Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 9 december 2014

Tortyrmästaren Bush och den urvattnade kopian Stridshingsten

AB skriver om hur USA:s vidriga tortyrmetoder kommer att sätta ifråga landets moraliska överlägsenhet i hela världen. Exakt som jag skrev i min bok, utgiven den 19 oktober: "USA föddes knappast ur fullhetens väsen" - apropå de luspanka och svältande européer som befolkade landet genom att först mörda ursprungsbefolknigen... Och på den vägen har det sedan fortsatt.

Även om det var moderaten Sven-Otto Littorin som designade den pennalistiska arbetslinjen är det inte svårt att jämföra den chef som glatt lystrade till idéerna om att SVÄLTA samhällets svaga tills de gav upp sin "lathet" med president G.W. Bush som på samma sätt måste ha funnit rekommandationen om "förstärkta förhörsmetoder" en god sak för nationen.

Bloggen har redan visat tydliga tecken på hur illa vissa tecken i kombination kan bete sig och när två tecken med distinkt egenintresse som ledstjärna möts och tecknen naturligt representerar "säkerhet på hemmafronten" (homeland security) respektive tendensen att se fiender i allt och alla, då har vi en praktfull skitstövel i vardande, en som aldrig får släppas fram till en politikergärning. 

Dessa är låga krigshetsare vars intellekt är tydligt fångna i det som grekerna kallade den Irrationella Själen eller den Vegetativa Själen sedan den kollapsat in i Hyle, den onda materien. Fega och grymma när de har chansen till ett litet övertag. Förvängda orker - varelser av bara vatten och jord som frammanats av en ond demirug. Knappt medvetna om något högre och mänskligt som de kanske en gång ägt men nu slirat bort från.




Ingen är dömd av ett horoskop som tecknar överbetoing av revirinstinkten (4e huset/Vatten) och fientlighet över materiella resurser (6e huset/Jord), men astrologin antyder sannerligen att själen - innan ingången till detta jordeliv - redan skaffat sig en "disposition".

Det är denna disposition, att starta krig för att skydda sitt eget, som utmärker både ex-presidenten och den Stridshingst svenskarna trodde de röstat bort i valet 2014, innan vi alla fick se hur Rovkapitalet med hela spektret av högerpartier som monstruösa huvuden på Hydras kropp INTE hade för avsikt att följa några demokratiska spelregler. 

(Hydra = den vätskande, inkontinenta, spruckna själen. Herakleitos, 500 fvt: "Den torra själen är den bästa")

Såväl högerfascisterna SD som Annie Lööfs Stureplanscenter har tydligt visat att vi nu har Monstret närmare inpå knutarna än vi någonsin förstått. Och nyss började DN marknadsföra moderaternas nya, Kinberg-Batra, som en med "hårda nypor".

De här måste nackas med andra medel, Sverige ligger i praktiken redan i spillror inför den besinningslösa Hydra - bloggens namn för närighetslivet eller den låga Vegetativa Själen som har sådan kraft att förvrida huvudena på så många.

Inga kommentarer: