Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 3 december 2014

Horoskop: Sveriges extra val 2015

Händelserna går rasande snabbt nu när Sverige officiellt gått sönder och vi ser den monstruösa Rovkapitalismens alla huvuden bita och gläfsa för att tillintetgöra den goda ordningens återkomst efter åtta år av Programmatisk Själviskhet med fokus på företagens övervinster.

Löfven har insett vilket Odjur han gav sig i lag med och utlyser nyval våren 2015.

Detta horoskop är minst sagt intressant eftersom det återigen plockar upp det becksvarta mörker som legat över himmelen under dessa krisdagar i Sverige (Ja, Sverige är ett föregångsland på Jorden därför blev föll det på vår ödeslott att ta emot SATAN, som alltid attraheras av ett ljus att förmörka. När Satan nu kopplat grepp om det här landet och dess ideologiskt blinda befolkning kommer det att påverka hela världens framtid.)

Förstå hur den globala Rovkapitalismen håller ögonen öppna nu för att lära av deras svenska redskap, främst moderaterna, centern och kristdemokraterna!

Ur nobelt perspektiv finns det bara en läsart: den Vegetativa Själen är identiskt med syndafallet, människosjälarnas kollaps in i ett mindre tänkande än de var destinerade till. De har blivit näriga, om sig och kring sig och frågor om plånbok och egen trygghet har tagit kontroll över deras högre fakulteter. 

I klassisk mening saknar dessa människor (och de partier som driver sådana här frågor) genuin intelligens. De är bara en hoper grönsaker som råkat utrustas med kapacitet för tal och - i vissa fall - den låga gatsmartheten. Men människor i homo sapiens snävare bemärkelse är de inte, de har valt bort sin värdighet och förmåga att så BÅDE helheter och enskildheter! 

Ingen i antiken skulle emellertid ha kommit på tanken att i nazistisk mening utrota kvinnor som Kinberg-Batra, Hägglund eller Lööf. De visar visserligen i hela sin livsform att de ingenting förstår av t.ex. kristendomens centrala budskap (hör det, Hägglund), där Mammon står mot Gud i ett vägval som inte går att snacka bort. De svenska kristdemokraterna lever på en äldre grupp svenskar som har hjärnor som en hare och aldrig förstod ett dyft av sin barndoms kristendom, kanske för att den framställdes i den besatte Martin Luthers vidriga form. 

Den mannen hatade inte bara judar utan också bönder, sedan de fått nog av den fattigdom länsherrarna höll dem i och gjort uppror. Då visade också Luther att han - likt den katolska kyrka han i ungdomen vänt sig mot - var en Överhetens fursteslickare. Ett svin besatt av en Legion onda andar.

De övriga Storfinansens politiska handdockor, Lööf, Kinberg-Batra med fler, är enbart satanister. Det finns inte en fiber sanning i dessa manipulativa Ondskans tjänare.

Likväl får man inte döma den Vegetativa Själen för hårt. Genom detta substrat kommer också känslor, goda känslor, och empati med de nödlidande. Någonstans verkar universums sammanhållande Enhet även genom denna låga Själ som inom sig frambringar Naturens alla groteskerier där djur äter djur och alla slåss mot alla - Stridshingstens ideala Ordnung!

Så vad är det för form av NÄRIGHET som fyller hela himmelen vid det extra valet den 25 mars 2015? 



Kartan är nästan unik i sin "fallenhet". I samtliga tre PLIKTENS HUS (dharma), husen som INTE ÄR ROTADE I EGO-ASCENDENTEN SOM SATANS BARN I VÄSTERLANDET LÄR UT, UTAN I GUDS NIONDE HUS, ser vi iskalla dödens Vatten breda ut sig för att släcka Sveriges kontakt med andevärlden, med människans sanna natur. 

Och det blir knappast lustigare av att dödens herre Saturnus tornar upp sig i öster i regeringens hemort Stockholm vid midnatt detta dygn, ett dygn som kommer att gå till historien som dagen då Gud förbannade svenskarna för deras veka psyken. Försade jag mig om valresultatet nu?

Ja, är det Storfinansens näriga och dödande Vatten vi ser här, eller det Vatten som betecknar den enkla svenska godheten och empatin med dem som fått det sämre genom "arbetslinjen" och de samhällsnedbrytande förändringar Stridspittens åttaåriga vanstyre och massiva smattrande av desinformation och siffertrixande vi alla BORDE varit medvetna om nu, men som valet 2014 visade att det sovande folket alls inte var? 

Vilket Vatten hålls inneslutet i de tre triangulära kona-husen? Finns det ens en läsare som tagit den här bloggens förenklade introduktion till en äldre tids astrologi på allvar, är det den läsaren som nu förfogar över verktygen att dra sina egna försiktiga slutsatser av detta valhoroskop.

Jag säger inte mer än kartans färgfläckar indikerar.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nu njuter alla galna SD-politiker och deras fårskallar till väljare... och samtidigt ler Thatcher-fanset Annie Lööf vid tanken att hon får gå ännu en runda till och vifta med pappersbunten framför Lövéns ansikte.

Anonym sa...

Det verkar som det blir ett "ödesval" i mars . Spännande o se om man kan stanna kvar i landet . Om de negativa tar över (de andefattiga korrumperade ) så kommer jag göra allt för att hitta ett bättre ställe på planeten . Frågan är bara vart man ska flytta ? Svårt att hitta frihet i dagens värld .