Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 7 januari 2015

Astrologin bekräftar den rättfärdiga vedergällningen i Paris



OBS. Följande horoskop baseras på svenska mediers ungefärliga tid. The Telegraph har en betydligt tidigare tidangivelse (10.20) vilken i sin tur stämmer illa med andra utländska medier som rapporterar att vedergällarna lämnat scenen vid halvett. Jag väljer därför tills vidare tolvslaget.
 



Det är möjligt att det är för sent för syndaren att vakna. Att den sekulära västerlänningen inte längre förmår famna vidden av sitt kollektiva brott mot övriga folk på jorden genom historien och in i nutid. Det kanske är därför helvetets hundar måste släppas lös. 

Attacken under det "sociala mobbarsyndromet" i dess värsta utförande kom som på posten under den tidsram jag angav så sent som för ett dygn sedan, i det här inlägget. Men det var inte Sverige som drabbades i den här omgången, utan redaktionen på en ateistisk och islamofobisk satirtidning i Paris.

Här kan man kort notera att vedergällningen definitivt skedde i Fiskarnas tecken, även om tidsuppgifterna ännu är luddiga ("vid lunchtid"). Då Fiskarna är sanningsvittnets tecken och Jupiter står i sitt upphöjda läge i Kräftan och dessutom skänker godhet åt sinnelagets Måne i det lyckosamma femte huset, ser man astrologins fulla gillande av vadhelst som timar detta ögonblick. 

Astrologin säger exakt vad gärningsmännen själva sade: Profetens namn, som släpats i smutsen av de gemena franska ateisterna, har renats. Detta är Vattenelementet när det inte beter sig som den onda västerländska Hydran - rovkapitalisten - utan som ett klart och rent vatten som lyssnar upp mot de gudomliga höjderna.

Den onda demonen (12e huset) är de parisiska islamofoberna och alla som mobbar och ringaktar den islamiska kulturen. Se nämnda inlägg för en kort diskussion om hur "utfrysningens mekanism" (Skorpionen / Vattumannen) fungerar.

Det är väl värt att notera att dödsoffren INTE är de goda martyrerna. Horoskopet är ställt för den AKTIVITET som startades vid lunchtid. Dödsfallen är bara en följd av aktiviteten.


Tillägg

ETC skiljer sig inte nämnvärt från det sataniska väst eftersom de delar den materialistiska (nihilistiska) världsbilden. Därför är de per definition blindförklarade och kan således säga att "ingen kontext" kan legitimera dådet i Paris. 



Så talar en redaktion som inte bottnar i de två fundamentala punkterna liv och död. Naturligtvis finns ett antal kontexter att välja mellan, men den som torgförs på den här bloggen är större än materialister kan förstå. Den kräver ett modikum av just sådan bildning Svenskt Näringsliv anser vara "olönsam". Nu kommer replikerna på sådan obegriplig arrogans att tillta i väst.

Vi står just nu i brytpunkten mellan två tidsåldrar, Fiskarna och Vattumannen, och den ärbara människa som västerlandet försköt är på väg att återintroduceras i hela världen. Tyvärr tycks våldet vara enda vägen mot hårdnackad västarrogans. Materialisterna vägrar ju bilda sig och förstå tillvarons storhet. Allt de sysslar med är självberikande! Är en sådan civilisation värd att bevara?

Nyfiken på hur ETC:s vd Andreas Gustavsson kan vara så kontextlös, slår jag upp födelsedatumet och hittar icke-existensens grundtyp. Den passionerade eller lidande människan som varken tillhör Ljuset eller Mörkret utan är just bara en människa som slits sönder av sin oförmåga eller ovilja att erkänna existensen av vare sig himmel eller helvet, Gud eller Djävul.



Det är naturligtvis extra tragiskt när den psykiska dispositionen att vilja bestämma och sätta agendan (Stenbocken) baseras på en av Tidens värsta klavertramp: Saturnus har "gått ner sig" i den sublunära sfären och från Kräftan saknar tillgång till alla de metafysiska kontexter som västerlandet skulle ha varit bättre pålästa i och som den islamiska världen kan på sina tio fingrar! Dåren i väst som svek sina egna portalfigurer Platon och Aristoteles möter nu en kultur som tog tillvara det goda människan har tänker genom tiderna. 

Det är inte konstigt att den sekulära europén inte förstår ett dyft längre av vad som händer i världen. VÄRLDEN är på väg att vakna ur västtyranniet. Svårare är det inte, chefredaktör och vd Gustavsson. Där har du din saknade kontext. Och att uppvaknanden kan vara både smärtsamma och blodiga, det vittnar varje förlossning av ett barn om. Tyvärr ligger pånyttfödelsens och barnets arketyp Väduren riktigt illa till i det här horoskopet, med mörkläggningens Ketu på sig. 

Jag nämnde aldrig hur hur den halshuggna Ketu spelar en nyckelroll även i attentatshoroskopet eller hur även Solen i full strålglans i tionde huset baseras på det goda Offret som det tecknas av den perfekta Jupiter.


Tillägg 2

Utöver en tredje tid som hörts i svensk radio (se kommentar här nedan) finns också en fjärde uppgift, synbarligen mer vederhäftig än alla andra. Det är BBC som säger följande:
"About a half an hour ago two black-hooded men entered the building with Kalashnikovs (guns)," Benoit Bringer told France Info radio. "A few minutes later we heard lots of shots," he said, adding that men were then seen fleeing the building.
Tidangivelsen 11.29 är förstås brittisk tid, 12.29 hos oss och i Frankrike. Det innebär att intervjun i radio France Info talar om en skottlossning som börjar några minuter efter tolvslaget. Ovanstående horoskop står således fast. Det är det för Gud vällovliga martyriet - sanningsvittnesbördet - som är himmelens budskap inte en pervers fixering vid det mordiska. Man kanske bör påminna sig att en av gärningsmännen efteråt säger att Profetens ära nu är återupprättad. Det GODA Vatten vi ser i horoskopet är just det Vatten som rentvår världen från dess synd. 


Tillägg 3

Ytterligare spaning den 8 januari efter klockslaget visar hur sambandscentralerna i Väst brutit samman - det finns fortfarande ingen konsensus eller tidlinje för attentatet etablerad. Telegraph citerade ett vittne som angav 10.20, Time.com säger "elva-tiden" medan vanligen välunderrättade alJazeera.com använder "noon-time", dvs samma som BBC.co.uk.


Tillägg 4

AB tycks hörsamma bloggen och skapar en tidslinje. Gärningsmännen tvingar en medarbetare att knappa in portkoden på gatuplanet 10.20. Sen följer ett tomrum i redovisningen. Hur många trappor upp i huset ligger redaktionen? Attacken sägs ha varit kortvarig, fem minuter. 

Det är något som stämmer illa i den här rapporteringen. Varför är vittnesuppgifterna så spridda? Fungerar inte klockorna i folks dumphones? Råkade alla så i panik att varenda tidsuppgift är en ytterst grov uppskattning?

En kommentator här nedan säger sig ha finkammat franska medier och hittar uppgiften att en bil stannar utanför byggnaden 11.30. Jag tror mer på denna tid än Aftonbladet som backar tiden ytterligare! Varför? Jo, för att ascendenten redan 12.33 har skiftat från Vattumannen med krigaren Mars i första huset och Fiskarna med "straffade" södra månnoden i första huset.  Hur många minuter hann gå innan de lokaliserade redaktionen? Stämmer 11.30 kvarstår således underlaget för den här bloggens första tolkning.

För den kommentator nedan som i grunden av sitt väsen protesterar mot att Gud kan använda ärkeängeln Mikael för att skipa gudomlig rättvisa var det tydligen inledningsvis viktigt att slippa blogginläggets tunga argumentet om livets klara Vatten som vittnar om högre realiteter samtidigt som Vatten är kallat att två världen fri från dess synd eller jordbruna besmittelse. 

Problemet är bara att även Vattumannen med Mars i första huset ger ett horoskop som står på de vedergällarnas sida - Mars och Saturnus som nu blir primära är neutrala respektive goda i sin verksamma natur. 

"Hämnden är min, säger Herren." Nu ligger nämligen den "sociala utstötningen" (kopplingen mellan Skorpionen och Vattumannen) i första och tionde husen. Det kollektiva jaget (Vattumannen i första) och vår solkade ära (Skorpionen i tionde huset för anseende). Kombinationen av tecken både beskriver marginaliseringen av muslimer i Väst och en mycket handgriplig hämnd för detta.


Notera Faderns (Saturnus) dubbla natur här, i linje
med C-G Jungs vision av Abraxas. Saturnus är en
verksam välgörare i sitt mäktigaste läge för ära och heder,
men är samtidigt platshållare för den onda daimonen
(12e huset) som har med världsliga bedrövelser
och förluster att göra. "Gud ger och Gud tar"




Tillägg 5.


Det tar svenska Aftonbladet tre hela dagar att förstå att den européiska reaktionen på Parisattantatet inte nödvändigtvis representerar Sanningen med stort S. I en obskyr länk till "vida världen" förmedlar de i vilket fall möjligheten att se hur Los Angeles Times ger en inblick i hur andra sidan tänkt i frågan. Givets nivå på tidningen, kan man undra om Omni-länken ens fått tio klick och förmedlingen till USA ett enda...

"Ni ska inte jävlas med islam och förvänta er ett fång rosor i retur" lyder en kommentar. Det är symptomatiskt för det döende Väst att det inte längre kan kliva ur sin urvuxna och passé kolonialistmentalitet och komma ner på respektfull nivå med en kultur merparten av de mest genomsekulariserade och obildade människorna mekaniskt lärt sig hata. 

AB:s Åsa Linderborg är den enda krönikör jag sett de senaste dagarna som tagit det korrekta greppet och diskuterar vad Väst historiskt haft för sig och som har lagt grunden till fraser som "USA är den store Satan". 

Visst, börjar man nysta i historiska förvecklingar kunde man påminna sig att ett expanderande islam en gång trängde ända upp i Spanien innan erövrarna fördrevs. Men som med uranets halveringstid kan man väl ändå säga att den historiska skulder sakta avskrivs i takt med att pusslet fortsätter läggas ut?

31 kommentarer:

Anonym sa...

Oavsett hur det ser ut så här på ytan, tror jag att det är
Sverigedemokraterna som är ansvariga för detta dådet.

Susanne sa...

Jag hörde på radion att attentatet startade 11.30. Då är ascendenten 22 gr fiskarna i tropisk zodiak, alltså sista graden av vattumannen. Och nog passar en ond mars i första huset i politikens tecken bättre.
Sådana här gärningar kan _aldrig_ kallas rättfärdiga!
Vi vet inte ens än vilka som utförde dådet. (Charlie Hebdo slog åt alla håll, det var inte bara frågan om mot Islam.) Bara för att du utgår från att det är islamister så menar du att det hela är rättfärdigt. Märklig inställning. Om det visar sig vara högerextremister, står du fast vid samma åsikt då? Är det rätt att utföra terrordåd om man är islamist men inte om man är högerextrem?

Gog o Magog sa...

Ja, Björn Schönhüber, den famöse talmannen, gnuggar nog händerna nu......., allt som kan vändas emot mussarna är självfallet bra reklam för dessa Orcher & Xenofobiker...., Ve oss alla!

Seaward sa...

Du glömmer att se till hela horoskopet baserat på 11.30, om man vågar lita mer på denna tid än de två andra som redan passerat revy. Även här rättfärdigas maktdemonstrationen. Ascendentens (dådets) härskare är Saturnus, Skarprättaren eller Döden, och han visar sig genom det tionde huset för absolut makt: "Allah är större" Eftersom disponenten är korrekt och tar det yttersta ansvaret (10e = ansvar) ÄGER Saturnus Mars. Den lilla illgöraren blir här en vedergällare (eftersom Saturnus också håller reda på räkenskaperna).

Man kan jämföra med Fredrik Reinfeldts verksamt onda Mars i första huset. Den ägdes av Merkurius, en välgörare som tyvärr hölls fången av den onda demonen i 12e huset. Det fanns därför ingen god sanktion bakom hans elakheter och fula politik och ständiga glidningar med orden. Istället steg den onda demonen upp i elfte idealhuset och presenterade där som Solen-i-Kräftan det onda idealet om att vara en närig, sublunär varelse och aldrig tänka högre ting.

Men hur intressant är det, som du nu gör, att sudda till ämnet och dra in övriga karikatyrer tidningen publicerat. Utländska medier har redan rapporterat att en av gärningsmännen så åt en förbipasserande att al-Qaida hälsar (det är därför jag nu ritat in en ny rubrik på kartan.)

T.o.m. den sinnessjuke Lars Vilks har involverat sig i tidningen och bidragit med ett "årligt pris" (den förbenade hunden igen!), vilket nu knyter ihop min prognos för Sverige från häromdagen med Paris-dådet. Jag hade inte fattat Vilks-kopplingen då jag skrev det här inlägget på några minuter, men Sverige är medskyldigt till journalisternas död eftersom vi inte omprogrammerade den hatiske Vilks medan tid var. Jag sade det tidigare och säger det igen: Sverige står rimligen med på någons ”dödslista”. Se nyskrivet tillägg här ovan.

Anonym sa...

En sak jag funderar över är de stora tidsåldrarna. Jag får inte ihop övergången från Fiskarna till Vattumannen. Borde vi inte äntra Väduren? Eller är det så att vi backar genom dem?

Mvh/Specsavers

Seaward sa...

Ah, bloggen har harvat på så länge att en del glömt fundamenten! Vårdagjämningens precession. Tidsåldrarna (även kallade "de Platonska månaderna") fortskrider baklänges genom zodiaken, precis som alla mytologier börjar med en Guldålder som sedan regredierar till något mörkare och sämre.

Det intressanta är hur starkt den sociala utstötningstendensen är på himmelen under den här kritiska perioden med ömsesidig reception mellan Vattumannens och Skorpionens herrar. Det är så att säga en bitter försmak av att vissa svartmålats som skorpioner och inte anses välkomna i klubben (Vattumannen = det västerländska samhället).

Jag tror absolut att när Vattumannens tidsålder blir mer tydlig i konturerna (dessa är ju bara de första skälvningarna) så kommer världen verkligen att vara en Människa - en kollektiv grupp. Jag hoppas verkligen inte det blir en mänsklighet där alla står och viftar med McDonalds-flaggor utan att Vattumannen kommer som den genuina människa släktet har det i sig att bli. Troligen kommer insikterna i DNA att vara helt häpnadsväckande. Kanske föds "gudamänniskan" under de närmaste 2000 åren?

Susanne sa...

Ang tidpunkten: Före tolv är mest troligt, för det skedde under ett redaktionsmöte, som säkert hölls under förmiddagen. I alla fall i Frankrike tar man en ordentlig lunch och sitter inte i möte då.

Dådet var en ond handling, ingen som inte själv är en fanatisk extremist kan tycka annat. Fundera på vad du själv har skrivit, med manipulerade bilder och allt, om fr a Reinfeldt på den här bloggen. Tänk om han haft fanatiska anhängare, som ansåg att du skändat honom, och trängt sig in hos dig och skjutit ner dig. Hade de varit onda eller rättfärdiga?

Man må tycka vad man vill om nihilism, ateism, "Babylon", rovkapitalism osv, men att den är ond, orättfärdig, på väg mot sin nedgång, vad du vill, betyder inte att dess motståndare automatiskt är goda och rättfärdiga, och att allt de gör är "sanktionerat" från ovan. Det finns ondska och hat även hos extremister på andra sidan. Den som utför terrordåd har alltid förmörkade sinnen.

Du kanske anför att det är bara mänskliga, jordiska åsikter att man tycker att något sådant här är hemskt, att det inte finns någon skillnad mellan mördaren och den mördade ur himmelens synpunkt.
Men nu befinner vi oss på jorden, och varför tror du det finns morallagar här? Varför tror du vi t ex har tio Guds bud? Därför att det är meningen att vi ska leva efter dem här. Annars uppstår en våldsspiral, eller våldets hydra om man så vill, som bara ökar jordens mörker och elände. Jihadisterna trodde att de högg huvudet av ondskan, istället kommer den att öka.

Seaward sa...

Jag tror mig sedan tidigare ämnen som involverat hederskulturer att du har islamofobiska tendenser och här visar du det på två sätt, dels genom att med svepande ord om att ”fransmännen tar minsann lunch vid rätt rid” tro att du kan misstänkliggöra BBC:s ytterst exakta tidsuppgift och därmed det onekligen mycket hedersrelaterade horoskop jag ritat upp. Och även om din idé om Vattumanascendenten får gälla väljer du att inte höra när jag säger att en legitim Dräpare kröner den himmel du vill se. Du har målat in dig i ett hörn här!
Och dels tar du västs sida genom den hypotetiska och helt ointressanta frågan om mina gliringar mot Reinfeldt, och andra politiker till höger och vänster. Frågan är ointressant på två sätt: dels har ingen bombat ihjäl bloggaren, så vi har inget horoskop för det dådet och kan därför inte avgöra huruvida aktionen sanktionerades från högre ort, och dels för att Sverige inte har någon ära och stolthet. Bara en allt mer lättgenomskådad myt om ”demokrati och yttrandefrihet” som leder landet allt längre i klorna på mediehusen och deras falska., överhetsversion av yttrandefriheten. I Sverige är detta bara friheten att starta drev mot t.ex. sådana politiker som Överheten finner misshagliga och störande för marknaden och det ekonomiska systemet.

Hur har du egentligen läst bloggen under sex år? Med alla dessa reservationer som springer ur ormen Pytons vrede = Månen/Algol i stockkonservativa Oxen? I så fall är jag imponerad av att din Vågascendent kunnat spela jämnmodig så pass länge. Men nu har sanningen om väst i sin elfte timma nått fram till dig genom din tidigare anförda frankofili, och då kommer den sanna instinkten fram. Oxen saknar förmåga att bryta med jorden och förstå historiens vingslag, än mer så om även Solen valt Jordelementets nivå. Attentatet är en större markör för stundande historisk förändring än du (och alla i väst) tycks förstå i detta tidiga och uppbragda läge. Hade du accepterat den antika världsbilden som bloggen presenterat den, skulle inte Hederns återkomst till västvärlden ha förvånat dig det allra minst. Eftersom vi i väst gör människor till fiender på en konkurrensutsatt marknad, kan det inte förvåna någon om vår Skuld förtydligas av en yttre part. Väst borde börja besinna sitt arroganta sätt att bete sig mot det andra håller för heligt. I Sverige saknar människor stolthet över vilka de är, och det gör ditt försök att via Satans stjärna korrumpera (döda) det klockrena martyrhosokopet så mycket mer obegripligt. Du har ju inget att försvara. Detta säger jag som en objektiv åskådare till det historiska dramat.

Du reagerar som väst i stort gör, med harm och oförståelse inför den karma-lag som faktiskt existerar på en nivå som inte tar hänsyn till enskilda kroppar. Denna oförståelse bottnar i exakt den kritik jag riktat mot Reinfeldt och anhang: deras blatanta ointresse för annat än lågpannans kultur: deckare och plattskärmar. Se även den pinsamma senaste kulturrekryteringen till SvD i dagens inlägg.

Kinesisk visdom: "I mästarens händer är inget material otjänligt." För att vara en som läst så mycket om det övernaturliga förefaller du inte ens börjat lägga ihop 2 och 2. Naturligtvis har terror sin plats i det större spel där speciellt kristendomen gav C-G Jung skit för att han i sina visioner nådde den djupa insikten om att Gud administrerar både det goda och det onda. Den här bloggen har åtskilliga gånger, bl.a. i samband med Reinfeldts horoskop, noterat hur hans 9e hus för universellt dharma är ytterst problematiskt. Han var vald av Gud för att göra det onda i Sverige. Även utan Satans stjärna nära sitt sinne var han utvald för att pröva svenskarnas förmåga att förstå det större sammanhanget.

Den totalitära regim som den västerländska värdenihilismen och marknadskapitalismen utgör har nu börjat få mothugg från övriga världen. Gilla läget.

Susanne sa...

Håll inte på med svepande formuleringar om islamofobi så fort man kritiserar något terrordåd som begåtts i Islams namn, då tycker jag du sänker dig till svenska mediers nivå. Du kan lika gärna kalla de muslimer som fördömer dådet för islamofobiska. (Det är inte bara "väs"t som reagerar så.)
Kallar du mig (och andra) för kristofoba också, om vi kritiserar vissa yttringar av kristendomen? (Vilket jag gjorde bara häromdagen angående boken om NDU)
Du vet inget om vad jag har för känslor och tankar om Islam som sådan och inte heller vilka kontakter jag har el har haft med muslimer. (Jag har just nu t ex ett gott yrkesmässigt samarbete med en muslim som bl a skriver om religionsfrågor.)

"En stundande historisk förändring", ja, det tror jag också. Men det betyder inte att man måste nicka gillande när sådana här saker händer.

"Reinfeldt vald av Gud för att göra det onda" - ja du har nämnt det ibland. Så varför kritisera och häckla honom då? Det blir ju i slutänden gott. (Obs, jag tycker inte synd om honom.)

Jag lägger ihop 2 och 2, och du ignorerar mitt inpass om jordiska morallagar kontra det du formulerar som "den karma-lag som faktiskt existerar på en nivå som inte tar hänsyn till enskilda kroppar".

En sak till: Det finns en svensk bok som häcklar bibeln och därmed kristendomen som sådan. Jag har bläddrat i den men minns inte vad den heter, något om tokigheter i bibeln. Det finns även satirteckningar på Jesus bl a. Om några kristna fundamentalister skulle storma in och skjuta bokens utgivare och författare, skulle du välsigna det dådet också? (Om vi säger att horoskopet var likartat).

Anonym sa...

Siwert, med all respekt, du måste få hjälp. Du är sinnessjuk, på riktigt. Vänsterextremistens normaltillstånd är förvisso sinnesförvirrad och ond men du tar det hela en nivå till.

Seaward sa...

Eftersom du är den kanske flitigaste av några få regelbundna kommentatörer är det svårt att undvika att över tid uppfatta vissa mönster, vilka inlägg som förbigås med tystnad och vilka ämnen som framlockar reaktioner. Man kan säga att den med Saturnus långa blick kvarhåller alla dessa nedslag över tid och gradvis formar sig en bild av vad en kommantator väljer att engagera sig för/mot. Det är naturligtvis inte hela bilden - bloggen i sig ventilerar bara ett smalt utsnitt av ämnen.

Varför häckla någon eller något i en kultur där detta är den del av den offentliga diskursen, som en del i kriget om Berättelsen? Din fråga besvarar sig själv.

I dessa dagar är väst överfyllda av indignerade moralister (som intressant nog låter åtskilligt dämpade nu när de börjar inse att övertrampen kanske pågått lite för länge). Den här bloggen torde vara en av få i världen som istället för att fördöma dådet provar att lyssna på vad astrologin - som ett synliggörande av Guds vilja - hade att säga.

Det är meningslöst att gråta över spilld mjölk eller förbanna dem som hällde ut den. Den kloka människan ställer sig i detta läge frågan om Väst har gjort något fel. Huruvida de utvalda "hämndänglarna" hamnar i Paradiset eller Helvetet för sin gärning, dvs. huruvida mord i vissa sammanhang kan ligga i linje med Ödets vilja (det som sker), är en väldigt djup fråga som jag inte har tid att dryfta här.

Doktrinen bakom hinduismen bhakti yoga implicerar att den som gör en handling utan själviska baktankar, i "Guds-tjänst", inte alstrar karma alls. Individens ingrepp i samtiden är att likna med en helig avatar som närapå inte är här mer än till det kroppsliga skenet. Om detta är sant kan en dödlig utan speciella gåvor naturligtvis inte uttala sig om...

Om Väst i grunden tappat sin kurs (och allt tyder på det), varför inte att läsa händelserna på rätt nivå? Du behöver inte ställa fler samvetsfrågor som till en fjortonåring som vapenvägrar, fast omvänt. Du brutaliserar och sänker nivån, ja lägger dig på samma nivå som själva den våldsamma akten.

Jag har här diskuterat ett horoskop som enligt astrologins tolkningsregler ett legitimt hämndhoroskop. Så här ser Naturen ut när den renar sig. Det är en perfekt serie indikationer i Vattenelementet som visar hur den muslimska kommuniteten fått nog och väljer att agera som Bestraffaren, ett eptitet jag placerat på Ketu flera gånger. Hur perfekt symboliken stämmer i kombination med sanningsvittnet Fiskarna i första huset och en perfekt Guds planet - Jupiter - för individuellt dharma i femte huset.

Som jag ser det - eftersom du verkar lika nyfiken på bloggarens "åsikt" som du tycks ointresserad av sakfrågan när astrologin börjar bli komplex eller horoskopet inte håller med dig i din bild av vad som hände - tog några män på sig att kanhända vinna direkt ingång i Paradiset för sin vilja till martyrium (polisen kunde ha kommit och skjutit ihjäl dem). "Jag skall näpsa dem", säger Gud mer än en gång i Bibeln. Dessa var män som upplevde att de gick Guds ärende i en kulturell situation där Väst tillräckligt ofta och mycket gått över gränsen och trampat på deras heligaste värden.

Väst har just firat tsunami-jubileum men förstår fortfarande inte att de inte arrogant kan stå över tillvarons lagar. Demokrati och kapitalism är inte gåvor till världen, de är tydliga tecken på att världens mörkaste tid varit över oss länge. Parisattacken är bara ytterligare en i raden av historiska incidenter som syftar att föra spelet fram, mot bättre klarhet. "Åsikter" är det minst intressanta här, det är ju därför jag taggar inlägg med mer eller mindre banalt tyckande "åsikternas domän". Alla lämnar över tid en form för dem med Saturnus långa öga att beskåda. Utan blick för Saturnus form dör man lika oklok som man föddes. Vetskap om västerlandets form kan befria västerlänningen från hennes besatthet. Människosonen har ingenstans att vila sitt huvud, och tur är väl det.

Seaward sa...

I SvD den 8 januari, i en genomtänkt artikel från en sociologidocent som i allt väsentligt upprepar eller överensstämmer med den här bloggens perspektiv på Västs arrogans (ja han använder exakt samma ordval).

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/lat-de-religiosa-symbolerna-vara_4237345.svd

Susanne sa...

"Som jag ser det tog några män på sig att kanhända vinna direkt ingång i Paradiset för sin vilja till martyrium" - de tror det ja, men de arma hjärntvättade satarna blir ju lurade! Vem annat än hjärntvättade jihadister - och du tydligen - kan tro något annat. Som trädet faller blir det liggande, som du har citerat här, och med hat och mörker i sig blir det svårare att nå ljuset.
"Jag skall näpsa dem" - Gamla Testamentets partiska krigargud, är det den du tror på? (Vem är det som brutalisera här, förresten?) Som om det handlade om två lag att hålla på och Gud håller på det ena. Det finns många genom historien som har trott att Gud är på deras sida. Men Gud är större, som ärkebiskopen och Islam säger. Den där hinduistiska doktrinen tror jag inte alls på, förresten. Men många har gjort det genom tiderna, och det har varit jordens olycka.
Det där med hämnd förresten - "ett legitimt hämndhoroskop. Så här ser Naturen ut när den renar sig." Jaha. Men naturen är ju ond, brukar du predika. Och det står också i bibeln: Hämnden är min, säger Herren. Det tolkar i alla fall jag som att människor inte ska utföra hämndaktioner - det skapar onda cirklar och dåligt karma. (Och det stämmer ju också med t ex 5:e budet.) Det här dådet kommer t ex att ytterligare skärpa polariseringen och motsättningarna.

Västs tsunamijubileum - ja det står mig upp i halsen också, detta tjatande. Det innebär inte att jag tycker att attentatet var bra gjort. (Du vill ge sken av objektivitet, men det märks så bra vad dina åsikter är.)

Susanne sa...

PS: Tiden för attentatet - Jag tänkte att det bästa är väl att kolla vad franska media skriver, och så här står det på nyhetssajten Les echos (http://www.lesechos.fr/politique-societe/societe/0204061296081-charlie-hebdo-ce-que-lon-sait-de-lattentat-1081065.php): "Vers 11H30 ce matin, un véhicule Citroën C3 se présentait devant l'immeuble au siège de Charlie Hebdo..." Alltså samma som SR:s korrespondent och BBC. Man kan inte utgå ifrån att BBC menade brittisk tid, utan lokal tid är ju det mest sannolika. Så det där med "gott vatten" faller ju i varje fall - 2:a, 6:e och 10:e. Visserligen verksamt god Saturnus, men i giftiga vattnets tecken...

Susanne sa...

PS till PS:et: Apropå Skorpionen: Den ene attentatsmannen är född 29/11 1982, hann jag uppfatta när deras namn och bild visades upp i Rapport. Mycket Skorpionen där. Den andre är född 7/9 1980 tog jag reda på på nätet. Mycket lejon där istället (fast månen är ev i kräftan).

Anonym sa...

Bahkti yoga är att dyrka Gud.
Med sina hanlingar

Karma yoga är att överlämna sig och minnas Gud i varje handling och på så vis befria sig från karma.

Karma yoga ger. upplyffta handlingar

Själviska hanlingar

Neutrala handlingar

Osjälviska handlingar

Karma binder oss till våra roller. Våra bröder och systrar.Till våra återfödelser...

Allting är förutbestämt i detta cycliska skådespel.
Men det.finns.ett "val"att göra i varje tanke.. Ord...och handling.

Med medvetandet att allting återupprepar sig....och djup kunskap om karma....Borde.den "vise" veta vad att välja.

Seaward sa...

Jag ber så mycket om ursäkt. Det var karma yoga jag hade i tankarna men skrev fel. Att återknyta till det gudomliga genom gärningar som man inte identifierar sig med.Det är så en bödel kan undgå att drabbas av negativ karma i senare liv: han fokuserar Gud i sitt handlande. En rovkapitalist som kallsinnigt säger "it's only business" kommer INTE att undgå negativt karma eftersom intentionen är felaktig.

Seaward sa...

Tidpunkten är så intressant, mer intressant än AB som skapat en tidslinje som drar ifrån tio minuter från den tiden - för att slippa den "rättfärdiga hämndens horoskop"? Ingen är att lita på i Väst så länge känslor svallar och Intellektet tiger.

Jag har lagt till ett Tillägg 4 för att summera något av turerna i dessa kommentarer men ser inget behov att gå i svaromål på provokationer från Den Mörke. Jag har redan givit nycklar i det hittills sagda, bl.a. om gudsbilder i omnämnandet av C-G Jung som insåg att kristendomens Gud är en dubbelnatur. Detta borde inte förvåna dig som läst bloggen och noterat Dödahavsrullarnas två krafter vilka tillsammans kan sägas bilda Guds kropp i världen.

Du har haft oturen att läsa modern konspiratorisk skitlitteratur av antisemitisk eller islamofobisk art, som plötsligt kallar Gamla testamentets Gud en låg stamgud. Jag har av misstag köpt en eller två sådana böcker - typiskt nog skriva av amerikaner efter 9/11 - och skräpet var olidligt. Gick direkt i soporna. Det är smuts i sinnet hos den som kastar smuts på de abrahamitiska religionerna. Jag, liksom alla troende judar och muslimer, använder naturligtvis äldre textpassager i linje med traditionell utläggning. Det är således närmast hämndängeln Mikael jag syftar på när jag citerar den arkaisk passage om en Gud som näpser sina fiender.

Bloggen diskuterar utifrån akademisk nivå, vilket då och då märks i mötet med ”vanligt folk”. Folk som söker banala svar, vill skuldbelägga och gärna såg att astrologi var så hanterlig som den ser ut i veckotidningarna. Skuld finns, men har man inte gjort sig till en främling inför världen går det inte att se var den ligger. Vissa civlisationssystem är mer skuldtyngda än andra och inget har samlat sämre karma än västerlandet efter kolonialismens dagar eller industrialismen, den senare framfödde det arma pack som kallats arbetarklassen, inte intresserade av något annat än pengarna på grund av ledan i de banaliserade arbetsuppgifterna enligt modellen ”härska genom att söndra och beröva arbetaren överblick över en större process”.

Anonym sa...

Karma.betyder också frukten av handling.Ser man i det långa perspektivet så är egofyllda giriga och våldsamma och hjärtlösa handlingar.....mycket degraderande och ......ger återfödelse därefter
...

Anonym sa...

Jag tillägger att detta är skrivet med kärlek.
Frid med.dig....

Anonym sa...

En sak till.Mina kommentarer var menade i det stora hela.Och inte ett direkt inlägg i sakfråga.
Berättar igentligen om hur jag har hanterat den frustraktion och utsatthet jag upplevt under Reinfeldts tid i makten.(Även innan till viss del.)

Skulle kanske ha skrivit detta på en annan sida.
Har sett denna blogg dom ett vattenhål..då jag snnars mött en mycket ignorsnt och oförstående omgivning.
Har valt det andliga synsättet för att ilska verkar vara nedbrytande i det långa loppet.
Vill inte.förlora det mänskliga och vackra i mig.
Det var allt.

Seaward sa...

Aggression lagd under lock blir sjukdom efter några årtionden. Bättre då härja och ventilera. Kronisk utlevd ilska är inte bra heller men vrede måste till för att rätta till det man uppfattar som avvikelse från det goda om en motparten befinner sig i en djup självlögn. (Se hela Allians-blocket! Bara skolminister Björklund visade då och då små tecken på att kunna omvärdera politiska beslut. Lööf är en livsfarlig fanatiker, liksom nymoderaterna. Hägglund en läskigare opportunist än jag någonsin vågat föreställa mig.)

Jag menar att Reinfeldts horoskop "verksamt onda" Mars i 1a egohuset visar att han for fram i OND TRO. Han var medveten om att han justerade siffror en smula eller valde att presentera logiskt oförsvarbara tolkningar av statistik. Borgare som inte tänkte själva trodde blint på det han sade.

Susanne sa...

Först en detalj i tillägget: mars är inte verksamt neutral, utan verksam illgörare med vattumansascendent.

Nej, jag har inte faktiskt läst någon bok som kan benämnas på det sätt du beskriver. Jag tycker det är självklart för en andligt utvecklad och medveten människa att Gud inte är som han - på vissa ställen - beskrivs som i GT: en partisk gud som alltid står på ett visst folks sida och hatar andra folk. Och det var just den inställningen jag tror att det var Jesus uppgift på jorden att ändra på, och undervisa om en mycket större och godare gud. För Gud, eller Ljuset eller Världssjälen, eller Nous eller vad man nu kallar det ÄR god och vill människorna väl, MEN det visar sig på jorden på sätt som vi inte förstår, inte kan se från vår begränsade horisont. Vi förstå hans vägar bättre ovan där, som det heter i sången.

Det här med politisk och religiös extremism och terror däremot... jag tror absolut inte att det sitter någon gud i himlen och hejar på ett av lägren, och hetsar de sina till illdåd mot motståndarna. Och så ska man tycka att det är gott. Däremot kan i slutänden något gott koma ur det onda. Jag tror det här handlar mera om karma, att en handling ger den andra. Åsa Linderborg skriver i AB idag om just det: "Förtrycket födde hatet" (även om hon själv inte skulle kalla det för karmalagen). Hon nämner anfallet mot Irak 2003, och det var faktiskt precis det jag själv menade i dikten jag nämnt där jag nämnde våldets hydra. Den föranleddes av 5-års "jubileet" av invasionen. "De trodde att de kunde kriga fram demokrati/bomba fram mänskliga rättigheter/tortera fram välstånd och stabilitet"
Istället fick de terrordåd som det här - ytterligare ett huvud på våldets hydra.

Och märk väl - inte heller Linderborg finner något ursäktligt i dådet.

Seaward sa...

Du måste ta dig förbi den förenklade tabellen och läsa även de preciserande punkter som följer:

"[Den tillfälliga] Härskaren över ett angulärt hus (kendra, 1, 4, 7, 10) är en verksam illgärningsman om den är naturligt god och verksamt neutral om den är en naturlig illgärningsman!"

http://sidereal.hall-of-man.com/2009/04/planeternas-hemmatecken.html#verksam-natur

Mars äger via Skorp 10e huset om man antar en Vattumanascendent och våldets planet fördöms därför inte när det därtill är Saturnus - sjunde himmelen som korrekt sätter gränsen. Du tycks stå inför valet att behålla din egen västinfluerade moraluppfattning eller lita på den tidlösa lag en högre intelligens låtit människan karva fram genom sin förståelse av planetsystemets tilltal.

(Se motsvarande resonemang om matematiken i SvD:s utmärkta beskrivning av Wittgensteins Platoniskt färgade positivism: http://www.svd.se/kultur/litteratur/wittgenstein-skrev-om-sprakets-regelbok_4233777.svd)

Ämnet med de verksamma naturer har varit på tal tidigare eftersom den indiske astrologen lämnar till studenten att själv förstå dynamiken i dessa snåriga läror och faktiskt inte ens tycks dela ut alla fakta. De som inte kan rekonstruera ett system som saknar pusselbitar skulle ändå inte bli bra astrologer - sådan är den indiska elitismen. Jag har nämnt det förr.

Jag tänker inte diskutera tidig kristendom ytterligare då du här tycks utlämna sex års av sporadiska skriverier om esséerna i det ögonblick ditt subjektiva jag har invändningar. Jag ska dock upprepa vad jag just sade (vilket aldrig kinesiska lärare gjort i mötet med ohörsamma elever): Religionens mest antika utsagor mofidiferas över tid och Tradition kan omforma skriftens innebörd. Vid Jesu levnad missionerade t.o.m. judendomen i Afrika, Gud uppfattades inte alls längre som någon exklusiv tillhörighet för judarna.

Jämfört med kristendomens senare problem med kvinnor säger de judiska Dödahavsrullarna att "barn och kvinnor" utan problem kan inkluderas i den Yttersta Tidens folkliga rörelse i det blodiga upproret mot satansmakten Rom, där det proto-kristna jihad skar halsarna av dem som vägrade konvertera - extremt visserligen men inte värre än den västerländska andens urartning på bara några årtionden.

Det tål att påminnas att forskaren Robert Eisenman förstått orden som startade upproret: Ni ska få se Sonen komma på himmelens skyar. Dessa yttrades av Jesus yngre bror Jakob som den tidiga kyrkan mindes som Jakob den Rättfärdige, men i infam självlögn valde att glömma att han var en martyr, en prototypisk krigarkonung i sin kapacitet som ledare för det första judekristna samfundet (Jihad) i Jerusalem.

Sannerligen, Väst kommer att stå till svars för mycket när Sonen = den trettonde (e. 12e) imamen återkommer. Bloggen har helt nyligen tänkt högt och frågat om Sonen kanhända kommer som en kollektiv grupp (Vattumannen) den här gången.

Susanne sa...

"det blodiga upproret mot satansmakten Rom, där det proto-kristna jihad skar halsarna av dem som vägrade konvertera" - ja vi vet ju hur det gick efter det - judarna har sannerligen fått lida för det upproret... i 2000 år och ingen vet hur länge det ska fortgå. Så kan man säga att det också hade himlens välsignelse? Var det en god sak?

Seaward sa...

Skäms lite över detta övermod Susanne. Du tänker som om du hade facit i din hand redan. "Hämnden är Min, säger Herren."

Susanne sa...

övermod, facit i hand, jag fattar inte vad du menar. Jag ställde en fråga, hur kan det fattas som facit i hand och övermod. Att judarna har fått lida i 2000 år är ju sant, eller hur? Nej, jag har ingen anledning att skämmas, jag brukar tvärtom instämma i KG Hammars yttrande: Jag har inte svaren, jag söker dem.
Men hur är det själv? är det någon som brukar vara tvärsäker i sina yttranden så är det du. Ta bort bjälken i ditt eget öga först.

Seaward sa...

Du har i den här tråden givit prov på att inte ha tagit till dig den ur-kristna syn som bloggen från första dag presenterat. Dina kommentarer har sällan röjt att du inte sympatiserar med det sagda (så skicklig är Vågen på att spela ”med på noterna”, men här, när Gud visar sig arbeta med både liv och död, ser jag den naiva, rent falska kristendom skina igenom, där Gud är idel kärlek.

Vad jag menade är att det inte är tid för dig eller någon att avgöra ännu huruvida det första Jihad (se nyligt inlägg) genererade problem. Kanske måste de hårdnackade judarna då, de som tyckte det var okej att romarna desekrerade Jerusalems tempel, få sina halsar avskurna flera gånger om, här och var genom årtusendenas gång. Tidigare liv-studier ger vid handen att en del själar helt enkelt fattar trögt och snart nog finner sig i samma karmiska härva på nytt. I ett fall (jag har nämnt det) hade en själ (kvinna i detta liv) gömt sig undan sexualiteten i flera liv på raken under ett halvt årtusende. Enligt hypnoterapeuten Michael Newton designar själarna (till viss del) själva sina kommande liv och där vissa undviker vissa utmaningar i det längsta tycks andra odla en preferens att agera som Guds spjutspetsar. ”I mästarens händer är ingen otjänlig.”

Astrologin åter, har ju i sin indiska tappning regler som röjer om själen gör ont men i ett högre syfte, enbart är vrång, eller omvänt spelar god men utan gudomlig sanktion. Bloggen har då och då rätt avancerade utläggningar om hur 5-husdharma och 9e-husdharma ställer sig mot varandra.
Naturligtvis kommer Jihad att segra – ordet står den sociala eller kommunala människan i kontrast till t.ex. Jungfruns princip om ”själv är bäste dräng” och ”vinst för mig” (du glömmer väl inte att du är ett särfall, en 12e-hus-Jungfru?). Om 100 år är kapitalismen som västerlänningarna kände den, död. Jihad kommer då att visa sig vara synonym med Vattumannens tecken och metafysiskt, som jag ofta bloggat om, är detta Guds ”medvetande” som rymmer allt, liv och död, barmärtighet och barmhärtighetsmord.

Din affekt (som du delar med Väst) har under några dagar effektivt hindrat dig från att lägga ihop den samlade bild bloggen presenterat under många år. Ditt arbete att söka flytta tiden har tett sig lite småttigt, inte minst eftersom båda ascendenterna legitimerar det våld de uttrycker. Men så här är det att vakna upp till astrologins sanna dimension. Den beskriver inte västerlandets partiska perspektiv, den tar sin början i det universella dharma (9e huset) och jobbar sig sedan ner till enskildheter. I det stora historiska spelet är t.ex. horoskopen för en eller annan gärningsman helt ointressant.

Du har givit flera prov på nervsvaghet här, när de stora frågorna kom på bordet, de som är större än frågan om det är rätt att bruka våld. Frågan det gäller förstod tydligen bara Åsa Linderborg i AB och hon är sannerligen en av landets mäktigaste tänkare. När hon ser historiska samband, talar jag om karma. Men det är samma sak.

Susanne sa...

Vad lustigt att du nämner Åsa Linderborg på ett positivt sätt, jag var den första här att omtala hennes artikel (kommentaren 9/1 kl 13.22) Som framgår instämmer jag i det hon skriver och drar samma slutsats som du, att det handlar om karma, fast hon själv aldrig skulle tala i de termerna. Vad som skiljer Linderborg och mig från dig är däremot att vi inte finner något ursäktligt i dådet.
Så det är ju märkligt att du kallar mig för nervsvag och hyllar henne som mäktig tänkare...
Inte för att jag kräver att få det senare epitetet, men inte att jag lider av både nervsvaghet och övermod heller.

Jag tycker inte att jag visar prov på naiv, falsk kristendom när jag menar att Gud "ÄR god och vill människorna väl, MEN det visar sig på jorden på sätt som vi inte förstår, inte kan se från vår begränsade horisont. Vi förstå hans vägar bättre ovan där, som det heter i sången."
Det du kallar Vattumannens tidsålder då den sanna människan ska visa sig osv - är inte det något gott då?
Det finns dock en sådan lära som du beskriver ovan, som lärs ut både i svenska kyrkan och frikyrkorna, och som jag själv reagerar mot, där Gud framställs som välmenande men maktlös. "Gud ville inte det här" och "det finns ingen mening i det" sägs när något till synes ont händer. Då skulle jag vilja invända: Det finns nog en mening, men den är fördold för oss människor.

Till slut: "Dina kommentarer har sällan röjt att du inte sympatiserar med det sagda (så skicklig är Vågen på att spela ”med på noterna”" - det har inte fallit dig in att jag kanske är "med på noterna" på en del som står här? I en del fall kanske jag inte omedelbart nickar instämmande, men finner ingen orsak till protester, utan funderar vidare själv. Andra gånger kanske jag inte håller med, men finner det inte värt att skriva något. Och andra påståenden, slutligen, finner jag så i strid med mina egna värderingar att jag måste invända mig.
Med det sätter jag punkt.

Seaward sa...

Läs Linderborg med intelligens och använd henne inte för vatten på egen kvarn. Det är ett högst pliktskyldigt avståndstagande från våld, hennes egentliga ärende är att påvisa varför våldet nu ändå är ett faktum och att det faktiskt är "ursäktligt" givet Frankrikes (och USA:s) historia.

Vad Vattumannen har i sitt sköte kan man just undra. Mänsklighetens kollektiva förverkligande av en global enhet? På vems villkor och utifrån vilken människosyn? En epok på 2000 år när kartläggningen av människans DNA redan idag ligger klar, går knappast ens att fantisera om! Kommer helvetet till Jorden med några rika som äger patenten till det mänskliga genomet och bara de bemedlade kan köpa odlade reservorgan? Blåritningen till Människan (Vattumannen) kommer naturligtvis att bli helt förstådd under denna tid och det jag är nyfiken på om vetenskapen återigen kommer att upptäcka och förstå det mikro- och makrokosmiska perspektiv som astrologin byggde på. Hur solsystemet och kanske bortomliggande system kontrollerar genuppsättningen under varje graviditet och att andevärlden och denna värld faktiskt är två sidor av samma mynt. En sådan upptäckt borde bädda för ett nytt globalt system som inte längre bygger på kapitalism/konkurrens.

Eller kommer de rika att spjärna emot så att tidsåldern föds under vånda? Kommer en Kollektiv Varelse (Vattumannen) - ett annat folk - att ange tonen under de kommande 2000 åren?

Redan nu ser man t.ex. Kina investera stort i Afrika (”vi hjälper er idag och ni är med oss i morgon när Beijing är världsregeringens säte”). De investerar nu i flera folk och bygger på så sätt början till en morgondag som får det självtjänande västerlandet kollektivt och individuellt höll på med att te sig primitivt...

Jo då, hade du inte varit med på en del noter hade nog missljuden kommit oftare än när den ålderdomliga hedern kommer på tal! :-)

Anonym sa...

Hur är man när man är en ond vänsterextremist?