Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 24 december 2014

Djävulens stjärna Algol och USA:s första president

Sociopatisk mördartyp:
Väduren som persona, men driven
av Skorpion-Mars i 8e dödshuset
Upptäckten i slutet av föregående inlägg att USA 2014 firade "presidentens dag" den 17 februari, ledde till en annan: obegripligt nog har jag aldrig slagit upp George Washingtons födelsedag och gjort hans horoskop! Fantastiskt att AstroDatabank har en AA-rankad (dokumenterad) födelsetid på det här mördarlandets anfader. 

Efter snart sex års föredragningar av ett fåtal astrologiska teman med otaliga enskilda horoskop, behöver knappast den här kartan kommenteras. Här är ju urtypen för den hatiska mördare som började med att nästan utrota Amerikas ursprungsbefolkning och sedan gav sig ut i världen på mördarstråk - "för att värna demokratin"...


President Washington: en mycket märklig syn på
utlandet (9e huset) som fienden (9e hushärskaren i
6e fiende- och olyckshuset). Det unga USA:s inbördeskrig
matchar väl konfigurationen, men här kan också anas
kognitiva blockeringar som gör slakt på USA:s
urbefolkning möjlig. Hustemana expansion
(9e) och fiendskap (6e) är som skapta för varandra.

Av betydelse för diskussionen om misantroper i föregående inlägg är George Washingtons sura Skorpion i åttonde huset för död och svartsyn. Den angriper paradoxalt nog hans 11e idealhus som tecknar en enad mänsklig essens (Solen = väsenskärnan).

Betraktar man Mars som något väsenskilt från presidenten men likafullt inbäddat som gammal dålig karma från den historia presidentens själ genomlevt fram till den här födelsen, förstår man perfekt hur en människa i "frösättningsstadiet" kan sätta sin prägel på en hel grupp människor för lång tid framöver, ja prägla ett helt lands inriktning! För vad är det vi ser här om inte samma paranoia som USA idag uppvisar i förhållande till alla andra världens länder. 

Kort sagt, USA:s föreställning om vad Vattumannen är, är något så in i h-e skev och förgiftad av en låg mentalitet, av Skorpionens hatiska vägran att ingå i några mänskliga sammanhang. USA vill stå utanför mänskligheten och köra "sitt race"! Instinktivt "värnar" den sitt, natt och dag.

Mars i Skorpionen tecknar den Vegetativa Själens blinda drift att bara fortplanta "sitt eget slag", och genom landets första president förstår vi nu bättre än någonsin varför USA så småningom blev en t.o.m. mer fanatisk rasist än det rasbiologins Sverige eller Nazityskland (vars dubiösa forskare USA öppnade sina armar för efter Andra världskrigets slut).

Mest pikant är kanske att USA:s förste president har samma skeva föreställningar om vilka som ingår i "folket" (Vattumannen) som den framtida dödsfienden Osama bin Ladin! 
Se: Astrologisk übermobbare (sep 2009)
Hos bin Ladin var det istället Vattumannens härskare Saturnus som ställt sig i Skorpionen och så att säga underminerade hela tanken om en enad mänsklighet. Istället uppstod en "dissociation" och ett åtföljande villkorande av vad som var en duglig civilisation (Vatten och Luft är skilda världar).

Astrologin avslöjar svindlande sammanhang som borgerlighetens medier söker mörka för att inte förstöra Storfinansens försök att göra Europa till en lydstat under USA:s rika familjer. Sverige bör lämna EU nu, tagga ner, och börja bygga ett nytt äkta Vattuman-samhälle som återigen blir en inspirationskälla för världen istället för den skit Borg och Reinfeldt drog ner oss i. 

Vägen till paradigmskiftet går dock genom utbildning och inte stannar vid att mata ut yrkesinriktade arbetshjon till produktionen (vilket den djävulske Jan Björklund FP ständigt tjatade om). Utbildningen måste djupna till bildning, något som av tradition varit förbehållen det härskande tunna överskiktet. "Publishern" Jan Helin på Aftonbladet har i många år nu varit överhetens lakej och sökt isolera den lägre medelklassen och arbetarklassen i det räcka av pengar, sex och ännu mer prat om pengar som så effektivt vanställer enkelt folk och får dem att fnysa åt kultur och bildning. Billigt krimskrams håller generation efter generation av folket "sovande" och okunnigt.

Den annalkande "Vattumannens tidsålder" kan förvisso tolkas som "kunskapssamhället" eftersom det i symbolikens innersta väsen finns en idé om "alla idéer i organiserad form" (dvs. alla tänkande människor tillsammans bildar ett rikt och mänskligt samhälle). Men den tolkningen utgår från IT-fascisterna som just nu tagit kontroll över mänskligheten via smartphones och datorer för att valla in dem i Rovkapitalismens hjärndöda ekvation för "ekonomisk tillväxt": rationaliseringar och kapade kostnader på företagsnivå för att tillgodose toppdjävulens allt hungrigare vrål efter MERA, medan alla våningar därunder drabbas av mer jobb för mindre pengar. Ja, konsumera kan de fortfarande göra, och mer än någonsin. Men de dumma öken ser ju inte att det är rent skräp som tillverkas nu genom dessa oändligt kapade kostnader. Vi har ett helt västerland som producerar skit och sedan konsumerar den.

Något av detta kan man också se i president Washingtons fula attack från förgiftningens och korruptionens (sönderfallets) Skorpion mot den perfekta Idén (Vattumannen). Det var samma symbolik som fick Osama bin Ladin att peka ut USA som "den store Satan", en som korrumperar hela världen med smörja som går sönder så snabbt att man måste köpa nytt hela tiden (och bidra till "den ekonomiska tillväxten"). Alla vet att det går att tillverka saker som är hållbara och står emot korruptionen väl. Tänk om NASA skickade upp människor i rymdraketer byggda efter den slit-och-släng-metodik som MARKNADEN lurar på allmänheten!

Således: Sverige lämnar EU likt en gång Kuba motsatte sig det onda, monetära kitt som förbinder världens länder och utvecklar en genuin egenart, ett klokt och inte sovande folk som med tiden kommer att påverka världsopinionen. Istället för att som Storfinansen vill, förvandla Sverige till ett låglöneland med inflyttad arbetskraft, borde Sverige av självbevarelsedrift se över sin invandringspolitik och satsa på ett rejält kunskapslyft långt bortom de patetiska ambitioner varje socialdemokratisk regering haft som använt det ordet.

En utopi? Jag vistas i tanken hellre med idealbilden av en sådan här historisk förnyelseprocess, än tänker på den verkliga kollaps västerlandets naiva borgare står inför. Ingen realist kan längre betvivla - med de skämt till politiker vi haft ett årtionde - att skutan Sverige driver vind för våg utan några verkliga kaptensämnen kvar.

Missa inte Andreas Cervenkas hotfulla rapport om världens öde i SvD och hur allt mer inarbetade pengar går rakt i de kapitalstarkas fickor och allt mindre går tillbaka till dem som gör det verkliga jobbet...

Inga kommentarer: