Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 17 december 2014

När IT-fascisten och dumsvensken kombineras...

Då får man teknikföretag som bygger hela kostsamma system utan att ens kontrollera om de kommer att fungera på plats! (DN) Det här fiaskot påminner om polisens värdelösa och monstruöst dyra datasystem som gör inrapporteringen till ett helvete för de anställda. Jag har valt bort mobil ur mitt liv, mån om en hög livskvalitet. 


I går kunde jag inte köpa julklapp åt ett syskonbarn eftersom de små vettlösa it-fascister som konstruerat shoppingsajten CDON fordar att man fyller i ett mobilnummer för att kunna gå igenom kassan! 

Varför? Därför att man "kapat kostnader" och inte lyckats tänka ut att det finns smarta pengar att tjäna på rationaliseringen. Varför inte avisera paketets ankomst på poststället på gamla sättet (pappersavi) för dem som inte kan ta emot ett sms? De kunde ju belagt det gamla sättet med någon saftigt tilltagen och lönsam straffavgift, riktad direkt mot de medborgare som genomskådat det marknadspåfund dessa osmarta smartphones är. Rena konsumtionsfällor, det är vad vår kära gamla telefon degenererat till.

Hur kunde svenskarna bli ett sånt här folk av korttänkta idioter? Svar: det är marknaden, styrd av kvartalskapitalismen.

3 kommentarer:

Unknown sa...

Fyll i ett kalleanka-nummer nästa gång. De där simkorten delas ut gratis på stan, använd ett sådant nummer. Paketen kommer ju fram oavsett om man får ett sms om det.

Seaward sa...

Tack för tipset! Jag, jag provade bindestreck och sedan nollor. Så långt hade teknikerna bemödat sig att implementera en kontroll av ”trovärdiga” mobilnummer.

Lyckades till sist köpa julklappen genom att ange barnets mors mobilnummer. Man kan ju undra varför CDON utvecklat ett system som kan lista ut köparens adress om denne anger sitt födelsenummer men helt tappat ork och smarthet när det kom till kontrollen av det "obligatoriska" mobilnumret...

Anonym sa...

Här en koppling till Jobs (inte boken) och Fukushima (monstruösa system)
https://www.youtube.com/watch?v=IA4tE3_2qmI