Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 7 december 2014

Guldkvinnan Sarah Sjöström

Detta är inte ett inlägg om sport! 



Atleter eller idrottsmän duggar inte tätt på den här bloggen, men när en simmerska sätter två världsrekord och plockar hem guld på två distanser inom en timma, måste man ju granska vad det kan handla om förmåga till blixtsnabb omladdning. Eller Sarah Sjöström kanske inte behövde ladda om - hon kanske tog sitt högvarv från ena grenen till nästa?



Festligt! För andra gången samma dag dyker den "kungavärdiga" Regulus upp hos en människa som får rubriker i svenska tidningar. Tidigare under dagen var det en rollsättare inom svensk film med känsla för "rätt man på rätt plats" och nu kommer samma kungamakare tillbaka igen. Fast nu med all kungavärdighet pekande rakt mot individen själv - Solen i djurens konung Lejonet!

Just innan jag knäppte på datorn hade jag - egendomligt nog - lyssnat på gamla progressiva rockgruppen Jethro Tulls skiva "War Child" från 1974 och halvvaket registrerat att en text verkade handla om "sjölejon" (knappast ett speciellt vanligt ord i rocktexter).

Men tittar man på kartan förstår man perfekt denna jungianska synkronism: den kungavärdiga Lejon-Solen lyser över Vattenelementet och i Vattnet finns en Måne i SITT EGET ELEMENT som tar direkt order från ovan. Så här ser en BRA Måne i Kräftan ut. Ingen motbjudande näringslivsmåne med dess ändlösa behov och vinstbegär. Fast.... det kanske är samma "drivkrafter" vi ha hos simmerskan ändå, för det är vinstorienterade Jungfrun som lånar ut armarnas planet Merkurius och låter dessa utföra energiskt (Mars) arbete i Kräftans bassängvatten. 

Kräftan och Jungfrun tillsammans är en präktigt vinstorienterad och materialistisk kombination men här hittar vi plötsligt ett perfekt legitimt uttryck: IDROTT !!! Självklart. Det som är halvt nazisiska krav på duglighet och fysisk fitness inom näringslivet (för att inte vinstmaskineriet ska lida avbräck av sjukdomar - därav Jungfru/Kräftan Stridshingstens arroganta nedlåtenhet mot sjuka och arbetslösa) - samma fixering vid hälsomässig prestation är ju ett måste inom idrotten.

Tänk vilka framsteg för mänskligheten om en global mobb nackade de åttio rika familjer som håller helt världen gisslan med sin Rovkapitalism. Sedan kunde vi hänvisa de kroppsfixerade överenergiska tokarna till våra tiders gladiatorspel där de kunde bränna fysisk överenergi i en värld där annars vinstmotivet kriminaliserats och inte längre tilläts styra nationers mellanhavanden.

Jämfört med rollbesättarens "återkoppling" ner i det fysiska ser vi tydligt skillnaden. Hon sitter still och organiserar rollfigurer genom en kunskapssökande Vatten-Saturnus och en organiserande Jord-Stenbock. Den skickliga simmerskan har istället passionerat Vatten (Kräftan) baserat på den kunskapssökande eller helt enkelt rörliga Jord-Jungfrun. Rollsättaren har ett mycket mer stagnant horoskop och skulle kanske inte passa lika bra inom idrott som det här sjölejonet. 

Solen i Lejonet står här och spänner sig mot Saturnus i Vattumannen vilket är en "kreativ opposition" och Saturnus i hemmaläge i konceptuella Vattumannen visar hur bra det enkla Kräft-psyket mår när det får plaska runt och hjälpa den inneboende Lejon-anden att bevisa sig INOM ETT FORMAT. För det är det Saturnus i Vattumannen står för på de här enkla nivåerna: ett koncept som t.ex. "50 meter fjäril". Den kungavärdiga Lejon-Solen är rent animaliskt utagerande och den bevisar sig vara kungen bland djuriska människor genom att ta strid inom ramen för det FORMAT opposita Vattumannen tecknar. 

Vattumannen som Guds medvetande innehåller förstås tallösa format eller platonska Former för de levande själarna att agera ut på lägre nivåer av verklighet. Att plaska runt i en bassäng kan vara en av de lägsta möjliga formerna, men också den som är påfallande typisk för Månen i härskarläge i Kräftan: det är här, i en vätskesamling, den biologiska värdkroppen tar form. 

Horoskopet visar mer än någonsin hur passiv Månen i dess härskarläge är. Den svarar på intryck från högre nivåer eller sjunker ännu lägre och absorberas av Jordelementet för total materialistisk orientering. Just Solen i härskarläge med Månen i härskarläge är onekligen en av de mest intressanta kombinationer av Ljusen som tänkas kan. Hur spännande vore det inte om den skickliga simmerskan dessutom har ett Vattentecken stigande i öster vid födelsen! Skorpionen skulle vara trolig, med tanke på all energi i det tecknet just nu. 

Då blir Skorpionens härskare, Mars (här i Jungfrun) en välgörande kraft och står dessutom i närheten av stora framgångens Jupiter. Att den senare är en "verksam illgörare" betyder inte nödvändigtvis mer än att hennes framgångar i långa loppet kan visa sig skadliga för henne. Den celebritet och de stora rikedomar (båda "jupiteriska företeelser") som följer på världsmästartiteln skadar själen hos de som ger sig i lag med det materiella och söker och vinner mer än "den skäliga lön" som en kroppsarbetare ska ha.



Tillägg.

"Sjölejon" kanske inte behöver Månen i Vattentecken. När jag tittar till ett gammalt inlägg som jag mindes, visar sig Therese Alshammar också vara Lejon, men med Månen opposit Sarah Sjöströms, dvs. i snustorra Stenbocken! Nu är förenklingar tacksamma, men i själva verket har Alshammar en snarlik konfiguration: hon har Månens disponent Saturnus i VATTEN, precis som Sjöström har en Jordplanet disponerad av vattenmassornas Måne. 

Det är möjligt att den osynliga Naturen (Vatten) behöver Jordelementet för att jorda sig i och bli mer effektivt... Rena vattenmänniskor är så känsliga att de ofta bränner ut sig snabbt i fysiskt krävande verksamheter. Eller hamnar i popindustrin och blir alkoholister eller drogmissbrukare...


Tillägg 2 

Titta på de underbetalda unga asgamarna på AB: på måndagmorgonen har de bytt ut rubriken och pratar nu som de Djävulens små slavar de är - kopierar exakt inläggets tanke om att stora pengars Jupiter inte gör den här kvinnan något gott, men banaliserar funderingen som de kapitalismens små horor de är!



Det är ingen slump. Schibsted och Bonniers anbefallde slakt av blogglänkarna för att sedan kunna stjäla idéer med minimal risk att någon läsare upptäcker att det saknas kapacitet till originellt tänkande på de svenska tidningsredaktionerna, ny fyllda av förtrupperna till den nya mentalt handikappade PISA-generationen.

Inga kommentarer: