extremt världstillvända sinnelag. Samtidigt skedde födelsen till Lejonets tecken, men med ökat antal fall växer min övertygelse att denna dominant, Solen i sitt eget härskarläge (chefen, vd:n!) aldrig är bättre än sina underlydande. Här finns absolut noll kontakt mellan Solen som själva urkällan till människans intelligens ("kognitiva kapacitet") eftersom dess sparringpartner Månen inte ens är orienterad mot Solen utan ner i dödens element Jord och dess upptagenhet av just monetär vinst!

Det hela blir sannerligen inte bättre av att Reinfeldts Mars-i-Jungfrun här arbetar tillsammans med informatören Merkurius i det femte huset för "individuellt uttryck". Ännu en gång finner sig den klara Solen i Lejonet omgiven av underpresterande medhjälpare och att den här mannen enbart producerar desinformation medels "härska genom att söndra"-tekniken, står nu helt klart för bloggaren. Mars = klyver och granulerar och i Jordtecknet Jungfrun ökar Djävulens barn på t.ex. pinnarna i lönetrappan - töjer ut den genom att lägga till extra steg - så att människor i själva verket måste jobba hårdare än någonsin och ändå inte uppnå samma förbättring i livet som innan Djävlarna började finfördela tillvaron till rent pulver och hitta på imaginära mellansteg i jakten på "Premium-produkterna". 

Denne Torbjörn Sjöström är girigbukarnas och kapitalisternas man som söker bluffa de allra dummaste att det är neutralt opinionsmätande Novus Group International ägnar sig åt. Tyvärr ger Tamas guna en så fyrkantig och bristfällig intellektuell kapacitet att vem som helst börjar fråga sig i läsandet vem människan tror han lurar. Det är lustigt, jag hade helt glömt bort den här insignifikanta rösten i havet av opinionsbildare tills ögat råkade falla på den aktuella artikeln, men reaktionen var omedelbar: "Det är något fel på texten." 

Och med sinnelagshoroskopet ser vi nu varför: sinnet (Månen) är orienterat mot horan Venus och även om Solen sliter och ligger i för att kasta sitt ljus över nejden, verkar den ondskefulla "lätta pengars" Jupiter i opposition mot Solen. En verksamt ond Jupiter som Månen fantiserar om i maktposition förvärrar budskapet om horan Venus än mer. Om nätterna ömsom drömmer denne man om en som en ond folkmassa uppfattad Vattuman, en folkets vilja som breder ut sig och berövar honom - kungen - hans opinionsbildande privilegium och ömsom fladdrar lika onda drömmar förbi om hur han själv når den totala (onda) makten över folkets kollektiva tankemönster (Vattumannen) och dessutom tjänar stora och lätta pengar (Jupiter) på det.

För åtminstone ur Mån-Oxens perspektiv är det ingen idé att tala om Jupiter i dess högre mening, som sanningslidelsens, filosofins och religionens signifikator. Det materialistiska Ox-sinnets (månascendenten) håller Stenbocken i nionde huset för att vara sin gud (9e: Gudens tempel). Nå, låt oss då se hur just det här enkla och materialistiska Ox-sinnet föreställer sig sin gud: Stenbockens härskare står i pojkspolingens tecken Tvillingarna vilket (likt Sverige-horoskopet) tyder på en omogen och lillgammal besserwisser. Men mest avslöjande är att Saturnus tar plats invid Dödsrikets port, det 2a huset som i vår tid kallas "den egna ekonomins gud". Vem kan längre betvivla att denna man enbart har den egna plånboken som sin högsta gud? 

Ju mer man tittar på dygnet i fråga, ju mer inser man hur denna tid var ämnat att släppa ut en stor hop av Satans barn över jorden! Mörkret är kompakt även om man bortser från storkorset i Tamas guna!

Kunde då någon god själ verkligen födas ett sådant här dygn? Det är en fråga jag slött undslipper mig då och då. Faktum är att jag inte känner någon motivation att idogt söka efter "de som kom undan" en så här svart himmel och lyckas utveckla en ärbar livssyn. Jag är helt nöjd med att efter sex år till egen tillfredsställelse bekräftat att antikens tänkare faktiskt pusslade ihop ett schema - astrologin - som är robust. 

Det händer nästan aldrig att bloggen hittar ett rötägg i rubrikerna och motsvarande horoskop mer indikerar en ängel. Nu ska de planetära gudarna veta att det är lättare att hamna på den mörka sidan än den ljusa. Det är därför planeten Jorden - så nära helvetesvärldarna - ständigt behöver nedstigande avatarer som påminner om vad livet borde handla om. Och livets mening är inte materiell vinst, en uppfattning som grovt demonanfäktade horoskop likt den här vd:ns så lätt leder till.

"Vinnaren kommer behöva ta hand om förloraren." Floskelnisse var rätta ordet!

Inga kommentarer: