Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 3 december 2014

Hypotetiskt horoskop: Löfven utlyser nyval


ÖVERSPELAT INLÄGG. NU GÄLLER KARTAN FÖR "EXTRA VAL" I MARS 2015


Enligt en s-märkt statsvetare i SvD har Löfven redan abdikerat men dröjer med att utlysa nyval till slutet av december. Den kartan, baserad på midnattstimman för dygnet ifråga, ser ut så här. Ser man det ultimata nederlaget för ett folk av principiella blindstyren och deras förtroendevalda i denna karta?




Solen i sideriska Skytten skulle kunna tyda på en strimma av ljus (Eld) och ett hopp för landets framtid.

Tyvärr stiger det individualistiska egenintressets tecken i öster, och detta gör Skyttens härskare till en VERKSAM ILLGÄRNINGSMAN, Solen, ledaren, till en belastning för landet. 

Dessutom står Jupiter i det elfte idealhuset och ingjuter kraft i den ynkliga lilla intressesfärens Kräfta - den näriga människotypen - som högsta ideal. Här ser vi ekot av Stridshingstens horoskop. och den goda och universalistiska Skytten är här en FALSK Skytt, och marknadstillvände Löfven är bara en pesudo-Sol som här får sitt rättmätiga straff för att ha stängt Vänsterpartiet ute i sin räddhågsna vilja att behaga alla - särskilt högerintressena. 

Den professor i statsvetenskap DN konsulterar backar inte tillräckligt långt bak och ser de arketypiska krafter som utkämpar sin avgörande strid i Sverige först av alla länder eftersom vi VAR en Vattuman-nation, ett folk med ett mycket avancerat statsskick som såg både till helhetens och individens bästa.

Den onda Jupiter representerar alltså marknadskrafterna - Hydran - och dess globala jakt på stora och lätta rikedomar. Detta är vad som utmärker den här falske Sol-ledarens bittra slut i fjärde huset. Fjärde huset, "hur sakerna når sitt slut", indikerar i hur Löfvens karriär fick ett hastigt slut, knäckt av det enorma kapital Storfinansen förfogar över. (Ond Jupiter kan tyda på expansiva bubblor som strax spricker.)

Löfven var hela tiden Storfinansens "fall guy". Efter att ha lyckats knäcka Håkan Juholt via socialdemokratins inbäddade (och många!) femtekolonnare fick högern blodad tand och drar sig inte för att använda fascistpartiet Sverigedemokraterna. 

Nu har Högern i flera omgångar lyckats splittra vänstern; sedan väntar låglönesamhället, typ lågskattesamhället USA där DE ALLRA FLESTA FAR ILLA. Detta väljer nu den dumma svensken som står på rad och viftar med amerikanska flaggor, Cola-burk i hand och ena ögat avundsjukt fixerat på "vännernas" status på Facebook. Fy farao vilket land av torskar!

Så vi kan - här som i många tidigare inlägg - notera att Jord och Vatten inte bara är materialismens elementkombination utan också fascismens färger när det vill sig illa. Astrologins vatten-gröna och jord-bruna är både brun och svart, fascismens traditionella färger just eftersom den negativa polariteten inte i sig äger något ljus, dvs Världssjälens lägre halva är i sig svart, inte ljus. 

I det hypotetiska horoskopet för en Löfven som utlyser nyval finns INTE EN STRIMMA HOPP. Detta är Djävulens verk och straff mot det svenska folket för att de så obegåvat köpt myten om "valfriheten" - se hur "valfrihetens" Jungfru stiger i öster med girighetens demon Rahu, ännu ett tecken på att det är onda makter som driver sitt spel här.


Och i frågan är, som så ofta, ETC:s erfarne Johan Ehrenberg Sveriges bästa lots till direkt förståelse om vad som egentligen pågår. Den här bloggens mytologiska Hydra blir isande tydlig i hans, till den ahistoriska samtidsmänniskan anpassade språkdräkt.

3 kommentarer:

Havsörnen sa...

Nyvalet sker den 22 mars. Dygnshoroskopet ger en liknande vattentrigon som budgetfällningskartan, fast med sex placeringar i stället för sju. En av dem är AC vid fjärde graden Skorpionen, opposition Algol. Samma grad som Saturnus nu ockuperar. Rahu kvarstår i Jungfrun.

Jag kollade dagens karta för ett par veckor sedan och var säker på en fällning. Fast min tolkning kanske inte är praxis, då den innehåller andra aspekter än konjunktionen och oppositionen till en fixstjärna. Både Mars och Saturnus lägger just nu sina långa aspekter på Regulus, nära gradexakt. Om Kungavärdigheten får representera regeringsmakten, så är den kraftigt ansatt.

Anonym sa...

... och vad blir det här då? Alliansen tillbaka i makten eller samma parlamentariska röra som idag?

Seaward sa...

Dagen var dramatisk, den här kartan är redan passé! Nu gäller inlägget om extra val i 22 mars 2015. Jag satt tydligen och skrev på det medan denna post kom.

Men milda makter vilken kraft i Skorpionen just nu. Här ser man verkligen dess förmåga att gå in och korrumpera inifrån och hur oförsonligt negativ den är!

Aspekter: Alla blir saliga på sin egen musik, och tills jag förstått hur indierna tänkte kring sitt märkliga system är jag inte helt nöjd med det. Att det grekiskt-västerländska är enklaste formen av geometri och zodiakens delning på några tal tyder på att detta är västerlandets eget bidrag till traditionen. Jag misstänker, men har inte hittat tillräcklig information ännu, om att de indiska aspekterna bygger på avancerad tonlära. Men det området är så ohyggligt komplext att det kanske får ligga till nästa liv ... (kanske som indier om denna höga själsgrupp vill ta emot en eftersläntrare av deras sort...)