Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 22 december 2014

Härdsmältans signatur i horoskopet för extra val 1958

I december 2012 föreslog bloggen för första gången att oppositioner mellan åtminstone "den sataniska axeln" (Oxen/Skorpionen) indikerar kollapser. Det var en tunnelkollaps i Japan som föranledde den reflektionen över spänningar mellan två rigida och negativt polariserade Tamas-tecken. 

Oppositioner mellan positivt polariserade Tamas-tecken skulle kanske kunna benämnas "kreativ förstörelse" (något nytt slår ut det gamla på ett brutalt sätt), men här handlar det enbart om materialsvaghet, den inherenta negativiteten i Jord och Vatten - det timligas domän.

I november 2013 refererades till tunnelkollapsen i samband med "Jimmie Åkessons trovärdighetskollaps" - blogginlägget hade underrubriken "djävulsk fullmåne". Paradoxalt nog kollapsar Jimmie Åkesson i utbrändhet bara ett år senare och är f.n. långtidssjukskriven medan partiets sanna rasistiska tendenser återigen går i dagen med all önskvärd tydlighet... Var den ultra-negative Åkesson ett lock på all denna otrevlighet?

Med dessa två inlägg som introduktion behövs knappast horoskopet för Sveriges extra val 1958 kommenteras ytterligare. Här ser vi återigen den djävulska fullmånen och "materialsvagheten".

Det som är skapat av Djävulen äger ingen ståndaktighet, det är bara en chimär som brakar ihop vid de mest olämpliga tidpunkter.




Jag har inte läst in mig på vad som utlöste nyvalet 1958, men det är inte förvånande att dygnet öppnar med realpolitikens tecken Saturnus i öster och en ascendenthärskare som gått i exil i 12e huset. (Jämför "Stridshingsten" som också har sin ascendenthärskare i 12e och likt en råtta flydde det sjunkande moderatskeppet istället för att agera som en anständig kapten.)

Fullmånen i den sataniska axeln (här gestaltad av zodiaktecknen) faller här i husen 5 och 11, det förra känt som politikerhuset i indisk astrologi och det senare som ett idealens hus eller ett hus för den ideologi som förenar alla medborgare i samhället. Symboliken kunde inte bli tydligare, eller hur?

Det vore naturligtvis naivt att tro stjärnhimmelen är så mekanisk och simplistiskt att den ser likadan ut varje gång svenskarnas dumhet når den nivå att de väljer skräp till politiker. Men man kan absolut jämföra 1958 års karta med horoskopet för det planerade extra valet 2015 (Med mindre de berörda partierna snackar ihop sig de närmaste dagarna och gör den kartan obsolet.)

Inga kommentarer: