Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 30 september 2014

Arrogant maktdyrkare i ekonomisk kvinnokropp

Jag läser i SvD ett exempel på den obegripligt usla vetenskap svenska ekonomen och högerfanatikern Johanna Möllerström bedriver i Amärika.

Det pyser ren ondska ur hennes slutsatser - det är principen samma mentalitet som hos den försåtliga PR-människa som väl fattat, att man bara tutar i enkelt och utnyttjat folk att de har det bra (och viftar dubiösa beräkningar framför ögonen på dem), så kommer de minsann att gå över till den attrapp av rök och speglar som förberetts just att ta emot dessa, en falsk fabrikation under namnet "Nya Moderaterna - det nya arbetarpartiet". 

Kvinnan är en uddlös men likförbannat otäck drevkarl i ekonomismens tidevarv. Överklassen försöker just nu hamra sönder allt organiserat motstånd mot deras världsövertagande!

En bättre bekräftelse på hennes inneboende falskhet går knappast att få än att titta på hur hon själv beskriver sin mening med livet, sin ambition med forskningen (den som studerar långt har sin livsmening i sitt arbete):

• Hur samarbete inom en grupp påverkas när gruppsammansättningen gjorts med hjälp av kvotering?
• Vilket är sambandet mellan kognitiv förmåga och efterfrågan på omfördelning?
• Hur påverkas mänskligt beteende av kontextuella faktorer, såsom sociala signaler?


(källa)


Det är speciellt punkt två som drar uppmärksamheten till sig. På ren svenska är fascist-ekonomen för sin huvudmans räkning, Rovkapitalisten, intresserad av att om möjligt leda i bevis att obegåvade människor skriker mer på en skattemodell som omfördelar en smula av de snuskigt rika grisarnas överflöd och låter det gå tillbaka till massorna som de till att börja med stal sina förmögenheter från.

Man kan förmoda att Mullerstrumpans nästa drag blir att rekommendera lobotomi eller omyndigförklaring för låginkomstagarna, så att de inte ens kan komma på tanken att rösta på ett parti som företräder deras bästa intressen.

Skäms, högerdjävlar och er falska ekonomism. Den som bara syftar till att skydda de överprivilegierades golfgreener och överflödiga bostäder runt om i världen!


*****


Det här var bara ett inlägg för att få gorma lite, men så tillhandahölls ett födelsedatum...




Klockan 13.00 den har dagen har Månen bytt från Stenbocken till Vattumannen, men en riktigt präktigt försjunken fullmåne i den fula hackordningens tecken är så totalt på pricken vad den här kvinnan sysslar med att söka befästa, att hon måste vara född under dygnets första hälft!


Man måste påminna sig att människor också föds till underklassen sådana här dagar, så att båda parterna i dessa krabbfajter intill döden är företrädda. De som fötts turligt kämpar - som Johanna Möllerström - med att söka smutsa ner och hålla de mindre lyckligt lottade i dyngan och de på botten som hon studerar "beteendevetenskapligt" kämpar för att komma uppåt. 


Nu finns möjligheten att hon vaknar upp och förstår vad hon gör, för i Guds hus står den rationella och systematiska Saturnus. Nu gäller det bara för Överheten att förstå att rättrådigheten har gått förlorad på vägen från sjunde himmelen och ner till den här planeten. För gradexakt - i vinstlystnadens tecken Jungfrun - står den onda rikedomens Jupiter. 

Det är exakt samma helvetesindikation som i Fredrik Reinfeldts horoskop (fast där är födelsetiden känd och Jupiter i nionde ett faktum - här är det bara en hypotetisk placering och därtill enbart ur Månens perspektiv).


Det som ser så bra ut på Jungfruns snustorra ritbord inför den stora systembyggaren Saturnus vanställs av de onda förmögna människornas Jupiter, så den här trygghetstörstande Kräftan tar det osäkra för det säkra och sällar sig till dem som Har och söker underminera dem som inget har. Den onda Mars i fiendskapens och olyckans sjätte hus i attack mot både folkets planet och hennes eget sinnelag för det mycket osäkert vad hon egentligen tycker om människor i stort. Lyckligtvis avslöjar hon det själv genom sin forskning.


Ska man vara petnoga har Månen passerat full och är nu en verksam illgörare. Kvinnan finner folket (Månen) ett gissel för de räddhågsna ledare (Solen i Kräftan) som bara tänker på sina egna privilegier. (Lustigt att jag nämnde deras överflödiga antal hem i många länder i texten - det var innan jag visste att det var en Sol-Kräfta - spotlight på fastigheter och reala tillgångar.)


Detta illvilliga sinne blir knappast godare av att Saturnus klara rationalitet grumlas av en verksamt ond Jupiter som söker få det att se ut som att alla svenskar i själva verket har det jättebra och där den rent omoraliska Mars ytterligare korrumperar psyket på ekonomen. 


Visst hon gick ut som nummer ett i sin ekonomutbildning - Mars ger energi och Saturnus är som sagt solid i sitt principiella grepp. Men smarthet och ondska i kombination... Det är där jag nästan vill förorda återinförandet av dödsstraff.


Men åter: Saturnus är stark och den skulle kunna - om den ville - vifta bort den hycklande onda rikedomens Jupiter och berätta sanningen för kvinnans Mån-psyke. Frågan är om hon kan höra så bra att hon förmår skilja på den sunda principens Saturnus och den här förmögenhets-Jupiters falskspel... Problemet, som i Fredrik Reinfeldts horoskop, är att hon håller den onda förmögenheten som sitt högsta goda (9e huset), sin Gud !!!

Skulle, mot förmodan födelsen åtföljas av ett psyke i Vattumannen, gäller föga av det här sagda.

söndag 28 september 2014

Keanu Reeves, monsterbrud-magneten

Den här sajten har exakt klockslag för när Keanu Reeves väcks i sitt hem av en invaderande, sinnesförvirrad kvinna. Sedan råkar skådisen ut för ytterligare ett intrång några dagar senare (copycat?), men den gången var han inte hemma.

Det hade varit roligt att se den första kvinnans horoskop, för på himlen ligger en temporär kvinnlig galenskap skriven! Men vi får nöja oss med transiten över husägaren:




Kvinnornas egen planet Venus brukar inte räknas som en viktig transit. Den är för lättviktig för att skapa något väsentligt. Men här stryker den ändå över skådisens första jag-hus och den ligger som synes i det perfekta och klassiska "triggerläget" den här morgonen, i Lejonets 16 grad där den puffar på skådisens själva väsenskärna Solen och kommunikationens Merkurius i Lejonets 17 grad.

En harmlös och älsklig visit! Atma karaka för den här morgonen är just Solen i Lejonet (27 graden) så Venus följer bara den drivkraften.

Som "kvinnlig dårskap" skulle jag vilja peka ut den mycket tillfälliga oppositionen (nästintill gradexakt) mellan egotecknet Väduren och partnerskapstecknet Vågen. Månen och Väduren. Och Saturnus kopplar som bekant ett begränsande grepp om mångalna Kräftan (fylld av enkla kroppsvätskor). 

Hoppet om framgång i fortplantningstecknet Kräftan (Jupiter) - se hur eldigt Kräftans härskare står i Väduren - detta hopp stryps av Saturnus långa indiska aspekt, samma Saturnus som för ett eldfängt psyke som Månen i Väduren snarast sporrar till försök att tränga sig fram och linslusa. Att Keanu Reeves själv har Venus i Kräftan drar på något sätt in honom i den här gröten av Jupiter i Kräfran, Saturnus och den besatta Månen i Väduren.

Ett klart roligare horoskop än de horder av sorgliga moderater och sverigedemokrater bloggen studerat, låt vara till nytta för astrologin.
 

Stenbocken - hackordning eller begränsare av diskriminering?

Stefan Jonsson, professor i frågor rörande etnicitet, skriver en (som alltid) seriös och viktig artikel i DN om svenskarnas diskriminerande folksjäl och hur FN:s stadgar egentligen gör oss till låga brottslingar, lite var till mans.

DN är snart den enda tidning som behållit tittfönstret ut i den svenska bloggosfären, men det kopplas på mycket sparsamt och selektivt. Att alternativa synsätt rörande diskriminering inte kan ifrågasättas följer naturligt. En forskare som Jonsson som följer maktens språk antar i egen person egenskaper hos densamma. (Jag utgår från att DN:s bidragsgivare själva avgör om deras alster ska få kommenteras av läsarna eller om de önskar så upphöjda över varje (hörd) debatt.)

Jag har redan tidigare påpekat hur fenomenalt bra professorns horoskop passar in på den livsväg och det huvudämne - etnicitet och diskrimination - han valt.




Här vill jag därför bara föreslå ett ordpar till illustration av en Sol i Fiskarnas tecken, men där den agerande Solens disponent Jupiter (generositet och framgång) står som i ett skruvstäd i hackordningens och begränsningens Stenbocken:

FÖRLORARNAS FÖRLUST

Men man kan också läsa fram 

FÖRLUSTENS BEGRÄNSNING ur kartan, allt beroende på vem som spelar rollen av begränsaren Saturnus.

Själv är professorn Fiskarna som känner med de vars materiella möjligheter helt tillintetgjorts pga. onda hackordningar.

Fiskarna symboliserar samhällets förlorare och människor i exil. Jupiter borde stå för välmåga men inte så årgång 1961 då planeten ger sig in i begränsningens, ja armodets Stenbock, samtidigt som Stenbockens härskare Saturnus (den snåle onkel Scrooge) är hemma och vakar över sina resurser. 

Det här är en nidbild av den onda kapitalisten - men i det här horoskopet med ett särskilt fokus på offren för den snåla Slavdrivaren: professorn följer aktivt dem som i sina liv (Solen) förlorar på grund av den orättfärdiga världsordning som har gällt alltsedan den första dag då någon slog sin broder i huvudet och annekterade vad som tillhörde denne (troligen ett stycke land). Sedan dess har ackumulationen (Saturnus) och innehavet av resurser (Stenboken är ett resurstecken) skapat en liten överhet som ser som sin enda uppgift att sitta hårt på kassakistan och låtsas vara ansvariga (se Joakim von Anka-parodin Anders Borg i förra regeringen). 

Hela zodiaken designades i antiken med Stenbocken som sinnebild för den allmänt hatade överheten, feodalherrar, godsägare - you name 'em. Men minns att det goda ledarskapet tecknas via annan symbolik: Lejonet som i sig hyser kungavärdighetens stjärna Regulus. Den goda härskaren blir så enbart genom att lyssna till filosoferna och de instruktioner som kommer från stjärnhimmelen. Det var de eviga krafterna som föregick kosmos som skapade oss, inte vi oss själva. Livets inneboende intelligens har lämnat spår i den skapade världen men för den som sjunker för lågt är dessa spår inte längre skönjbara. Världsligt förnuft har slagit ut själens högre sensibiliteter.

Den onda ägaren av det materiella goda är enda förklaringen till att split och diskriminering uppstår på lägre nivå, bland pöbel och tjänstehjon. Men den frågan adresserar inte DN-artikeln. Här är frågan bara om tillträdande regering till skillnad från regeringen Reinfeldt tänker sig att agera på FN:s stadgar för att en gång för alla visa svenskarna att de håller en oacceptabelt låg standard som människor (att de inte är ensamma om det i Europa är en annan femma och det är därför man aldrig för glömma att det är kapitalismen och ägarmentaliteten som föder kivet på folklig nivå - en självklarhet för filosoferna som skrev den kinesiska furstespegeln Boken om Vägen och Kraften några århundraden före vår tid). 

Men i Sverige är mediedekadensen så total att men måste läsa små tidningar i marginalen (ETC t.ex.) för att ens känna en ilning i vinden av det korrekta och stora perspektivet på världens plågor. I DN-artikeln talar professorn som en maktmänniska direkt till Löfven och inser naturligtvis, resignerad inför världens realpolitik, att den rådande onda världsordningen kan vara en lite väl stor fiende att ta sig an, bara så där. För resignerad är verkligen soltecknet Fiskarna, i synnerhet i greppet på den onda kapitalisten. Professorns studier i etnicitet är bara ett sätt att gå som katten kring den heta gröten.





lördag 27 september 2014

Synergi mellan Solen och Merkurius

Jag fick inspiration till det här udda testet av att se Månen i Jungfrun framhärda som det mest främlingsfientliga sinnelaget och - lustigt nog - det andra merkuriska sinnet, Månen i Tvillingarna, som det minst främlingsfientliga. Resultatet påminner om intellektets Merkurius när det verkar i den negativa polariteten (Jord) respektive den positiva (Luft). 

Kan det vara så att den negativt polariserade människan blockerar sig mot omvärlden och fastnar i hjulspår - eller som de gamla babyloniernas skulle ha sagt: går och stirrar ner i plogfåran? 

(Plogfåran var det antika namnet för Jungfruns tecken och det kan fortfarande kan anas när man ser illustrationen av en ung kvinna som stoltserar med en rik spannmålsskörd i sina händer.)

Här ska granskas 407 Nobelpristagare i fysik, matematik och medicin - de så kallade hårda vetenskaperna. Jag eliminerar Nobelpriset som delas ut till de som fabulerar och ägnar sig åt fiktion: ekonomer och författare. Jag har inte uppdaterat med de senaste årens pristagare men annars är samlingen en avskrift av alla namn i Nobelsajtens lista.

Frågeställningen jag kom på var denna: med Solen som den stora drivkraften i ett zodiaktecken, hur påverkas förmågan att vinna ett Nobelpris av om också intellektets Merkurius delar tecken eller verkar vid sidan av i ett intilliggande tecken? Merkurius kan i sin omloppsbana maximalt befinna sig cirka 28 grader från Solen så det är nästan en femtio-femtio-situation.

Sol + Merkurius delat tecken hos 407 Nobelpristagare (ej författare och ekonomer)
Sol
+Me #
+Me %
29
13
45
42
19
45
40
18
45
27
11
23
35
15
43
39
19
49
35
19
54
39
24
62
26
17
65
30
17
57
30
15
50
35
21
60
Snitt:
34
~17

Signifik.
rel. snitt
(±40%):
<=20 e.
>=48
<=10 e.
>=24



208 kombinationer bland 407 pristagare ger ett snitt på 17,33 kombinationer per tecken eller, procentuellt, 51%. Den som alltjämt minns den inledande undringen ser nu att svaret är ett ja, fast med reservationer.

Tittar vi på botten- och toppvärdena framtonar ett budskap för den med ett hermeneutiskt sinne, en förmåga att leva sig in i materialet och höra dess själ.

I termer av absoluta Nobelpris verkar det passionerade och fluktuerande Vattentecknet Kräftan minst lämpad att nå stora resultat i ämnena fysik, medicin eller matematik. Men samma symbol för Naturen - Vatten - producerar i absoluta tal en tydlig vinnare: Skorpionen. Detta är ett vatten som går mycket djupare. Skorpionens hatiskhet är omvittnad, men också dess förmåga att bita sig fast vid ett problem, och lösa det!

Så apropå den inledande undringen, njae, att befinna sig nere i den sublunära eller negativa avbilden av den verkliga verkligheten kan antingen leda till att man blir som ett havets tidvatten och bara börjar hit och dit (Kräftan). Den här kombinationen av Sol och Merkurius (baserad på Månen) producerar sämre, precis som man kunde misstänka. Men å andra sidan skärper den negativa polariteten faktiskt till sig när naturens säsongsblomster skall till att dö i Skorpionen. Solen och Merkurius med krigaren Mars som sin bas skapar oerhört skarpa intellekt!

Man kan uttrycka det i andra ord: själva epitomet av den sublunära, lokala och därmed skygglappsförsedda mentaliteten gör sämst ifrån sig t.o.m. i granskningen av världens skarpaste tänkare. Visst snappar Kräftan åt sig ett Nobelpris då och då (som synes), men jämfört med de andra är aptitens och begärets symbol kanske bättre ämnad åt annat än dessa tre discipliner.

Naturen är inte självmedveten, men den som vill tillföra världen nytt vetande kan inte bara bölja med den (som Kräftans princip antyder). Man måste i någon mån stå bortom naturen, bortom världen - vara som en gud i förhållande till de varelser av kött och blod som bara lever och sedan dör utan att ha lämnat något avtryck efter sig alls.

Och det är här vi kan växla över och titta på tabellens högra spalt. Hur väl gör kombinationen av Solen och Merkurius i från sig i termer av den totala mängden av solar i respektive tecken. Procentuellt finner vi då att Skytten är en t.o.m. bättre plattform än Skorpionen. Här har Solen och Merkurius något bättre utväxling.

Kontemplerar man de här fynden kan man se dem som en klurig rebus från himlarna. Mitt i skärningen mellan dödens Skorpion - där man enbart kämpar emot naturens oundvikliga gång - och det större, universella sökandet efter generella (universella) principer och lagar, där hettar det till bland dessa snillen. 

Eftersom vi har så mycket medicinare bland dessa 407, är det inte svårt att tänka sig att det är kampen mot den biologiska ofullkomligheten i förening med Skyttens hoppfulla och vitt blickande natur som ger oss den här toppnoteringen precis vid zodiakens kanske viktigaste fasväxling - när individen slutat intressera sig för veckotidningarnas personporträtt och sin egocentriska upptagenhet av det egna varumärket.

När individen håller på att övervinna t.o.m. intresset av sin egen individualitet (Skorpionens dödskamp) och överlåter allt i Guds händer (Skyttens härskare är Guru, Fadern i indisk astrologi). Det är då SANT GENI börjar strömma genom forskaren. 

Detta test - efter en dos av inlevelse och syntetisering av de döda siffrorna - har ännu en gång antytt att astrologins beskrivning av det nionde huset är korrekt. Det är "det bästa huset" som indierna säger, eller "Gudens tempel" som de gamla grekerna kallade det. Huset korrelerar med just Skyttens tecken som således är det första zodiaktecken i cirkeln som kan bortse från sitt ego och t.o.m. sin egen själ (och navelskådande frågor om vad som händer när man dör - en typiskt egocentrisk skorpionfråga). Skytten bär redan på mer gud inom sig än de flesta och det är här den solära energin och intellektet verkligen bildar en synergi.

Notera hur fyndet också gör upp med en sunkig doktrin från den västerländska (inte den indiska) astrologin om att Merkurius skulle vara "skadad" ("detriment") i Skyttens tecken! Jag lekte lite med detriment-läran i bloggens början, men släppte den sedan vartefter det stod allt mer klart att västastrologin är ett intellektuellt haveri och att indisk astrologi har en helt överlägsen logik och dessutom alltjämt tydligt bottnar i en skarp ontologi (filosofisk idealism).

Det här fyndet utvidgar en tidigare studie som nådde liknande resultat. Då studerades enbart fysikpristagarna - se Mer om Nobelpristagare, astrologi och intelligens (nov. 2011).

Men återigen: det är en skillnad mellan åtminstone två ställen i zodiaken. Kräftan levererar minst Nobelpris av den här "spjutspetskombinationen" av solär dedikation och intellekt. Och varför? Jo, astrologin har alltid sagt detta: Kräftan är styrd av tidvattnens och obeständighetens princip, illustrerad av Månen. Kräftan ägnar sig inte åt verkligheten utan åt fantasier. Kombinera f.d. statsministern Fredrik Reinfeldts utbildning (civilekonom) med denna insikt. Man börjar ana hur fasansfullt ett samhälle blir när fantiserande mytomaner med låtsasvetenskap på hjärnan tar kontroll. Samhällena blir kalla och själviska och går till sist under. Att ta Naturen till modell - eller rättare än galen fantasi om Naturen som "allas krig mot alla" (konkurrensutsatt marknad) bäddar för en värld som går åt helvete.

Kräftan släpper inte sin patologiska samlarmani och grundläggande otrygghet förrän mänskligheten skapar ett gott samhälle där ingen behöver frukta hunger och ofärd, ingen behöver degradera sig genom att konkurrera med sina medmänniskor. Borde man införa en reglerad förlossning och eliminera alla "Fredrik Reinfeldt! direkt, så "näringslivet"  och "marknaden" självdör? Det är oerhört svårt, för när som helst kan det dyka upp en störd Mån-Kräfta, som den sjukligt giriga SEB-chefen Annika Falkengren vars bank tycks ha lurat sina egna kunder med räntetricksande för berika sig själva. 

Det är med andra ord knappt möjligt att praktisera "astrologisk rashygien" på Jorden. Och det vore korkat eftersom de tendenser bloggen hittat och som stämmer med antika traditioner faktiskt bara rör ett fåtal i varje tecken! Tillräckligt många för att säga att det verkar finnas en "astrologisk effekt", men ändå bara ett fåtal. De flesta Kräftorna gör gott och väger man sedan in hur andra planeter kan "adla" det här i grunden otrygga och näriga tecknet, inser man vansinnet i att ens försöka gallra. 

Ett zodiaktecken är bara en abstraktion - individen är något helt annat än kartritningen!

277 främlingsfientliga horoskop under luppen


Jag stängde dörren till utforskandet av främlingsfientlighet och dess intensifiering i ren rasism efter en studie av 165 xenofober i september 2012 - för ganska exakt två år sedan. Jag var nöjd med fynden som visat sig, de stämde väl in på de sideriska zodiaktecknen bara man reflekterade en smula kring vad dessa "principer" egentligen representerade.

Därefter droppade några strödda fall in, men det visar sig nu att det har samlats hela 277 främlingsfientliga/rasistiska horoskop bland 8505 kartor. 


(Anm. Fem horoskop hade ramlat bort, men andra sidan hade jag glömt sålla bort ett gäng heroiska antirasister. Den ursprungliga tabellen med 300 horoskop har i denna ompublicering krympt till 277.)

Jag är den förste att hålla med om att marknadsliberalismen med dess öppna invandring håller på att förstöra landet totalt, men jag är inte så dum att jag riktar ilskan mot främmande ansikten. De verkliga bovarna är kapitalistkramarna och jag gissar att i princip varenda SD:are är en kapitalistkramare. De har helt enkelt inte fattat systemet som håller på att spränga nationalstaterna. Pengar som vill tjäna mer pengar åt fåtalet. Bert Karlsson som plötsligt är i branschen där man bygger flyktingförläggningar. Människan är ett rötägg hela han - trots att han är rätt kul med sitt dryga sätt.

Har då något hänt sedan det förra testet? Med ytterligare hundratalet horoskop - en ökning på cirka 67% - ska detta bli spännande att se! Minns att såväl ökända tyska nazister från andra världskriget ingår i den här gruppen, sida vid sida med nutida svenska idioter som leker Hitler eller ränner runt med armbindlar med hakkors (och prompt blir sparkade ur partiet).



277 xenofober
& rasister
27 23
21 21
19 12
21 26
18 20
19 36
24 20
32 26
16 26
26 26
27 20
27 21
Snitt:
23
Signifik.
rel. snitt
(±50%):
<=12.5 e.
>=34.5


Det här är förenklad statistik så vi behöver inte vara så petnoga om det saknas en halv främlingshatare för "signifikans". Det är uppenbart att Månen i Tvillingarna  tillhör den typ av sinnelag som sällan trillar dit och fyller sitt sinne med så ovärdiga tankar och attityder som främlingshat. 

Enligt indisk astrologi är Månen i Tvillingarna ett psyke med filosofiska böjelser, och den som älskar kunskapstillägnelse lär länge bli kvar i den rasistiska plogfåran om man nu hamnat där till att börja med. ("Plogfåran" var namnet på Jungfrun i det gamla Babylon.) Det är naturligtvis ett pikant sammanträffande att den enda som kommit på tanken att granska främlingsfientlighet astrologiskt - den här bloggaren - föddes just under den här Luft-Månen. (Den indiska tanken om en särskilt filosofisk böjelse höll dock inte streck i studiet av yrkesverksamma filosofer!)

Lika tydligt är det att psyket i Jungfrun - samma Merkurius som härskare som Tvillingarna men nu inte fri Luft utan bunden vid detaljerna i det kroppsliga - Jord - är ett psyke som är otroligt omoget och påfallande ofta trillar dit på just ytliga kroppsliga signaler som något att haka upp sig och kritisera/ogilla. Främlingshatare är människor som inte kan använda sina intellekt, obegåvade människor. Människor som stirrar ner i Plogfåran, missbrukar sin Merkurius genom att titta på fysiska detaljer och kritisera dem. Detta är en Merkurius helt utan kontakt med himmelen och gudarna.

Det är nu uppenbart att det första testet hade ett antal falsklarm som nu sållats bort genom ett större och hoppfullt mer rättvisande dataunderlag. Exempelvis har Månen i Kräftan tappat mark jämfört med Jungfrun och är inte längre ett signifikant främlingsfientligt tecken. Det var annars ett ganska logiskt val, eftersom den är orienterad mot säkerhet på hemfronten.

Jämfört med föregående test har Solen i Skorpionen seglat upp och nuddar vid gränsen för överrepresentation. Spontant känns det riktigt att skorpiongiftet (hatet) nu börjar visa sig när datasamlingen växer. Men varifrån kommer dessa Sol-Skorpionen som inte alls märktes senast? Jag har under två år samlat material utan att fundera så mycket på källorna. Men säkerligen är det en väldig massa svenska SD:are eftersom tidningarna levererat den ena skandalartikeln efter den andra.

En annan trolig källa är ett arbetspass då jag letade upp säkerligen ett dussin tyska nazister och krigsförbrytare, en "B-grupp" med mindre kända namn än de självklara Göring, Himmler, Goebbels m.fl. som redan sparats. Man kan med andra ord misstänka solenergin kanaliserad till dödens Skorpion i de allra mest extrema fallen av ATTITYDMÄSSIGT MÄNNISKOHAT. 

Jo, nog känner vi igen Skorpionen från testet med 161 mördares sinnelagspositioner... Gissa vilket zodiaktecknen som klappar ihop först när tiderna blir hårda och Fredrik Reinfeldts och näringslivets ideologi "allas krig mot alla" får genomslag?

Avförd kan dock Solen i Skytten sägas vara. I det mindre testet var den föga benägen att ägna sig åt främlingsfientlighet, och skälet angavs här ovan. Med 277 hatare växte mängden Sol-Skyttar och passerade med liten marginal gränsen för underrepresentation. 

I den här tabellen är det dock intressant att hatiskheten formligen kokar i Skorpionen för att sedan rasa brant så fort Solen går in i den öppna och vitt utblickande Skytten. Här är det något som "himmelen" söker säga oss! Det är precis vid den här övergången den syndiga och självfixerade individen dör (i Skorpionen) och den nya, universalistiska människan föds!

Det är ytterst passande att se det här branta "rycket" just i den här gruppen. T.o.m. hatare kan användas för att skönja zodiakens största paradigmskiften. Och det största är nog det som inträffar bakom den desperata Skorpionen som slåss i panik för sin överlevnad, och den gudomliga Skytten som lärt sig lita på Livet. Syndens tecken följd av Frälsningens och pånyttfödelsens.

Det enda "rycket" som är lika stort ligger på månsidan. Psyket i Lejonet går från öppen och seende och affirmativ Eld till Jungfru-psykets negativa stirrande ner i "Plogfåran" och rasar sedan direkt tillbaka till Lejonets värde i nästföljande och socialt harmoniserande Vågen! I ett enda slag nästan dubbleras fientligheten i Jungfrun och minskar sedan lika mycket. Minns indisk astrologi och dess benämning av Jungfruns sjätte hus i den naturliga zodiaken: Fiendskapens sektor. 

Det är som om vissa människor inte klarar att höja blicken över Plogfåran och se sig vida omkring. De är fastkedjade vid sin åkerlott som de bearbetar. Är det fångenskapen i detta arbete som gör dem så snåla och illvilliga? Dubbel anledning att krossa den rike mannens kapitalistiska system. Skulle Jungfrun därmed bli ett bättre tecken? Alls inte. 

Som evig styrande princip i Platons formvärld skulle de enskilda människorna börja diskriminera på någon annan företeelse än "främlingen som tar mina inkomster ifrån mig". Ett merkuriskt intellekts koppling till Jordelementets separata ting eller människokroppar - själva kärnan i Jungfruns tecken/verksamhet - den bindningen av Planet till Element går inte att upphäva, den är ett givet (ett axiom).

Man får helt enkelt ge den här typen något harmlöst som de kan diskriminera mot istället för människor. Sätt dem att plocka frukt så att de kan kasta de skadade och ruttna äpplena i en korg och de "säljbara" äpplena i en annan. Det är på den extremt elementära nivån fenomenet främlingsfientlighet befinner sig - ett intellekt som inte kommer någonstans utan bara står och slirar på tingens ytor. Det är inte ens verklig logik Merkurius producerar här utan bara någon slags elementär aritmetik.

8 av 10 Jungfrur kommer kanske att läsa den här texten som kritik mot dem och helt missa att det är en principiell diskussion uppe i den blå Idévärlden. Vi har här - via nattsidan (Månen) - bekräftat ett det finns en alltigenom icke-konstruktiv tendens i Jungfrun som arketyp. Detta är ett väsen och alla som passerar genom det kommer på något sätt att ta del av denna natur som fanns innan individen föddes och som kommer att finnas kvar för kommande generationer att brottas med. Den som inte har en utlänning att odla sin onda sida mot, hittar alltid något annat. Kanske en granne som lämnar för mycket ludd efter sig i tvättstugan.

Det går tyvärr inte att göra mycket när Jordelementet tagit kontroll över en människa, sinnet förslavas att börja leta upp "ruttna äpplen" vilket ovanstående tabell visar. Den här negativiteten springer ur själva Jordelementet. Antikens tänkare hade rätt: Jord ÄR Ondskans upprinnelse.

Svenska inaveln: Leka Hitler

DN exemplifierar den nivå SD befinner sig på lokalt genom en motbjudande "humoristisk" nasse från en bit upp i landet, och låter i en annan artikel en statsvetare förklara att SD:s senaste valframgångar troligen bara beror på att 13% av svenska folket inte kan bortförklaras. En ansenlig del av svenskarna har de här åsikterna och de är låga skitar. 

De är helt enkelt lågutbildade lokalpatrioter, de kanske fattar att Reinfeldt och EU är ett kapitalistiskt marknadspåfund som inte gynnar dem ett dugg. Men framför allt: de gillar inte utländska ansikten - de är som spädbarn som inte nått någon som helst förmåga att bearbeta naiva sinnesintryck eller relatera dem till ett högre vetande, ett sådant vi hört de lägsta bland människor helt sökt eliminera från Sverige genom t.ex. Svenskt Näringslivs kampanj att universitetsämnet filosofi inte är "lönsamt". 

Jag blir fortfarande förbannad när jag tänker på det. Hur är det möjligt att näringslivet i Sverige består av rena idioter? Klarar de överhuvudtaget av att mingla på den internationella arenan, eller är det sant som det har sagts att svenskar anses "lite dumma"? Och är det så det ser ut i toppen, gissa då hur det låter i stugorna.

Är det PISA-rapporten och den nya dum-svensken som anas här, eller måste vi tillbaka till 1809 års horoskop för fattig-Sverige för att förstå hur låg mentaliteten var då och kanske fortfarande är i många små hålor i landet (för att inte tala om huvudstaden)?

När jag tittar på den senaste svenska skamfläcken DN noterat, ser jag direkt ett mönster som jag nu börjat förknippa med främlingsfientlighet: det "långväga" tecknet Skytten attackerat av den diskriminerande Mars i Jungfrun. I en annan form har jag diskuterat Skytten som den öppna som plötsligt blir ett problem i horoskop där snålare och mer snäva krafter verkar... Tänk moderata Tobias Billströms karta...


Här har vi dessutom den ideologiska Månen i Vattumannen som utgångspunkt, ett stort tecken eftersom härskaren heter Saturnus ("Världssjälens form" i antiken). Men se var Saturnus själv befinner sig!

Instängd i det onda korruptions- och dödshuset och i mingel med den elaka Mars med nämnda attack mot den "långväga" Skytten. Den här mannens psyke (Månen i Vattumannen) definierar helt sitt eget samhälle och ideologi genom hat mot främlingar! 

Faktum är att sinnelagshoroskopen, som gäller för 2-2½ dygn så ofta är skrämmande tydliga - att man måste börja fråga sig om den fysiska ascendenten bara är ego-bedrägeri- människor lever i livslögner medan alla födslar under hela dygn i hemlighet är besjälade av fula fula grundattityder. Men så ytliga är människorna att de inte ens är medvetna om vilken STRUKTUR deras sinnen har, dvs de märker inte om de har en Anders Breivik-sjuk Måne - det utrymme inom vilken de uppfattar, känner och tänker logiskt med sin Merkurius. 

Är hela landet de bor i försett med ett sjukt kollektivpsyke ser de här människorna ännu mindre, för deras sinnessjukdom anses normal i det landet. Det är bara att titta på Sverigehoroskopets Måne i egocentriska Väduren med dess bas i en Algol-skadad Mars i Oxen (i åttonde huset för passiv-aggressiv attitydlåsning) för att förstå att Fredrik Reinfeldt faktiskt hade en sak rätt. Men hans botemedel var inte korrekt. Det är utbildning som krävs för att få en så havererad nation på fötter.

Att folksjälen var så låg, materialistisk och rent ut sagt korrumperad vid tiden för vårt senaste nationalhoroskop, tyder på en total bakläxa för socialdemokratin, fast den 1974 sägs ha varit inne i sin sista "mogna" fas innan hjärnsläppet som fick den att kana åt höger och till en så obetydlig och köpt kapitalistkramare som den Stefan Löfven. 

(Jag tippar att han ryker lika fort som Håkan Juholt pga. den omöjliga parlamentariska situation i det desorienterade Sverige, helt förvirrat, nu har försatt sig i. Den onda och giriga demonen 2002-2020 sitter stenhårt i det svenska nationalintellektet - att hålla isär från nationalsjälen - och gör svenskarna till världens sämsta tänkare under en hel generation.)

fredag 26 september 2014

Den monstruöse Hjalmar Söderberg och vinstjägaren Bonnier

Den horribla berättelse som grävts fram om författaren Hjalmar Söderberg som när en liten hondjävul viskade i hans öra villigt sinnessjukförklarade sin hustru så att förlaget Bonniers investering i ett bra författarskap inte skulle oroas av strul på hemmafronten, visar väl med all tydlighet hur männen, kapitalismens tillskyndare, fungerar! 

Det är inte utan att man blir rabiat feminist när man ser igenom de kloka men ändå så inbäddade och fega ord varmed Söderbergs hustru tragiska öde beskrivs, i de båda Schibsted-tidningarna SvD (den intelligenta versionen) och AB (idiotversionen för den rikliga Pisa-märkta befolkningen i landet). Ingen av artiklarna vågar säga vad jag just sade: makten och pengarna är redo att spärra in (om inte redan av avliva, i en fejkad olycka) de som hotar deras ekonomiska intressen. 

En författare är ju gubevars ett så känsligt instrument och skrivkramp får inte drabba honom bara för att han har en reumatisk och krånglig hustru därhemma. Nej, låt de privilegierade komma samman, doktorer och räknenissar, och in på dårhuset åker den handikappade men i övrigt friska människan!

Hondjävulen som förrådde sitt eget kön var ingen mindre än förlagschefen Karl Otto Bonniers hustru. Hennes födelsedatum har "lyckligtvis" inte registrerats. Efter tio minuters sökande på nätet gav jag upp. Men hon agerade naturligtvis å sin make, förläggarens vägar, när hon visade till Hjalmar att han kunde låta sinnessjukförklara kärringen för att hänge sig åt en ny och mer artistiskt inspirerande musa. Så ansvaret faller tungt på den driftige Bonniers-chefen, som enligt Wikipedia tycks ha expanderat familjeföretaget kraftfullt.



Det är säkerligen så att den här arvtagaren till Albert Bonniers imperium föddes några timmar in på dygnet, så att Månen har hunnit nå just imperialisten Stenbocken. Visserligen placerar det den övriga himmelen i delvis usla hus, inte minst det solära livsuppdraget i olyckans och fiendskapens sjätte hus. En födelse i Tvillingarna rimmar naturligtvis vid publikationsbranschen och en Sol så nära inpå familjehemmets disponent Saturnus (Stenbocks-Månens härskare) tycks han inte ha haft mycket val. Hans öde var utstakat att ta över förlaget.

Men Merkurius är hemma i Tvillingarna så han ser ut att vara i sitt rätta element - mediebranschen - om man bortser från det usla huset. Fiendskapens hus skulle dock kunna indikera en som slåss ovanligt mycket och under hans ledning köpte Bonniers upp många konkurrenter.

Allt detta är utifrån Månens eller psykets perspektiv. En vinnarskalle är vad det är, Månen i hårda och maktlystna Stenbocken och med sin disponent Saturnus i fiendskapens sjätte hus, måste den här mannen ha varit helt rabiat hatisk mot alla hinder på sin väg. Han har Reinfeldts okänsliga Mars i Jungfrun, involverade med månnodsaxeln för äregirighet (men också fall från ära).

Och på andra sidan av denna axel, i det tredje förläggar- och kommunikationshuset hittar man den stora framgångens Jupiter, perfekt placerat i härskarläge i Fiskarna. Hela den "sattviska" (mycket medvetna) axeln mellan tredje huset och det äventyrliga och expansiva nionde talar alltså för en oerhört skärpt och energisk natur. Mars och Jupiter i opposition vässar varandra eftersom de båda är planetära vänner och elementen Jord och Vatten gör att mannen är en skrämmande skicklig materialistisk vinnarskalle. 

Nionde huset brukar stå för samvete - det som ska garanterar från brutala och oetiska övertramp. Men det här Stenbockspsyket är så djupt involverat i krig mot fiender (konsolidera och expandera faderns etablissemang) att man kan fråga sig hur det står till med samvetet. Man behöver inte fråga, den skandalösa behandlingen av Söderbergs hustru kan mycket väl ha kommit direkt från det här horoskopet med förläggarens hustru som budbäraren.

Det förvånar inte att nionde husets - samvetets - ägare är Merkurius, den amoraliska, och här uselt placerad i fiendskapens och olyckornas sjätte hus. Merkurius är visserligen en verksam välgörare för auktoriteten Stenbocken i första huset, men precis som med Fredrik Reinfeldts horoskop (fast detta har en känd födelsetid) smyger sig en annan planet in i nionde huset och verkar sin jävelskap. Hos förläggaren Karl Otto Bonnier är det den omoraliska lilla illgärningsmannen Mars som i vinsthungriga Jungfrun dessutom har rollen som en verksam illgörare.

Mars skadar förläggarens moraliska kompass, precis som Reinfeldt inte fattade ett skit av hur hans verksamt onda förmögenhets-Jupiter i nionde förstörde Sverige. Han bjöd in rovkapitalismen att rumstera om i landet (och in med hur mycket invandrare som helst!). Reinfeldt var sannerligen en galen politiker och det är inte alls svårt att förstå varför folket gjorde sig av med honom. (Skulle ha skett redan efter fyra år.)


*****

Hjalmar Söderberg då, den firade författaren som så tacksamt lyssnade på hondjävulens - bulvanens - diskreta förslag att om bara han var med på noterna, fanns det mäktiga män runt Bonniers som kunde undanröja hans hustru för att ge honom mer skrivro och bättre inspiration. Win-win. Att mannen är ett kräk och att hans böcker omedelbart borde tas bort ur den svenska litteraturkanon är uppenbart. Verket står inte apart från författaren. Jag lyssnar mycket sällan på skitstövlars musik, jag har inte den förmågan att leva i självbedrägeri.






Ett typiskt författarhoroskop med perfekt samarbete mellan visuell Eld och den intellektualitet som hittar ett språk att klä Skådandet i. Söderberg är också Sol/Merkurius-Tvilling, precis som sin förläggare, så att de här två inte snackade ihop sig direkt om att dårförklara stötestenen Märta är märkligt! Men jag misstänker att Karl Otto Bonnier var ett alltför falskt kräk för att riskera något direkt. Han ville som Reinfeldt via sin Mars i rena och orörda Jungfrun, hålla sig borta från allt som kunde svärta hans namn.

Hjalmar Söderbergs Månen i Fiskarna är het! Dels är dess disponent, framgångsrika Jupiter bra placerad i Eldtecknet Väduren, och dels aspekterar den energiska Mars i Eldtecknet Lejonet Månen. Det är fara värt att hemmiljön Månen helt torkar ut med så mycket het eld som ligger på!

Å andra sidan söker den iskalla Saturnus i dödens Skorpion strypa eller begränsa den olyckssaliga sjättehuselden uppifrån nionde huset för samvete och/eller utforskande. Och nu händer det igen, både förläggaren och författaren lider av ett svårt skadat samvete. I båda fallen är husets tillfälliga ägare i harmoni med förstahuset, men eländigt placerade i fiendskapens och olyckans hus. Och i båda fallen träder en illgörare in i samvetets hus, nu den stora illgöraren Saturnus och därtill i rollen som VERKSAM ILLGÖRARE.

Jag har någon gång skrivit att jag ibland låter nionde huset, Guds hus, avgöra vad jag tycker om en karta. De här två kartorna gillar jag inte. Männens psyke (Månen) smutsar ner kontakten till deras egen inneboende gudsgnista. Inte konstigt att de kunde sjösätta det här fruktansvärda dådet mot Hjalmar Söderbergs hustru. "Och inget behövde jag pynta" sade mähäet till författare efteråt. Notera den urbota själviska Väduren i andra ekonomihuset (och förmögenhetens Jupiter). 

Vad i hela friden är det svenskarna haft som sina litterära husgudar under 1900-talet? Korrupta men verserade fanstyg?


*****

Och offret då? Märta Abenius? Redan innan jag räknade ut kartan hade hon min fulla sympati.




Okej, det här är impressionistiskt målarkladd. Men jag kan inte låta bli att mörkfärga DE BÅDA sataniska axlar som syns i horoskopet för detta tragiska kvinnoöde. Dels via tecknen Oxen/Skorpionen och dels genom tecknens naturliga hus, det andra för oralitet och resurser och det åttonde för analitet och sexualitet.

En rejäl påminnelse om att Satan inte behöver verka genom människan själv utan att judarnas Satansstjärna (Algol) i många fall är just den bibliska Anklagaren (SvD-artikeln uppehåller sig en del vi "åtalet" mot Märta). 

Som synes har jag vridit fram klockan till lunch, då Månen just nått Skorpionen och sitt ödesdigra fall i detta tecken. Men det kan omöjligt vara något annat, särskilt som åtalspunkten från de manliga psykiatrerna var "erotiskt vansinne"!

Sinnet är som sagt Månen, här i den erotiska drivkraftens tecken Skorpionen. Det är Mars som står för blind, irrationell libido - ren biologisk drift att fortplanta arten, och här attackerar Mars kvinnans psyke, samtidigt som Mars har en otvungen ömsesidig reception med visuella, skådande Solen. 

Faktum är att det ligger något i läkarnas diagnos! Jag har räknat ut horoskop som bara haft hälften av den här anfäktelsen!  

Eller? Rent tekniskt är Mars inte helt ond i det här horoskopet, den är "verksamt neutral". Men eftersom den attackerar sig eget bo (som skorpionen i sägnen sägs stinga sig själv och dö eftersom den är så självdestruktiv i sin innersta natur).

Det här är det överlägset mest intressanta horoskopet men jag stänger butiken här. Det är uppenbart att stjärnorna signalerar ett problem utöver det normala. Men frågan om kvinnans svåra reumatism, hennes enda verkliga problem, är det svårt att sia om när inte någon fysisk ascendent (klockslag) finns att tillgå.




torsdag 25 september 2014

Den aparte och exakte herr Zoller

Jag har inte noga läst den här artikeln på engelska av Robert E. Zoller (viktigt det där med initialen). Blev uppmärksam på "Tullindrivaren" (märkligt efternamn, det där), efter en artikel om att bara han och en amerikansk kvinna i hela det globala astrologsamfundet lyckats förutsäga 11 september-attentatet. Zoller hade dessutom redovisat sin förutsägelse, baserad på vad han kallar europeisk medeltida astrologi, ett helt år innan händelsen. 

Men medan jag skummade några ord här och där, fick jag syn på stycke som delvis stämmer in på den här bloggen:
Jag kan inte nog betona detta: astrologer misslyckas oftast (i sina förutsägelser) pga. hybris, nämligen genom att tro de vet vad som kommer eller mest sannolikt kommer att ske, eller vad som är möjligt. De studerar inte astrologi utan saker som psykologi, ekonomi, historia, politik, relationer till arbetskraften, etc - men kallar det astrologi.

Jag vill nu inte kalla det hybris, men snart nog tappade den här bloggen en del intresse för astrologin som sådan. Med det tillstånd Sverige hamnat i på grund av den liknöjda och ideologiskt imbecilla svenska medelklassen, kändes det mer angeläget att klä upp politiska åsikter i tillämpliga astrologiska språkdräkter. Detta är nu inte så svårt, eftersom olika tecken och planeter mer eller mindre påminner om den altruistiska idealmänniskan. 

Astrologin som tillhygge i politiken har urgamla anor och romarriket anade snart oråd och inrättade dödsstraff för de spådomsmakare och astrologer som dristade sig att sia om Caesars livslängd. Att ange en tidpunkt för härskarens död uppfattades som att sätta ett hägrande mål för uppviglare, och astrologin sågs därför som en fara för den rådande ordningen och en källa till potentiell social oro. Japp, detta är äkta astrologi. "Ego och känsloastrologin" som frodas i dagens tidningsspalter är just exakt Maktens sätt att förstöra en potent kommunikationsform och göra den harmlös. Enskilda människor föds och dör som bananflugor, det är de eviga principerna som det är viktigt att förstå - hur än det personliga horoskopet ser ut.

Jag har en besynnerlig känsla att knappt en enda av den här bloggens läsare håller klart för sig skillnaden mellan Platons citat här ovan, om att de oupplysta vältrar sig som grisar i leran medan gudarna vistas i ljuset, och att motsvarigheten i den sublunära sfären (Jord och Vatten) och den supralunära sfären (Luft och Eld) är ontologiska kategorier som är de samma för alla människor. Hur ointressant är det inte om en enskild människa domineras av Jord och Vatten eller Eld och Luft? Skillnaderna är ytterst subtila och det går inte ens alltid att skilja dem ideologiskt åt. Ta moderate och notoriska lögnaren Ulf Kristersson och hans brinnande Eld/Luft-axel som gör honom till en fri berättare och jämför med t.ex. en radikal vänster/grön opinionsbildare som tidningen ETC:s chefredaktör Johan Ehrenberg

Är det en positiv egenskap man måste påminna om i samband med en överbetoning av Jord och Vatten är det SAKLIGHETEN och PÅLÄSTHETEN som dessa personer omvittnar, i de fall där elementen inte enbart dragit ner individerna till just den nivå där grisen vältrar sig i gyttja och bara överkonsumerar mat eller ägnar sig åt annan neurotisk konsumtion (jag skulle tro att ett program som Lyxfällan har mer än sin beskärda del av a/ passionerade Rajas-tecken som gått i spinn b/ den negativa Jord/Vatten-polariteten). 

Publishern Johan Ehrenberg med Solen i kommunikatörens
Tvillingarna men alla annat i Jord och Vatten.
Mannen med miljö och grön energi på sin dagordning!

Johan Ehrenberg kan verkligen de ämnen han oftast skriver om i ETC, och hans kunskaper går på djupet, ner i minsta detalj i sakfrågorna. Här kan man se att Eld i synnerhet ofta är en agitator eller en karismatiker. Kortlivade partiledaren Håkan Juholt var livlig, snabb, trevlig och varm, men han föll direkt på ett fåtal kunskapsluckor. Han var inte tillräckligt mycket av den småaktiga typen och i synnerhet högermedierna, Aftonbladet med flera, består inte av just annat än vatten- och jordsörjan, en beklämmande fixering vid flyktiga konsumtionsvaror, pengar men också en hög grad av specificitet i dessa frågor. Inte konstigt att man valde detaljer som ett sätt att knäcka den alltför humanistiske (och hotfullt vänsterradikale) Juholt.

Tittar man nu på "medeltida astrologen" Robert E. Zollers horoskop hittar man samma lervälling men också samma drift att producera precisa prognoser. I texten nästan jämför han astrologin med de exakta matematiska vetenskaperna och tjatar mer än en gång om att astrologens ego måste stiga ner och underordna sig forntidens SYSTEM och REGLER (och mästerliga praktiserare). 

Zoller - Tullindrivaren - låter som alla som är tungt i Saturnus eller Stenbockens våld. Då brukar alltid det här med att "det var bättre förr" krypa fram och inte sällan tror man på att mänskligheten tidigare levt i en guldålder och varit så mycket klokare än nu. 

Och visst är det så! Finns det något mer blockerande än att fylla sitt huvud med exakta siffror för allting och ändå inte kunna se de generella principerna bortom alla pseudoprecisa repetitioner. Numerologi är för barn, astrologi lirar i en helt annan och högre division. Här är pusselbitarna skenbart så kompatibla att det krävs ett syntetiserande sinne (både i meningen sammanblandande och framställande). 


Jag tycker det namn han av ödet och sina föräldrar blivit given, är oerhört underhållande eftersom det just är Saturnus som kräver in tionde, skatt eller tull.



Precis som hos Johan Ehrenberg finns här bara en enda placering i Luft, men sinnelaget i Vattumannen exakt på ascendenten är mäktigt! Med enbart Jord och Vatten hade han rabblat siffror och fakta i det oändliga, men med materialistens känsla för viss extravagans, har han presenterat sitt namn och blivit en smått mytomspunnen figur. 

När jag såg ett foto för några år sedan på en fortfarande ganska ung människa med stort helskägg tänkte jag, "Sådana här blir de, Jord/Vatten-typerna som inte hittar till någon inre karaktär utan måste göra kostymparty av allt." Zoller drev sin "medeltida astrologi" som en reklamfirma säljer in schampo, och med Jord och Vatten följer alltid den fantasilösa bokstavstrohet som är den flambojanta Eld/Luft-kombinationens totala motpol. Bokstaven dödar medan anden ger liv, men bokstäverna får de i alla fall rätt, de som tagit sin boning i den lägre världen i Platons tvåvärldslära.

Och frågan är om inte en del av Jord/Vatten-typerna excellerar i att skapa en nästan trovärdig kopia av kopian av den verkliga Verkligheten (himmelen) genom sin enorma fixering vid det faktiska, det som ges som sinnesdata. En blick på Zollers prominenta framgångsplanet Jupiter just i öppningen till det tionde huset för ryktbarhet och social status, avslöjar för en gammal astrolog - en från äldre tider än medeltiden - att det är Djävulen som visar i hans öra och invaggar honom ännu djupare i tron att slaveri under metoden är sanningen. Så det inträffade ett terrordåd, so what? Alla visste att USA:s utrikespolitik hade förtjänat dem ett nytt bakslag. Frågan var bara när i tiden.

Men den som så slaviskt studerar en metod för prognoser eller något annat kunskapsfält att man inte längre kan distansera sig, den människan har Djävulen fångat in med sina falska löften om "precision intill sjätte decimalen". Zoller säger i artikeln helt apropå om det vad han vann, att prognosen med hans "medeltida metod" slog fel "med två timmar", och att han förmodligen kunnat tajta till beräkningen bättre än så. Detta är Djävulens röst, som informerar (perverterar) framgångens stjärna uppe i statushuset.

Det finns flera tecken på demoni och anfäktelse i den här aparte astrologens karta. Oppositionen mellan fienderna Solen och Saturnus visar hur Saturnus äger hans varje tanke och uttryck, hur den anala "less is more"-filosofin fått honom att dumpa Uranus, Neptunus och Pluto och vägra befatta sig med något mänskligheten tänkt sedan den så kallade Upplysningen på 1600- och 1700-talet. 

Oppositionen ligger längsmed den alltigenom onda axeln som är sjätte fiendskapshuset och tolfte huset för den "onda daimonen" och förluster i denna värld. Om något är han som klippt och skuren att göra prognoser för all världens jävelskap, rasande torn, strejker och annat av leran som faller sönder därför att det är så dött och andefattigt. (Se det här off-topic inlägget om den falska avgudabilden med överkropp av guld men bräcklig lera från midjan och nedåt.)

Men eftersom Zoller har en Vattumanascendent är Saturnus på hans sida, och det gör honom till en fantastisk "syntetiserare" - han sammanställer horoskopets alla  punkter och Saturnus organiserar och strukturerar upp alltmedan Solen - fienden - kastar sitt seende och förstående öga. 

Sol och Saturnus tecknar ju Världssjälen på sitt sätt, och via Jord och Vatten ser vi nu medvetenheten kanaliserad till den förtingligade delen av verkligheten. Naturligtvis blir Zollers styrka konkretion och specificitet, även om husen är olyckliga så att hans prognoser mest kommer att handla om trivialiteter, skit som astrologer i alla århundraden uppehållit sig vid eftersom deras herrar, härskare, ställt så dumma frågor.

Zollers "skurna sås", dissociationen mellan Luft och Vatten är viktig eftersom den involverar hans egen person (ascendent). Jag misstänker att hans utstuderade image är en täckmantel för en människa med ynkligt självförtroende. Särskilt den depressiva och begränsande Saturnus i Kräftan måste ge honom ett mindervärdighetskomplex som han kompenserar genom att skägg och Vattenelementets välkända låtsaslekar. Han fantiserar att han fortfarande är i medeltiden och nobbar allt som hänt sedan dess. 

Ett ganska ensidigt och småfanatiskt horoskop av det där sura och negativa slaget som tillhör den introverta materialisten. Zoller hade lika gärna kunnat producera toppresultat på något kemilabb, hittat på någon ny kemisk konkokt att produktifiera och sälja i tub. Men nu håller den skorpioniska "vägran att acceptera" honom i sitt våld och har till och med blivit en födkrok. 

Jag känner flera f.d. lajvare med mycket och viktig Skorpion (eller Vatten) i horoskopet. Tycks som om detta tecken - i kombination med en stark Saturnus- skapar en djupt pessimistisk natur som misstror sin samtid och heller flyr till Vattnets fantasier om en äldre och bättre, mer chevalierisk eller hövisk tid. Här är horoskopet för en extrem medeltidslajvare jag känner, parallellerna med Zollers karta går inte att missa, Skorpion och Stenbock är ytterst starka här också:




Detta är också en teknokrat, en siffertricksare, vilket syns i åttonde huset för omedvetna fixeringar eller hang-ups. Åttonde indikerar karma som sakna bränns, eller nöts ned. Med hackerspråk kan man kalla det åttonde huset en "konstant" och särskit här med orubbliga Saturnus i det. Med samma terminologi är t.ex. det tredje intellektshuset en "variabel", precis som indisk astrologi kallar det ett hus som "kan förbättras". Tankarna går till Merkurius en osäker och amoralisk gud. Kommunicerar den gudarnas vilja eller falskvinklar den budskapet?

Den här lajvaren har en mörk och dyster sida och använder gärna svordomarna "Jävlar" och "Fan" - jag noterar Algols direkta opposition från korruptionens åttonde mot hans kommunikativa Merkurius i negerande Skorpionen. Men lika sant är tredjehusbudskapets extra förstärkta Jupiter hemma i positivt härskarläge i hoppfulla Skytten! Människan har en okuvlig optimism och en glättig och frimodig sida. 

Med sådana här kontraster på viktiga "intellektuella" punkter är det inte konstigt att han jagar upp sig till anfäktat hat när frågor om religion kommer på tal (svenska unga och medelålders teknokrater är totala barn av det sekulära samhället och hatar religionen eftersom de fullständigt gått på evolutionsmyten). Det schizoida horoskopet visar sig sedan via lajvandet då samma människa älskar att spela rollen som from medeltida munk! 

Jag skulle vilja påstå att den (enligt undersökningar) suicidalt benägna manliga mentaliteten i Sverige, inte minst teknokratmentaliteten, behöver känslor och religion för att återställa den mentala hygienen. I så måtto visar det här horoskopet på stor lyckosamhet eftersom Jupiter i tredje huset är ett så alltigenom starkt budskap. Mannen har en äkta andlighet - men förnekar alla religioner och lägger hela Jupiters myt om "ständig tillväxt" på evolutionsmyten och den besläktade nonsensreligionen Ateism.

Notera också hur extremt dekadent det nionde huset för högre bildning ser ut: religionens och filosofins nionde hus ägs här av enkel teknokratisk Merkurius och den står i dissociativt (Luft/Vatten) förhållande till sin disponent Mars (i första huset) samt infiltreras av Satansstjärnan. Mannens smala lycka är att det tredje merkuriska huset för intellektet till stor del slår ut det faktiska omina Merkurius avger så att det är den väldiga Jupiter (extra förstärkt av den äregiriga demonen Rahu) som utmärker hans intellekt. 

Horoskopet tillhör en mycket skicklig dataprogrammerare som likt alla sekulära Djävulens barn hoppas på att kläcka den tekniska tjänst som ska göra honom stormrik. Notera att Solen - livsuppdraget - satt sig det modesta målet "Pengar" genom att ockupera andra huset.


MS Estonias undergång

När Aftonbladet serverar klockslaget för MS Estonias nödrop måste man ju komplettera horoskopsamlingen för katastrofhoroskop. Vad frågan är gäller - om det ens är värt att nämnas - bör astrologin vara där med någon signifikativ "kommentar". (Detta är den romerske filosofen Plotinus åsikt: astrologin ger bara "tecken", planeterna "orsakar" inget på den banala materialistiska tankesätt.)

http://story.aftonbladet.se/?id=602

Tyvärr stod årets år oförändrat vid beräkningen av det första horoskopet. En läsare rådde bloggaren att vakna upp. Men en blick på inläggets publiceringstid visade att det var gjort vid lunch och dagens tredje. Det var inte så mycket en fråga om att gnugga nattsömnen ur ögonen som att inse hur hopplöst det är att försöka stressa in ett blogginlägg under en kort lunch! Det var just av det här skälet jag tog ett ledigt kvartal. För att dra ner på takten...

Estoniakatastrofens datum i kombination med år 2014 gav faktiskt ett perfekt horoskop som funkade i alla delar, och det borde man förstås fundera över. (Det tycks ofta vara Mars i Jungfrun som tycker alla andra är "det sovande folket"...) Englands mest framstående astrolog, Geoffrey Cornelius har diskuterat det märkliga fenomenet att t.o.m. felaktiga horoskop kan fungera. (Se hans "The Moment of Astrology", en verkligt lärd bok, fast den använder den tropiska zodiaken.)

Här följer den korrekta kartan - som kanske inte är tillräckligt korrekt för Jungfruns syn på precision eftersom jag använder minuten nödlarmet tillsammans med koordinaterna där den sjunkna skutan ligger. Tänk om båten hann driva en smula från nödanropet till det sjunkna vrakets koordinater? (Ironi - intellektet kan driva en människa i totalt galen riktning.)

Nu är inte det korrekta katastrofhoroskopet utan sina förtjänster, det heller. Det enda som har hänt är faktiskt att ett problematiskt vattenhus från den felaktiga beräkningen (4e huset) byttes ut mot två problematiska vattenhus (12 och 8) och det 12e ägnar sig åt slutgiltighet precis i lika hög grad som det fjärde huset.



Vad händer när så många Lufttecken (och planeter i Lufttecken) dras ner i de dolda vattenhusen/vattendjupen? Jag hade en gång en väninna med olycksplaneten Mars i Kräftan i attack mot respirationens Merkurius i Vågen. Kvinnan tog så grunda andetag att man kunde tro hon inte var vid liv! Jag nämnde det märkliga beteendet i samband med en ny svensk teori om Alzheimer i ett inlägg från oktober 2011.

Kan de tre "befrielsehusen" av vattentyp kanske motsvara samma "ge upp andan"?

Med havets ascendent Kräftan och olycksplaneten Mars stigande i öster, blir det dubbelt viktigt att studera Månen. Här står den således i Luft, men frågan är vad som händer med det elementet i ett vattenhus, dessutom "den onda daimonens" sektor, traditionellt förknippad med både exil, och, via dess naturliga härskare Fiskarnas Jupiter, med skydd mot drunkningsdöd till havs (googla bloggen efter äldre diskussioner om Zeus Soterios).

Zeus eller Jupiter står här i Vågen, i Luft, men sänkt ner i havets naturliga hus, det fjärde.

Kräftan i första huset har både Månen, Mars och Jupiter på sin sida, som verksamma välgörare. Så varför förliser Estonia?

Kanske för att Mars är fallen, och i vilket fall står för olyckor (i Kräftan: till sjöss eller inom hemmets förmodat trygga väggar). Inte tycks den lille illgärningsmannen bli någon bra polare bara för att den är "verksamt positiv". Kanske den eggade de drunknade att kämpa lite extra för sina liv... 

Kanske förliste skeppet för att den skyddande Jupiter Frälsaren gått till botten i ett vattenhus i ett främmande element och ÄGS av en planet som här både står i ett viktigt (världsligt verksamt) hörnhus och är en verksam illgörare: Venus!

Japp, Venus i Vågen står här för en harmoni som svikar och sviker. Skutan höll sig inte flytande i det tunna gränslandet mellan Luft och Vatten. Vi hittar luftfickor under vatttenytan i det fjärde huset för "sakernas slut" (döden).

Jungfru-Solens härskare Merkurius spelade en viktig roll i det felritade horoskopet men sanningen är att den säger i stort sett samma sak här, fast på ett annat vis. Det är (naturligtvis) återigen en olycka i Jungfruns tecken och Solen (stora händelser) befinner sig i tredje huset för kortare resor. Den stora händelsen av kommunikations- eller resenatur disponeras således av en reseplanet (Merkurius) som här är en verksam illgärningsman. Dessutom befinner sig Merkurius (precis som i det felritade horoskopet) i djuphavsgravens fjärde hus. OCH ... den ägs i sin tur av den verksamt onda Venus.

Den onda Venus - den svekfulla balansen - förfogar därför över och underminerar havsresornas räddare Jupiter, de korta dagturernas Merkurius, och Månen står eländigt till i det här horoskopet, ägda av de korta dagturernas Merkurius som i det här horoskopet har rollen av "den onda daimonen" - förlustbringaren!

Saturnus står förvisso för Döden och befinner sig i åttonde huset för korruption och död, men det är inte främst där man hittar de mest laddade budskapen...


*****

För den som är sjukligt road av omtagningar, klipper jag här in det gamla och felaktiga inlägget som jämförelse.

Mayday mayday, vi sjunker


Det mest kännetecknande för katastrofhoroskopet är lustigt nog exakt samma totalkollaps som också kännetecknade Fredrik Reinfeldts fega och snabba flykt från partiledarrollen så fort det inte var medvind längre!

Saturnus har nu gått ett fullt varv sedan natten då Estonia sjönk och händelsevis befann sig också "framgångsplaneten" Jupiter i havets tecken Kräftan även då.

Kom det över Reinfeldt en mardrömsliknande känsla av att hela havet stormar, att däcksgolvet inte bar honom kvällen då det stod klart att folket tackade nej till mer av samma visa med honom som rorsman?

På den här kartan är det naturligtvis Saturnus som delar ut den tillmätta tiden till allt levande som aktiverar sin gräns för Jupiters framgångar via den indiska 270-gradersaspekten som helt saknas i västerlandets astrologi.

(Jag är mycket mer imponerad av den indiska lärans mycket sparsmakade system, här ser man verkligen att det händer något när planeterna intar aspekt; västerlänningen har kluddat sitt system så överfullt att det ser ut som det gör i huvudet på oss överintellektuella och därmed avtrubbade varelser).

Det typiska för den här ascendenten i havets tecken Kräftan är att "sensationalismen" som bildas mellan Eld och Vatten här ses som att det eldiga egots hus sköljs över av vatten. 

Och titta var ascendentens härskare Månen (havens planet) befinner sig! På botten av det djupblå havet. Ja, Vågens tecken är ju blå Luft, men Månen har på den här kartan symboliskt sjunkit till havets botten eftersom fjärde huset är Kräftans naturliga hus och den lägsta punkten i den axel mellan Kräfta och Stenbock man skulle kunna beskriva som "depressivt, nedsänkt hav och upphöjt land". 

Jag avstår från att för Stenbocken söka en motsvarighet till nedstämdheten i Kräftan eftersom det är hos Stenbockens härskare Saturnus vi hittar just depressionens källa! Hela denna Vatten/Jord-axel tecknar den låghet och tyngd ("världens bördor på sina axlar") som uppstår av att dumdristigt, som själ, ha gått in i den här materiella världen. 

(Själarnas enda ursäkt är att de inte har något val, de har fastnat i ett världssystem och lyder nu under de lagar som gäller för det här systemet. Så länge de framhärdar i självisk materialism kommer de aldrig att kunna förstå varför de är här och varför de lider så.)

Inte minst talande är fjärdehusbeteckningen "frågans eller sakens slut". Alla tre vattenhusen har att göra med livets slut på ett eller annat sätt. Här står således den planetära signifikatorn för fjärde huset och därför själv en symbol för "livets böljegång" hemma i sitt naturliga hus, samtidigt som dess motpol, den depressivt inverkande Saturnus gästar huset. Och Saturnus har ju en mindre attraktiv sida som Döden själv!

Tittar man på tredje huset för "korta resor" (vilket den här färjan ägnade sig åt), så förs problematiken från "djuphavet" över hit, genom att Jungfruns härskare Merkurius befinner sig med Månen och Saturnus. I tredje dessutom en fallen Venus - ett med tanke på disponentens läge urusel indikation om mänskliga relationer och kärlek.

Dessutom står södra månnoden, som omvittnar hungerdemonens halshuggning eller en bestraffning, i tredje resehuset så att det stora "event" (Solen) som här ser så bekymmersamt ut (pga. Merkurius position) får karaktären av något som klipps av eller termineras. Halshuggningen i kombination med en fallen Venus förvärrar ytterligare tredjehusets klimat för "dagresor" eller "kommunikation"!

Vad hade då Estonias passagerare gjort, enskild eller som kollektiv, för att drabbas av gudarnas vrede? Representerade själva färjeleden en förhatlig girighet från människans sida så att resenärerna därmed gjorde sig medskyldiga bara genom att använda den enkla transportleden?

Var inte den här färjeförbindelsen ett led i, inte minst Carl Bildts, ansträngningar att få med de baltiska länderna i den västerländska kapitalistiska mentaliteten? Kanske var det ingen då och ingen nu som förstår vad gudarna avsåg när de näpste den här färjeleden för dess intentioner. 

Namnet Bildt bara hoppade in i mitt huvud här. Jag hade inget minne av att han faktiskt var statsminister vid tiden för olyckan (ytterligare en parallell till Fredrik Reinfeldts vanvettiga avhopp valkvällen). Men när jag googlar Bildt plus fartygsnamnet (numera övertygad att Intuition leder min varje tanke), hittar jag den här länken:

http://whitetv.se/sv/ms-estonia-saenktes/460-aer-carl-bildt-estonia-utpressningsbar-av-ryssland.html


Ah! Konspirationsteorier om en avsiktlig sänkning av Estonia och en då som nu lika smutsig Carl Bildt... Nu börjar det likna något.

Man ska inte missa att tolkningen av det fjärde huset blir kritisk eftersom dess tillfälliga ägare är Venus, i sig fallen samt i det halvonda tredje huset (kommunikation kan vara desinformation som länken påpekar om Bildts mystiska uttalanden kort efter olyckan). 

Det speciella uppstår således, att de planetära ägarna av dagresans hus och huset för hemmets (eller hyttens) trygghet befinner sig i en ömsesidig reception. Här är ännu ett horoskop där denna enligt indiernas så starka aspekt stavas rena katastrofen! Glöm inte att vi har havets ascendent i öster som gör att Månen i horoskopets hem-hus skulle kunna associera till ett hem på vattnet, en husbåt. 

Vi ser också en "dissociation" mellan Vattenascendenten och dess härskare Månen, som ligger i det oförenliga Luftelementet (kan inte andas luft under vattten). Detta är samma oförenlighet som tycks ha gjort Fredrik Reinfeldt till en subtil galning -h an klarade inte att genomskåda sin egen instinkt utan rationaliserade en närighetens ideologi - händelsevis det han var här på jorden för att sprida som ett demoniskt ideal. (Alla dessa skenbart groteska påsåtenden har via saklig analys lyfts fram via tidigare blogginlägg. De kan enkelt utläsas ur den förra statsministerns djupt problematiska horoskop.)

Enligt läran om planeternas verksamma natur, som kan användas för att "tweaka" tolkningen, är både Jupiter som stiger i öster och Mån-båten VERKSAMMA VÄLGÖRARE. Å andra sidan är den redan fallna Venus en VERKSAM ILLGÖRARE och det gäller även Solens och Venus disponent Merkurius. (Den naturligt onda Saturnus är "neutral" i horoskopet men naturligtvis i ett olämpligt hus.)

Det visar sig således att den ömsesidiga receptionen mellan Merkurius och Venus och som aktiverar frågan om dagresor och trygghet tillsammans signalerar fara å färde genom att vara de verksamma illgörarna. Och indisk astrologi påminner om att en planetplacering inte kan göra bättre ifrån sig än dess tillfälliga ägare eller disponent tillåter. Således sjunker den här Mån-båten hjälplöst när Döds-Saturnus depression seglar med den och där ägarna till tredje och fjärde huset bildar en ömsesidig pakt för att framverka vad ont är!

Så här tajt hade jag aldrig kunnat ana att symboliken skulle vara, och då har bloggen ändå i studiesyfte tittat på en handfull olyckshoroskop i det förflutna.