Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 17 januari 2015

Cameron och Obama ljuger hela världen i ansiktet



Antingen kan man göra som den fattiga, stå med mössan och vara tacksam för att två av maktens män söker fostra den horribla västerländska pöbeln genom att diskriminera mot Något Annat som söker förgifta islam. 

Syftet med uttalandet är således att söka desarmera den växande fientligheten i det västerländska kollektiva medvetandet, och samtidigt smyga in "nyheten" att nu blir det mer diktatorisk övervakning än någonsin västerlänningen varit med om. 

IT-industrin som naturligtvis inte bara är övervakade smartphones utan all spaningsteknologi, vädrar morgonluft. Sällan har väl en av den ekonomiska fascismens flera näringsgrenar haft sådan flax. Man kan nästan med konspirationsteoretikerna börja misstänka att väst planterar terrordåd med jämna mellanrum för att hålla ekonomin i rörelse. Egentligen ligger allt i öppen dager, USA:s egendomliga sätt att stötta den ena token efter den andra föder bara mer och mer terrorism i världen. 

Men inget av dessa skriver DN om, för Bonniers vill inte ha kunniga skribenter som demaskerar kapitalismen i dess senaste, mest virulenta och alltigenom onda skepnad. Istället förmedlar man gärna Obama och Camerons banaliserade modell där ett ska brytas loss och ställas mot något annat. 

I verkligheten är "den giftiga ideologin" den Skugga dessa två män kastar efter sig och när vita djävlar förnekar sin skuld måste deras Skugga söka en direkt motsatt position - Skuggan vill inte vara ute i mörkret den söker integration med dem som kastar den.

Obama och Cameron har med detta uttalande visat att de tillhör Satans barn. Bara Satans barn talar om "2", om klyvnader och "vi eller dom". Guds barn talar alltid bara om Den Ene, om det obrutna kontinuum som i sig innesluter allt som är. Den som känner Gud försöker inte slingra sig undan det faktum att Den Ene är bäraren av Den Andre - av den värld där Ljus och Mörker för första gången uppstår (exakt samtidigt), där helgon och terrorister rituellt dansar den enda dans som är människan given.

Är detta då uppvigling, att konstatera att USA:s president och Storbritanniens premiärminister är Ondskans avkomma? Då är allt uppvigling som pekar mot en större verklighet än de världsliga härskare - inklusive megafonen DN - söker lura på den arma pöbeln.

9 kommentarer:

Anonym sa...

De låter som om de lärt något från denna psykiatri-dokumentär
https://www.youtube.com/watch?v=II96QkZaz1E

Havsörnen sa...

Islamister och islamofober behöver varandra. Låt oss polarisera mera. 2 som i 2-tusentalet.

Märkligt att det avlysta extravalet skulle ha skett den 22 mars. Den 20 mars är det vårdagjämning, solförmörkelse (85%-ig här omkring) och supermåne. (För de som ägnar sig åt den tropiska zodiaken råder en exakt kvadratur mellan himmelens och underjordens härskare, Uranus och Pluto. Och så vankas det Plutoretur för det äldsta av sverigehoroskopen, d v s 1523-06-06. Den första Plutoreturen sammanföll med Stenbocken Gustav IIIs statskupp som satte punkt för den s.k. frihetstiden och återinförde enväldet i Sverige. Detta, ser jag nu när jag tittar på kartan, skedde precis när Pluto gick över från Skytten till Stenbocken).

Nå, vilken käftsmäll ska det sovande folket vänta sig? Kungamord, terrordåd, naturkatastrof, ekonomisk kollaps eller parlamentariskt kaos?

2015-03-20 -- Sol, Måne, Mars och Ketu i FISKARNA. Jupiter befinner sig i KRÄFTAN. Saturnus i SKORPIONEN. Eftersom Venus befinner sig i Väduren och Merkurius i Vattumannen inträffar något kuriöst: samtliga planeters disponenter befinner sig i Vatten, samtidigt som vi har en stortriangel i Vattentecknen.

Solförmörkelsen sker i nationalhoroskopets sjätte olyckshus (enligt bloggens midnattsberäkning för den 28 feb '74). Sverigehoroskopets Saturnus lägger sin långa aspekt nästan gradexakt mot förmörkelsens Sol-Månkonjunktion. Samtidigt lägger transiterande Mars sin långa aspekt mot nationalhoroskopets Våg-ascendent.

Håll i hatten?

Anonym sa...

Obama, ondskans avkomma? Nej du Seaward. Nu har du alltför livlig fantasi... :)

Havsörnen sa...

Not: "när Pluto gick över från Skytten till Stenbocken"

Alltså sideriska Skytten och Stenbocken.

Havsörnen sa...

Vid förmörkelsens maxpunkt i Stockholm kommer ASC att ockupera första graden KRÄFTAN, i Luleå 12 grader KRÄFTAN, i Lund 20 grader TVILLINGARNA. På Färöarna inträffar den totala förmörkelsen med Tvillingascendent.

Havsörnen sa...

Sorry, det blev många tillägg.

Dygnsascendenten för Stockholm 2015-03-20 ger tredje graden Skorpionen. Alltså i exakt opposition till Algol. Horoskophärskare blir Mars, medan Saturnus ockuperar första huset.

Seaward sa...

Jag förstår att min oavsiktligt korrekta prognos om ”tid för svensken att frukta och hata” inte lämnat dig någon ro! Du har ju tidigare gjort distinkta försök att bräda bloggaren i precision (Mars-i-Junngfrun), inte minst genom att minska paletten från den fortfarande oöverskådliga sideriska zodiaken till numerologi. :-) Jag har en släkting jag inte längre bjuder hem eftersom han börjar med att möblera om mitt vardagsrum för att HAN ska känna sig hemma. Men det är bara att säga till, jag kanske behöver en medförfattare den dag skrivlusten sviktar. :-)

Frågetecken för den mentala sundheten i att ta fram ett svenskt nationalhoroskop så gammalt att Pluto inte ens var upptäckt vid den tiden - för att inte tala om det fullständigt oöverskådliga kaos en astrolog ger sig själv om han ska försöka förutspå landets öden baserat på ett flertal kartor. Här måste jag säga att indierna är mer skärpta: de bryter upp EN karta ett flertal ascendenter och i särskilda ämnen också i underkartor, av vilka senare navamsha är mest känd. Hela materialet används för att stärka det som går att skönja i den primära kartan.

Har du möjligen begått "the literalistic fallacy" så vanligt bland astrologer? Att ta planeternas "effekter" för att vara bokstavliga krafter, verksamma även innan Percy Lowell siktade Pluto i början av 1900-talet. Redan den romerske filosofen Plotinus var tydlig: astrologin tecknar inte naturvetenskapliga krafter. De är omen. Men det är måhända också så du använder Pluto och då faller förstås kritiken mot din anakronism.

En mer otacksam planet att bygga trender på får man dock leta efter pga. dess långsamma bana runt zodiaken. Man får lämna efter sig sina data till efterlevande i tusentals år för att samla ihop tillräckligt många observationer för att säkerställa att den observation du gjorde här om Frihetstidens slut stämmer. Jag säger som de ledande brittiska västastrologerna på Skyscript.co.uk i ett försök att återvända till någon slags sans (det finns många snillrika röster på det forumet): Dumpa de tre transsaturnierna. Ska man mäta epoker är det väl först och främst gränsdragaren Saturnus (gärna i signifikanta konjunktioner eller andra konfigurationer) man kommer att tänka på, snarare än den obegripliga Pluto.

Charles Carter skrev om hur de tidigaste efterforskningarna i England tydde på att Pluto betedde sig som en variant på Merkurius, men sedan tog det mytologiska tänkande över och klåfingrigheten påtvingade Pluto dödsrikets egenskaper. Jungianskt influerade professorn i idéhistoria, amerikanen Richard Tarnas, skrev tunna ”Prometheus, the Awakener” om hur västerlandet tappat greppet om astrologin och att benämningen av tre transsaturnierna saknar den säkra fingertoppskänsla astrologin själv bevisar att de klassiska sju döptes genom. Som alla redan kunde ha listat ut ”kom han ut” ett antal år senare och hade vid författandet av sitt major opus, ”Psyche & Cosmos”, 25 år som garderobsastrolog bakom sig. Efter att ha skrivit USA:s mest hyllade allmänna idéhistoria för universitetsstudenter, föll denna uppföljare platt till marken. Scientismen sitter järnhårt i den västerländska rationalisten trots att man nominellt tror sig vara öppen för ett humanistiskt ämne som idéhistoria.

Samtidigt måste jag säga att du hittat en förnämligt laddad tidpunkt med många sällsamheter via den sideriska zodiaken. Att ha ett helt ”substratum” i Vatten är inget annat än fascinerande, och jag kommer att tänka på en ”kupp från den onda Hydran, det våldsamma näringslivet”.
Men vad är en "supermåne" för något? En större måne nära jorden i sin omloppsbana?

Havsörnen sa...

Supermåne ska vara just det du beskrev. Jag använder Astrodiensts sajt för horoskopberäkning och då kommer transsaturnierna med på köpet vare sig man vill eller inte.

Det borde gå att komma till insikt om en långsam planets innebörd genom att studera en stor mängd personhoroskop, utan att behöva vänta tusentals år. Eller så kanske man kan "ladda ner" information från högre ort eller studera i astralvärlden, vad vet jag. Datasamlande och statistisk signifikans låter onekligen mer naturvetenskapligt och scientiskiskt. ;-)

Den sideriska kartan blir ju renare och snyggare utan en massa asteroider och ett virrvarr av aspekter. Dessutom saknas två planeter i modern västastrologi, där den klassiska är komplett. (Men där har vissa lagt in asteroider eller dvärgplaneter för att komplettera, Eris och Sedna, eller icke upptäckta planeter i fallet Vulkanus som skulle passa till Jungfrun). Varje tecken borde för symmetrins skull styras av varsin planet, varför tio för tolv?

Jag var på en föreläsning i veckan, "utblick 2015", där en astrolog och en numerolog talade om det kommande året (tydligen tradition sedan femton år). Där fick jag höra om solförmörkelsen m m, så jag kollade upp kartan. Det skulle bli turbulent den närmsta tiden, men poängen är att man ska förhålla sig cool till omvälvningarna. Terrorattentaten i Paris nämndes och föreläsaren menade att detta är ett resultat av västvärldens karma och att det kommer att komma fler nödvändiga uppvaknanden så länge man reagerar på fel sätt och förtränger skuggsidan, etc.

Länk jag kom till nyss, helt apropå:

http://www.sciencealert.com/new-theory-suggests-that-two-parallel-universes-were-produced-by-the-big-bang

Seaward sa...

Jag misstänker att du är för Vågen-idealistisk här. De sju synliga planeterna har givit impulsen till ett av den resulterande astrologins verktygslådor. Matte och kalendrar i antiken förde forntidens folk till 12-talet som händelsevis också funkar med (eller inspirerade till) sumerernas sexagesimala talsystem varifrån vi fick vår cirkel och dess 360 grader.

http://en.wikipedia.org/wiki/Sexagesimal

Jag tror aldrig det var fråga om att det "måste" finnas 12 planeter bara för att en full cirkel kom att betecknas med 12 steg... Astrologin är en historisk produkt som många små åar ledde fram till...

Däremot är mysteriet med "upphöjda" och "fallna" planeter nästan lika djupt på denna blogg som för sex år sedan. Jag kan inte säga att jag sitter och grubblar dag och natt över skillnaderna i Merkurius i Tvillingarna resp. Jungfrun (där den sägs upphöjd). Det finns svaga antydningar i de babyloniska kilskriftstavlorna att systemet redan var utarbetat där, men ingen tog sig tid att hacka in en lertavla med bruksanvisningen och de bakomliggande resonemangen !!! Så där är vi nu, med rester av ett system ingen längre har full inblick i.

"Västvärldens karma" låter med andra ord ungefär som när jag ser ett klart och klanderfritt motiv i Parisattentatets horoskop och frankofilen och läsaren/kommentatorn ”Susanne” uppbragt klättrar på väggarna över att Gud har både en hård och en smeksam hand - eller för den delen Fantomen har olika ringar på vänster och höger hand :-)