Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 28 december 2014

Stefan Löfven den nye Stridshingsten



Krigaren Mars och den knutna näven


Högermedier och svenska amatörpolitiker fortsätter spela upp ett så illa skrivet manus att det bara kan återföras på den maktkrampande simpelhet som råder så länge envåldshärskaren Saturnus och brutale kämpen Mars bildar en ömsesidig reception!

Astrologins två antika "illgärningsmän" gästar var och en den andres negativa hemmatecken och det liknar mest ett plågsamt gisslandrama där Makten söker sitt eget. Den här perioden, 28/11 2014 - 4/1 2015, har korresponderat märkligt väl med att Alliansen vägrade förstå att de förlorat valet samtidigt som SD gick helt överstyr i inbillad maktberusning. 

Ur ett annat perspektiv har dock demokratin i Sverige förlorat när det uppenbarligen inte spelar någon roll hur folk röstar. Kapitalet drev fram denna förändring och fast Löfven knyter näven i DN och spelar stark ska man inte glömma att han förra året granskades av den globala rovkapitalismens informella Bilderbergrupp, och befanns vara en lojal påläggskalv. 


Inbilla er inte att det är Löfven eller nya Kinberg-Batra som ligger bakom den här lilla piruetten med hot om extra val och sedan en plötslig och välkommen förlikning. Detta är uppfyllelsen av Löfvens "löfte" om att blanda ihop korten så att ingen längre vet vad som är vänster och höger. Här är Arbetsgivarens man i ett nötskal, precis som det sett ut i Sverige sedan överheten desarmerade hotet om en mer revolutionär arbetarrörelse. Överhetens privilegier får inte röras. 

Det blir allt tydligare att vi aldrig lämnat det gamla Fattigsverige, en feodal värld med "oberörbara" kapitalägare och en gigantisk folkmassa, alla med mössan i hand. Det kommer tydligen att dröja en generation till innan revolutionen kommer. Det måste bli ännu sämre innan det kan bli bättre.

Det har under hela höstens "regeringskris" funnits större aktörer som inte ens nämnts i medierna men som sett till att produktionen och deras egna övervinster inte allvarligt hotas. Löfven är en produktionens man även om han säkerligen finner många borgerliga tilltag befängda. (Han uttalade sig ju mot Alliansens förvandling av Arbetsförmedlingen till en myndighet av trakasserier och överförmynderi i en situation som i grund och botten beror på systemfel och inte enskilda individer.)

Går man ner på individnivå är det faktiskt lustigt hur DN plötsligt visar ett foto på Löfven med knuten näve efter veckor av prat hur han sökt nå Alliansen med öppen hand. DN presenterar nu plötsligt statsministern som en handlingskraftig superhjälte. Smock! Ka-boom!

Bloggen har tidigare pekat ut att krigets och olyckans Mars befinner sig i "fallet" läge i husfridens tecken Kräftan då Löfven föds. Mest uppenbart är förstås den omskrivna separationen och överflyttningen till en styrmor. Naturligtvis är Mars alltid Mars, oavsett miljö, men många tyckte nog att Löfven fick klaustrofobi väl snabbt när han utlöste ett nyval som enbart skulle ha gagnat SD. 

Mars i det slutna lilla rummets princip Kräfta kan indikera en rå energi som söker bryta sig genom cellmembranet mot något större, men det är en krigare som vaknar först när det egna skyddade rummet redan har traumatiserats eller inkräktats i. Mars i Vatten är REAKTIV, det är inte en energi på medvetet planerande nivå som t.ex. Mars i Luft. (Luft, särskilt i kombination med Eld = proaktiv, Vatten = reaktiv, Jord = bunden till sinneserfarenheten)

Som bas för Löfvens sinnelag i Väduren tecknas en tendens till senkommen reaktion och därtill överreaktion. Kombinationen saknar det cool som utmärker genuint framåtsyftande människor. Han är en perfekt nyttig idiot åt den så kallade kvartalskapitalismen eftersom hans psykologiska väsen pulserar på samma impulsiva och snabba sätt. 

Bra i boxningsringen och med näsa för seger genom ihållighet under flera ronder, men kanske inte för att överinse och driva på ett långsamt och övergripande systemskifte - vilket är vad världen nu behöver. Men Löfven är ingen visionär, han är en produktionens man och bejakar den dödliga myten om "ekonomisk tillväxt". Solen och Mars i Kräftans tecken visar att han verkligen tillhör den sämre versionen av Naturens eget tecken. Detta är den energiska och fräsande och näriga människa. Naturen i perspektiv av var och ens kamp bara för sin egen och de sinas överlevnad. Människan i hennes mest lättmanipulerade tillstånd eftersom hon här reducerats till enbart en enhet som söker sörja för sin biologiska överlevnad. 

Det är därför Löfven uttalar ordet "jobb" så fult. För det är löneslaveri han talar om, eländiga skitjobb bara för att hålla en mänsklig kropp vid liv och betala hyran så att inte väder och vind bryter ned den i förtid. Vad är det för livsstil Löfven försvarar? Ett liv som en produktionsenhet i en civilisation utan intresse av att sprida det Goda till alla och envar.

I denna kamp för den blott fysiska existensen finns inte plats för den Rationella Själen. Det vet Svenskt Näringsliv när de söker smutskasta högskoleämnen som filosofi eller deras partner i brott, Aftonbladet, med en infantiliserade non-stop störtflod av smörja som bara handlar om "ranking" i alla möjliga ämnen och "pengar, pengar, pengar". 

Enkla människor ska inte ges en chans att utveckla sina vingar bortom denna bedrövligt trånga skokartong. Jan Björklund (fp) upprepar till leda hur många som inte är lämpade för annat än korta praktiska yrkesutbildning (där borgarna dessutom sataniskt stängt dörren till möjligheten till högre utbildning senare i livet - de söker permanenta klassamhället så att skomakaren måste förbli vid sin läst)

Det är ingen slump att Jan Björklunds fattiga syn på människans inneboende möjligheter sammanfaller med hans eget sinnelag (Månen) i träldomens tecken Jungfrun - tillika arbetaren som instrumentaliserat (prostituerat) sin egen kropp i eländigt arbete och med lystnad i blicken hoppas på rik skörd (lönekuvertet på fredagen som det var förr). Här är just det förkrympta perspektiv som påminner om att kvartalskapitalismen är livsfarlig för artens överlevnad. Men det går det inte att tala om med människor som redan fallerat och dukat under för profitens princip. 

SvD:s kulturchef namnger två (s)-politiker som omvittnar det här partiets extrema högervridning och den genuina underklassens hånfulla ointresse av att utveckla något utöver Disneys masskultur. Det förvånar inte att hitta de här två perspektivlösa sparivrarna med Månen respektive Solen i vinstjägaren Jungfrun. Stenbocken och Jungfrun är i vissa avseenden svåra att skilja åt i de mått och åtgärder de vidtar i det materiella. Båda tecknen är överdrivet förtjusta i att "kapa kostnader" snarare än att stimulera den kreativitet som bor på en högre nivå än den lågmark där man möblerar om fysiska ting.


Så här eländigt har det troligen sett ut i Sverige sedan hotet om arbetarrevolutionen avstyrdes. Ännu ett land som inte lyckats genomföra en fungerande demokrati och en genuin socialisering genom djup bildning av det egna folket. Med de åtta åren av borgerligt styre blev det slutligen solklart att svenskarna inte bryr sig längre. De vill ha alla moderna bekvämligheter i sina hem och sedan tar deras "berättelse" slut (om man inte anser billiga charterresor med alla moderna bekvämligheter för att vara mer än en slösaktig variation på samma tema). 

Stora delar av befolkningen avskyr t.o.m. kultur eftersom de själva - genom marknadens försorg - bringats att stanna av på Kalle Anka-stadiet! Jan Björklund tänker falskt som få och använder sin egen ideologis kriminella snöpning av svenskarnas intellekt för att nedvärdera människors förmåga att ta till sig högre ting. Det är samma falska sätt att vända sanningen bakfram som när Stridshingsten och hans polare sextorsken Littorin sökte göra arbetsmarknadens fulspel till att individen själv bär ansvar för sin arbetslöshet.

Rovkapitalismen eller Hydran har lyckats sprida sin cancer genom hela folkkroppen, som nu kommer att upplösas och försvinna som om den aldrig varit - hur mycket än några tiotals procent ultranationalister spjärnar emot, många utifrån bisarra biologistiska ståndpunkter. 

Det är typiskt att ett land med låg bildningsnivå och en fixering vid biologi snarare än metafysik föder en underklass som tänker i biologistiska banor. En lite större förståelse kan man ha med SD-röstare som ser allt inhemskt lösas upp i ett globalt varumärkesflöde - dessa har sett den verkliga fienden, det verkliga monstret, men misstar sig när de fixerar sig vid invandrarna som bara är symptomen på den sjuka rotorsaken.

Den globala Hydran - Djävulen - vann den här ronden och i Sverige gick det verkligen lätt! Det globala Tidsåldersskiftet kommer att börja någon annanstans, i Sverige sitter folk still i båten. Märkligt många tjuvstarter redan, "Egyptisk vår", "Occupy Wall Street". Behöver mänskligheten en verkligt grym intervention från Naturen själv? Eller kanske ett första allmänt erkänt besök från utomjordiska förmyndare? Det blir inte Klaatu som kommer den här gången. Kosmos tänker inte ta mer skit från de åttio familjer som annekterat så mycket världens resurser och håller hela mänskligheten som gisslan. 


För övrigt. Synske amerikanen Edgar Cayce (1877-1945) hävdade att antalet själar som förirrat sig in i vårt solsystem uppgår till, om jag minns rätt, 33 miljarder! Merparten av dem har emellertid aldrig tappat höjd och länkats in i planeten Jordens egen evolutionära bana. Jo jo!



1 kommentar:

Anonym sa...

Löfven må vara simpel i dina ögon. Men betänk det du skriver om det andliga livet. Hur mycket lön behöver man för att kunna betala hyra, leva ekologiskt samt ha mycket tid över för andliga studier? Bor man inte i centrala Stockholm kan man klara sig på relativt modest lön, medan man förkovrar sig i de stora sammanhangen. Såtillvida man inte har dubbel agenda, vilket betyder att man spelar på samma instrument som SCA-gänget.