Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 23 december 2014

Johnny Depp underminerad av bisexuell kvinna från Annie Lööfs ideologiska slumkvarter

Skvaller är bra. Plötsligt kan mängder med pusselbitar falla på plats. Johnny Depp har jag länge misstrott, inte minst därför att Satans huvud angriper hans horoskop så svårt. Nu visar det sig (enligt AB) att han, en vuxen man, skapat en fylleskandal på en offentlig tillställning, därefter sökt ta sitt liv och nu hålls inspärrad i sitt hem för avgiftning. 

Tidningen återger skvallret i andra hand och första skvallerkärringen menar att det är medelålderskrisande Johnny Depps unga och sexuellt störda flickvän som ställt till det för honom. Kan medelålderskrisen hos materialistiska människor göra dem så åtkomliga för Djävulens lister?

Se även: Johnny Depp kanske är Djävulen... (jan 2013)

När jag slår upp Amber Heard på Wikipedia ägnas plats åt hennes jublande över den mest skamliga kvinna som någonsin fått en fotnot i litteraturhistorien: den programmatiska egoisten Ayn Rand som också vår samvetslösa lögnerska Annie Lööf älskar. (Rands horoskop här.)

Amber Heard låter faktiskt som en urbota korkad Lööf: "Jag har läst alla hennes böcker. Och sedan dess har var varit besatt av hennes ideal. Allt jag någonsin behövt är mig själv."

Den unga egoistiska fotomodellens horoskop kombinerar två zodiaktecken, Väduren och Jungfrun. Tillsammans skulle de, under vissa omständigheter, kunna beskriva just den programmatiska egoismen.



Det här horoskopet är så grötigt att det knappast går att återge med bara en karta. Här är dels de två onda husen 6 och 8 mörkfärgade men också den sataniska axeln mellan Oxen Skorpionen i ljusare grått. Jämför gärna hennes djävulsanfäktade Venus i Oxens början med Johnny Depps motsvarande risk för att bli korrumperad av Intighetens herre!

Men det jag inledningsvis kom att tänka på var hur kvinnan fötts till Väduren, ego-principen som naturligtvis är omistlig för den som föds till den här planeten. Men överdriftens Rahu står nära kopplade och gör så i korruptionens och dödens åttonde hus. Som psyket/Månen ser saker!

Månen i Jungfrun är en perfekt Ayn Rand-indikation i de situationer där inte Solen kan leda Månen till något högre och mer storslaget än Jungfruns naturliga tendens till antisocialt självtjänande. Det är ingen slump att också Annie Lööf, Ayn Rand-hyllerskan, har Månen i Jungfrun.. Den här amerikanskan förföriskt vacker på utsidan och en dypöl på insidan ser verkligen ut att ha "fått mer än en människa mäktar bära". Kan något gott verkligen komma ur en himmel som lovar så lite?

Utifrån mån-psyket uppstår ett hat mot folket i stort, precis som i den moderata Stridshingstens horoskop. Här är det lyckans Jupiter i anslutning till hela folket (Vattumannen) som de verkligt själviska hatar över allt annat. Lycka för folket/genom folket befinner sig nämligen i sjätte fiendehuset. Ayn Rand flydde Sovjet och ägnade sitt liv åt att hata varje form av kollektivism. Vilket bortkastat liv, vilken obefintlig intelligens.


PS. Västastrologin placerar "öppna fiender" i sjunde om partnerhuset beter sig så illa att allianserna skär ihop totalt. Jag upplever den hinduiska varianten som mer begåvad. Fiender hittar vi efter solnedgången (7e) - de smyger omkring i det fördolda och söker sitt eget. Sjätte tycks också ha en distinkt koppling till viljan till vinstmaximering så att Merkurius/Hermes tjuven på marknadsplatsen lätt och ledigt associerar med alla människor som är egentjänare och sätter sin egen vinst över allt annat - precis som Ayn Rand predikade. Ett problematiskt sjunde hus kan förvissa förvandla en partner till en fiende, men torde mer typiskt indikera oflyt i äktenskapet.




Inga kommentarer: