Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 14 december 2014

Einstein: den materialistiske har mindre tid på sig än den andlige

Nyligen, i SvD, beklagade sig Anders Q Björkman att den politiska censuren snabbt närmade sig i det svenska samhället när tidningskrisen lämnar oss med rövhål till forum som Facebook: "Ett torg... är mer än ett utrymme för handel. Det är en plats för möten....  Sedan antiken har berättelser spritts där... Pressen brukar liknas vid ett sådant torg." 

Problemet var att Björkman glömde nämna hur pressen mellan 2012 och 13 - inför valet, valde att släcka ner det torg som deras gentila bloggosfärfönster tidigare givit läsarna. Antagligen, som jag tidigare noterat, för att det är högertidningar från början till slut och att de ansvariga utgivarna insåg att det inte fanns en duktig och hårt jobbande borgare i Sverige som också hade något ideologiskt intressant att säga om sitt nya liv av förväntat övertidsjobbande och helger fyllda av kompensatorisk konsumism. Det var bara den bråkiga vänstern som tycktes fylld av tänkande och kommenterande människor. Fanns ingen anledning i ideologiskt dikterade högertidningar att låta vänstern visa borgaren på skavankerna i dennes mytbubbla.

Bonnier-ägda tidningen DN är den sista stora svenska dagstidning som fortfarande, när ämnet inte är kontroversiellt på minsta vis, knäpper på möjligheten för svenskarna att blogga i anslutning och delge allmänheten sina tankar. 

Men nu har landets bloggare väl i stort sett alla lagt ner och sju timmar efter publicering av en intressant artikel om Einstein verkar DN:s borgerliga läsare vara en alltför lågsinnad och simplistisk hop för att ens kunna presentera en one-liner i kommentarfältet som tidningen öppnat invid blogglänkningen. Borgaren är så okunnig och orienterad mot enkel kultur att namnet Einstein inte framkallar en enda reaktion i hela DN:s primära spridningsområde, Mälardalen. Här kan vi verkligen tala om Stridshingstens "det sovande folket".

Relativitetsteorin (har glömt om det var den särskilda eller allmänna) säger att RumTiden kröker sig på grund av materiella objekt. Lite tillspetsat kan man säga att syndaren snabbt får ut sin lön - en materialistisk orientering resulterar i ett kortare liv och ett mindre Lebensraum. Borgaren, som stängt in sig i en stad, en borg med en hög stadsmur runt, illustrerar perfekt detta lilla liv som mediokra människor faktiskt frivilligt söker sig till!

Detta stämmer med astrologins enkla schematik. Adolf Hitler gastade om mera Lebensraum och ockuperade land efter land. Han hade både Sol och Måne i Eld. I föregående inlägg noterades hus 69 SD-politiker uppvisar en ganska entydig soli-lunär axel. De är antingen en Jord/Jord-kombination eller en Jord/Luft-kombination. där den förstnämnda motsvarar svensk småborgerlighet och Einsteins kollapsade RumTid till följd av att för mycket MASSA är närvarande i ekvationen. Borgaren inviterar en snabb död genom sin defekt, sin brist på intresse för något utanför dem själva. SD är bara en ovanligt tydlig version av borgarens rädsla för allt liv utanför de egna murarna... Det är ur medelklassens mediokritet fascismen gror.

Einstein, å sin sida, var allt DN:s chefredaktör Wolodarski inte är. Istället för att ur Saturnus von Oben-perspektiv söka kontrollera kungastjärnan Regulus, annektera och välja till vilkas fickor dess välsignelse skall kanaliseras, representerade det stora snillet den goda Regulus som önskar allt gott åt alla. Paradoxalt att DN är den tidning som berättar om att Einstein värderade sin vistelse i Japan högre än att göra en avstickare till Sverige för att ta emot sitt Nobelpris. Tack vare Einsteins kända födelsetid visar sig Regulus fungera på precis det sätt som man kunde misstänka hos en genial och djupt andlig fysiker:




Det är sant att fysikern inte var religiös i konfessionell mening, men att som en del scientister gjort, förklara honom en av sina, och söka smula sönder uttalandet av en äldre och skeptisk Einstein, "Gud kastar inte tärning", bara omvittnar hur lite en teknikfascist förstår av ett verkligt snille som Einstein. 

Hans "kosmiska religiositet" kan direkt ses på den här kartan i formen av pietets Jupiter i utmärkt placering i Vattumannen, en grundläggande symbol för en generositet eller öppenhet som riktar sig mot hela mänskligheten. Einstein var en sann universalist (och pacifist) eftersom denna Jupiter i nionde huset för filosofi och religion är disponenten över både hans kognitiva kapacitet (Solen) och hans adaptiva och pacifistiska Venus. 

Jo, den ömsesidiga reception som Jupiter och Saturnus knyter framkallar "dissociationsfiguren" - det faktum att "öst är öst och väst är väst (och aldrig ska de två mötas)". Luft tecknar den Rationella Själen medan Vatten tecknar den Irrationella eller Vegetativa Själen. Bara häromdagen, efter sex års bloggande, knöt jag astrologins Vattenelement till den grekiska termen phusis i ett inlägg om SD och deras djupt liggande nynazism. Ordet används visserligen hos oss för att beteckna både vetenskapen fysik och för indikera spänst och vigör - "han har verkligen god fysik". Men bloggen har utan att nämna det grekiska ordet oftast refererat till begreppet Naturen.

"Dissociationen", tendensen att avsiktligt hålla relaterade fakta åtskilda för att presentera desinformation eller den oavsiktliga dissociation där saker och ting glider omkring i människans sinne och leder till "informationsförluster", är nu inte enbart en negativ astrologisk beteckning. Jag har flera gånger sökt framhålla hur skådespelaryrket perfekt illustrerar individer som har som uppgift att leva i båda världarna samtidigt eller snarare rapidsnabbt oscillera mellan det affektiva och det rationella tillståndet. Manus med rollen och dess repliker ligger i Luft-elementet, i den Rationella Själen, men det är via den lägre naturen som många flyktiga känslonyanser adderas för att levandegöra figuren. 

Några gånger har jag antytt att förödande klarsyn (klärvoajans) kan resultera ur den här normalt "dissociativa" kombinationen av element, OM det är en individ med stor inre ro, befriad från fruktan (särskilt för döden). Herueka-upplevelsen, kan vara en följd av dessa stunder när "stilla vatten går på djupet" och den Rationella Själen kan närma sig den levande människan med rena UPPENBARELSER. Vetenskapshistorien är full av anekdoter av hur uppfinningar presenterat sig för forskarna "färdigtänkta" och helt perfekta. Einstein hade ingen sådan epifani, utan slet sin en hund med sin relativitet, i tolv-tretton år om jag minns rätt.

Hursomhelst är Einsteins sammantvingade Luft och Vatten högintressant eftersom planeterna tolererar varandra: expansionens Jupiter och kontraktionens Saturnus "vet" båda att tar man bort den ena, går det inte att förstå den andra. Jupiter är utmärkt placerad i Vattumannen som symboliserar summan av allt tänkande som möjligt är. Vattumannen är, menar den här bloggen, identisk med hinduismens Gud-i-världen eller den kosmiska Purusha. Detta skulle innebära att den också är nyplatonismens Nous, som sedan kristendomen "lånade" och betitlade "Guds intellekt".

Vattumannen är också den kosmiska eller universella människan, blåritningen bakom mänskligheten. I denna mening är homo sapiens Gud i förklädnad! Mänskligheten är något större än de sataniska räknenissar inom högern som söker reducera denna rent gudomliga "kollektivvarelse" till små isolerade och manipulerbara instanser. Detta är bara möjligt om man ensidigt predikar materialismen som inte känns vid någon osynlig andemänniska, och allra minst någon kosmisk sådan!

Någon kanske redan har greppat att Einsteins "kosmiska religiositet" var riktad mot just denna insikt. Svenska Humanister (ateister) som tydligen slutat föra väsen i DN, hade aldrig tillräckliga insikter i Einsteins storhet för att först vad han talade om, men tack vare hans horoskop ser vi att han var en av de seende.

Och det är alltså den utmärkta Jupiter i Vattumannen i horoskopets "bästa hus" som därtill välsignas av kungamakaren Regulus i det tredje huset för intellekt. Omvänt strålar Jupiter sin lycka och sitt expansiva "gudomliga intellekt" mot det tredje huset för den fysiska kroppens logiska eller mer rudimentära intellekt. Intelligens framgår också (och primärt säger en del) av det femte huset, tvåa i gynnsamhet bara efter Guds tempel (hus 9). Det femte huset är Solens naturliga hem och indikerar ren och skär kognitiv urkraft. Det går att se och förstå även utan att intellektet är särskilt slipat - jag bor nära ett hem med förståndshandikappade och sedan jag vande mig vid detta har jag "blandat" min ande med en eller annan och känt deras obegränsade inre själ bortom de begripligen väldigt enkla orden.

Einsteins femte hus har Venus som tillfällig ägare och bättre kan det knappast bli eftersom detta är Tvillingascendentens enda verkliga planetära vän! Det här blir begripligare i indisk astrologi där Tvillingarna inte alls leder tankar till syskon utan till det gudomliga paret, Mithuna, en älskande man och kvinna. Tecknet indikerar hur mänskligheten i stort - undantaget homosexuella - faktiskt är nyfikna på att förstå "den andre". 

(Det var därför granskningen av 69 SD-politiker var rätt talande med ett underskott av Tvillingarna vilket perfekt indikerar hur ointresserade Sverigedemokraterna är av att vidga sina vyer. De representerar i sanning "dumsvensken", obildad och inte ens i stånd att uppbåda någon nyfiken på insidan.)

Varför Einsteins slet så länge med relativitetsteorin tror jag ändå beror på att Luft och Vatten indikerar en kognitiv barriär. Femte huset i Vågen leder till en tredje (fast inte färgkodad i kartan) "dissociation" eftersom Venus befinner sig i Vattentecknet Fiskarna. Men vilken fantastisk placering det är! Solen i samma tecken som Venus indikerar en intelligens som förmår anpassa sig eller associera till i princip varenda möjlig position/perspektiv - i synnerhet i Fiskarna.

I tionde huset topprankas dessa planeter och blir ytterst viktiga, inte bara som tecken på att vi här har en människa som blir känd för offentligheten utan också dominanta i förståelsen av Einstein. Eftersom också Saturnus befinner sig här och är ömsesidig fiende med Solen - uppstår ännu en förklaring till att det tog så lång tid att fullborda teorin. Saturnus är långsam men metodisk, särskilt i tät konjunktion med intellektets Merkurius får man bilden av en idiot savant, vilket naturligtvis inte stämmer i Einsteins fall. Han var knappast så instängd i bara matematiken att han var ofärdig i allt annat. 

Men rigida Saturnus i rörliga Fiskarna i ömsesidig reception med rörliga Saturnus i rigida Vattumannen ser ut som i bästa fall ett perfekt äktenskap mellan den gudomliga, rationella övre världen och den lägre phusis, Naturen. Fysikern Einstein placerade vår värld lite tydligare i verklighetens totala skeende. Faktum är att Einsteins himmel uppe vid det viktigaste hörnhuset och det viktigaste triangulära dharma-huset är så komplex att jag bara spiller ord och läsarens tid. Jag har inte i förväg analyserat det, och går in i väggen här. Kartan är hyperkomplex och blir inte mindre så av att Jupiter anses vara en verksam illgörare för Tvillingascendenten medan ascendenthärskaren Merkurius anses "fallen" i Fiskarna!

Kanske kan man ändå ana något av desperation i Einsteins ord om den nya kvantfysiken som så snabbt gjorde hans insikter till gårdagens nyheter. "Gud spelar väl ändå inte tärning" var halvt ett påstående (gudsaffirmerande) och dels en förskräckt tanke att Gud har ett ansikte som vi kallar Kaos. Men det är exakt detta som Einsteins horoskop bekräftar: den ömsesidiga receptionen knyter samman den Perfekta Logiskens Vattuman med den fullständiga Oordningens Fiskarna! Här är en Gud som både skapar briljanta strukturer för att (på ett lägre verklighetsplan) bete sig som en fullständig vettvilling.

Inga kommentarer: