Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 14 december 2014

Den svenska invandrarhatarens profil (69 SD-politiker)



Utan några extra efterforskningar har nyhetsrubrikerna de senaste åren presenterat bloggaren med, till dags dato, 69 SD-politiker. Deras födelsedatum ger en preliminär antydan om vilken profil den svenska invandrarhataren har. 
(Lustigt hur slumpen ville ha det, att antalet visade sig vara detsamma som symbolen för den Vegetativa Själens primära tecken Kräftan. Som kommer att framgå nedan är det nu inte Vatten som utmärker en Sverigedemokrat, hjärtat är istället knådat av lera, han/hon är en av Tolkiens orcher.)
Jag har inte tillgång till någon formel för att beräkna vad som en signifikant över- eller underrepresentation med så här små och instabila underlag och det generöst tilltagna fönstret för "bara slumpvariation" på ±70% är bara tillhöftat. (I några olika grupper med 300 godtyckligt genererade födelsedatum. I ingen av de tre försöksgrupperna överträddes värdet ±50%.)

Som allt med så här små grupper varierar det vilt mellan zodiaktecknen men det är ändå intressant vilka som redan i första pilotstudiet börjar sagga efter, som om dessa zodiakala principer höll sig för goda för att acceptera ett parti med nazistiska rötter. Andra tecken, som direkt tar tydlig ledning, är de som intresserar oss för profilens skull. Till sist kan man också fundera över om SD-förkastarna och de SD-positiva zodiaktecknen har som sådana har något ogjort med varandra.

En SD-anhängare skulle naturligtvis fråga varför jag färgar signifikant överrepresentation med varningsfärgen röd och underrepresentation med den gröna "du är okej"-färgen. De kan fråga sig tills de dör varför de protesterar så vilt. Svaret finns faktiskt i den här tabellen!

Jag har inkluderat planeten Mars här eftersom främlingshat så uppenbart har att göra med planeten som likt svärdet klyver allt i två delar, spetsar till situationen, står ostadigt och utlöser krig. Mars är hatet i kontrast till kärlekens Venus. Bland räknesätten är Mars divisionen medan Venus adderar. Mars är, enligt vissa, att koppla till galenskap, medan Venus läker alla sår. 

Den romerske filosofen Plotinus (3e århundradet) valde till och med ut Venus (under hennes grekiska namn Afrodite) som sinnebild för Själen - den ursprungliga rena som bara förvandlas till en hora (Plotinus ord) i den mån hon börjar stirra ner i mörkret, mot denna värld där vi, själar med litet s, redan i vår pseudoexistens bevisar att vi alla är horor. 

Varför inte Venus granskas i listan beror på att den är osjälvständig, både metafysiskt och i astronomiska termer. Själen är, om man så vill, inget annat än det gudomliga intellektet Nous eget utsända logos, en emanation som flutit ur den högsta princip människan kan tala om. Både Världssjälen och de enskilda människornas själar är i den meningen logoi "ord" på väg, eller "förnuftsprinciper" med autonomi. Fadern (Nous) låter själarna färdas fritt eftersom alla deras resor ändå aldrig lämnar Fadern - det gudomliga Intellektet. Våra irrfärder genom evigheten är således på sätt och vis Faderns egen gränslösa tankekapacitet.

Astronomiskt har Venus en omloppsbana mellan solen och Jorden som binder den i positioner i närheten av soltecknet. En Venus, som den förlikningens princip den är, kan därför aldrig OPPONERA sig mot Solen, själens identitet. Det ligger många insikter inbäddade i de antika astrologiska schemata!



Sol, Måne & Mars hos
69 SD-politiker
6 8 7
10 5 8
3 3 5
6 2 8
8 4 5
10 7 7
3 6 11
5 4 5
3 6 1
7 9 4
4 9 5
4 6 3
Snitt:
5,75
Sign.
rel. snitt
(±70%):
<=1,7 e.
>=9,8


Ska vi klara av det näst mest uppenbara först, de fyra elementen uppfattade som ett fyravåningshus och en beskrivning av hur långt själens syndafall sträcker sig.

Själar går in i fenomenvärlden, representerad av synens eller mer grundläggande, kognitionens organ Solen. Detta motsvarar Eld-elementet. Elden motsvarar den Gud som befinner sig t.o.m. bortom Fadern (Nous) och om vilket ingenting kan sägas.

Luft-elementet är då den fördolde Fadern, perfekt illustrerad av tamasisk eller mörk Luft i Saturnus, den sjunde himmelen. Detta är den inomvärldsliga sinnebilden för det Nous - det ofattbara Intellekt inom vilket världen finns till och har sin gång. Eld och Luft har en kuriös samexistens, de är två sidor av samma Gud, eller urgrund till det materiella universum som sedan blir till via det skapande ordet (det logos eller den Själ som blir Världssjälen, och sedan fylls med enskilda själar som i evigheten befinner sig i Nous som rena medvetna andegnistor, fast medvetna på ett oändligt högre plan än den svaga människohjärnan medger).

Vid de övre vattnen inträder så syndafallet. Plotinus liknelse är att Vattnet är vaxet som värms av Elden och mjuknar så att det kan motta en Form (astrologins Saturnus) som motsvarar den distinkta andesjälen. Eld/Luft hänger samman i det metafysiska så att det alltid lönar sig astrologiskt att studera den levande identitetens Sol tillsammans med samma varelse ur det formala Saturnus-perspektivet, Själens Form.

Jordeliv där t.ex. Sol och Saturnus opponerar sig mot varandra var ödesbestämda att bli slitsamma liv, själen söker här i sin verksamhet gå bortom sin egen själsligt bestämda form. Eftersom Saturnus är själens bagage eller karma, hämmas den, men är Solen den starkare faktorn i horoskopet ser det ut som om själen var ödesbestämd att växa i detta liv. Tar Saturnus kontroll över Solen är det skuggor från själens förflutna som dominerar och det här jordelivet kan ha varit menat som en tid att betala tillbaka för gamla missgärningar...

Syndafallet fullbordas i Jordelementet, där "stoff" formas efter blåritningen i Saturnus och en motiverad Sol som bäddats in i Månens sublunära sfär eller i Vattenelementet. Detta är en generell modell och har inget att göra med enskilda horoskop. Alla på Jorden har sjunkit ner på detta sätt. De grekiska stoikerna framlade den här modellen och romaren Plotinus köpte den, förutom att stoikerna var rena materialister, som såg själen som bara fint stoff från Världssjälen. 

Plotinus noterade att själen var en fri entitet med ett ursprung bortom och föret denna värld, uppbyggd av element. Men kosmos i antik tanke var ändå en spegling av högre sanningar och därför kan man tala som bloggen gjort, om hyliker, materialister, när Jordelementet fullständigt dominerar ett horoskop, eller enkla naturalister där Vatten dominerar. De två i förening ger olika varianter på samma temata.

Supralunära varelser är extremister, de har så att säga aldrig riktigt gått ner i den fysiska verkligheten utan är "vildhjärnor", "frisjälar", "eldsjälar" eller vad man nu vill. De saknar ofta empati eftersom de inte bryr sig särskilt mycket ens när deras egna kroppar lider skada. De har inte fallit lika djupt i synd och identifierar sig inte med vare sig den nutritiva själen (Vatten) eller med kroppen som någon slags objektifierad staty av den inneboende själens flera väsensled.

Det är därför det är så parodiskt att läsa borgerliga högermytomanen Sanna Rayman beskriva nye skuggfinansministern Ulf Kristersson som en man med "mjuk profil". Tydligt driven via en Eld/Luft-axel är han så oempatisk någon kan bli!

En ganska lång utvikning, men den har bäring på tabellen här ovan. Adderar vi de tre mätstationerna Solen, Månen och Mars samlar de fyra våningarna följande mängd "energi":


ELD 48
LUFT 49
VATTEN 43
JORD 67


Det är uppenbart att främlingsfientliga SD-politiker i huvudsak är de själar som fallit djupas. De är simpla materialister och identifierar sig med sina objektiva förhållanden, dvs. sin miljö. Tydligast ser man detta i de två motiverande Solar som når överrepresentation. Oxen och Jungfrun representerar respektive äganderättsinstinkten och instinkten att vilja profitera på Jordens naturliga avkastning. 

Dessa är de själar som bojats långt ner i den mänskliga hierarkin de som dagligen med sina händer arbetar med materiella ting och därför är mindre tränade i att tänka abstrakt "i Luft" kring det de gör för att inte tala om varför de tänker som de gör. Det krävs en stor själ (mahatma) för att kunna stå utanför sina egna tankemönster och observera dem och väga dem mot de kosmiska vågskålarna.

Med Jord-elementet följer också den på många sätt beklämmande provinsialism man upplever hos människor som inte kan tänka bortom sin egen lokala miljö utan bygger resonemang på torftig realism, utan ens ett stänk av idealism eller funderingar över varför det ser ut som det gör. Dessa varelser ser med sina ögon och pratar med sina munnar och det är Jordelementets totala negativitet.

(Syndafallet "kortsluts" och kommer till ett stopp i Jordelementet, även om det finns helvetesvärldar - dess ligger dock inte under Jordelementets jurisdiktion utan troligen i föreställningens Vattenelement - det är själar som i sina högre förnuftsled VET att de felat som dömer sig själva till helvetet och den vistelsen utspelas helt och hållit som en fantasi som omslutet själen likt ett fostervatten. Att uppfatta "Underjorden" som en värld "under" den fysiska jorden är således en primitiv literalism. Sanningen är att vi har Underjorden här omkring oss just nu. SD-politiker i synnerhet, ÄR redan döda. Annars skulle de inte kunna tänka så här förmörkat.)

Solen och Månen i Tvillingarna når inte ända ner till underrepresentation men det är inte förvånande att se detta livligt intellektuella tecken representera exakt det som saknas i en rigid materialist som främlingshataren är. Själv född med Månen på ascendenten i Tvillingarna tvingades till många, många flyttningar under uppväxten pga. en instabil far (12e-hus Sol i Oxen och med samma rörliga Tvillingascendent). Det ledde till aktiveringen av BEHOVET att ständigt kommunicera med nya människor eftersom familjen så ofta fann sig inflyttad i ny stad. Tvillingarna, kommunikatören, saknas i hög grad bland dessa SD-politiker och bloggarens exempel förklarar varför. Rasister och främlingshatare är så attitydlåsta att de inte ens vill kommunicera med andra.

Detta avslöjas på ytterligare ett ställe i tabellen: Tvillingarnas förbindliga men ändå rätt ytliga kommunikation övergår i nästa Lufttecken, Vågen, till mer stabila allianser. Men här firar SD-politikerna stora triumfer i förmågan att hata där kärlek varit på sin plats: splitens och separationens Mars drar in olyckan i just det motiv som handlar om social kooperation. Givet vad tabellen redan avslöjat om en primitiv äganderättsinstinkt ("vårt land") är det rätt uppenbart att Mars i Vågen handlar om att rasisten hetsar upp sig och söker bekriga allianser på basis av just Jordelementets inskränkta verklighetsbild.

Bloggaren måste tyvärr medge att hans Mars i Vågen har den här svagheten. De många flyttningarna fram till 16-årsåldern berodde tydligen på att hans far inte kunna harmoniera alls med sina arbetsplatser och han valde som strategi att bryta upp och byta stad hellre än gå till botten med sina djupa personliga problem som hade med hans far och mor att göra. Släktförbannelser går i arv tills någon tar ansvar och bryter förbannelse, och bloggaren har helt enkelt tagit över ett antal indikationer som också tyder på en tendens att betrakta relationer (Vågen) som en olycka (Mars), alternativt smärtsamma bakslag i relationer.

Tvillingarna och Skytten bildar den mest öppna och utforskande och förändringsbenägna axel av dem alla och det är ingen slump att denna axel har rekordlåg energi hos en bunt inskränkta och materialistiska SD-politiker. Att just olyckans, hatets eller splitens Mars når statistisk underrepresentation visar här bara hur lite energi en SD-politiker lägger på att expandera sin horisont, Mars i de positiva tecknen ska kanske snarare läsas som "pionjärinstinkt", "driftighet" och viljan att bryta upp från gamla utlevade mönster. Sådan är inte främlingshataren, nej, han sitter fast i Jordelementet och upplever kriser i relationen till andra (Mars-Vågen) just eftersom en Sol i Jordelemenet ingenting nytt vill. 

Men skulle kunna ha trott att "Stridshingstens" rädsla för "visioner" bottnade i en Sol i Jord snarare än i den Sol-Kräfta han var född som. Men då detta är ett av få svenska politikerhoroskop med en känd födelsetid bekräftades den materialistiska Jord-bundenheten av Jungfrun stigande i öster och den bar dessutom på dessutom splitens Mars. Nu valde Stridshingsten inte utlänningar att diskriminera mot - det var omöjligt eftersom han hade afrikanska förfäder. Istället föll han ännu djupare och började diskriminera och utestänga de av sina egna landsmän som inte var lika lyckligt lottade och friska som honom själv. Här måste man ge SD rätt: dumsvenskarna hyllade i åtta år en sann landsförrädare som i den globala kapitalismens namn öppnade alla dörrar på vid gavel och helt sökte utplåna svenskheten (på gott och ont). 

De cirka åttio familjer i Djävulens innersta krets, de som kontrollerar hela världsekonomin, har sådana som Stridshingsten till lakejer. I vart land öppnas alla dörrar på vid gavel - via t.ex. EU-projektet - för att Rovdjurens Välde ska få total makt över världen. Vad bryr sig pengaströmmarna om länders lokala färger och kulturer? Här och enbart här har SD sett och fattat rätt. Stridshingsten och nu Annie Lööf och Jan Björklund är fruktansvärda människor och usla politiker för det val de gjort.

Tallens kolumn för psyket eller sinnelaget (Månen) innehåller en kuriositet. Bara Månen i Stenbocken samt Vattumannen är markant aktiv och här måste det rimligen vara den underliggande härskare till dem båda vi ser. Saturnus är som sagt Världssjälens (och den enskilda själens) Form. Saturnus i praktiska livet söker begränsa - invandringen till exempel. Notabel är det här inte någon garanterat korrekt gränsdragning utan Månens fantasier eller föreställningar om gränsdragning. Månen som den ansiktslösa folkmassans planet visar dock att SD representerar en allmänt hållen tanke om att nationen måste kämpa för att definiera sig själv och inte utplånas, Vattumannen tar den högre vägen och diskuterar kultur och Stenbocken är den vanliga materialisten som diskuterar "kostnaderna".

Så, ur tabellen kan vi fånga upp en svag "fantombild" som beskriver den främlingsfientliga SD-politikerns profil.

Han är en outvecklad, äganderättsfixerad människa i sin solära handlingsnatur - han jobbar aktivt för att driva sig själv eller hela befolkningen in i det falskaste av alla tankesätt: att vi är materiella varelser och att våra yttre kroppar har något med saken att göra. Han är en styggelse ur himmelens perspektiv i sin fallenhet och ynkliga förståelse av verkligheten. Givet en solär energi som arbetar för denna "massifiering" av livet råkar han ständigt i intellektuell obalans i sociala relationer eftersom han presenterar en så låg form av insikt i tingens natur. 

Skulle vår fantombild hålla streck man SD som bäst vinna 25% av svenskarna eftersom det finns fyra element och bara Jord-elementet har den här banala ytligheten. Även Vatten, elementet som ännu befinner sig på fall nedåt (syndafallet) har kvar en förställningsförmåga och kan fortfarande vrida sig om och hämta värme och insikt och empati från det gudomliga Eld-elementet. (Däremot kan Vattenvarelsen ha svårt att relatera till kyliga intellektuella resonemang, som dem på den här bloggen - vars författare skriver helt och hållet från Luft.)

Till sist visar fantombilden att SD-politikern saknar energi för de områden Skytten representerar. På det mest primitiva planet står Skytten för svenskarnas oansvariga kulturturism, detta ständiga jetflygande för att  grogga nere i Thailand och de andra orter man mutat in och har "svenskkolonier" vid. Men kommer man bort från den här av Jord-elementet befläckade Elden, så tecknar Mars-i-Skytten en pionjäranda på många höga och nobla nivåer. Ytterst sett är Mars pilspetsen som Bågspännaren riktar uppåt och ut i den outforskade världsrymden. 

Det sägs att antikens folk - medvetna om det eller inte - designade zodiaken så att Bågspännarens konstellation pekar rakt mot Vintergatans centrum! Hur kunde de veta detta som först 1900-talets avancerade astronomi lärt oss? En del anser att zodiaken är en gåva från en överlägsen intelligens. 

Inte konstigt att västerlänningen trampat ner den i dyn och reducerat den till urvattnade veckohoroskop i slaskpressen! Zodiaken avslöjar obönhörligt när enskilda själar - eller hela kulturer - tagit fel väg och själarna degraderat sig till materialistiska horor. Eftersom planeten Jorden håller "normaltillståndet" för att vara just Jord syns det inte på ytan vilka hororna är. Men måste följa dem i tanke, ord och gärning för att förstå dessa marknadskapitalismens arkitekter, dessa ondskans överstepräster och de talrika skaror som de nyrekryterar från.



Inlägget inspirerades av en artikel i ETC: Fyra nyanser av brunt och som synes fick vi åtminstone syn på två bruna nyanser här, Oxens och Jungfruns. Båda har varit i blåsväder så länge den här bloggen skrivit om xenofobi. Inkluderas den reaktiva Månen i Stenbocken har vi tre bruna nyanser, men då är det viktigt att minnas att det inom SD också tycks finnas gott om Vattuman-psyken, vilket fokuserar på folkets tankemässiga innehåll, snarare än invandrares fysionomisk-kroppsliga härkomst (Jord).



Tillägg. 

Jag missade det närapå distinkt låga antalet Kräft-psyken - en direkt kontrast till en höga förekomsten av Stenbocks-psyken. Denna brist på ett tecken som i andra undersökningar kopplats till snäva revir, kräver en kommentar som jag får återkomma till. 


Tillägg 2.

Det är en exceptionell koincidens att dagen efter inlägget upptäcka att Jan Guillou i AB också sagt att SD bäst bemöts med kvantifiering! Jag gjorde min lilla studie på söndagsmorgonen och publicerade det strax efter 10.21. Om det inte är fråga om simpel kausalitet, dvs Guillou smygläser denna ärelösa blogg och finner själva grundtanken god, så är det ren och skär jungiansk synkronictet då AB publicerar hans artikel samma dag (ingen klocktid):



4 kommentarer:

Havsörnen sa...

Bara ett tips inom parentes (bloggaren väljer såklart själv). Det skulle vara intressant att se en liknande studie på "SDs svans", d v s forskare och journalister som inte är knutna till SD, men som är invandringskritiska. Havsörnen tycker att nedanstående exempel från den invandringskritiska fållan är betydligt mer vässade än t ex den menlösa välling som SVTs Runda Bordet om rasism bjöd på i går kväll (är det bara jag som tycker att B Westerberg har landets mest demoniska blick?).

http://www.tino.us/2014/12/etc-och-mediavarlden-granskar-logner/

http://www.tino.us/2014/12/forskare-ger-mig-ratt-aven-den-har-gangen/

http://snaphanen.dk/

http://morklaggning.wordpress.com/2014/12/12/myter-om-samhorighet/

http://morklaggning.wordpress.com/2014/12/03/ett-besok-i-lognfabriken/

Till sist en mycket tidig klarsynthet längst vänsterifrån:

http://www.janmyrdalsallskapet.se/av-jan-myrdal/item/579-fortryck-och-mangkulturalism-eller-sondra-och-harska.html

Även om det skulle vara empirisk vetenskap som ligger till grund för det som presenteras ovan, så misstänker jag starkt att för att över huvud taget kunna ha denna inriktning borde man ha jord/vatten-dominerade kartor. Vad säger alltså HIMMELEN om dessa skribenter, oavsett om det är fakta de presenterar på jordisk nivå?

Den kurdiske nationalekonomen Sanandaji är t ex född den 17 maj, som Jimmie Åkesson och Norge. Etnologiprofessorn Arnstberg, 1943-09-24, har en massiv jord-vattendominans (där har du ett psyke i Kräftan). Jan Tullberg, docent i ekonomi är en annan röst i sammanhanget. Ska vi se här...1949-02-03. Sol/Merk./Venus i Stenbocken och Mars i Vattumannen, alla med disponenten Saturnus i Lejonet. Månen i Fiskarna med disponenten Jupiter i Skytten. OK, det var väl inte helt fel. Stellium i Jord, dock.

Ett undantag, som heller inte bloggen tagit upp, är Ian Wachtmeister som numera agerar rådgivare åt SD. Där hittar vi en Sol i Skytten och förmodligen en Måne i Vågen (i så fall under Saturnus strypgrepp). Visserligen Venus i Skorpionen, men den värms kanske upp av disponenten Mars i Lejonet? Är det solsystemets giganter som avgör saken? Saturnus i hackordningens Stenbocken och Jupiter 0,00 grader Jungfrun.

Seaward sa...

Din andra kommentar blockerades kanske av blogger för att den var en andra kommentar från samma ip-nummer på för kort tid. Felaktigt autoavvärjning inför en "terrorattack" i så fall (spam, upprepeade mejl). Men det var en så träffsäker röst du hittat att jag kopierar in det här:


"http://www.svd.se/opinion/vilka-moraliska-plikter-har-sverige_svd-4188103.svd

Ovan ett inlägg i debatten av Per Bauhn, professor i praktisk filosofi. Han har ju rätt, men inte skulle t ex Anders Lindberg någonsin kunna skriva så. Jag gissar på Jord-Vatten och hoppas på att få vatten på min kvarn... 1960-07-23. Jajamänsan. Sol och Måne i Kräftan och Mars konj. Algol. Som motvikt Jupiter och Saturnus i filosofiska Skytten. "

Kommentar: Ja, bara en sådan mening som "Den enskilda statens moraliska plikt att skydda sina egna medborgares rättigheter sätter till att börja med vissa legitima gränser för dess flyktingmottagande" pekar ju klockrent mot den naturliga (instinktiva) tendensen för naturens mjuka insida att dra sig inåt och bilda en hård yta som värn. Mer träffsäkert än en nymåne i Kräftan blir det inte !!!

Tyvärr kräver den studie du föreslår i första inlägget så mycket efterforskning för att ens nå en vettig grund att jag, äntligen tillbaka i arbete hela dagen, måste välja fritidsaktiviteter. Jag lägger gärna en t.o.m. två timmar på ett inlägg men där går gränsen.

Frågan i anslutning till exemplet Wachtmeister har jag inget svar på, annat än att du valde bort Solens disponent och funderade bara över en intensiv Skorpion-Venus som bas för Mån-Vågen. Men det är förstås den ynkliga Jupiter i negativa Jungfrun som inte alls förmår bära upp ett så maktigt och all-inkluderande tecken som Solen-i-Skytten (greven är dessutom mano-deprssessiv - typiskt för en överentusiastisk Eld-bubbla som spricker så att den ultranegativa Jupiter i Jungfrun istället kommer till uttryck. Men en Saturnus grepp om Månen/psyket ingår säkert i den totala problembilden.

Kanske måste man vara nöjd med ett det finns otaliga sätt att kombinera planeter och tecken för resultat som i slutändan låter sig grupperas i i några olika attityder till t.ex. frågan om "insida/utsida" på nationell nivå.

Anonym sa...

På det sätt SD ökat i opinionsmätningarna under 2015 börjar man undra ifall det är så att plötsligt besitter en ökande skara svenskar samma kvaliteer benämnda som negative, som vissa analyserade SD-politikers!?

Är lite skeptisk till hur SD-are ensidigt utvärderas. Du använder samma uttryck som politiskt korrekt media, att de är främlingsfientliga!

Men främlingsfientlighet kan även omtolkas t.ex som rädsla för förändringar, eller en vilja att värna om det man älskar, etc etc...

Seaward sa...

Hur många gånger har jag inte i inlägg poängterat och t.o.m. sökt urskulda SDs väljare just med diskussioner av Vattenelementet, Kräftan/Protektionismens princip, med mera.

Det går tyvärr inte längre att hoppa in i ett inlägg och tro att man har en bild av vad den här bloggen vill säga i en eller annan fråga. Här finns kanske 15-20.000 sidor som vuxit fram under sex år, så det blir oundvikligen så att allt inte sägs överallt, varje gång...