Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 7 december 2014

Wolodarski & anhang grisar i sig välsignelsen

Det amerikansk-engelska uttrycket att någon grisar i sig - "hog up" - bara för egen del istället för att bete sig solidariskt, är en rolig sinnebild. Det räcker med att föreställa sig hur grisen med sitt tryne attackerar och nafsar i sig potatisskalen eller vad det nu är så väckt dess låga och febriga instinkt.

Jag finner mig ofta tänka på engelska i samband med det skrivna ordet, och när jag ser DN oavsiktligt göra löje av sin egen chefredaktör genom att presentera honom som en beskäftig förälder...



...och jag återvänder till Wolodarskis horoskop, hör Jaget sitt eget lägre intellekt tänka på engelska: "Saturn hogging up the blessings of the king star Regulus." 


Den hypernegativa Saturnus mumsar i sig och sprider inte vidare den kungavärdighet som Regulus skulle vilja skänka världen under den tid då Wolodarski föddes. Fast det trampar mängder av människor på tårna, är det just detta astrologin säger: alla födda i denna tid kommer mer eller mindre aktivt att söka undanhålla sina medmänniskor det goda liv som Regulus utlovar, och söka hålla välsignelserna bara för sig själva och deras egen klass eller kast.

Med insikten i det här inlägget om hur långt till höger Stefan Löfven NATURLIGEN (instinktivt, oreflekterat) befinner sig, ser man att Wolodarski skulle ha hamnat i samma skändliga gäng, hade han varit taggad som politiker i horoskopsamlingen...

Wolodarski uppehåller sig nästan homoerotiskt vid Stridshingstens ledsnad i sin text: "Fredrik Reinfeldt såg ut som en ledsen hund" - och de har förstås det gemensamt att Vattenelementet och särskilt Kräftans tecken är ett sorgens element och tecken. Dess passion är bräcklig och lidelsen slår snabbt över i lidande. Sådan är mångalenskapen: den näriga människan har tagit parti för en nivå som ligger under den sanna människans verkliga andliga identitet!

Detta är ett Surya lagna-horoskop - Solen (Surya) som ställföreträdande ascendent sätter fokus enbart på hur den drivande motorn i våra liv möter livets tolv sektorer (husen). Indisk astrologi är extremt tidskrävande eftersom de sekundära sol- och månascendenterna konsulteras för att ge en uppfattning om hur starkt stöd det primära horoskopet (med känt klockslag) har, om man delar upp individen i en sublunär och instinktiv lägre halva och en supralunär eller kognitiv övre halva. Den här bloggen fuskar lite med båda typerna i de många fall där bara födelsedagen är känd.

Här ser man en svag Stefan Löfven-typ men som är fullt redo att skrika och klösa när det kommer till att skydda de privilegierades privilegier. Det goda och tursamma femte huset har med materiella privilegier att göra och det är här chefredaktörens impotenta Sol-Vädur placerar den snåla kontrollören Saturnus, denna tamasiska planet suger in kungastjärnan Regulus i sitt mörker och nere på jorden får vi aldrig se hur storligen rik Regulus är! 

Saturnus är den perfekta mörkläggaren och tittar man på t.ex. Sverigehoroskopet med Vågascendent VET VI nu att Solen + Jupiter i femte huset visar att det finns en extremt rik liten befolkning i befolkningen. Detta är Sveriges högsta kast, vilkas intressen Wolodarski och hans tidning företräder. Låt oss kalla dem Wallenbergare och Bonniersfolk - läs Johan Ehrenberg i ETC (alla tre delarna!) om den verkliga och osynliga makten. 

Det svenska folket hålls utanför den här lilla charmerande kretsen och representeras i nationalhoroskopet av en sorglig och liten människotyp som krampaktigt håller i sitt lösöre och småpengar. (Månen i Väduren baserad på Mars i ekonomiska Oxen.) Sverige har ett sorgligt haltande horoskop när man börjar fundera över varför det pratas så mycket om jämlikhet i landet (perfekt motsvarande vår kollektiva ascendent i jämviktens Vågen) medan skillnaden mellan ledarskiktet (Solen) och folkmassorna (Månen) är horribelt stor.

Wolodarski har en feg människas horoskop. Ledarskitet (femte huset) annekterar och håller Regulus välsignelse för sig själv) och chefredaktörens Sol i Eld-tecknet Väduren är ingen eldsjäl alls eftersom elden inte kan baseras på Vatten: Vädurens härskare Mars är fallen i Kräftan och här kopplar den till Wolodarskis egen privata sfär (Månen) och belägen i det skyddade fjärde huset för egna angelägenheter. Han är med andra ord bara ett skränande fån som söker skydda sina egna intressen. 

En sådan chefredaktörs tankealster är det I PRINCIP onödigt att läsa, för det enda man får är hypersubjektiva partsinlagor. Borgare älskar att läsa sådana här predikotexter och underblåsa sin rädsla och sitt fanatiska hat mot den fara som hotar utan för de privilegierades höga stadsmurar. Här ser man Kräftans AXIOM i en kontext där den enbart visar de dåliga sidorna. 

Surya lagna-horoskopet för Wolodarski som handlingsmänniska visar således en i grunden rädd människa som sitter och skriker "Vargen kommer!" bakom sina skyddsmurar och som har en benägenhet att favorisera de snuskigaste politikerna och rikingarna av alla: de som stjäl kungavärdighetens (Regulus) håvor och knappt ens släpper smulorna neråt mot den mellersta medelklassen. (Se Bill Gates horoskop för en rik människa med ett bättre femte hus - ett ovanligt fall där Mars i Jungfrun, tillfällig ägare av femte huset, verkligen gör nytta.)

Ett rätt vidrigt horoskop på "handlingssidan" av Wolodarskis natur. Samma karta utifrån månsidan har tidigare diskuterats flera gånger.

Wolodarski är ett tydligt exempel på den sorts extremsjälviska borgare som borde tjäras och rullas i fjäder och sedan släpas genom stadens fattigare kvarter.

Många kommer att ha samma eller liknande kartor utan att känna igen sig i beskrivningen. Vilken tur att dessa människor ännu inte fått vittring på varken makt eller monetära privilegier. Rötan finns på himmelen men har knappt något att få fäste i, när man diskuterar den lilla människan.

*****
 
Vad gäller Vattenelementet finns det en annan sida, sällan omskriven i tidningarna och därför svårt underrepresenterad på denna blogg. Vatten som rening och lindring: alla de människor i sjukvården som varje dag gör sitt jobb under ond borgerlig planläggning (Filippa innan hon drog järnet som alla andra skyldiga moderater), dessa agerar via det goda Vattnet. 

När buddhismen nådde Kina skapades raskt en ny gudinna som passade folkets tidigare tankemönster: Kuan Yin, den medlidsamma och observerande Yin (den feminina principen). Detta är den som feminin uppfattade osynliga Naturen - ett hölje speglande medvetenhet som i sin medkänsla involverar sig i det materiella träsket i syfte att hjälpa det sovande folket att vakna. Den äkta Kuan Yin är således raka motsatsen till det förgiftade Vatten som Wolodarski och Stridshingsten representerar.

Man kan notera att den kinesiska tanken tycks hålla det för självklart att den feminina Naturen behåller distansen till den smutsiga världen. Själen faller inte och börjar att falskt identifiera sig med Stridshingstens "drivkrafter" - hans smutsiga försök att driva sjuka och arbetslösa allt närmare hunger och ruin för att väcka deras låga djuriskhet som hela den ondskefulla kapitalismen bygger på. Wolodarski har i sanning sällat sig till mänsklighetens fiende!

Inga kommentarer: