Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 31 december 2014

DN säger "migranter"...



En övergiven båt tuffade mot Italien på autopilot, inte med flyktingar utan med vad borgartidningen DN kallar "migranter". Ingenstans såg jag någon uppgift om vad dessa "migranter" var för några, men i sanningens namn följde jag inte det dagslånga dramat i medierna - jag är inte torsk på oavbrutna nyhetssilar som Gunilla Herrlitz & kompani skulle vilja. 

Även ett sanslöst missbruk av nyheter tillhör den antikens Vegetativa Själ, till vilken bloggen spårat så mycket av västerlandets dekadens. Man kan missbruka öron och ögon och dumkonsumera nyhetsstoff precis som charterresor till Thailand, sumptuösa måltider på restaurang eller innehållslöst hängande i HBO-seriernas intrikata värld av kulisser.

Med sin årslön på 19 miljoner och direktörskap över de värsta svenska propaganda- och dyngspridarna (i fallande ordning av makt: DI, DN, Expressen) är Gunilla Herrlitz är ett betydligt större huvud på Hydran än lillplutten Wolodarski. Hon kommer naturligtvis att halshuggas så småningom, hon med. Vår hjälte Herakles har bara inte återvänt till den historiska arenan ännu.

Nå, det man inte får lära sig i undermålig svensk press kan man alltid googla. Brittiska The Telegraph berättade t.ex. undergårdagen att fraktfartyget var Moldavien-flaggat, och därmed kan vi vara 99,9% säkra på att båten innehöll ännu ett lass rumänska tiggare på väg mot förhyrda sittplatser runt matvarubutikerna på Europas alla gator och torg.

Är man det minsta konspiratoriskt lagd är bland det första man inser om projektet EU och dess andra andning är att utvidgningen av Europa med en bunt nya medlemsstater - de luspanka fattighjon som nu väller in över Europa - var ett medvetet beslut av den Stormrika Överheten. 

De visste mycket väl att deras egna - de riktigt rika och skyddade kretsarna - inte berörs av Europas regisserade folkomflyttningar, men de visste att alla andra klasser, från den välbeställda borgerligheten och ner till lottlös arbetslös ungdom i Europa måste mixas samman med armodets skräckexempel från Östeuropa. 

Bara så skulle Rovkapitalismen kunna framskapa en GENERELL LÖNESÄNKNING I HELA VÄSTVÄRLDEN för att de Stormrika inte skulle tappa nivå relativt andra världsdelars Överherrar under uppsegling. Regeringen Reinfeldt använde samma metod för att skrämma borgerligheten till oavlönad övertid och soptippen "Fas 3" om de visade tecken på att tillhöra de "odugliga". 

Nu presenterar Rovkapitalismen samma modell i en ännu grymmare version avsedd att skrämma människor att tänka inom vissa ramar enbart (generös/snål) och det via EU:s långsiktiga sätt att själviskt stänga en ny post-kapitalistisk civilisation ute så länge det möjligt är. Hela diskussionen för/mot invandring är en rökridå som skymmer den verkliga problematiken, den om vem som Äger!

Vad svenska folket (och bloggaren) med rätta invänder sig mot - vare sig de har förstått vad som egentligen pågår eller inte - är en upprepning av det Babyloniska rikets framtvingade folkomflyttningar - judarnas exil. Den onda övermakten söndrar även mycket stora kontingenter för att själva kunna fortsätta härska. Bonniers är vampyren som skor sig på de ekonomiska processer som bl.a. driver på dessa flyktingars rörelser men de försöker ligga lågt genom att inte förklara sammanhangen för den lättduperade borgerliga stockholmsläsaren.

Sista dagen 2014: typisk rökridå i DN som
blockerar läsaren från att tänka stort och riktigt

Var och en som hyllar EU-projektet och inte förstår dessa sataniska processer långt bortom det som skrivs i Herrlitz tre tidningar, är inte värd livet. Invandrarhat däremot är berättigat eftersom det åtminstone är en maggropsreaktion att något är fel i landet. Tyvärr faller reaktionen kort och träffar fel personer. Svensken kan inte längre se mönster, så dum har han blivit på den korta tid som förflutit sedan regeringen Carl Bildt införde "fria" skolval. Frihet att sänkas ner till en förståelsenivå som inte ens är medelmåttig.

Men de som förtiger sanningen kommer som sagt att se sina huvuden rullen när vår Hjälte återvänder till världen. Ingen vet ännu om han kommer som individ, som kollektiv, som en av de etniskt "våra" eller som en ren utomjording. Men gissa om Rovkapitalisterna skapat ett problem som aldrig kommer att kunna lösas under deras system. Babylon måste falla. Ännu en gång.


CHANT DOWN BABYLON KINGDOM, ett jamaicanskt LP-album
från 1976. Den brittiska utgåvan från 1977 (bilden) har grovt
missuppfattat artistnamnet. Vivian Jackson kallade sig
YABBY YOU, vilket uttytt betyder ungefär "Jah Be You" eller
"Du må agera i Guds ställe". Den halvt illiterata tecknaren
tycks ha uppfattat detta genom att rita en svart Simson, en
man som förleddes men som återkallade Guds ande inom sig.

*****

Eftersom Bonniersfärens nya diktator Gunilla Herrlitz under hösten 2014 svällde upp till ett enormt demokratiproblem i och med sin tredje samtidiga - och mest agendasättande - position som vd för Dagens Industri (samma Storkapitalister som Stefan Löfven i hemlighet reservationslöst betjänar) kan en förnyad blick på horoskopet vara intressant.


I korthet ser man ur psykets makt- och äganderättsliga orientering i Oxen att Satans axel aktiveras, vilken den romaren skalden Manilius kallade monstret Pytons sfär. Detta är en helt negativ axel som enbart ägnar sig åt konsumtion och exkrementering, vi kan kalla den mörka zonen för "de tärande". 

Paradoxalt nog visar sig alltså högern, som brukar anklaga statligt ägd verksamhet, inte minst det sociala skyddsnätet, för att vara "tärande" och "olönsam", ha höjdare som själva enligt det klassiska och korrekta tänkandet är de verkliga mörkermännen, de verkliga parasiterna. Herrlitz: årslön 19 miljoner. "Fallskärm" Falkengren: 29 miljoner. Och så vidare.

Bloggaren häpnade över att hitta vad han trodde var en egen insikt om en "satanisk axel" redan i en obskyr facktext från den antika litteraturen ("Astronomica" från 1a århundradet och översatt till engelska först 1977). Möjligen kan man göra en liten distinktion, och jag antydde vari skillnaden låg i inlägget om (medie-) drevets psykologi.

Pyton är Gaias son och enligt Manilius bunden under vulkanen Etna på Sicilien. Illaluktande svavelångor är hans andedräkt och denna drake till monster spyr ut eld. Visserligen kan man dra tydliga paralleller till astrologins "sataniska axel" som inte minst termineras av två gap eller hål på endera sidan. På Oxens sida har vi munnen och på andra sidan Skorpionens anus varur dödliga svavelpruttar kommer! 

Så långt snarare befästs bloggarens återupptäckt av en bortglömd liten tankecykel om den negativa tärande delen av kosmos. Distinktionen man möjligen kan göra rör elementen. Vulkanen eller monstret Pyton inbegriper uppenbarligen Eld-elementet. Bunden i underjordiska versioner av Jord-elementet lever Pyton rullan som själva Fan. Ja, Ormen kanske är en sinnebild för Djävulen! Den sataniska axeln löper istället mellan Jord och Vatten. 

Men så fort man påminner sig att Skorpionens härskare är den mörka eldens Mars (Mars tillhör den mörka kvaliteten Tamas guna) ser man hur exakt parallellen är. Och mittemot Mars har vi ju faktiskt Pytons mor, Gaia, Månen anses upphöjd i Oxens tecken, vars härskare Venus i sin negativa polaritet och bundenhet till Jord-elementet perfekt illustrerar den fallna själ som blev Gaia, alla horors moder. 

Alla med en knivsudd bildning kan här uppleva hur en patriarkal maktordning smugit sig in t.o.m. i astrologins abstrahering om re-kodifiering av antika myter. Vad krigiska feminister (se "drevets psykologi" ovan) kanske missar, är hur de själva i tanke och gärning bekräftar den Eviga Ordningen. Världen är kanske inte värd att rädda, likt en museipjäs. Den är kanske bara en kokong som gjort sitt när fjärilen är redo att flyga. Men tills dess har den sin avgjorda nytta - var annars ifrån skulle vi kunna hämta liknelser för att beskriva den egentliga verkligheten och vad spelet handlar om? Ett spel som inte har det minsta att göra med DI:s, DN:s och Expressens kroniska diarré om tillväxt och lönsamhet. Allt detta är bara De Tärandes tvärtomspråk.
 
Med mytologiska motiv kan man inte förvänta sig en exakt en-till-en-korrespondens eller dataprogrammerarens exakta logik, men motivet "Pyton" är så tajt konstruerat att bloggaren ännu efter 2.000 år fick syn på det bakom dess astrologiska förklädnad och gav det en lämplig monstruös beteckning: "Satans axel". Denna axel var aktiv då Gunilla Herrlitz föddes och något för henne att förhålla sig till. Man kan inte säga att hon lyckats förstå vad Livet söker säga envar.


Septemberkommentaren till Herrlitz horoskop här



Tilllägg 2 jan:

DN verkar nu ha bestämt sig att det första spökskeppet innehöll flyktingar från, förmodligen, Syrien.

Inga kommentarer: