Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 24 december 2014

Mobiltelefonen, en verklighetsförvrängare!

Den verkliga världen och dess diskussioner om hur kapitalismen ska kunna ersättas med ett globalt system som innefattar hela mänskligheten och humana istället för monetära grundvärderingar har nämligen en tendens att falla bort när det här i grunden skeva filtret söker hålla borgaren kvar i sin status av "det sovande folket". För det var han som sa' det som va' det.

I några strödda blogginlägg (bl.a. just föregående), har jag så smått börjat fundera om en Vattuman aktiverad av planeter i fiendens sjätte hus restlöst innebär en mänsklighetens fiende, dvs. en självtjänande egoist som upplever den komplexa hybrid Vattumannen är - samtidigt ett myller av mogna individer och en "kollektiv kropp" - som något skrämmande, något som hotar att sluka vederbörandes illa grundade syn på vad en människa är. 

Då det antika helhussystemet alltid placerar den universella Människans symbol som sin fiende (i 6e huset) då jordbrukande och resursexpanderande Jungfrun stiger i öster, och Jungfrun t.o.m. i den korrumperade västliga traditionen beskrivs som en lågmäld och reserverad (om än inte nödvändigtvis timid) natur, börjar vi ana varför den mänskliga kooperationens Venus anses "fallen" i just Jungfrun. 

Här gäller "envar för sig själv" - ett budskap med förbluffande låg prioritet enligt antikens nästan helt samstämmiga filosofier, samtida socialism och naturligtvis den klassiska sci-fi-serien Star Trek: "De mångas behov väger tyngre än behovet hos fåtalet". I verkligheten finns det ingen plats för den en procent superrika som våldför sig på övriga världen. Den här civilisationen kommer att ta en ände med förskräckelse eftersom de privilegierade aldrig kommer att ge upp sin livslögn.

Varför tidlösa sanningar låter sig skymtas genom indisk astrologi beror på att den bevarat kontakten med klassisk filosofi. Den må visserligen bara ha varit förmedlare av den ännu äldre kaldéiska astrologin från det babylonisk-persiska riket, men för bloggaren har samläsningen av den filosofiska idealismen med början i Platon och hinduisk astrologi burit frukt. Det nybabyloniska riket och stjärnskådarnas betydelse  för den klassiska grekiska filosofin har knappt börjat utredas än!

Tilläggas kan att jag mött några individer födda till Vattumannen ("soltecknet") men med Jungfrun som rollmask. De har alla haft mycket stora sociala problem, svårigheter att formuleras sig och snara till ilska (över snart sagt allting). Inte så konstigt om deras ytliga ego-medvetande anammat  rävgiftet från Moderaterna ("jag och min nytta för min egen plånbok") och därmed råkar i akut konflikt med sin egen andliga väsenskärna Solen!




Som ett visuellt förtydligande tänkte jag mig en illustration av Jungfrun stigande och Vattumannen i sjätte. Jag ledade upp det strax lidna årets första lokala ögonblick i Stockholm för en sådan födelse där också sinnelagets Måne involveras i en exceptionell disjunktionen mellan de två stora himlaljus som egentligen borde samarbeta, men där zodiakens symboler och husens betydelser trasar sönder ping-pong-spelet mellan Sol och Måne.

I detta fall är inte den stora mänsklighetens agerande något den räddhågsna Mån-Jungfrun kan ta till sig. Den sliter för sin vinst men utlöser den motsatta principen (Fiskarna/förlust). Vattumannen - ytterst sett Guds vilja - demoniseras för närvarande i alla högermedier som om de vore besatta. 

Jag tänker inte försvara t.ex. Islamiska Staten, men det är uppenbart att väst inte längre fattar ett skit av det som söker födas på jorden. Det är ett nytt MOTIV som nu begär sin tid. Motivet är Vattumannen - mänskligheten som helhet. Detta ÄR därför slutet på den vita djävulens övervåld och makt över jordens resurser. Borgaren kan börja vänja sig genom att studera de horder av tiggare som nu hänger på t.o.m. små sidogator i centrala Stockholm.

Är det en extrem människohatare som föds i Stockholm den 17 februari 19.20 och på andra platser i landet (och i världen!) under det tidsfönster Jungfrun stiger i öster under de två dygn då den också härbärgerar Månen?

Framtiden får utvisa om några brutala massmördare i Sverige eller annorstädes föddes under denna omständighet eller om omina nöjer sig med att beskriva en djupt introvert individ som inte förmår delta i några större gruppsociala situationer. Det är möjligt att jag spetsar till hemskheterna.

Samtidigt ser man att det är en streber som föds. Kompensatoriskt söker den här människan sin egen lycka via karriär eller makt (10e huset). Sinnessjukdomen i 2a ekonomihuset är inte att ta miste på. Mars med hungrande Rahu ger oss ett otyg som väl kan mäta sig med "Stridshingsten" i termer av hat mot samhällsmedborgarna i stort (Vattumannen). Men där sagde f.d. politiker ville bura in och tvinga in sjuka och arbetslösa i något slags tvångssystem för att krama lönsamhet ur dem - Stridshingstens snålhet och ovilja att se ett enda korvöre gå till människor med problem måste ha varit nästan världsunik, det var ett rent nazistiskt Arbetsläger han öppnade som ändstation i slutet av "arbetslinjen". En soptipp för svenskar som inte var lika duktiga som denna representant för den infama medelklassen. 

Jag vill till leda upprepa mig här, eftersom Sverige under åtta år hade ett historiska och paradigmatiskt exempel på en ond politiker - och det dumma folket hade år efter år mycket högt förtroende för honom (om nu opinionsundersökningar inte är köpta bedrägerier från början till slut). "Stridshingsten" hade den naturligt omoraliska och i detta fall även "verksamt onda" Mars stigande i Jungfrun i öster. (Typiskt uttryck: tomprata om "drivkrafter till egen lönsamhet" där denna motivation också innefattar lögner och bedrägligt mörkande om varifrån Moderaternas alla "gratis" partipengar kom...) 

Denna tämligen urartade ego-persona i stigande är nu inte en nödvändig katastrof i sig, jag har hittat åtminstone en födelse (med känt klockslag förstås) där planeten inte uttryckt sig som en uppenbart sjuklig utblick på livet. Man kan naturligtvis också tänka sig att denna person, liksom Stridhingsten, fått stryk av sina föräldrar eller andra och kommit att förråas i sin grundsyn genom detta. 

Det är när ytterligare dåliga omen tillkommer som men måste befara ett livsöde som står helt på kant med normala människors. Och Stridshingstens Saturnus-i-Vattumannen har helt klart fått honom att betrakta själva kollektivitetens princip som sin värsta fiende. Men detta hade återigen inte varit möjligt (tror jag) om inte hans egokonstruktion varit hotad av omoralens Mars. De här båda positionerna - om man förstår zodiaktecknens djupa grundmening - förstärker varandra och bringar fram det värsta ur en människa.



Tillägg. 

Skrev 17 feb 2014 i Google och upptäckte att USA i år firade sin förste president just denna dag! Se t.ex. "USA - hatet mot den inbillade fienden". Uppenbarligen behöver inte 1a och 6e husen vara aktiverade. De båda tecknen kan även i andra positioner på himmelen ge en släng av ovilja mot "den andre" eller att ingå i något större socialt nät (Vattumannen) än sitt eget. USA:s horoskop är emellertid exceptionellt eftersom vi där också ser en "killer at large" - en mördare som skenar fri och startar krig i "demokratins namn" över hela världen.

Inga kommentarer: