Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 11 december 2014

Den radikale Löfven





Kanske har Stefan Löfven och (s) insett att de blivit för profillösa där i mitten och att nyvalet han utlyste kan gå riktigt illa.

I granskningen nyligen av den konflikthämmade krigaren Mars i defensiva Kräftan, när den hade en nyckelroll som disponent över antingen Solen eller Månen, visade sig Löfven klockrent höra hemma i borgerligheten. Han satt med korrupta politiker på högerkanten eller f.d. sossar som löpt över till näringslivet för om inte äran så åtminstone den materiella härligheten.

I det inlägget redovisades inte om det var Sol eller Måne den fallna Mars förfogade över, överdrivet intresse detaljer kan ofta skymma förståelsen ("Penny wise and pound foolish").

Här kan dock noteras att Löfvens exakta parallell, en subjektivistisk Måne i Väduren baserad på lika subjektivistiska Mars-Kräftan, hittades i fyra av de elva kartorna, förutom Löfvens:


  • Fredrick Federley, marknadskramande Stureplanscenter
  • Maud Olofsson, obegriplig gammalcenter
  • Olof Ehrenkrona, moderat och troligen korrumperad Kreab/Georgien-kontakt (efter Carl Bildt)
  • Per Nuder, Mona Sahlins högersosse, älskade penningen mer än den sociala demokratin

Med den detaljen avklarad, tänkte jag om det äntligen skulle dyka upp några mer sunda vänsterideologer om man vände på frågan och istället sökte svenska politiker med en astrologiskt stark krigare. Motsvarande Mars "fall" i Kräftan har vi dess "upphöjelse" i härskartecknet Stenbocken.

En vild krigare i de livsfarliga gethornens tecken. Någon kanske minns att jag brottats med den här urgamla symboliken tidigare. Varför är Mars så bra eller "upphöjd" här? Är det för att den har större kraft att stånga till döds alla som utmanar den om kontrollen över världsberget? Eller anses den onda planeten upphöjd därför att Stenbockens härskare är en restriktiva men också civiliserande Saturnus? 

Saturnus är lagens exekutiva arm, den är repressiv mot dem som går bortom gränserna för samhällskontraktet vi alla föds till som människor. Sub-humana själar som Stridshingsten hatar naturligtvis hela tanken om ett fördrag mellan människor, gestaltat som ett samhälle som hjälper till och kompenserar de svaga och håller de överdrivet krigiska i schack.

Juryn är fortfarande ut i frågan, men ska man följa hinduisk astrologi som närapå tillmäter planetens disponent större betydelse än den uppenbara placeringen, tyder krigarens "upphöjelse" på att den på något sätt förädlas av att återhållsamhetens herre håller dess mörkare och illvilliga sidor i shack. Den upphöjda Mars dygd är mer av det negativa slaget, den starkes förmåga att INTE utdela första slaget. Se bara hur snabbt Löfven med en klen Mars körde sin nya regering i botten. 

Intressant är också "fäktscenen" mellan den djupt obehagliga Annie Lööf och Löfven i en tv-sänd intervju. Här kan man snarare se det som att Annie Lööf avslöjade hur svag Mars i Kräftan är - det var nämligen hon som attackerade och Löfven sökte bara freda sig efter att Olyckan Mars redan promenerat över studiogolvet för att göra sin omogna markering med en binge papper. 

Hur i hela världen kunde Annie Lööf ta sig hela vägen till en partiledarposition? Kvinnan saknar fullständigt omdöme! Men det räcker kanske att se på företrädaren Olofsson och Federley från gruppen härovan för att inse att Löfven befinner sig i ett sällskap där inte snillet lyser särskilt starkt.

Med detta sagt, över till den nya undersökningen. Mars upphöjd i Stenbocken och som tidigare antingen Solen i Väduren eller Månen i Väduren. Referensen är alltjämt Löfven så vi ignorerar Mars negativt polariserade tecken Skorpionen.

Av närmare 600 svenska politiker halverades nu antalet träffar och istället för 12 stycken med fallen Mars bara 5 stycken med en extra stark krigare.
  • Beatrice Ask;20.4.1956 (Sol-Vädur)
  • Lars Mattias Ottosson;18.6.1971 (Mån-Vädur)
  • Hans Linde;4.2.1979 (Mån-Vädur till sena eftermiddagen)
  • Markus Wiechel;15.4.1988 (Sol-Vädur)
  • Lisa Sergeeva;20.1.1994 (Mån-Vädur)
Jag tror faktiskt den moderata justitieminister Ask borde ha blivit en vänsterkvinna, men något har gått så fel i hennes personliga liv att hon inte kan närma sig sin egen tragedi och förstå på vilket lag alla människor av god vilja bör stötta.

Ottosson är (s)-märkt kommunalråd i Norrköping, noterad i samband med en "tio miljoners politisk pension". Här ska man dock notera att giriga Rahu ligger på rak linje med den hungrande Mån-Vädurens disponent Mars! 

Sedan följer Linde (v), som debatterade den förrädiske moderate försvarsministern Sten Tolgfors och sade det som inte fick sägas i svensk politik: Försvarsexportmyndigheten trampar rakt över etiska hänsyn i sin primära uppgift att dra in pengar på mördarvapen åt svenska staten.

Wiechel är (sd) och åtminstone då jag nedtecknade födelsedagen styrelsesuppleant i partiet och skyldig till förtal. En äkta rasist. Här finns faktiskt inget att anmärka på, Mars står fri från aspekter i Stenbocken. 

Den sista politikern, Sergeeva, tillhör också (v) och jag läste någon humanistisk och välmenande men inte särskilt djuplodande artikel av henne i någon tidning för en tid sedan.

I det här läget slår det mig att bristen på Vädurs-politiker med upphöjd Mars - ett drastiskt dropp till fem stycken - kanske är ännu mindre gynnsam än den "fallna" Mars i Kräftan eftersom Stenbocks-Mars faktiskt attackerar tecknet vars "fårahjord" den är satt att valla. Mars framåtriktade 90-gradersvinkel.

Indikerar detta i sig en skada som gör det svårare för individerna att nå celebritet eller ens en måttlig karriär som politiker i Sverige?

Som den tidigare (länkade) studien av Löfven berättade, var det ungefär dubbelt så många borgerliga politiker som vänsterditon i min samling. I den här gruppen är därför Linde och Sergeeva värd två högerpolitiker och det mörker av borgarmentalitet som Löfven vistades i inte längre gäller för den upphöjda Mars. Å andra sidan är det här resultatet rätt diffust i sig.

*****

Som ett stickprov tester jag min egen Mars i Vågen (krig för fred !!!) hos svenska politiker, och väljer återigen Löfvens Mån-Vädur som utgångspunkt. Således en Vädur, Sol eller Måne, där disponenten ligger i den sociala balansaktens tecken. Det blir åtta träffar:


  • Dick Floding;4.10.1944 (Måne), SD
  • Catharina Hagen;21.9.1948 (Måne), M
  • Cecilia Magnusson;6.1.1952 (Måne), M
  • Hans Gustaf Wessberg;26.4.1952 (Sol), M
  • Bo Krogvig;4.5.1952 (Sol), S
  • Ann Petersson;3.12.1957 (Måne), C
  • Hans Rothenberg;23.10.1961 (Måne), M
  • Michael Rosenberg;25.1.1969 (Måne), SD

Att kombinera Mars i Vågen med Väduren var verkligen ingen höjdare! Den enda på vänsterkanten här, Krogvik, är dessutom ännu en överlöpare och numera lobbyist.

Men att vi här hittar 100% egoistiska svin som alla valt högerperspektivet är begripligt. För Mars står inte direkt på hemmaplan i ett Venus-tecken, och eftersom Månen i Väduren utgår så starkt från sitt eget ego, är det inte underligt att Mars genom själva denna opposition degraderar människan till något lägre än den i och för sig sunda ego-instinkt som måste finnas i en människa. 

Exemplet visar på hur en opposition, fastän en "kreativ opposition" mellan Eld och Luft, driver fram en självisk tendens som hamnar på kant med omvärlden. Mars i Vågen måste rimligen betyda människor som har problem med sin sociala kompetens, vilket Floding illustrerar. Han var en av dem som röjdes som en anonym hatspridare på Avpixlat.

Hagen är en idiot från välbärgade stockholmskommunen Lidingö som föreslog "skattesänkningar för oss som redan är så rika att vi kan lägga undan och spara". Hör en IQ på en babians nivå och så den ofattbara egocentriciteten som inte hör hur illa det låter!

Magnusson var Göteborgsmoderaten som förslog ett förbud mot tiggeri. (Det är jag är helt för, om samhället först och främst angriper det uppkomna problemet där det hör hemma: det gissel EU-medlemskapet innebär för hela världen. Mänskligheten måste avveckla dessa ekonomiska knutpunkter och introducera något annat i deras ställe. En utopi, förstås.)

Wessberg var en moderat som anklagades för att ha känt till valfusk.

Petersson en centerpartist som stöttade den falska Annie Lööf innan högermedierna förde henne i lä.

Moderaten Rothenberg sitter i riksdagen, men jag minns inte varför jag noterade honom.

SD:aren Rosenberg ljög om ett förflutet som innefattade grov stöld.

2 kommentarer:

Susanne sa...

Jag noterar att Magnusson är född samma dag som S-märkta Eva Franchell. Hon är visserligen inte politiker, men har som bekant jobbat inom politiken.

Anonym sa...

Jag hoppas verkligen inte att alliansen och SD vinner valet i mars. Jag tänker inte rösta på S mer men V finns ju kvar... Jag hoppas på ett starkt vänsterblock, och också att Fi kommer in, men detta är tveksamt idag!

Fredrik Reinfeldt öppnade åter munnen ang flyktingarna, och med det så riskerar åter igen SD plocka väljare från M. Vi ska ju minnas valet nu i höstas där det noterades att M var det parti som hade förlora flest väljare som hade gått över till SD.
Personligen skiter jag i M men det oroväckande är att SD åter kan växa och bli större så fort Reinfeldt öppnar munnen. Här gjorde han helt klart en tabbe! Det är ju märkligt att gubben inte kan hålla tyst fast han har flytt fältet s a s.

Ju större SD blir ju mer minskar vänsterblockets chanser.

Ett andra orosmoment är alla fårskallar till väljare som kommer att lägga sina röster på kvinnorna i år, och då riskerar 2 inte alltför sunda kvinnor att gå framåt med sina partier: den inte alltför intelligenta Annie Lööf som bara vittrar efter att återigen få sola sig i glansen om alliansen vinner, och Kinberg-Batra som förmodligen kommer införa lantisskatt (undrar om den skatten även kommer att inkludera hennes lantis till make då?) om M mot all förmodan skulle gå framåt.