Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 3 december 2014

Moderaterna: Enbart lögner och rökridåer


En föredetting som sökte mytifiera sig själv.
Det lyckades inte så väl.

Var är "stridshingsten" mitt i det svenska politiska kaoset? Försöker han ta ut bäringen efter sin brakförlust?

"Han jobbar ju på sin bok som han skriver själv, det tar mycket tid, säger Henrik Sjöström, pressekreterare hos Moderaterna." (AB)

Fascinerande nog var det bara några veckor sedan stridspitten själv sade i någon intervju att han ännu inte ens påbörjat detta beramade bokprojekt men "i alla fall hade det på sin radar"!! (AB 11 nov)

Stridsbäverns upptagenhet är naturligtvis bara ytterligare en i raden av medialögner som moderaternas spinndoktorer ständigt trollar fram. 

Var det i själva verket den här bloggen, på sin tid distingerat svartlistad av både AB och senare av DN, som efter att ha den 23 oktober ha aviserat sin astrologibok födde en idé om stridspittens senaste bokprojekt hos moderata spinndoktorer - fast som täckmantal för någon annan dolsk plan Storfinansen ämnar sjösätta i Sverige inom kort? Varför tänker jag hela tiden på Hitlers misslyckade ölhallstumult sedan igår? Finns det något i det kuppliknande försöket som svenskarna borde återvända till sina historieböcker och upptäcka?

Anfallsvåg ett - knäck den genant veka regeringen Löfven (högersossarna är i vilket fall med på hela grejen). Anfallsvåg två: gör gemensam sak med fascistpartiet Sverigedemokraterna. Då har moderaterna bevisat den släktskap den här bloggen talat om från början fast i termer om vissa själars återfödelse från ett pinsamt föregående liv som nazister. 

Vad man kan tillägga är förstås att Storfinansen hejade på Hitler även under förra seklet. Ingen ska tro att de blivit mer hjärtegoda sedan dess, grymheten går i arv som skandalerna kring de utvaldas privatskolor så tydligt visat.

På bloggen nämndes f.o.m. någon vecka efter inlägget om att den kommit som boksammandarag i förstasidepuffen "en lös ramberättelse om drullig högerpolitik", och via bokens följetext på Amazon är det inte svårt att lista ut vem bokens avslöjande om att mediokra födelsehoroskop föder mediokra politikergärningar rör. Så här arbetar psykknullare metodiskt - de samlar in en bild av oppositionen gör en "Best Of" och använder t.ex. skadebegränsande "motgift" eller bara som en skarp idé värd att stjäla.

Gemene man är alldeles för lat för att ens inventera vad frågor gäller, synar aldrig något i sömmarna blir därmed lurade av makthavarna, om och om igen. 

Kritiken mot "svenskheten" på denna blogg kunde i själva verket vara en svepande kritik mot "det syndfulla köttet", men då skulle ännu färre förstå ett skapande grand.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag läste någonstans att Reinfeldt agerar som "rådgivare" i bakgrunden - förmodligen för hela alliansen (min gissning)...
Jag tror att det mycket väl kan vara så.
Sedan är frågan om han kommer tillbaka till politiken igen... och gör han det så kommer han att agera som att "man frågade efter min hjälp", och då blir ju hans glorifiering av själv ännu större bland de övriga moderata stolpskotten; "fadern" har kommit tillbaka igen.

Men om denna nedmonteraren av svenska välfärden inte återvänder igen så kommer med all sannolikhet näbbgäddan Annie Lööf försöka återta Reinfeldts tidigare roll - som "allians-chef". Kinberg-Batra har gm sina tidigare muntliga fadäser visat att hon är så pass korkad att hon knappast kommer ta upp kampen med Annie Lööf om den här rollen, utan kommer flyta omkring lite här och där och hålla med Lööf om att "kvinnor kan" och sedan fälla nån korkad kommentar i förbifarten igen.

Seaward sa...

Näbbgädda var rätta ordet! Jag lyssnade på debatten med finansminister Andersson på radion och moderaten var inte trevlig.

Jag tyckte dock att hon var skarpare än du låter påskina, faktiskt smartare än Lööf som jag omöjligt kan förstå hur hon klarat av en juridikexamen!

PS: Vår Stridshingst på bild här ovan är ett montage. Den som ser vem det ursprungligen är, får en dubbel muntration eftersom "barbar" ingår i figurens beteckning. Och en barbar är vad han är, noll kontakt med den ganska avancerade människotyp som det senaste svenska horoskopet har det i sig att söka delge folket (men där många helt enkelt inte är mogna att tänka stort och omfångsrikt utan bara på den egna plånboken).