Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 6 december 2014

Narren Leijonborg




Komik kan uppstå när hovnarren avsiktligt styckar upp helheten, lyfter fram en trivialitet och gör ett stort nummer av det. Som när fd liberale partiledaren Leijonborg nog ändå tycker judeutrotaren Hitlers bygge av motorvägar var en bra insats. Underförstått: t.o.m. ett parti som Sverigedemokraterna, som sprungit ur bottenlös ondska, har sina ljusa stunder (AB).

Det finns bara en förklaring till att Leijonborg oavsiktligt spelar bort sig själv och intar narrens position, den som ingen tar på allvar, och den lyder: han är så djupt nere i intellektuellt och andligt mörker att han till skillnad från en skicklig narr inte är medveten om vad han säger. Han är med andra ord ett språkrör för ren Ondska.

Nu har mannens brist på nyansering ("dramadrottning") utretts på bloggen redan 2010, intressant nog under rubriken, "Avhoppad folkpartist: de är rasister". Men det tål att påminnas om att Leijonborg föddes med samma psyke (Månen) som gjorde så bra ifrån sig i kategorin "mördare". Den fallna Månen i Skorpionen blir normalt inte till mer besvär för individen själv än viss bufflighet, tafflig och ibland väl rå i ordvalen. Kanske pga. en besvärande känsla i sociala sammankomster, Skorpionen ligger helst och trycker under sin sten och gör saker för sig själv.

Leijonborgs fadäs är av den här lindrigare arten men visar tydligt att när det kommer till folkmördare, så är han ändå hemmablind. Hans tillfälliga biologiska psyke (för Månen är lika flyktig som naturens tillfälliga skapelser) är så hemma med detta mörker att han inte ens märker det själv.



En ömsesidig reception mellan skadegöraren Mars och livets Sol sammanför Livets Lejon och Dödens Skorpion och rör till det rejält i Leijonborgs känslomässiga system. Och med biokemiskt brus på alarmerande höga nivåer går all sensibilitet och smarthet förlorad. Jag minns honom från årtionden tillbaka och har alltid undrat hur en så fyrkantig och osmidig människa lyckats bli politiker. Men detta är Sverige, landet som hyllar det mediokra.

Vi kallar det "lagom" istället för vid dess sanna namn eftersom bristen på ärlighet tycks vara ett djup sittande nationellt särdrag - ett annat ord för detta är "konflikträdsla", se bara Stefan Löfven, mer svensk än de flesta. Själv står jag på mitt närlivs hånar den nya egyptiske ägaren för att hans butik bara innehåller skräpmat, och vi har båda roligt åt gliringarna - för han vet och kan bejaka Sanningen. Ibland är det oklart om han fattar, hans svenska är inte så bra, men det handlar om respekt på en högre, andlig nivå som tillåter missförstånd på en lägre. Jag såg att han tillhörde "de vakna" från första dag han tog över närlivset från några letargiska svenskar som i sin tur köpte en schavig porrbio. Svensk mediokritet var ordet.

Och med medelmåttigheten som ledstjärna går det som det nu gått med en regering som fick makten på den mest skämmigt urvattnade mittenpolitik som skådats i mannaminne. Högern hade åtminstone talangen att skapa så enorma lögner att folk inte orkade gå runt elefanten och inspektera den från alla håll och inse att det bara var en tom luftballong.

Nytt sedan förra inlägget om Leijonborg är att Algol introducerats. Den onda stjärnan står ypperligt till för att korrumpera BÅDE ex-politikerns merkuriska intellekt och brännmärka hans själva identitet (Solen) som en av mänsklighetens fiender. Alla som har kallats av Satan vaknar nu inte upp eftersom den mildare variant vi kallar Djävulen älskar att ha ett sovande folk som zombieliknande tänker och gör exakt som den materialistiskt sinnade övermakten beordrar. 

Hela det kapitalistiska orättvisesystemet bygger på att Svenskt Näringsliv i ord eller gärning söker göra högre utbildning som filosofi så olönsam i Sverige att folk rättar in sig i ledet, slutar tänka och deltar i den "produktion" som de rika lever så gott på i kraft av en välkomponerad aktieportfölj. Inte underligt att den störste satansdyrkaren av dem alla, Göran Hägglund både maskerar sig som en "kristlig demokrat" samtidigt som sanningen pyser ut vid sidan om: han var förra regeringens skickligaste värdepappersspekulant. 

Naturligtvis har han Satans stjärna hyperaktiv på sin himmel - en av dem som var märkta att frestas av Djävulen och som föll som en fura! Med "storkorset" i Mörkrets kvalitet (Tamas guna) var det kanske inte så mycket en fråga om frestelse. 

Se även: Djävulens barn sprang till Konstitutionsutskottet för att mörka sin egen skuld (nov 2014)

Hägglund VAR en mörk själ av födelse och ohejdad vana. Svartare än det "verklighetens folk" som han påstod sig tala för, om än bara marginellt. Sverigehoroskopets psyk-disponent Mars med Satansstjärnan är sannerligen inte någon höjdare. 

Det krävs skickliga och ärliga politiker för att våga ta itu med ett så andligt förfall som detta indikerar i vår nationella karta från 1974. Möjligen kunde man förklara detta med årtionden av socialrealism och arbetet på att förbättra Sverige materiellt. Djävulen gnuggar händerna av belåtenhet när folk inte tänker på ett enda ting utöver arbete och inkomster. Dvs. de beter sig i alla avseenden som utnyttjade och illa betalda kopior som skitstövlarna på direktörsvåningen.


Tillägg

Den här bloggen anser också att invandringen måste minskas även det är en pseudofråga som glädjer överheten eftersom den skymmer den verkliga fråga de fruktar att folket ska börja debattera: frågan om grundläggande systemtillhörighet. Boven i dramat är EU-medlemskapet - ett bankmännens och finanselitens privata nationalitetsflagg som vanliga människor inte har någon glädje av. 

De allra flesta är inte så låga som människor att de jagar efter kapitalströmmarna från land till land för att berika sig själva och i praktiken har blivit precis lika hemlösa som de fattiga EU-migranterna. De vill ha fri rörlighet i Europa bara för att döva sina skyldiga samveten. De har blivit små och pekuniära och det enda sättet är hycklande "unna" andra samma fria rörlighet över Europa som de själva utnyttjar i sin gräddfil. Själva drabbas de inte eftersom de reser luxuöst och inte bor i tält och uttjänta bussar. 

Alla partier som förespråkar en generös flyktingpolitik mörkar bara den fruktansvärda VERKLIGA SPELPLAN som upprätthåller världens orättvisor men som verkar till deras egen fördel. Men när Leijonborg väljer rasistiska SD är hans argument mot invandringen inte hållbar, för i botten av hans (dolda) motstånd ligger ju, som i fallet Hägglund, som i fallet Margot Wallström och tallösa andra i eliten, bejakande av Djävulens spelplan - det rådande kapitalistiska systemet.

Inga kommentarer: