Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 31 oktober 2014

James Hillmans sista ord...

...eller nära på. Från postumt utgivna "Lament of the Dead" (2013), en diskussion mellan psykologen och historikern Sonu Shamdasani som ägnade två årtionden åt att begripliggöra djuppsykologen Jungs "röda bok", om perioden då Jung fick kontakt med inre gestalter, döda gestalter som på något sätt fortfarande var vid liv och vid medvetande.
JH: If what is understood by self-understanding is my deep, personal history, that's one thing, it is a disclosure of all that. But if self-understanding is implied by the individual symbol formation that's going on in all these figures and voices, then that's self-disclosure without 'me' in it and, in a strange way, quite different (s.210).
Jung gjorde precis tvärtom vad de begåvade och ändå sekulärt ytliga manusförfattarna rekommenderade sin figur Bart Simpson: han valde att lyssna på de dödas röster, och gissa om de hade mer kunskap än han själv!



Fast i busungen Barts fall stämmer säkert förmaningen. Han är uppenbarligen inte bara ett bokstavsbarn utan också besatt av onda dödas andar.

Ekonomijournalistik för guldgrävaren, mainstream-musik för manhoran

[Ett inlägg baserat på ett hypotetiskt födelsedatum, men se själv hur väl pusselbitarna passar samman.]

Rookie på SvD och stjärnskottet som dog
just som han börjat prostituera sig

Att försöka axla Andreas Cervenkas mantel som ekonomijournalist kräver sin man, och vem vet, kanske dessutom en heterosexuell sådan. Svenska Dagbladets nya stjärnskott Josefin Jakobsson lär behöva mer än en röd snörpmun i sin bildbyline om hon ska förankra sig med den pengabemedlade överheten som styr skendemokratin Sverige. Inte för att hon inte redan skamlöst fantiserar om att redan ha nått dit:

"Från en priviligierad position är det lätt att avfärda Cooks öppna brev [Apple-chefen om sin homosexualitet]. För i den bästa av världar spelar det ingen roll vad någon har för läggning, kön eller hudfärg."

Intressantare än tala om Cooks läggning vore att diskutera Apples konsekventa skattesmitarstrategier, men en sån artikel tidigt i Josefins karriär vore väl att kväva den i dess linda...

"Pprivilegierad position" är ett riktigt klavertramp av skribenten, för det är uppenbart att hon pratar om sig själv. Hon gör strax saken värre genom att förvandla den litterära önskningen om "den bästa av alla världar" till en bokstavlig verklighet för henne själv - hon i den privilegierade positionen.

Nå, låt oss också vara tondöva och se vilken position hon talar om. En snabb googling tycks ge vid handen att ekonomireportern är relativt nyinflyttad till storstan alternativt kommer från någon förort. Gamla pengar hade valt en annan adress än det charmlösa nybygge med überhöga hyror där jag hittar det enda namn som åldersmässigt skulle kunna passa in på ansiktet här ovan.

Men vad hon försöker anlägga ett sken: "Att inte tycka att det är viktigt att en av världens mäktigaste företagsledare är öppet homosexuell kan likställas med att rycka på axlarna åt att USA i dag har sin första afroamerikanska president." 

Det här är nog den sämsta analogin SvD tryckt på gott och väl ett år (och ändå tjänar Schibsted pengar på blaskan - fundera på den!)  Fin-Josefins flickrumsfunderingar saknar bärkraft analogin är bara ordfluff. Titta på hennes brist på tidsuppfattning och lever i ett psykotiskt nu-läge där Tim Cook inte hinner att mer än komma ut förrän det här kvinnliga rovdjuret utnyttjar honom för sina egna dunkla syften "Att inte tycka det är viktigt att mäktig person är öppet homo". 

Men snälla! Låt människor smaka på nyheten och låta den sjunka innan denna övermyndiga smocka! (Vi ska strax se vilket horoskop som är så här otroligt okänslig tid och mognad - och därmed blir en omogen natur).

Varför analogin med Obama haltar så betänkligt beror just på det motsatta: att TID nu har förflutit sedan medborgarrättsrörelsen i USA på 60-talet och att en färgad president sedan bara var en tidsfråga. Även för den mest historielösa och som bara minns jesus-euforin då Obama valdes har nu TID förflutit och situationen vunnit gillande. Kvinnan hetsar således på punkten öppet homo och försöker sedan jämföra detta med ett exempel som inte alls är hett eller kontroversiellt längre.

Nu ska ingen tro att skribentens karriär är bara för en mindre genomtänkt text, inte när man är född under nymånen i chefstecknet Lejonet och har Storfinansens Jupiter med sig som en välsignelse! Här är det räkmacka och gräddfil genom livet. Men det är också nymånen som skadar förmågan eller intresset för att analysera igenom på djupet. Ett Sol-Lejon som inte har någon begåvad sparringpartner i den reflektiva Månen blir exakt det rasande rovdjur Jesus varnade människan för i Thomasevangeliet och en perfekt bild på Rovkapitalismen! Lägg sedan till ännu mer inflexibilitet genom en stark Mars i den blinda driftens Skorpion och vi har en producent av pekoral som inte står den floppade våldsfilmaren Johan Renck efter!

Förmögenhetens Jupiter och Regulus välsignar Solen, men
giriga demonen Rahu förstärker onda pengars Venus
och därtill pengar som Satan lagt sin hand vid!

Den nybakade ekonomijournalisten (men notera de märkliga mängder ren skräp- och kändisjournalistik som numera fyller SvD:s ekonomisektion!) är påfallande porträttlik rockmusikens första manliga hora, Buddy Holly som dog så ung i en flygplanskrasch. Han hade två eller tre låtsuccéer i under sin korta karriär, men i musikhistoriskt studiesyfte kämpade jag mig tidigare i år genom allt han spelade in, inklusive demoinspelningar (en tidig version av "That'll Be The Day" där producenten tvingar Holly att sjunga med en ljusare stämma än han hade förmåga till). 

I det här kompendiets omfattande historiska kommentarsektion framgår att Buddy Holly trots sin nördiga look var en halsstarrig och svår personlighet att ha att göra med. Musikaliskt tyckte jag höra att han snabbt planade ut, två år efter skivdebuten hör man honom fortsätta skriva låtar på exakt samma sätt som på de tidigaste demoinspelningarna. 

Just innan han dog i flygplanskraschen var han så frustrerad över att inte få in några nya säljframgångar att han flyttade till New York för att pröva sig själv i ny miljö. I de här sista studiosessionerna hör man så horan i mannen, viljan att till varje pris återvinna den falnande hjälteglorian. Musiken var motbjudande utslätat och mainstream! Kanske var ödet honom nådigt som klippte av karriären innan han hann längre i sin självförödmjukelse...

Ansiktslikheten mellan Holly och ekonomiskribenten beror förmodligen på att båda föddes med den starka Solen i Lejonet och att båda har en betydelsefull Skytt i horoskopet, för Buddy Hollys del är det Josefin Jakobssons räkmacka till de privilegierades "bästa av alla världar" - Jupiter i Skytten - som återkommer som ascendenttecken men med Jupiter själv dold i "den onda demonens och förlustens hus".

Se också Hollys sinnelag, den omöjliga Mån-Oxen i fiendskapens och olyckornas sjätte hus, den "fallna" Mars i stingsliga Kräftan i åttonde dödshuset, Gränsdragaren och liemannen Saturnus i opposition mot livets Sol, och indikationerna om ett olyckligt livsöde har redan börjat hopa sig, milt uttryckt!




I SvD:s nya påläggskalv saknas lyckligtvis dessa helt katastrofala omen (Holly har det stora Korset i Mörkrets kvalitet, precis som Anders Borg, Fredrik Reinfeldt, Göran Hägglund och flera av monstren som sökte privatisera sönder Sverige), och hennes korttänkta nymåne i dramatiska posören Lejonet behöver inte oroa sig för att intellektet inte är det vassaste: Jupiter i Skytten välsignar henne med en slags intuitiv känsla för att hitta de "privilegierad och bästa av världar" där det inte gör så mycket att produkten är skit, här finns pengarna och couterierna, människorna som dunkar varandra i ryggen och skrattar hela vägen till banken. 

För mig var också en lättnad att Tim Cook äntligen kom ut. Jag har i alla år - ända sedan Steve Jobs-tiden - tyckt att Apple-datorerna var fjolliga. Dyrt livsstilsskräp i mättade färger för de förståndshandikappade som inte ens vill veta vad som finns på burkens insida och än mindre har förmågan att fixa småfelen själva. Stora pengar har Apple tjänat på dem som betalar dyrt för att själva slippa tänka, slippa upptäcka den enorma värld de köper sig bort ifrån. Gräddfils-Josefin tror detta är den bästa av världar; i själva verket är det ett reservat, en skyddad verkstad för själar som i detta liv håller på att döma sig själva för lång tid framöver:





Det spektakulärt mystiska jesusord som kyrkan förbjöd kan bäst uppfattas som just Solen i Lejonet som tappat kontrollen, stramt ledarskap som blivit till chefskapitalisternas och bankdirektörernas präriebrand av upplevelsebegär (och upplevelser på den här nivån kostar pengar, George Clooneys slott till sin nya hustru var säkert inte billigt). Buddy Hollys starka vatteningredienser ger en annan och mer desperat typ av sensationalism, ett linslusbeteende som är redo att hora för att nå erkännandet.


torsdag 30 oktober 2014

En läsare såg likheten...




...Och jag skrattade till eftersom prästen/mordanstiftaren Helge Fossmo och högersossen/Juholt-mördaren Mikael Damberg onekligen ser ut som bröder! När nu högersosseseriet känner att de lyckats tiga ihjäl Suhonens bok och den kritik som där riktas mot den ideologiskt havererade socialdemokratin - en ubåt siktades lämpligt nog och upptog medierna en vecka så att Suhonens viktiga bok försvann från dagordningen - då tar den utpekade konspiratören Damberg slutligen till orda (om Vattenfall AB:s usla siffror) och får fint foto som den bästa statsman i SvD och plats som toppnyhet. 

Då ser jag likheten ännu en gång och blir tvungen att lägga männens horoskop invid varandra:



Det är inte första gången ett par dyker upp som uppvisar den här kuriösa bindningen över himmelen mellan två tecken. I det här fallet är det fånigt tydligt eftersom männen också är födda samma år så att ytterligare tunga planeter befinner sig i samma tecken vid båda födslarna. 

Båda har t.ex. den härsklystna Mars med makthungriga demonen Rahu i koppling till en "personlig" planet, Solen i Fossmos fall och Månen i Dambergs. Inte konstigt att Damberg är implicerad i "kungamordet" på Håkan Juholt, här är samma låga (Kräftan) intrigerande och maktsträvande (Stenbocken) grundnatur som hos prästtoken! 

Men det som skapar den formidabla utseendelikheten är, tror jag, den lustiga överlappningen där den enes soltecken blir den andres måntecken och vice versa! Det här t.o.m. inträffat med andra planeter än de Stora Ljusen att sådana här dubbla överlappningar ger människor som påminner starkt om varandra, utseendemässigt i vilket fall.

Här är då de "Former" Platons akademi studerade men som eftervärlden inte känner till då den tidiga platonismens astronomiska/astrologiska böjelser aldrig satts på pränt.

Finns det något på dessa snarlika himlar som kan förklara varför båda är kopplad till mord eller karaktärsmord på en av sina egna (Fossmo lät en sektanhängare mörda sin hustru; Damberg deltar i den inre kretsen för att kuppa bort sin egen partiledare)?

I brist på klockslag är det dels den patologiska äre- och maktgirigheten som just nämnts SAMT det faktum att den beskedliga Jungfrun i antiken hade en betydligt mer sinister innebörd. Den här bloggens forskningar har bekräftat en mörk sida och den tecknas i indisk astrologi som att Jungfruns sjätte hus representerar fiendskap och olyckor.


Se även ett gammalt inlägg om Helge Fossmo (sommaren 2009).

Svenskt Näringsliv, jönsar som bara låtsas debattera!

Svenskt Näringslivs Fredrik Segerfeldt (med nästan identiskt lika horoskop som inbitne desinformatören Fredrik Reinfeldt), tror i sin enfald att han bemöter Kajsa "Ekis" Ekmans anklagande av kapitalismen för att sitta i samma båt med fascismen. Det är uppenbart direkt av den svepande och diffusa texten i DN att Fredrik Segerfeldt inte är ett dugg påläst, och här röjer han att repliken enbart hastats fram som "skadebegränsare" eftersom Kajsa Ekmans artikel verkligen är seriös.

Näringslivets propagandist försöker lura i oss förment okunniga att fascismen inte alls kan kopplas till kapitalismen eftersom rovkapitalismen är global till sin natur och fascismen - påstår han - skulle vara nationalistisk. Synd att Segerfeldt inte ens orkade ägna Mussolinis tankar en enda minut innan han skämde ut sig på detta vis. I ett tal redan i oktober 1930 säger Benito Mussolini följande:
Idag är min ståndpunkt att fascismen är en ide, en doktrin, ett realiserande, är universell. Den är italiensk i sina specifika institutioner, men är universell i sin anda. Den kunde inte vara något annat. Anden är universell till sin själva natur. Därför kan var man förutse ett fascistiskt Europa...
(Discorsi del 1930, Milano, Alpes, 1931, s. 211 - min övers. av engelsk övers. från italienskan)
Man kan generat hoppa över Segerfeldts krystade och retoriska resonemang som utmynnar i den enligt honom befängda tesen att Europas välfärdstater - eller socialdemokratin för den delen - är fascism. Det är ingen annan än han själv som ägnar sig åt "nyspråksfantasier" i ett långt om hopplöst trassligt stycke.

Intressantare är att Segerfeldt inte hör sig själv när han beskriver sin doktrins utmärkthet och att den kännetecknas av "kreativ förstörelse" - exakt fascismens egen dyrkan av den starke som segraren i en ideologisk batalj på ett stormande hav. Ja, vattenmetaforen - det giriga monstret Hydra - är här bättre än den sjuka liberalismens åberopande av socialdarwinism och en slags djungelns lag där alla slåss för sin egen överlevnad - denna groteska ideologi som Reinfeldt och Littorin snabbt implementerade istället för det goda samhällets välfärdssystem.

När han trosvisst förklarar fascismen "kollektivistisk" men den fina liberalismen individualistisk, visar han återigen att han inte ens orkat (eller hunnit) gå till källorna i sitt ynkliga försök att ta udden av Kajsa Ekmans störande artikel. 

Vad säger egentligen Mussolini om individen i förhållandet till "kollektivet"? Jo, detta:
Fascismen ser inte enbart världen i dess ytliga och materialistiska aspekter, inför vilka människan ter sig som en ensam individ som står för sig själv, självcentrerad och föremål för de naturlagar som på instinktiv nivå manar honom mot ett liv av flyktiga och själviska njutningar. Fascismen ser inte enbart till individen utan också till nationen och landet; till individer och generationer som är sammanbundna av en moralisk lag, med gemensamma traditioner och en livsuppgift att undertrycka instinkten till ett liv inneslutet i en förgänglig cykel av njutningar och i dess ställe bygga upp ett högre liv, grundat på plikt, ett liv fritt från tidens och rummets begränsningar, ett liv i vilket individen genom att offra sitt självintresse - om så är i döden - kan uppnå den helt andliga existens i vilken hennes värde som människa består.

Benito Mussolini - The Doctrine of Fascism, 1932 - en längre artikel skriven tillsammans med Giovanni Gentile. (min övers. från engelskan.)
För den som inte hoppade hit på en gång (citatet är komplext!) står det nu klart att Mussolinis tankegångar var sublima i jämförelse med det reduktionistiska pladder Svenskt Näringsliv producerar och DN publicerar. Fascismen var allraminst en "kollektivism" som desinformatören Fredrik Segerfeldt försöker tuta i Stockholmstidningens obildade borgare. 

I verkligheten var fascismen en förrädisk korruption av en andlig världsbild med rötter ända tillbaka till den romerske nyplatonisten Plotinus som i sin tur hämtat inspiration från hinduismen. I den gåtfulla konceptionen beda-abeda (samtidig åtskillnad och icke-åtskillnad) tar den tidlösa filosofin (här annekterad av fascismen) individen OCH helheten på samma stora allvar.

Kvar av Segerstedts genmäle till Ekman återstår nu mycket lite och det kan nu vara tid att för fjärde gången i bloggens historia ta fram det förrädiska och desinformativa horoskopet för språkvetarens födelse. För att roa oss lite extra kan vi ju placera den inbilska och okunnige svensken som en liten satellitvärld i omloppsbana utanför Benito Mussolinis horoskop:




Mussolinis födelsetid är känd och om en ascendent i Vågen inte förklarar hans våldsamma ambitioner så gör väl Solen i tionde huset för absolut makt det. Dessutom passerade det äregiriga Drakhuvudet Vågens tecken och därmed blåste upp Mussolinis ego enormt.

Fast indisk astrologi bara explicit pekar ut det femte huset för individuell dharma (ett ledarskapshus) som platsen att studera purva punya - gott karma medtagen till detta liv att användas (för gott eller ont), skulle jag vilja föreslå att den onda karman tecknas av det onda åttonde huset. Och här är det verkligen fullt hus i Mussolinis horoskop. Därför hans korruption av den sanna andliga läran - sanatana dharma - som han ställde i kapitalisternas tjänst (Månen + Saturnus i Oxen hos Mussolini = gamla pengar). 

Det är uppenbart att DN är en tidning som görs av idioter, Ekis Ekman har ju fullständigt rätt om fascismen och kapitalismen, och tidningen - så pigg på att vägra vänstertänkare rätten att svara när det hoppats på dem - borde här ha underkänt Svenskt Näringslivs replik. Den är undermålig och okunnig! Man behöver inte astrologin för att uppfatta det, men Himmelens eget verktyg för att skilja getterna från fåren underlättar onekligen.

Varför slirar då Segerfeldt så på sanningen? Det är inte bara det att han är opåläst, han VILL LJUGA, det ligger i hans natur att ta till vilja medel som helst, för precis som lögnapparaten Fredrik Reinfeldt med pr-följe, delar han förra statsministerns slirigt placerade Sol i Kräftan. Denna Sol indikerar passion och vilja att värna - men vad? Fredrik Reinfeldt hade sin solära disponent Månen i Vågen i andra huset för pengar. Enkelt nog. 

Men Segerfeldts födelsetid är okänd så här får vi nöja oss med en månascendent - som händelsevis blir samma som Mussolinis fysiska ascendent och utblick. Den svenske historieförfalskaren har en Måne ett psyke med en nedsatt förmåga att processa helheter - sinnelagets planet disponeras från Venus som här har "fallit" i vinstjägaren (åkerbrukaren) Jungfruns tecken.

Det roliga kommer när vi överblickar både Segerfeldt och Mussolini samtidigt: då ser man hur svenskens psyk-disponent går bakom ryggen på Mussolini, in i hans tolfte hus och därifrån diskrediterar honom. För den goda saken förstås. Segerfeldt var tvungen att rädda kapitalismen efter att Ekman så olägligt råkat avslöja dess osunda djup. Ser man Segerfeldts psykhärskare som hans eget tolfte hus uppstår ett budskap märkligt likt Fredrik Reinfeldts horoskop (som hade den fysiska ascendentens härskare i 12e huset). 

Båda männen binder ris för egen rygg bara genom att finnas till och öppna munnen. För båda männen står antecknade som "förlorare i denna världen" - deras själar har valt livsöden som kommer att svida eftersom de går helt utan ära ur detta liv! 

Kristna vänster-mystikern Simone Weil

Bara några rader apropå Roland Paulsens SvD:s artikel om kristna och nyplatoniska judinnan Simone Weil som svälte sig till döds i sympati med alla nödlidande. Hennes horoskop (med känd födelsetid) är extremt komplext, men några punkter i artikeln syns tydligt:





"Partiideologier/partier fördärvar Politiken i sig."

Redan i den formuleringen ser man Weils närhet till Platon. Hon ser Politiken som en entitet i sig. Astrologiskt ser vi den stora korrumperaren Skorpionen i renodlad version via Mars hemma i sitt negativa härskartecken och i 12e onda huset för förluster. Mars kastar sitt illvilliga öga mot Vattumannen, ideologier och människor förbundna av delade konceptioner! "Det sociala utanförskapet" har varit en stående beskrivning av denna teckenkombination på bloggen och sällan har den väl fungerat så bra som här.

Wikipedia säger: "Trots att hon ibland beskrevs som udda, humorbefriad och irriterande, inspirerade hon många som kände henne till stor tillgivenhet. Albert Camus beskrev henne som 'den enda stora anden (skt: maha atma) i vår tid'."

Solen i Stenbocken är känd som humorbefriad och överseriös - inte så konstigt då planetens fiende Saturnus (Döden) är dess disponent (tecknets härskare). Här befinner sig Saturnus i martyrens tecken Fiskarna så att horoskopet nu ser den andra indikationen om martyrskap (självsvält, passiva protestaktioner). 

Stenbocken säger: "less is more" och Weil vägrade äta större matportioner under Andra världskriget än hon inbillade sig att soldater i fält hade som daglig ranson - hon dog av undernäring och lungsjukdomen TBC. Återigen den Mars i det iskalla Vattentecknet Skorpionen i sjukstugans och karantänens tolfte hus i attack mot andningsvägarnas Merkurius hemma i sitt eget "naturliga" hus - det tredje för logik och kommunikation - Weil var en av sin tids stora logiker. Ett exempel från Wikipedia räcker:


One can never really give a proof of the reality of anything; reality is not something open to proof, it is something established. It is established just because proof is not enough. It is this characteristic of language, at once indispensable and inadequate, which shows the reality of the external world. Most people hardly ever realize this, because it is rare that the very same man thinks and puts his thought into action ...
—Simone Weil, LP, p. 72–3

Det är den här knivskarpa insikten som får Djävulens folk - materialister och ateister - att springa någon annanstans och starta debatt om att samhället ska vara religionsbefriat (se de svenska Humanisterna). Djävulens anhängare!

Men den stora ande Camus noterade är naturligtvis inte denna i sig lergyttjiga negativism som en aktivistisk Sol i Jord baserad på Saturnus i Vatten tecknar. Man måste börja nysta i en annan ände: hennes uppvisade persona i Skyttens tecken. Här sker det säregna att hon har en direkt kontakt till Guds tempel - det nionde huset för samvete och ämnen i framkant som metafysik, filosofi och teologi.

(Att utveckla ny datateknik kan inte kallas forskning i framkant, det är motsatt område - det tredje huset för kommunikationsvägar. Nionde huset är per definition defekt hos alla som bekänner sig till den sekulära västkulturen och vi får sådana mardrömseffekter som Fredrik Reinfeldts verksamt onda Jupiter i materialistiska Oxen i nionde: "Min Gud heter Pengar".)

Simone Weils ascendent ägs av filosofins Jupiter och Jupiter står eminent placerad i sitt eget naturliga nionde hus och i den värdiga Lejonkungens tecken. Självklart kunde hon inte stanna kvar i en lågpannad vänsterideologi, Jupiter (tillväxt) förde henne snabbt mot de högre insikter som väntar människan här på Jorden - om hon föddes med en karma av den typen. Hos Simon Weil ersätts således förstahusegot (som är så dominant hos så många) av det universella dharmat (nionde) huset och Gud (Jupiter/Zeus) själv.

Roland Paulsen säger i SvD att Weil förespråkade ett liv tillägnat det inre ljuset, och det är tveklöst hennes fenomenala nionde Eld-hus som hon förnam och gav uttryckt åt. Men denna Jupiter var inte helt uppe i himlen, tvärtom var den fastlåst genom att värdtecknet Lejonets härskare själv bottnade i materialistisk organisation - Stenbocken. 

Därmed jordas hennes högtflygande och idealistiska filosofi i det materiella och i en organiserad, aktivistisk plan att svälta ihjäl den egna kroppen och avlägsna Politikens korrumperande kroppshöljen på partierna. Hennes tolftehus "det undermedvetna" indikerar en kraftig thanatos, dödsdrift.

Weil argumenterade alltså för att låta den gudomliga enheten informera det väsen Politiken är - sannerligen en renodlad läsning av Platon. Tanken liknar mycket den här bloggens halvbakade idéer också, för den delen - Platon pekar med hela handen och är lätt att förstå. Att väst hade en sådan tänkare till portalfigur och sedan dräggade ner sig under överherrar från marknaden kommer att bli ett långt och sorgligt kapitel i en framtida historiebok.

*****

Apropå thanatos, se även:

Herakleitos, den mörke filosofen
Djävulen (samt: Solens och Saturnus pardans) Flyktigt nämner en bildtext Thanatos närvaro inför Stenbocken, en av flera sinnebilder för denna världens herre - kopplingarna till Simone Weils horoskop, om man väger in Herakleitos ord om Vattenelementet - är bara allt för tydliga.

För Weils "dissociation" (Vatten/Luft) se Wikipedia-artikeln om hur hon uttolkar Platons metaxu. Exakt samma tanke den här bloggen har anfört i samband med artister, en yrkesgrupp som lärt sig hantera isoleringen mellan de två världarna ur ett högre perspektiv. Se också bloggen om läkaren Arthur Guirdham i samma ämne. Den som övervinner dissociationen kan bli synsk! Räddhågsna ateister, däremot, fruktar för sitt förstånd när de börjar höra bortträngda röster (från andevärlden) och det ateistiska samhället sinnessjukförklarar sedan sina egna barn. Djävulens samhällstyp!

 

onsdag 29 oktober 2014

"Lämna känslorna utanför, dags att betala"

Bunny Wailer, Peter Tosh och Bob Marley - de ursprungliga
The Wailers innan skivbolaget fokuserade på att göra stjärna av
Bob - det är ju så jobbigt för publiken att hålla reda på tre!
Det var för övrigt Bunny Wailer som förde de två andra samman,
och egentligen var gruppens hjärta. Både Wailer och Tosh fick nog
av den vite mannens marknadstricks och lät Marley köra sin sologrej.

Jag har just lyssnat mig igenom de tre gamla LP jag äger av Bob Marleys tidiga gruppkamrat Peter Tosh. En betydligt mer militant och frispråkig låtskrivare än världsidolen "Bobban". Marley var dock tveklöst den mest kreativa låtskrivaren av de tre originalmedlemmarna i The Wailers.

Horoskopet, i kombination med en biografi på AllMusic, gör Peter Toshs kortlivade öde än mer sorgkantat. Tosh och flera av hans vänner sköts till döds 1987, den elfte september - ett datum som senare blev förknippat med en betydligt större massaker.

Ett ord bara om artistens födelsedata. Uppenbarligen finns det bara en enda källa - Wikipedia hämtar uppgiften från originalutgåvan av The Wailers andra album (Burnin', 1973) för brittiska Island Records. På originalutgåvans skivpåse lekte bolagets formgivare att de läckte "sekretessbelagda" uppgifter om rebellmusikerna från Jamaica och listade diverse personuppgifter som från en personakt. 

Problemet här är att Bob Marleys födelsedatum skrevs "6th April 1945" medan den uppgift som numera gäller är 6 februari (Wikipedia, Astrotheme.fr). Så hur pålitliga är uppgifterna för övriga fem gruppmedlemmar om designern sett fel siffra och skrivit ut månaden med bokstäver? (Jag har arrangerat om påsens design och sammanfört de tre vokalisterna på bilden ovan - klicka för läsbarhet.)

I fallet Tosh stämmer horoskopet så förunderligt väl med hans karaktär, stämningsläge och livsöde, att det rimligen är rätt uppgifter.

Två år efter att jättebolaget Columbia släppt Toshs solodebut hade Mick Jagger tänt till på hans musik. Men innan reggaeartisten hunnit spela in sitt första album för "Rolling Stones Records" straffade sig hans ogenerade förordan om att alla borde röka marijuana eftersom dess positiva effekter på psyket var odiskutabla ("Legalize It", 1976). AllMusics:
Back in Jamaica that autumn (1978), Tosh was arrested for drug possession, taken to jail, and beaten so badly he required 30 stitches to close the gaping wounds in his cracked skull. Even with these severe injuries, the artist began work on his next album, Bush Doctor...

Sajtens kvinnliga reggaekrönikör har påfallande ofta riktigt dålig koll på historiken och placerar många album i fel kronologisk ordning. Men hon binder i alla fall ihop sina historier väl och vet man inte bättre (genom att ha skivorna i hyllan) låter hon trovärdig. Berättelsen om hur Tosh möter sitt slut är riktigt dramatisk och då har hon redan hunnit konstatera att när Marley sjöng romantiskt om kärlek, då fanns bara bitterhet och svek i Peter Toshs texter. Och vad är det då i horoskopet som kan indikera en så mörk natur?

En "ramponerad" födelse i Vågens tecken förstås! Tecknet som är på jorden för att söka förstå relationens natur, kärlekens natur. När han ägnar en hel låt åt en bättre begagnad brud från kvarteret - en hora skulle ungdomen från sämre bakgrund säga i dag, och förklarar att hon trots nyköpta klänningen bara är en uppklädd madrass och att hon kommer att brinna i helvetet en dag för sin lösaktighet, då är det nästan på gränsen till anstötlig lyrik. Var klimatet så här tufft på Jamaica? (Brand New Second Hand Girl, den jamaicanska originalversionen från 1974, nyinspelning för Columbia 1975 eller 1976).

Vad AllMusics reggaeskribent tydligen inte känner till är att Peter Tosh körde ihjäl sin första hustru i berusat tillstånd! Uppenbarligen kunde han aldrig hantera den skulden utan blev en allmän dystopiker. (Om jag inte helt missminner mig, läste jag uppgiften en gång på 70-talet i specialmagasinet Black Music, som hade djuplodande intervjuer med artister från Jamaica. Uppenbarligen har den sedan begravts och fallit i glömska - inte sådant stora skivbolag tar med i sina artistbiografier!) 

Det på grund av alla dessa små inblickar i en artists livsöde jag inte har några problem alls med att vrida fram klockan till lunch (lokal jamaicansk tid) så att vi får en födelse när Månen lämnat harmoniska Vågen och gått in i mörka och dramatiska Skorpionen. 


Men det medges, det skulle kunna räcka med att Venus irrat in i Skorpionen så att kärleken i tragedins tecken blir disponent över en hel mängd planeter i Vågen! Här är en ömsesidig reception mellan Vågens och Skorpionens härskare och tankarna går därför direkt till en bitterhet som inte står Maria "Bitterfittan" Svelands efter. Möjligen kommer den som en direkt följd av att Vågens enkla vilja till ytlig harmoni grusas av Skorpionen som har för avsikt att testa människans själ. (Även om Skorpionen skyller ifrån sig som den förhärdade syndare den är och påstår att det är stjärnan Algol i motsatta Oxen som står för allt det onda!)





Tosh solodebut "Legalize It" (1976) var mixad för en amerikansk rockpublik och låter inte riktigt som reggae brukar. Allt är vagare och dimmigare och nedtryckt i en grumlig ljudbild. Skivan fick kritik för att Columbia okänsligt hade förstört den ursprungliga Jamaica-mixen. Allt det rättades till på hans andra album "Equal Rights" (1977) som är chockerande crisp och aggressiv i inspelningen. Bandet förefaller stå mitt i rummet och spela, så lyckad är den. Bara på en låt har ljudingenjören tappat bort den för reggae livsnödvändiga basgitarren - helt obegriplig miss.

Sedan lämnade jag Tosh och att "Mama Africa" (1983) hamnade i hyllan berodde på att den var en present från någon. Enligt AllMusic var det här det sista studioalbum Tosh spelade in innan en oförklarlig tre års tystnad. Han kommer tillbaka 1987 med ett album bara för att bli skjuten till döds senare samma år (trummisen från inspelningarna tillhör dem som överlever galenskapen i Toshs hem).

När jag nu lyssnar till "Mama Africa" på nytt slår det mig att Tosh verkar sjunga om sin egen nära förestående död. Han gör en ny version av "Stop The Train (I'm Leaving)" som Wailers hade spelat in före de började göra väsen av sig i västerlandet. Men Tosh gör nya tillägg till texten, han låter manisk och understryker tydligt att det "inte är långt kvar" samtidigt som han vill kliva av tåget. "Det dunkelt tänkta är det dunkelt sagda..."

Och vinylskivans andrasida kommer en ännu värre varning som skulle kunna tas som profetiska varningar men lika gärna kan vara artistens domedagsprofetia över sig själv:
Can I tell lie and hear truth?
Can I live bad and love good?

No bother feel no way
It's coming close to payday, I say
Givet Mån-Skorpionen med en underliggande dissociation via Mars i Luft-Vågen, skulle man kunna tro att Tosh grämer sig över att vara en hycklare, en som inte lever som han lär (stor rockstjärna numera och med musik som bara låter slätstruken jämfört med hans tidigare inspelningar). Nu tror jag inte han avsåg det, utan det är en sedvanlig kölhalning av hans alla hycklande fiender (västerlandet). 

Och jo, det har smugit in en tanke att den här bloggen låter ungefär likadan ibland. Bloggaren, dynamitarden Alfred Nobel och Peter Tosh delar alla en märklig variant av Vågen med Solen, Merkurius och krigaren Mars - den sistnämnda kanske inte en planet man förknippar med Vågens tecken. Men Tosh sjunger och förklarar själv så bra: "I don't want no peace, we need equal rights and justice!"

Parodiskt nog har ingen av de två låttextsajterna jag slog upp hört texten till "Feel No Way" rätt. Tosh ställer uppenbarligen retoriska frågor vilken den ena bidragsgivaren helt missar. Den andra hör inte korrekt en mening där Tosh pressar in för många ord och tror han sjunger om kvoter. Den meningen är inte viktig i det här sammanhanget, men i kombination med "Stop The Train" ser man för andra gången på albumet hur Peter Tosh känner att "tiden börjar bli kort".

Tyvärr saknar Wikipedia exakta uppgifter om när skivalbum kom utom när artisterna är kända. Om EMI släppte "Mama Africa" 1983 med en Tosh fylld av olycksbådande känslor, så säger det inte mycket. Året är långt och plattan kan ha varit inspelad redan året innan. Black Uhuru spelade in sin debutskiva för brittiska Island Records på bara två dagar i studion och Tosh kan omöjligt ha använt värst mycket längre tid. Tar man bort de flyktiga planeterna, Månen, Merkurius, Solen och Venus och på måfå tittar på hösten 1982, får man en liten indikation:




Ha! Tungsinnets Saturnus står i Jungfruns 30e grad och på ingång i Peter Toshs eget soltecken! Jag tror stickprovet är lite väl tidigt, men verkligen inte mycket! Redan den 1 november 1982 har Saturnus nått Vågens 4e grad - exakt konjunkt med låtskrivarens Sol. Här måste albumet ha spelats in. Han känner Döden och den personliga tidens begränsning flåsa honom i nacken. "Släpp av mig detta tidens tåg" (låt mig dö), sjunger han. 

Samtidigt har den förstärkande norra månnoden gått ännu ett fullt varv sedan han föddes och är åter i Tvillingarna och nu ungefär vid hans medfödda Saturnus! Rahu/Drakhuvudets spotlight på Dödens Saturnus. 

Och i detta psyk-horoskop (månascendenten) befinner sig förstås Saturnus tungsinne i syndarens åttonde hus. Jo, en Mån-Skorpion blir alltmer sannolik. Den traditionella kristna folksången "Sinner-Man" ("All Along That Day") förvandlades av Peter Tosh till något extraordinärt maliciöst och otäckt på albumet från 1977, nu omdöpt till Downpressor Man.

 "Jag skulle inte vilja vara en fluga inklämd under din skjortkrage (förtryckarjävel) när Domedagen kommer". 

Detta är äkta Skorpion av den svartaste sorten!

Men om den mörka förebådan i låtval och framförande vid inspelningen 1982 var ett falsklarm, hur såg då dagen ut då en uppbåd stormade in i Peter Toshs villa och sköt honom, troligen över ett gräl om pengar?



Planeterna bygger den här perioden upp den fula "oändliga loopen" enligt indiskt aspektschema: Aggressorn Mars angriper restriktiva Saturnus, som i sin tur söker begränsa våldet, vilket bara gör våldsverkaren än mer bindgalen. Den här "dubbelaspekten" ligger nu på himmelen en längre tid men eftersom det handlade om DIREKT DÖD - knall fall - kan det ha sitt intressa att se den "lätta" befriaren Jupiter välsigna sig själv (Toshs medfödda Jupiter) från det aggressionsbenägna Mart-tecknet Väduren.

Och urtavlans lilla sekundvisare Månen är med här också, som i så många olyckshoroskop. Är det när den går in i Väduren och förenar sig med Jupiter som Toshs öde beseglas? Frågan är dumt ställd, människan går uppenbarligen och blir skjuten den här dagen, och i brist på klockslag och äkta ascendent får man ta vad man har: Månen och fjärde huset står för "ärendets slut" (en Mån-Skorpion känner alltid döden och gruvar sig eller söker förtränga mörkret - och då blir de riktigt galna, en Skorpion-Måne bör för sitt välmående frottera sig i svärta och snask). 

I det här horoskopet pekar alla signaler på att det är slut: fjärde husets ägare Saturnus blir en dubblering: frågans slut och Dödens planet. Våldsverkaren Mars drabbar samman med Saturnus och denna infernaliska clinch är samtidigt den underliggande disponenten till Månen ("livsvägens slut") i marsianska Väduren. Saturnus, gränsdragaren, har dessutom nått sångarens svarta Skorpion-Måne ("frågans slut"). Tre indikationer! Jupiter är enda trösten: döden kommer snabbt och direkt.

Så bra!

Civilisationsanalytikern Kajsa Ekis Ekman överträffar sig själv genom att dra ihop trådarna och presentera dem, lagom långt och precis för de läsare som bäst behöver se Sammanhanget, DN:s.

Istället för korsord...

...En rebus om Klyftorna, baserad på Aftonbladets publiceringstid för TT-nyheten om att fler och fler i de rika länderna halkar under fattigdomsgränsen i den värld där de rika nu försöker rädda sig undan den stundande civilisationskollapsen genom att håva in i sina egna lador. 

Varför medierna i dessa sammanhang alltid talar om "barnen" trots många fler drabbas av Högerns djävulskap beror på en flat kalkyl, att vårt inre Barn ska röras av nyheterna. Men jag har nyheter: det barnet är stendött sedan länge hos inte bara borgare utan även folk på vänsterkanten. Ingen, eller väldigt få, går oskadade ur en födelse in i ett sekulärt västland med så sjuka prioriteringar som dem Anders Borg och nu senast Magdalena Andersson ägnar sig åt. Ekonomismen - de rikas hävstång för att bakbinda politikerna - är Mänsklighetens baneman.





Den rikt kolorerade kartan antyder hur många dimensioner astrologin samtidigt arbetar med. Det tionde huset för "objektiv" status innehåller inte mindre än fem färgkoder vilka antyder vilka tolkningsvägar betraktaren måste hålla öppna i sitt inre sinne och låta spela mot varandra tills en känsla av "mening" uppstår allteftersom blicken öppnar sig mer och mer och väger in allt flera budskap - många av samma komplexitet. Förståelsen kommer bara till den som famnar hela Världssjälen i sitt inre och där har förstås också den här bloggaren långt kvar... Jag rapporterar bara förtjust det första tecknet på sann intelligens jag mött under hela mitt liv som svensk, och Ljuset visar sig som vanligt komma från Öster.

1. Jordbrunt är tionde husets egen kvalitet
2. Vattengrönt (nutrition) dess tillfälliga karaktär
3. Tillfälliga ägaren av 10e, Månen (folkmassorna, magen) befinner sig i Skytten varav den lilla orangea plutten i husets mitt
4. Olyckans Mars attackerar tionde statushuset från samma tecken som huserar dess tillfälliga ägare, ett liten orange intrång
5. Ett djupare och mer fundamentalt intrång på den objektiva nutritiva statusen ges av Saturnus i luftblå Vågen.

Detta horoskop visar både de kriminella som ligger bakom utsugningen av mänskligheten och även själva nyheten: den tilltagande fattigdomen i det rika västerlandet. (Tips: Jämför ascendenten med nyliberalismens grundare Margaret Thatcher, så är analysen på god väg: ALDRIG placera maktplaneten Saturnus på den egocentriska nivå första huset tecknar.)

En gång till: Juholts fenomenala horoskop

...och mardröm för högersammansvärjningen. Se bara hur chockvågorna efter Juholt och socialdemokratins halvdana övertagande efter den Alliansen, detta förklädda havsmonster, oförminskat fortgår som högermediernas konvulsioner. DN och SvD har knappt till med saklig rapportering längre, ideligen buktar sidorna ut på ett skevt och demoniskt sätt och senast fascinerade det asiatiska adoptivbarnet på SvD:s ledarsidor, en kvinna som lärt sig den svenska överhetens hätskhet som kompensation för att aldrig riktigt bli en av folket. Läs och se den onda Lögnanden i den här artikeln

Ledarskribenten kommer att leva och dö inom dessa tankefigurer, och inte ens när kroppshöljet läggs av, återkommer klarheten. Det saknas inte historier om att det som överlever den kroppsliga döden fortsätter in i evigheten som precis samma komplex som bebodde den levande människan. Det är därför det är så lätt att se vilka svenskar som var nazister i sitt just föregående jordeliv, det pyr ut genom hela deras psykiska väsen. Nu är de här igen för att låga tiden och omständigheten nöta ner deras fulare sidor och blir mer lika den goda människan.

Hur man än vrider och vänder Juholts horoskop är det svårt att förneka att det mesta på den himmelen signalerar en långt kommen människa, och det är ingen slump att den tänkvärda artikel han idag skriver i Aftonbladet återkommer till motsatsen mellan människan och marknadens och aktieägarnas vettlösa skrikande efter vinst och utdelning.


I sin självrannsakan ser Juholt att för mycket passion kan ge en individ som kör ett solorace och inte förankrar sig tillräckligt i sin miljö och sitt sammanhang.. Ja, titta på horoskopet ur perspektiv av de fyra gunas, de fyra kvaliteterna. Rajas guna, passionen dominerar totalt:


Månen/psyket som jag-position -
relationen till människor (Venus-Vågen)
fylld av liv och inspiration


När han talar om marknaden som dödar människan, är det förstås uttryck för den kalla ägaren av resurser - Saturnus hemma i Stenbocken - som begränsar och lamslår den (andligt) vackra människan - Venus i det genuint humanistiska Lufttecknet Vågen. Men en annan läsning visar faktiskt att denna autokrat och dess skadliga inverkan på den sociala harmonin var hans egen akilleshäl, precis som han säger...

Sätter man istället sitt fokus på de fyra elementen är Juholts horoskop oförminskat fascinerande:


Månen/psyket som jag-position,
en boren kommunikatör via Mars-Tvillingarna

Tre tecken har mixad färgsättning och påminner om att tecknets planetära härskare själv är inbäddad i en annan värld, ett annat element. Kvarstår faktum att hela fyra av antikens sju himlakroppar ÄGER sig själva, är härskare i sina egna hemmatecken. Det skulle jag kalla en god och robust bas att se hos en partiledare. (Jämför Fredrik Reinfeldts skrämmande svajiga grundstruktur dold bakom en avvisande taggarna utåt-personlighet i Mars-i-Jungfrun stigande i öster. Juholts ascendent är inte känd.)

Det tydligaste här är att Gud och Godheten - Jupiter/Zeus - ockuperar den sociala människans tecken Vattumannen (Samhället!) men där tyvärr åtnjuter ett mindre än fullgott stöd från sin disponent Saturnus. Nu står Saturnus i Stenbocken, ett extremt konservativt tecken och det är begripligt att Juholts tal, då och nu i sin text i Aftonbladet, inte kan räkna med gehör för sin STORA GUDOMLIGA TRIANGELN i den sanna människans element, Luften. 

Om det sociala förändringsarbete (bort från människans livegenskap under marknaden) Juholt hade visioner om tillhör hela planeten Jorden och vår kollektiva framtid (Vattumannens tidsålder är på väg!), var dock hans öde i förhållande till Sverige inte det bästa. För Saturnus som Vattuman-visionens dolda ägare står på himmelen märkt för en kölhalning av demonen Ketus typ. Det vill säga, varje rörelse i riktning mot absolut makt är förenat med livsfara för den som föds under denna himmel. Ketu, den halshuggna Draksvansen, indikerar således att den konservativa och maktägande eliten inte stöttar det Goda Samhället, vilket är vad Juholts Jupiter i 11e idealhuset tecknar. 

Med en så dödsdömd Saturnus hjälper det inte att den gudomliga Jupiter bygger upp en triangel som via hans energiska tredjehus-kommunikation påverkar folket, och Jupiters välsignelse av den vackra Venus i Vågen skänkte en vision om människor i kooperation och inte i kamp mot varandra (som i borgerlighetens/Reinfeldts samhälle). 

Man kan också notera hur Solen i härskarläge i Lejonet (den borne ledaren) står i Lejonets 30e och sista grad, symboliskt döende. Det är frestande att spekulera över om Juholts exakta födelseminut skulle de en solplacering där avgången exakt motsvarar Solens övergång i Jungfrun via sekundär progression - en västerländsk metod att räkna fram planeterna baserat på deras dagliga rörelse i zodiaken och på det viset etablera nya "ödeskartor" för vart år. Det skulle verkligen vara att, som Suhonens bok säger, "gå in i kylan". Att börja i heta Lejonet och plötsligt hamna i de kalla och förslagna profitsökartecknet Jungfrun!

Håkan Juholt kan, vartefter livet normaliseras igen, hämta tröst i att Sverige inte var honom värdig. Vi lever i en historisk parentes där låga kryp tillvällat sig makt och resurser. Men det kommer att ändra sig, fast mer troligen via en kataklysm än genom människans omsorg om sig själv. Möjligen finns det hopp om andra världsdelar, men svensk liknöjdhet skulle innebära människans undergång i totalt slaveri. Den tyska rapporten som nyss nämndes och försvann i mediernas brus, att Tysklands rika har nu tjänar 80 gånger mer än en vanlig medborgare, en ökning från en 50 gånger högre inkomst för bara några årtionden sedan, visar att planeten förebereder sig på att SLAKTA MÄNSKLIGHETEN. 

Man kan se det som att dessa superrika nu formerar sig till att bli den spillra av mänskligheten som kommer att överleva Jordens undergång (på stora skepp modell Noak, modell Hollywoods katastroffilmer) och sedan, med en avfolkad värld, börja om från början igen. Det har hänt på Jorden förr, och det kommer att hända igen. Här lämnar man dock människan och hennes ideologier och börjar plötsligt spana på planeternas inre liv. 

Den Själ som ÄR Jorden VET att mänskligheten misslyckades i den här ronden också, och stryker spelplanen (nästan) ren. Kanske kommer de superrika (och bevisligen smarta) att RÅKA formulera något bättre i nästa akt. De kommer naturligtvis att dö och då finns chans för de bra själarna att återfödas. Går onda djävlars vision i uppfyllelse och den i princip odödliga reservdelsmänniskan blir till verklighet, en sort inte längre reproducerar sig, då kan goda själar kyssa jordklotet adjö och fortsätta partyt någon annanstans.

tisdag 28 oktober 2014

Högermediernas drev mot Löfven rullar så smått igång...



Vad ska man tro? Får han tio månader som Håkan Juholt? ROVkapitalismen är just nu helt galen. Det måste vara en enorm katastrof på väg - minns hur oroliga djuren blev innan tsunamin 2004 - den där vågen som strök ut nästan 300.000 människor i ett svep.

Här är förresten horoskopet för den stresslösaren i jordskorpan:




För tredje gången samma dag råkar bloggen springa på axeln mellan Skytten och Tvillingarna. I förra inlägget om typiska nazisthoroskop kallade jag den en "civilisationsfrälsare" eftersom den var så frånvarande i gruppen med mänsklighetens värsta avskum. 

Men i tsunamihoroskopet ser vi också axeln för den ena civilisationsförstöraren jag hittade (och inte första gången heller) i nazitestet! Och här är det den negativa axeln mellan HAV OCH LAND som ockuperar den dominanta lodräta linjen.

Vi kan därför se Guds vilja i den positiva polariteten och varningen mot den kapitalism som höll på att växa till sig på den indiska subkontinenten via den negativa axel, där Jungfruns profithunger på topp ställs mot den ultimata Förlusten på havets botten ("sleeps with the fishes" - Fiskarna i djuphavets fjärde hus).

Men mänskligheten kommer hellre att välja undergång framför att en gång för alla utrota egoismen och hungern efter privat rikedom ur sina egna led. Tsunamin var bara ett löst varningsskott inför det mänskligheten har framför sig. Låt borgerligheten och näringslivet intrigera för att knäcka MP och V genom att bräcka sönder deras koppling, S. Detta rika slödder vet inte vad som väntar dem och världen.

Sol och Måne hos 112 nazister (bonus: civilisationsfrälsarna)

Det har gått lång tid sedan bloggen summerade nazister från Andra världskriget eller i nutid. Det är nästan rörande att se hur bloggen så sent som sommaren 2011 fortfarande ordade rikligt utifrån extremt små och instabila dataunderlag:

40 nazister 1859-1922

Vid senaste kontrollen av 8542 kartor återstår 112 horoskop efter bortrensning av några falsklarm ("den judiska socialistförfattaren som förföljdes av NAZIsterna") är en typisk blindgångare som kan följa med in i underlaget om man inte dubbelkollar.

Jag har här valt att inkluderat också Kamprad och Bergman som senare krälade i stoftet för deras nazisympatier (Bergman under hela tio år!!!), samt kvinnor som hade mer än tillräcklig tid att genomskåda sina mäns röta, men ändå valde att stanna vid deras sida. Jag talar om t.ex. Eva Braun och Carin Göring. Den antika sanningen gäller alltfort, att en människas synd räknas hela huset till last. Nazisamlingen ökade en hel del genom att också räkna in figurer i den svenska marginalen, namn som t.ex. Legion Wasa-anhängare och Sverigedemokraten Curt Linusson eller - och det är några som vissa kunde tycka tvivelaktiga inklusioner: socialdemoratiska finansministern Ernst Wigfors som under Andra världskriget gav kredit till Nazi-Tyskland (han var för övrigt även rasbiolog). 

Även en jude kan förspilla sin heder, som filmmogulen Louis B. Mayer som gärna höll god min eftersom det fanns pengar att hämta på filmexporten till Nazi-Tyskland. Warner Brothers-chefen Jack Warner resonerade likadant och befinner sig här bland de skamfulla livsöden som anonymiserade blir till mätpunkter som ska hjälpa oss. Med vad? Se om det fortfarande finns kvar några zodiaktecken som har lättare än andra att tappa människovärdigheten ur sikte. 112 mätpunkter är bara en dryg tredjedel av vad bloggen funnit vara en stabil mätgrupp om man använder signifikanskriteriet ±50% relativt medelvärdet, så det här är på inget sätt sista ordet.


Sol och Måne hos
112 nazister och sympatisörer då och nu
13 10
7 6
9 5
13 7
2 10
7 14
10 9
10 10
4 13
12 8
12 8
13 12
Snitt:
9,33
Signifik.
rel. snitt
(±50%):
<=4,66 e.
>=14,0


Jag väntar med solplaceringarna till sist. Den nu så välbekanta Månen i diskriminationens tecken Jungfrun håller ställningarna och placerar sig exakt på gränsen till överrepresentation. Men det visste vi redan från studiet av den "mildare" (och betydligt större) gruppen som innefattade alla typer, både främlingsfientliga personer och rena nazister.

Jämfört med det lilla nazitestet (45 stycken inkl. några nynazister) faller några tidiga "falsklarm" bort med en markant större grupp. Men intressant nog fortsätter den andra merkuriska månplaceringen - Tvillingarna - att vara distinkt obenägen till den kalla och effektiva inhumanitet som Mån-Jungfrun är kapabel till, en som reducerar folk till bara ting att antingen spara eller elda upp i krematorierna.

Sinnelaget i Tvillingarna äger inget alls av detta skamliga nyttotänkande som givit oss den moderna vinstjagande och marknadsstyrda västvärlden. Nazisterna kanske vann Andra världskriget när allt kom omkring? Alla i dag resonerar i termer av "vinnare" eller "förlorare", av om egot är ett bra eller svagt varumärke.

Varför ett rationellt sinnelag som Månen i Tvillingarna är markant frånvarande från gruppen av nazister råkade jag utan att ännu känna till att det här inlägget låg på tur "i himmelen" skriva om i tillägget till föregående inlägg. Läs det!

Varför Månen i Skytten närapå når signifikans (saknas bara ett horoskop) beror säkerligen på att Adolf Hitler själv hade detta psyke. Men det var en dålig version av Skytten pga. disponenten Jupiters speciella omständigheter (och många andra problem). I detta entourage av ytterligare Mån-Skyttar finner man då människor som "kände som Hitler" och hur i synnerhet hans tanke om att expandera (Jupiter) och skapa ett "Större Germanien" fick kinderna att blossa.

Mängden av månar i Skytten är en anomali och skulle inte vara begriplig om man inte tog hänsyn till Führern! Det är bara att gå tillbaka till Sveriges åtta skamliga år och se vilken urbota skit tidningarna skrev i sitt underdåniga försteslickande av den värsta idiot till statsminister Sverige någonsin drabbats av. Orkeslös, inåtvänd och arrogant. Korttänkt och utan visioner, lögntendenser som var oerhörda. 

Ja, trots att han smet som en feg råtta från partiet på själva valkvällen när han insåg att slaget var förlorat och att nu bara väntade en seg defensiv kamp, fortsatte högertidningar som DN med den officiella linje, att fursteslicka. Man försökte halvhjärtat ge honom eftermälet "Strategen" när nu "Stridshingsten" visade sig bara vara ännu en i raden av mannens många lögner och tomma påhitt. Kort sagt, underskatta inte den makt som ligger hos den person som för tillfället har den yttersta makten! Hitlers vansinniga expansions-Måne syns troligen i vår lilla statistik!

Från den första lilla gruppen av nazi-aktivistiska soltecken fortsätter ARIERN - Väduren - att hänga med i toppen. Bara ett horoskop kort om att vara en typisk nazistposition för Solen. Och idén i tecknet främjar ju sådana extrema och perspektivlösa synsätt: det är egots tecken, det är en debutant/pionjär och saknar därför både intresse och kunskap om vad som hänt långt innan det nya Barnet kom till världen för att bli sett och sätta världen i brand. 

Det här är ju faktiskt missämjans eget tecken tack vare härskaren, krigsplaneten Mars, som klyver och sår split. Den påminner mycket om det diskriminerande sinnelaget, Månen i Jungfrun fast smider inte inre reservationer och attitydmässig nedlåtenhet utan går till direkt handling. Mars är faktiskt bhava karaka för båda de merkuriska husen, Tvillingarnas tredje och Jungfruns sjätte. Fantombilden på en perfekt människoförnedrare skulle faktiskt bli en Sol i Väduren med Månen i Jungfrun. Sorry eventuella läsare med den kombinationen! Men ni kanske har turen att leva i en tid när ingen karismatisk ledare lockar fram det sämsta ur er!

Ja, det finns en annan perfekt naziprofil till. Just innan det egocentriska Barnet ska födas finns en kaotisk region av "icke-formation" som kallas Fiskarnas tecken. Vår fantombild för den perfekta nazisten om sig och kring sig och hatisk mot alla människor som ser luggslitna ut skulle kunna vara fullmånen mellan Solen i Fiskarna och Månen i Jungfrun. Denna typ av nazist hatar egentligen sig själv för sin diffusa egoformulering, men Månen i Jungfrun väljer istället att mobba de solar i samhället som går och ser ut som förlorare, som vanligt enligt Jungfruns motbjudande intresse för detaljer som t.ex. judiska kroknäsor eller vad som nu hindrar den här typen av korrumperad intellektualitet från att ge det gillande som sitter så långt inne. Ämnet har diskuterats tillräckligt.

NYTT i den här studien är att DET ÄDLA LEJONET är ett så ståtligt tecken som all astrologisk tradition antyder. Det kan inte vara en slump att bara två Sol-Lejon förrirrat sig in i denna soptipp av usla människor. Jag blir faktiskt så nyfiken på vilka dessa två Lejon är att jag letar upp dem:

Minsann! Det enda dramatiska sol-ögat är ingen annan än nazisternas filmmakerska Leni Riefenstahl, hon som alltid vägrade gå med på att hon varit nazist. Hennes intresse var rent konstnärligt/estetiskt, hävdade hon. Fan tror't. Detta är dock en stark bekräftelse att hon just bara dokumenterade nazismens praktfulla parader och byggnadsverk i linje med Lejonet som det betraktande och njutande ögat. (Hon hade Månen i Fiskarna som är perfekta på att förlora sig in i drömmar av ett eller annat slag.) Det hade varit betydligt mindre träffsäkert om dessa två ynka Sol-Lejon hade varit lägerbödlar eller något liknande.

Det andra Sol-Lejonet var en svensk, Nils Almlund, en Uppsalaprofessor i historia med nazistsympatier. I det här fallet ser man tydligt av det enskilda horoskopet hur klent hans typ av Lejon var: kungavärdighetens stjärna Regulus i Lejonets sjätte grad försökte gynna hans Sol i nionde, men däremellan låg Dödsstjärnan (för att tala Stjärnornas krig): den svarta Saturnus i Lejonets tredje grad. Den blandar sig förstås i överföringen av kunglig storhet och då Solen och Saturnus och är varandras fiender (Livet och Döden!) är det inte konstigt att historien tyckt om nazismens sätt att "villkora" Livet genom att döda det rasbiologiskt underlägsna. Notera också staden: Uppsala, Sveriges möjligen mest ruttna håla vid den här tiden sett från andevärldens perspektiv. Där låg Rasbiologiska Institutet. 

Så här skulle man kunna hålla på och ursäkta ett flertal horoskop i studien om man ville upprätta nazismens förlorade heder. Men då har man missat vad jag just gjorde: påminde om att Lejonkungen är den goda härskaren, som vill allas frihet och glädje. Ett kreativt soltecken som kanske har näsan i vädret då och då, men tar det mesta i godan ro. Med en sund självtillit kommer en tolerans och det ska till en Saturnus mitt på Solen för att seriöst kröka Lejonets klassiska grundmodell.

Till sist kan man fråga sig varför Solen i nästföljande Eldtecken står lika immunt mot naziperversionen som DESS kompletterande motpol: Månen i Tvillingarna. I synnerhet som tecknets "skuggsida" Månen i Skytten skämde ut sig så i den här gruppen. Men förklaringen är nog rätt enkel. Månen förfogar inte över Solens energiska direktiv (viljestyrka), psyket är alltid tvåa på bollen, och har man en galen politisk ledare i landet, då tenderar Månen att falla in i ledet och dela ledarens känslor. Icke så Solen som alltid representerar den unika andesjälen inuti människokroppen. Och den Solen kommer inte lika lätt att korrumpera Skyttens nobla grundorientering som de här Hitlers Mån-Skytt och de åtta andra gjorde pga. Hitlers djupt störda natur.

Faktiskt, Sol-Lejonets och Sol-Skyttens immunitet mot nazismens mördarfilosofi är ytterligare indikationer på att vi ser sanningen via de sideriska tecknen. HÄR ÄR ÅTERIGEN DE ÄKTA ZODIAKTECKNEN som har varit nästan osynliga i flera hundra år nu, sedan den feltänkta västerländska konstruktionen nu kommit helt ur led. Jo, jag har naturligtvis hört Shakespeares bevingade ord "ur led är tiden" redan som barn, men att den författaren kom så nära sanningen från sitt senmedeltida England, hade jag aldrig kunnat ana. Intuitivt förstod han att själva tidräkningen spårat ur, jämfört med hur civilisationens första byggare ville ha det.


I sammanfattning kan man se dessa fyra fantombilder.

Naziprofil 1 (civilisationsförstörare):


 Naziprofil 2 (civilisationsförstörare):



Civilisationsräddare 1:


Civilisationsräddare 2:



De två förstörarna av mänskliga värden är naturligtvis sådana, men min (o)vana trogen dramatiserar jag de två sol- och månkombinationer som håller sig borta från mördarmentalitet eller att lågt och oandligt märka människor för deras utseende.


Hade den här bloggen haft en akademisk läsekrets hade det logiska tankefelet omedelbart påpekats men jag förekommer eventuella invändningar genom att själv erkänna det. Bara det faktum att en Lejon-Tvilling eller en Skytt-Tvilling håller sig borta från nazistiska typer av ideologi betyder naturligtvis inte att de är några civilisationens frälsare. Se bara den förra moderata ministern Ulf Kristersson, notera Skytt-Tvilling-axeln och erinra dig hans oavbrutna och järnhårda mytomani och lögnpropaganda!

Men backa nu till förra inläggets "Tillägg" och läs om Shiva/Shakti och titta samtidigt på den fjärde och nedersta bilden. I teorin ska detta vara en fantastisk "civilisationsräddare"! Ulf Kristerssons exakta födelseklockslag måste ha haft något som drev den här axeln helt ur styr.

När det gäller den första "civilisationsräddaren" skrattade jag till i samma ögonblick jag hade bilden klar. Det är nämligen bloggarens egen nyckel som avtecknas: det tredje och femte huset hos honom positivt polariserat och sammanbundet via en ömsesidig reception mellan Solen och Venus (tyvärr är dessa två inte vänligt ställda mot varandra så symboliken når inte maximal gynnsamhet).

Men epitetet "civilisationsfrälsare" stämmer verkligen på den aura och de rollval BÅDA de karaktärsskådespelare med känd födelsetid jag hittat som har Solen i Lejonet och Månen i Tvillingarna. Jag säger bara: Sean Penn! Tidigt såg man att han ville göra tunga roller, viktiga personer, människor som vill väl. Och fast den andra skådespelaren är mer lättviktig, går det knappast att hitta en bättre "civilisationsräddare" än rollfiguren Neo som Keanu Reeves gjorde i Matrix-trilogin. Där står Messias-förväntningar skrivet över hela filmen. 

Lustigt nog hade jag inte sökt upp och hittat Penn och Reeves när jag rubriksatte bild tre. Klicka på den för bättre läsbarhet och se vilken extra titel jag i stundens ingivelse satte. Och hur perfekt det stämmer på Neo i Matrix, om man till att börja med förstår vilket vilket hopp det judiska folket byggde upp inför den här inväntade och närmast mytiska figuren!

De två nazibenägna profilerna påminner förstås i första fallet om mycket jag redan skrivit om främlingsfientlighet i allmänhet och den andra profilen påminner om "naturens brutalisering" närhelst Eld och Jord dominerar på samma himmel. Det är sådana här tester som tjänar som tacksam feedback för bloggaren även om själva mängden sidor gör de här varaktiga sammanhangen närmast omöjligt för en tillfällig besökare att se.

Sanna mina ord, den här dagens två spaningar, förra inlägget och det här, har skrivits under andlig vägledning. Den som ser, den ser. Jag tyckte väl dagens transiter såg lustiga ut - de nämns i slutet av föregående inlägg.

Sjunga eller sjunga och skriva?

Givet den rejäla samlingen musikaliska horoskop som redovisades i det här inlägget, är frågan berättigad om inte mer intressanta resultat lurar i vassen. Som nämndes är 600+ kartor en mer än tillförlitlig samling för utlåtanden om "statistisk signifikans" - redan vid 300 kartor håller sig slumpvariationerna inom det ±50% intervall utöver vilket bloggen deklarerar att det verkligen pågår en "astrologisk effekt".

Jag tog några timmar och gick igenom vartenda av alla dessa namn, googlade några fullständigt obekanta namn som jag inte vet varför jag sparade ner dem till att börja med. Hittade åtskilliga artister som flaggats inkorrekt - hur illa är det inte att Bob Dylan, diskuterad som kandidat till Nobelpriset i litteratur bara hade etiketten "music" och saknade kommentaren "songwriter"!

Min tanke den här gången var att något ytterligare budskap från zodiaken kanske behagar visa sig om man gör en åtskillnad mellan dem med kärlek till musiken och som lånar sina röster till denna och de som också författar sina egna låtar. Den andra typen är mer komplex eftersom den inkluderar inte bara förmågan att gestalta utan också kreativitet och förmågan att med rudimentära strofer berätta en historia. 

Eftersom det här i huvudsak är pop- och rockartister och lite blues, soul och countryartister, går det inte att undvika misstanken att det kan vara si och så med den lyriska talangen. "Pling" Forsman är inte med här eftersom hon inte själv sjunger, men när jag satte "songwriter" till axeln och fingrarna krampade insåg jag att det finns väldigt många artister, många begåvade kvinnor som är bra singer-songwriters. I den här samlingen finns många kända låtskrivarnamn förutom kanske den senaste generationens speglare av samtidens funderingar. Carly Simon till Sophie Zelmani. Bob Dylan till Lars Winnerbäck. 

En packe Idol-artister och schlagersegrare från olika länder finns under enbart sångare, men jag menar att det vore enbart subjektiv diskriminering att inte acceptera människans vilja att bli någon. Idag är det kommersiella "Idol-formatet" de ungas enda sätt, men det är samma energier som motiverar dessa sångare som för 10, 20, 50 år sedan...

Jag upprepar åter att en del av de äldsta horoskopen utan födelsetid fick månpositionen för midnattstimman noterat, ibland GMT och inte ens justerat för en födelse i t.ex. USA. Men mitt resonemang är att någon enstaka Måne i fel tecken jämnar ut sig med så här stora data underlag. Det bestickande i det första testet var naturligtvis den enda signifikanta avvikelsen: hur föda Månen i Oxen verkade tillräckligt intresserad av musik för att göra det till sin karriär. Eftersom jag redan förberett nedanstående tabell kan jag säga att det som nu kommer att visa sig är en helt logisk fortsättning på det fyndet!



363 sångare 389 sångare och låtskrivare
antal % antal % antal % antal %
34 9,4 32 8,8 34 8,7 28 7,2
44 12,1 19 5,2 33 8,5 18 4,6
31 8,5 34 9,4 38 9,8 32 8,2
19 5,2 42 11,6 26 6,7 32 8,2
26 7,2 30 8,3 39 10,0 44 11,3
33 9,1 30 8,3 34 8,7 22 5,6
28 7.7 37 10,2 29 7,4 34 8,7
29 8,0 31 8,5 28 7,2 42 10,8
24 6,6 35 9,6 30 7,7 35 9,0
32 8,8 29 8,0 31 8,0 34 8,7
29 8,0 18 5,0 29 7,4 38 9,8
34 9,4 26 7,2 38 9,8 30 7,7
Snitt:
30,25 8,33 30,25 8,33 32,4 8,33 32,4 8,33
Signifik.
rel. snittet
(±50%):
<=15 eller
>=45
<=4,2 eller
>=12,5
<=15 eller
>=45
<=4,2 eller
>=12,5
<=16 eller
>=49
<=4,2 eller
>=12,5
<=16 eller
>=49
<=4,2 eller
>=12,5

Som sagt, sångarna till vänster och i höger halva de mer komplexa naturerna som både skapar materialet och sedan framför det. Låtskrivare som inte själva framför sin musik (och kompositörer av instrumental musik) ingår inte i den här studien. Och inte rappare heller, eftersom jag inte menar att enbart rytmik räcker för att kalla det musik.

Musikproducenter finns bara med om de själva (framgångsrikt) skrivit låtar och sjunger. Därför är den hyperintelligenta brittiska popgruppen XTC:s Andy Partridge med, men inte den amerikanska demonproducenten. Jo, Phil Spector sjöng lite i början av sin karriär men den fasen är lika marginell som när ABBA-Agnetha fick ha med någon av sina egna trudelutter på sina internationella album (vid sidan av tunga och etablerade namn), bara för att få känna sig mer kreativt delaktig... Jag försöker se till helheten när jag valt vilka som tillhör "singer songwriter". Det finns säkerligen någon i sångarkategorin som borde ha varit i dubbelkategorin och vice versa, men jag hoppas att misstagen kvittar ut sig.

Om man ska vara lite generös mot sig själv och unna sig att se den stora bilden så struntar man i fraktioner av sångare och godtar det häpnadsväckande perfekta resultatet för de som enbart sjunger: här når nu plötsligt Oxen, röstkapacitetens (kreaturets brölande) statistiskt signifikant överrepresentation på solsidan! Den energiska Solen verkar genom munhålan - detta är klassisk indisk astrologi bekräftad! Sol-Oxen saknar bara en datapunkt för att ställa sig där signifikansen börjar, men jag är helt nöjd med det som framtonar i undersökningen. Detta är vad Oxarna är bästa på: att föra väsen, högt och ljudligt. Lämna innehållet till något annat tecken! 

Faktum är att Oxen är specialister på att bara prata utan att ha något egentligt att säga och man påminns om hur modern (Venus/Månen upphöjd i Oxen) lullar barnen till ro med joller och hur barnen via Oxens tidiga psykologiska fas tillägnar sig orden, lär sig ljuda dem och spara på dem som tingestar. 

Senare i barnets utveckling kommer den formella grammatiken och förmågan att lurigt ändra innebörd i orden, arbeta med ellipser, metaforer med mera. Ormen (Merkurius i Tvillingarna) äntrar nu arenan och Oxens paradisiskt enkla värld finns inte mer. Bob Dylan, Sol-Oxe, skrev en liten lättviktig sak på temat en gång. "Man gave name to all the animals". (Jag minns inte texten, men man kan misstänka att han säger något lurigt mellan raderna - han har dock den försåtliga Skorpionen stigande i öster...)

Jag noterar genast hur många artister jag har i skivsamlingen som jag uppskattar just för deras röstkvalitet, inte minst sångaren i brittiska gruppen The Lilac Time och sedermera soloartisten Stephen Duffy (som i något angrepp av populism skrev nästan alla låtar till ett av mainstream-artisten och underhållaren Robbie Williams album). Också Bob Dylan är ytterligt välrepresenterad hos bloggaren, i princip allt han gjorde under sina första tjugo och mest vitala år. Dylan låter knarrigare än de flesta men nog var det kraft och uttrycksfullhet i hans sång.

Det intressanta som sedan händer när ribban höjs och också låtförfattande kommer in som ett grav är att Sol-Oxen tackar för sig och sjunker tillbaka till det genomsnittliga bruset. Hade vi inte gjort den här tudelningen hade vi aldrig fått se detta tydliga budskap i budskapet: Oxen är oral men den är inte litterär.

Vad som sedan händer är lite märkligare. Uppenbarligen hittade jag några fler bortglömda Mån-Oxar i horoskopsamlingen för den här gången gör Månen bättre ifrån sig. Men i gruppen för dem som är sångare OCH låtskrivare tycks inte det reflektiva sinnelaget (Månen) vara så på hugget. Det jag skrev i förra inlägget gäller nu alltså inte musik i allmänhet. Psyket i Oxen är varken mer eller mindre lyhörd för musik om det bara gäller att nynna eller sjunga den. Men när det kommer att lyssna till sfärernas musik - den himmelska höjd där kreativiteten bor - då tappar Mån-Oxen tydligt jämfört med de andra orienteringar ett sinnelag kan ha. 

Hela bloggens grundtes att "bokstaven dödar och anden ger liv" bekräftas här. Oxens naturnära böjelse gör att den hellre tar en melodi som ligger nära till hands och ingjuter sin solenergi i den (se första tabellen) än försöker reflektera med sin Måne kring kompositionens och textförfattandet. Reaktivt, uppvisar Oxens tecken inte samma glöd som när den får orera som den vill.

I tabellen för sångare OCH låtskrivare tycks Mån-Oxen ha en motpol i psyken av Lejonets typ. Den här månen når visserligen inte riktigt upp till överrepresentation men det är ingen tvekan om vilket sinnelag som ligger närmast den mer komplexa verklighet som sång OCH komposition utgör. Det här resultatet blir mer begripligt om man drar sig till minnes det lilla testet av Nobelpristagarna i litteratur - låtskrivare flera magnituder större, så att säga. 

Se: Nobelpristagare i litteratur, 1901-2008


Också där visade sig Månen i Lejonet vara den som är redo att höra eller se (eller hur man nu ska beskriva det sjätte sinnets sätt att registrera). Månen i Lejonet svarar på det som Lejonet står för: det unika, individuella, det som fångar läsarens intresse. Inte det personliga, för det har vi en driljard Vädurar som alla skriker "me too" och ännu inte nått Eldens stabilitet (gestaltad av Lejonet). Lejonets känsla för dramatik bekräftas således svagt av gruppen som inte bara sjunger utan också skapar de miniatyrdramer som en låttext ändå är!

Om man drar sig till minnes bloggens tidigaste undersökningar var datamängderna små och det blev ofta flera signifikanta toppar och dalar i varje studie. Den här solida undersökningen av sångare och låtskrivare liknar förmodligen mer vad den egyptiske naturvetenskapsmannen Claudius Ptolemaios hade i tankarna när han skrev i sin klassiska Tetrabiblos att den astrologiska effekten existerar, men att den är svag.

Andra upptäckter på bloggen som indikerar detsamma är t.ex. studien som visar att Nobelpristagare i de hårda vetenskaperna är födda under mötet mellan Solen och Merkurius i samma tecken cirka 5% oftare än en slumpmässigt vald population (om tusen individer). 

Detta betyder inte att vem som helst med Solen och Merkurius i samma tecken kan börja kalla sig Einstein, bara att Solen - Intelligensen (med stort I) - i eget majestät träder fram och eliminerar t.o.m. sin budbärare Merkurius i horoskopen för ett omen om certifierat "stora andar" (Nobelpristagarna) - människor som ser bortom den lilla budbäraren Merkurius gridd. (Andar som också förmår vara små nog att sedan backa och just nyttja Merkurius eller "standardintellektet" för att begripliggöra Visionen via exempelvis strikt logik eller fixerade tal.) Denna tankegång om Solens majestät relativt Merkurius är helt i linje med vissa teser i indisk astrologi.

Se: Mer om Nobelpristagare, astrologi och intelligens (2011) (Detta inlägg har snyggats till, eventuellt diffust tänkande vässats, och utgör en del av ett kapitel i min bok The Zodiac Rules.)


*****

Tillägg


Tvillingarnas tecken i Indien
betydligt sexigare än i västerlandet

En fråga jag ställde mig om det första odifferentierade testet och även det här är var Tvillingarna (vars sanskritnamn Maithuna snarare betyder "paret") tagit vägen. I hinduisk astrologi betecknas deras tredje hus specifikt som "sångens och dansens hus", en speciell form av "kommunikation". Men kanske ligger svaret redan i frågeformuleringen och, med lite eftertanke, att det fysiska uttrycket för kommunikationens princip "delegerats" till Oxens idisslande käkar...

Dessutom är de tolv jordiska husen inte helt identiska med de tolv himmelska tecknen. Åtminstone är inte banden hårdare än att t.ex. Gud själv, Jupiter, Zeus eller Guru associeras till såväl det universella dharmats nionde hus som utträdet ur denna världen (12e) men också det femte huset för individuell dharma - vad själen måste göra i detta liv för att var sig själv till det yttersta. Det är ur denna djupa läsning av femte huset som tankar om Guds lek och otvungen kreativitet springer, och vad naturligare än att knyta också Jupiter, den expanderande, "variationerna på tema" till just det femte solära huset för spontant utflöde!

Om en tradition hänför sig till de jordiska husen säger uppenbarligen ovanstående studie av de två stora ljusen i tecknen ingenting om den delen av astrologin. Det är fortfarande så att bristen på hårdvaluta, kompletta horoskop med födelseklockslag, gör det svårt att gå till botten med vissa gamla lärosatser. Hinduismens mer erotiska syn på Tvillingarnas tecken kan jämföras med grekisk-västlig version där tecknet närmast ser ut som en uppmaning till homosexualitet! Redan Platon beklagade sin tids kulturella urartning men fördömde inte som kyrkan senare kom att göra, Platon kände till själavandringen och hur den många gånger spelar svaga själar ett spratt - även straighta människor lever i allmänhet ett liv fylla av "psyksmörja" som hindrar dem från att om inte se enskildheterna så åtminstone förstå vad de ser. 

Den här sidan av Tvillingarnas natur - den erotiska "dansen" mellan människor (frigjord sexualitet, utan den fasta äktenskapliga formen) - har bara en underordnad koppling till musiken. Men den återkommer i synen på Tvillingarnas tecken när det stiger i öster. Schemat med planetära vänner och fiender ger inte "the Cosmic Dancer" många fördelar på det här jordklotet, men den planet har den med sig, och det är Venus (Afrodite, Shukra) - som hos den hinduiskt påverkade romaren Plotinus fick representera Själen.

Jag har tidigare varit inne på att gudsgestalten Krishna, han som spontant improviserar melodier på sin flöjt och förför stora antal kvinnliga koherdar (Oxen), dvs. lockar kreaturen - de materiella köttstyckena - med sig på sin väg, är en Älskare sänd från himmelen för att lyfta planeten till högre medvetande. 

Indien sände just en sond till Mars för en tiondel av vad NASA spenderade på ett motsvarande projekt. Hur? Kanske för att Indiens matematiker är kända för att studera astrologi på lediga stunder, som mental stimulans! Men med de i sig stendöda siffrorna följer i en levande kultur också myterna som förklarar signifikansen mellan talen och deras relationer.

Tvillingparet Maithuna är intressantare i hinduisk astrologi än jag tidigare uppfattat och hur tydligt blir det inte nu varför hellenistisk astrologi kallade tecknets naturliga tredje hus för "gudinnans tempel" (en kontrast och ett komplement till nionde som "gudens tempel"). Se bara här vad Wikipedia (med några tillägg) säger om sanskrittermen: maithuna (även stavad mithuna) syftar på sexuell förening. Minns att de tre mänskliga Lufttecknens motsvarande hus är "kama-hus" och att "kama" både kan läsas som "begär" men också som "social instinkt" - det som gör oss till människor: vi vill komma samman och för ett ögonblick uppleva vad Himmelen är, en plats där alla motsättningar smälter bort och man inser att alla innerst inne är ett. Men, säger Wikipedia:

Det är dock möjligt att uppleva en form av maithuna ytan fysisk union. Akten existerar också på det metafysiska planet (i Luftelementet!) utan någon sexuell penetration. I detta skeende överförs energierna mellan shakti och shakta helt och hållet genom människans subtila energikroppar (vilka västerländsk vetenskap inte ens har med i sin verklighetsbeskrivning). När denna energiöverföring inträffar, kommer det mänskliga paret via egots nedkrympta inflytande att växa sig till en inkarnation av guden och gudinnan, konfrontera den yttersta verkligheten och uppleva gudomlig lycksalighet genom de subtila kropparnas interpenetration.

Kort sagt, i Himmelen kan två (eller flera) andeväsen ockupera "samma fläck" eftersom det bara är det förmörkande Jordelementet som bufflar och tränger bort andra från sin fläck på jordenr. I "dimensionen" Luft gäller andra naturlagar; Luften är verkligen fri. I den här sinnebilden kommer således den aktiva Shiva och den mottagande polen Shakti samman och upprepar den kosmiska upplevelsen av säll enhet redan på ett intellektuellt plan (för dem som har kontakt med sin inre rationella själ). 

Det är i det här läget - har bloggen förr påpekat utan att känna till just de här hinduiska formuleringarna - som människan är mer än bara en "rationell tänkare". Det är här intellektet adlas med ren gudomlig intuition, man vet utan att behöva fundera på saker och ting. 

Och det är också här man ser hur påverkat av österlandet de tidigaste stadierna av västastrologin var. Tredje och nionde husets "gudinna" och "gud" i hellenistisk astrologi motsvarar perfekt hinduismens shakta och shakti. Alla själar är shaktas, potentiella gudinnor och om man först skaffar sig en rätt relation till den stora Shakti (grekernas Världssjäl) kan enskilda individer uppleva Shaktis union med Shiva, den transcendentala maskulina gudsprincipen. 

Och här har vi således återigen astrologins föga förstådda axel mellan det tredje och det nionde huset. Vissa kulturer har det inte i sig att förverkliga mer än t.ex. tredje huset i dess aspekt av "medier och kommunikation". Dessa kulturer förmår inte vända sig inåt och studera själens lägre rationella aspekt  som en ramp en uppfart till den högre rationella själen. Dessa kulturer kommer att leva och gå under utan att någonsin medborgarna förverkligade sig på någon nämnvärd nivå.

Det är kanske inte så konstigt att dessa (huvudsakligen västerländska) sångare och sångare och låtskrivare inte i grad betonar Tvillingarnas tecken. Maithuna representerar betydligt högre verkligheter än underhållningsindustrin och dess produkter. 

Musikalitet existerar således på olika existensplan och det vore sannerligen intressant att studera t.ex. populära artister i Indien. Tänk om plötsligt Maithuna, Tvillingarna, stiger fram i ett sådant dataunderlag!

En sidoordnad och komplementär tradition till
den om det gudomliga paret: Krishna attraherar
koherdinnorna med sin musik. Den luftblå avataren
kan troligen bäst uppfattas via tecknet
Maithuna, där både yngligen och (Gopi-)flickan
håller varsitt musikinstrument. Pojkens pinne
kan mycket väl vara Krishnas flöjt. Flickan håller
en trumma som påminner om en gravid mage eller
kanske resonanslådan om man vidhåller
att pojken har en trumpinne i sin hand.




(Inlägget publicerades med en gradexakt konjunktion mellan Solen och Venus i Vågen och en gradexakt konjunktion mellan Månen och Mars i Skytten!)