Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 30 december 2014

Ledningskorruptionen i Svenska Cellulosa Aktiebolaget (Jaktstugeskandalen)

Jan Guillou myser i AB åt de korrupta höjdarna i SCA och påminner mig om att jag noterat namnen redan tidigare i samband med etiskt blåsväder. Den här gången verkar det röra sig om ren förskingring eller trolöshet mot aktieägarna. De senare är det nu inte alltför synd om eftersom människor med ambitionen att låta pengar tjäna ohemult mycket mer pengar åt dem har en särskilt plats i helvetet och sedan på nytt i ett rumänskt getto när de väl återföds till Jorden. 

Det var klassicisten och orientalisten Thomas McEvilley som i sin "The Shape of Ancient Thought" uppmärksammade den märkliga konsekvensen av österländsk själavandringsteori: förbrytelser på Jorden kommer att "bestraffas" två gånger - först i världen efter denna och sedan en andra gång eftersom gärningar (karma) som begåtts på den här planeten är knutna hit och kommer att skördas här! Det lönar sig med andra ord inte att synda, själviskhet kostar mer än det smakar.

Astrologiskt upplever jag alltmer begränsningarna i att bara ha en Måne att utgå från, i brist på känd födelsetimma. Ta t.ex. rovkapitalisten och vd:n för Finansvärden Anders Nyrén som är involverad i jaktstugeskandalen. På en naiv första nivå skulle astrologistudenten glädja sig åt att vid lunchtid hitta sinnelagets planet i chefskapets Lejon. Men jag vill här föreslå en hypotetisk födelse senare dygnet, även om sannolikheten för en sådan födelse är mindre.

Förklaringen är att en Måne i Jungfrun låter fler pusselbitar falla på plats och bilda ett mönster som passar särdeles väl in på en korrupt egentjänare. Se här:



Inte bara skulle ett första hus i Jungfruns tecken ge en perfekt "satanisk axel" längsmed de två hus som romaren Manilius betecknade som det svavelosande monstret Tyfons område. Redan innan den här bloggaren hittat den uppgiften (i boken Astronomica) hade han, som nämnt, valt att döpa axeln mellan Oxen och Skorpionen till den likaledes svavelosande Djävulens axel. Knappast en slump utan tvärtom ett tecken på att ha kommit zodiaktecknens djupaste innebörder på spåren.

Se även: Nordic Capital - skattesmitarnas klubb (nov 2014)

Och om man ponerar ett psyke i Jungfrun kommer Djävulen (eller Satan) verkligen att i djupet infektera det här horoskopet eftersom vi då har en Måne som disponeras från den tjuvaktiga köpmannen Merkurius som här står GRADEXAKT på rät linje med den onda stjärnan Algol, betraktad av de palestinska jihadisterna i början av vår tideräkning som Satans markör. 

Några små textfragment i de judiska Dödahavsrullarna ledde den här bloggen till en upptäckt som den är unik i världen om, och vars spridande i Sverige knappast gör någon mer upplyst eftersom Satan redan äger den här nationalsjälen. Att placeras i landet Gud glömde utan internationella kontakter får hänföras till bloggarens dåliga karma. Livet som exil från verkligheten.

Den nuvarande och förre vd:n för SA har en annan typ av horoskop som anknyter till det muttrandet i förra stycket. För likt bloggaren är båda dessa karaktärslösa lyxlirare tydligt under Vågens påverkan, tecknet som i dåliga versioner är just bara karaktärslösa och ytliga nollor, oförmögna att motstå lockelsen från lyx och prål, glitter och glamour.

Förre vd:n och nu styrelseordföranden Sverker Martin-Löf:


Nuvarande vd:n Jan Johansson:



Förre vd:n har samma kuriösa relation mellan det lunära psyket och dess disponent som diskuterades i inlägget som spårade en möjlig profil för civilisationsförstörare. Profilen vaskades fram ur 112 nazisthoroskop men kanske skulle man också kunna applicera dem på sådana som förstör en företagskultur - den centrala tanken i en koppling mellan 1a och 6e huset är ju att egenintresset gör människan till sin egen fiende eller en olycka för sig själv och sin miljö.

Nuvarande vd:n har en svagt korrumperande stråle från Satansstjärnan mot pengarnas planet Venus i Skorpionen längsmed den materialistiska axeln mellan 2a huset för egna pengar och 8e huset för andras pengar (de andra som här bekostade den sanslösa 100 miljoner krona dyra jaktstugan).

Men båda männen föddes som sagt (likt bloggaren) till Vågens tecken, tecknet som älskar att finna harmonier i tillvaron. Det här syns mig vara ett moraliskt svagt tecken, själv räckte det med några år inom IT och en bra lön för att bli så djupt korrumperad i tanke och handling för att fortfarande 15 år senare sitta och blogga om nobless och låghet - som för att exercera de sista resterna av Skitstöveln som dröjer kvar i själens skrymslen! Och då har undertecknat långt ifrån den sämsta typ av Vågen man kan tänka sig.

Hos förre SCA-vd:n gör det drömlika psyket i Fiskarna att Solen i Vågen förmörkas i det åttonde huset för en omedvetna tendens till syndande (och en kuriös blindfläck när det gäller andras pengar). Månen disponeras från lyckosamma Jupiter i chefskapets Lejon vilket, som nämnt, gör honom och hans vräkiga ledarstil till en fiende och sin egen värsta fiende.

Sjätte huset, fiender och olyckor, är enligt den här bloggen också roten till allt ont: tendensen att vilja profitera genom att diskriminera mot allt som ser förlustbringande ut. Så faller därför Venus i Jungfrun för att av de vise hållas för upphöjd i Fiskarna, detta "förlorarnas" tecken som Jungfrun inte vill beblanda sig med.

Samtidigt är denna klent placerade Sol disponerad av en för sinnet prominent Venus: men i Jungfrun anses Venus en fallen kvinna, en hora, en som bara tänker på sin egen komfort. En som bygger sig en jaktstuga för torskarnas (aktieägarnas) pengar.

Den nuvarande SCA-vd:n är istället född under en nymåne i Vågen. Här kanske det klassiska argumentet anföras, att de med den reflektiva Månen "bortbränd" av Solens starka sken är mer av "görare" än "tänkare". De är entreprenörer. Men som vi sett står Vågens disponent Venus verkligt pyrt till i det här horoskopet och aktiveras från stjärnan Algol. Det psyke som är mörklagt av en handlingsbesatta Solen (en Sol i Passionens kvalitet) är naturligtvis extremt mottagligt för en underliggande disponent som påverkas av Frestarens onda viskningar.

Så många snaror det onda kosmos har i beredskap för de återvändande själarna, är det ett under att mänskligheten lyckats skapa sig vettiga civilisationer då och då. Oftast är det snarare folk som den här trion som korrumperar det goda som har uppnåtts när större själar - civilisationsgrundarna - fanns tillstädes.


Inga kommentarer: