Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 4 januari 2015

Är Herkules alltjämt grek, redo att dräpa kapitalistmonstret Hydra?




Mytologin bildar ett diffust men mycket suggestivt mönster när man återvänder till horoskopet för Angela Merkel - kanhända Hjärtat i det monster som är den globala marknadskapitalismen och vars enda direktiv är att suga ut människor i alla länder för att föda den marginella överhetens lyxleverne och växande rikedomar.

Se även: Angela Merkel - en kallhamrad egoist (april 2013)

Varje anstymmelse till sympati med Merkel för att hennes egna allierade - USA - buggade hennes telefon och spionerade på henne är som bortblåst när man besinnar vad EU-projektet med tiden har blivit. Ett rikemannens, finansmannens, system för att bevara maktstrukturerna. Och på sistone en tumskruv för att öka skillnaden i ekonomisk styrka mellan klasserna i samhället. 

Svenskar borgare har inte fattat det, men de är på glid nedåt big time! Och hur skulle de kunna fatta något med den infantiliserande desinformation som reklambyråerna på Überkapitalisternas uppdrag sprider nonstop?

Men hjälten Herkules (Heracles på ursprungliga grekiskan) tycks ännu fylla det grekiska folket med patos (eller snarare thumos - mannamod) och den växande vänsterrörelsen accepterar inte längre den Rike Mannens slavdrivarfasoner och åtgärder mot hela länder för att säkra sina egna rikedomar. Merkels svar (DN) är värdigt en trubbig Adolf Hitler: Ut ur EU åker ni om nu inte accepterar vårt stålbad (hör vilka ord djävlarna inom marknadsekonomin rör sig med).

Astrologiskt är det tänkvärt hur extremt Merkels karta genomsyras av en ond Ekonomism. Den hellenistiska astrologin föll säkert tillbaka på äldre traditioner när den betecknade astrologins nutida andra ekonomihus som ett Dödens väntrum eller Hades port. 

Merkel är själv - i sin person - en levande illustration av detta mörka och i djupet vredesfyllda monster, Pyton, som romerske Manilius kopplade till den vulkaniska Underjorden (Djävulens eldar och svavelrök).

Det finns en djup logik i hellenismens beteckning för andra huset. Grekiskans ord för vårt ekonomi, oikonomia betydde "stram styrning av hushållsutgifterna" och säger precis vad Merkel ÄR. Tack vare Merkels kända klockslag blir det nästan kusligt att se hur exakt Eld förfulas av att vara instängd i ett "resurshus" (motsvarande det objektifierande Jordelementet).

Redan här, med Eld tagen fånge i de snäva omständigheternas Jord, ser man ormen Pytons furiösa vrede, dessutom är det inte vilken Eld som helst utan Skyttens tecken, Eld som söker expandera och lägga hela universum under sig. Den här ekonomin är med andra ord livsfarlig för mänskligheten eftersom det är mörka krafter från Underjorden. 

Att detta ÄR Merkel själv, att hon själv bär Djävulens brännmärke i pannan, beror naturligtvis på den uppenbara omständigheten att hennes jag-signifikator, Skorpionascendentens Mars, ännu inte är född utan ligger kvar innanför Hades portar och dessutom i kombination med demoniska och äregiriga norra månnoden Rahu. Här är din alldeles egen politiker från helvetet, bäste grek. Nu vet du hur ett huvud ser ut som måste rulla om du vill dräpa Hydra.

För i detta magnifikt ondskefulla horoskop är den här avslöjande historien om Merkels mörka materialism bara början. Sedan är hon ju, likt Fredrik Reinfeldt född i det passionerade av de tre Vattentecknen och därför instinktivt orienterad mot frågor som rör den Vegetativa Själen. Inte filosofi, inte god litteratur, utan bara frågan om hur att hålla en biologisk struktur vid liv från den dag till en annan. 

Dystra sidoinfluenser tillstöter emellertid hos Merkel (och Reinfeldt, som hade Kräftans härskare fånge innanför Hades portar och således också var en "stram hushållare" - läs: nedbrytare av den föredömligt humana svenska välfärdsmodellen). I skenet av dystra omen är inte längre Kräftan en neutral signifikator för den naturliga instinkten att vilja mätta magen (dvs. ett liv som inte på något sätt skiljer sig från de enklaste av djuren). 

Nej, det passionerade Vattnet blir till den monstruösa Hydra, vars många huvuden är som Kräftan själv, en Cancer med metastaser genom hela kroppen. Det som normalt sätt är ett avancerat system av kanaler för transport av olika slags vätskor, blir hos de degraderade näringslivsmänniskorna en dödlig sjukdom. Det är då man kan börja tala om Ekonomism, doktrinen hos en fanatiker som inte klarar att se något annat i en människa än siffrorna i lönsamhetskalkylen. 

Merkel och Reinfeldt var bara av den anledningen mänsklighetens fiender: de räknade på människor och berövade dem därigenom deras oförytterliga människovärde. Marknaden gör detsamma dagligen och är därför Hydran i makroformat.

Sant är att vår mytiska historieskrivning börjar med pittoreska skildringar av primitiva människor som paddlar en bit och byter musselskal och snäckor med andra stammar en bit längre nedför samma flod. Simsalabim, varuutbytet är fött. Men detta är en falsk historieskrivning, en produkt av tjuven Hermes (Merkurius). 

En mer korrekt historieskrivning skulle istället fokusera helt och hållet på Merkurius som gudarnas budbärare, en som ger människorna logik, förmågan att uttrycka sig i tal och skrift, och (inte minst) räkna på sina fem siffror. Aldrig någonsin i den korrekta myten om den smarta människans tillblivelse antyds det att hon skulle börja reducera sina medmänniskor till ekonomiska värden i sin egen lönsamhetskalkyl. Det var den vite djävulen som introducerade världen för slaveriet, människan som en handelsvara. (Att i krig röva till sig hustrur och tjänstefolk är en annan sak.)

*****

Merkels utagerande Solen-i-protektionistiska-Kräftan ägs av Månen-i-repressiva-och-kontrollerande-Stenbocken - den här fullmånen både låter och beter sig förkrympt och hämmat! Det torftiga lunära sinnelaget disponeras i sin tur av en tillfångatagen Saturnus i tolfte huset för förluster och till och med personlig exil. 

Själva systematikens eller den formella organisationens Saturnus står därför uselt till för att med fast hand hålla samman saker och ting, vare sig det gäller EU eller annat. Tyskarna själva gillar Merkel men uppenbarligen kommer billig popularitet enkelt om man har trivsamma Venus i tionde huset för officiell framtoning och dessutom en avklingande men dock välsignelse från kungamakaren Regulus, en "god" stjärna.

Merkel kommer dock att förlora i det här livet i frågor om gränsdragningar (Saturnus), för Saturnus ägs av sagda popularitetsvinnare Venus, men denna Venus är den som "smittats" av eller är bärare av den onda daimonen som är förlustbringaren. Någon kanske minns ett gammalt inlägg som kopplade antikens tillbedjan av en Zeus Soterios, vid kaj- och marknadsplatser. Sjöfarande handelsmän tillbad Jupiter som en räddare undan skeppsbrott och svåra ekonomiska förluster. 

Detta är en fascinerande vinkling av stora och lätta pengars Jupiter när den härskare över sitt negativa Vattentecken Fiskarna, tecknet som förknippas just med förlustens tolfte hus. Man tillbad alltså den Gud som i negativ polaritet beter sig tvärtemot sin normala, expansiva och lyckosamma natur.

Bristen på fullständiga celebritetshoroskop gör att många spännande hjälpsystem i astrologin mest legat i träda. Men det indiska schemat med husens signifikatorer (bhava karakas) anger att Saturnus isolation, ensamhet och prövningar har en djup släktskap med tolfte huset. Om jag minns rätt var Merkels föräldrar i Östtyskland (Saturnus = föräldrarna är barnets första auktoriteter i livet) var fattiga. 

Kanske tyskarna gillar sin Merkel för att de naivt upplever henne som en rustik och enkel människa, ungefär som de utan vett att rösta på mer än "personen" kan ha funnit något naturligt i Maud Olofsson. Och det är sant, Solen-i-Kräftan spelar absolut inte märkvärdig om disponenten Månen står i fattigdomens tecken Stenbocken.

Lustigt nog aktiverar Merkels fullmåne den mest socialgruppskänsliga axeln, den mellan det enskilda hushållets Kräfta och den överordnade maktens/statens Stenbock. Kvinnan går alltså från ett Tyskland delat i ett rikt väst och ett fattigt öst till att bli en fanatisk förespråkare för EU-projektet vars egentliga syfte är att konsolidera de "orörbara" på toppen och därunder bara röra ihop alla andra i en urskillningslös smet som inte tar hänsyn till några kulturella skillnader utan enbart på basis av marknadsekonomins önskemål. Ja, man kan bli Sverigedemokrat för mindre när man ser denna vansinnets världsordning som driver Västerlandet allt närmare dess undergång!

*****


Tillägg (i skrivartagen!)

Grekiska ordet för ekonomi ska läsas: "lagarna kring hemmet" (nomos = lag), dvs. som räknenissen Reinfeldts extremt smalspåriga hjärna som ser allt antingen som en "tillgång" eller en "skuld". Det är ingen naturlag som tvingar människor att bli så här "om sig och kring sig", det är människorna själva som väljer att odla en småaktighetens kultur eller att söka bli större som människor. 

I Vattumannens tidsålder (här om kanske 100 eller 200 år) kommer fokus synbarligen att ligga på Mänskligheten. Dessförinnan hade världen upplevt drygt 2000 år av Fiskarnas tidsålder, motsvarande den onda daimonen  och en tid när människan var en förlorare i det historiska spelet. Leda köpman tillbad Zeus Soterios för att därigenom (trodde de) undvika förluster i marknadsspelet.

Människan var martyren under dessa 2000 år och det är symptomatiskt hur tidsåldern därför börjar (på ett ungefär) med den mest berömda människan under denna långa tid - offrad på ett kors för att kapitalisten och imperialisten Rom på så vis önskade pacificera den oroliga syriska provinsen. Nu brinner landet Syrien och Levanten är en krutdurk. IS är på frammarsch och det är bara en tidsfråga innan rörelsen får vittring på väst.  

Det hatade Babyloniska riket förvandlades med tiden till en metafor som först användes av de tidiga kristna om imperialisten Rom (innan de kristna lade sig platt och blev en del av 2000 år av ondska) och under 1900-talet åter togs i bruk av en udda liten musicerande religiös kultur på ön Jamaica. Tiden har redan gått långt men det fanns sprängstoff i albumtiteln från Bob Marleys andra och sista liveskiva, inspelad under Europaturné: BABYLON BY BUS.


1978
Och jag såg en annan ängel [merkurier] flyga över himlens mitt. Han hade ett evigt evangelium att förkunna för jordens invånare, för alla länder och stammar och språk och folk, och han sade med hög röst:

”Frukta Gud och ge honom er hyllning, ty stunden för hans dom är inne. Tillbe honom som har skapat himlen och jorden och havet och vattenkällorna.”
Och efter följde ännu en ängel, en andra, som sade: ”Störtat, störtat är det stora Babylon, för vars otukts skull alla folk har fått dricka vredens vin.”

(Uppenbarelseboken, kap. 14)

Den som trodde hederskultur var tecknet på en efterbliven civilisation bör tänka om. I själva verket är den, undantaget dess mest uppenbart perverterade former, bättre modellerad på tillvarons omutliga (moral-)lagar än den västerländska civilisationen som kom och försvann under Fiskarnas tidsålder, tiden då människan inte var vatten värd och kapitalistmonstret Hydra genomsyrade allt!

Snart kommer du inte längre att behöva vara lönsam lille vän. I Vattumannens tidsålder kommer dagens högerpolitiker och deras anhängare inte längre att kunna reinkarnera på den här planeten. För dem som lämnade så stora fotavtryck i världen finns många olika helvetsvärldar förberedda.

1 kommentar:

Anonym sa...

Då lär du älska denna text
http://rwer.wordpress.com/2015/01/04/the-power-of-economic-theory-graphically-illustrated/