Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 27 december 2014

Den antidemokratiska överheten avlyser extravalet.

Jag var så fullt upptagen att skriva om Stenbockens kalla passion efter kontroll över Resurser att jag inte såg när nyheten om det avlysta extravalet dök upp.

Men så passande att jag - fast via slottsupphandlaren George Clooney - ändå var inne på exakt rätt spår. Horoskopet för presskonferensen där symptomatiskt inte V och SD ingår, avslöjar exakt vad det här beslutet handlar om.

De partier som uppenbart bara är bihang till Storfinansen mäklar fred eftersom Sverige i grunden skadas internationellt när REGERINGSDUGLIGHETEN LYSER MED SIN FRÅNVARO.

Se här hur infantilt fixerat vid regeringsduglighet horoskopet för det officiella avlysandet av nyvalet är:



Stridbara krigaren Mars "upphöjd" och med ovanligt hårt pannben i Stenbockens tecken - denna tjurskalle stiger i öster i just det tecken som tecknar realpolitik (praktiskt motiverade åtgärder snarare än idealistiskt grundade tankar och handlingar).

Som i alla horoskop under den här gångna kolsvarta perioden råder en ömsesidig reception mellan astrologins två ondaste planeter, Saturnus, världshärskaren Stenbockens signifikator, och Mars, den näriga sexualenergin som via Skorpionen tecknar en dödsskräck så enorm att den inte klarar sluta att knulla fram nya generationer av precis samma historia. Tillsammans bildar de här två såta herrarna den ondaste av alla världar, styrd enbar utifrån tankar om makt och kontroll över de materiella resurserna.

Naturligtvis skulle man kunna göra en åtskillnad på en överhet som sitter på den världsliga makten och de myriader levande varelser som, maktlösa, indoktrinerats av överheten att tänka sig bara denna värld och att sträva uppåt, exakt som det här lönlösa ekorrhjulet är tänkt. Tillväxtekonomin är Djävulen själv.




Fru Fortuna eller Månen är den som styr denna bedrövligt insiktslösa lägre värld där alla uppmanas att bygga sitt eget varumärke, "put one's best foot forward" och tävla i vad som nu är BÅDE den svekfulla socialdemokratins och högerns enda möjliga väg: "Var du lönsam, lille vän". 

Carl Bildt, Skorpionascendent, predikade den enda vägen som således är den mörke filosofen Herakleitos "vägen ned". Denna väg upphöjs till norm varje gång Satan vunnit ronden.

Och trots osäkerheten om hur nära man bör koppla Satan med Saturnus (orden har åtminstone ingen etymologisk släktskap), så är just Sveriges hattande i denna tid av politisk idioti ett uttryck för Satan, han som testar kvaliteten på själarna.

Inritad i tidigare kartor men utelämnad ur ovanstående, har vi ju faktiskt Satans huvud (stjärnan Algol) i början på Oxen och dess korrumperande inverkan på de maktfullkomligas planet Saturnus i början av Skorpionen.

Det därför, givet Saturnus och Mars ömsesidiga reception, helt klart att Satan bara driver med detta ömkliga land och dess ömkliga folk just nu. Gratulerar till den som bortom mediernas pseudorapportering själv förmår ens formulera en fri tanke om vad som håller på att hända med Sverige.

*****

Bland taggar (etiketter) som inte använts på länge hittar jag plötsligt "diktatorskomplexet". Jag hittade på termen för att beskriva kombinationen av egoprincipens Vädur och maktprincipens Stenbock i olika kombinationer, och här har vi den på ett nytt sätt: Stenbockens härskare Saturnus kastar en direkt aspekt mot Vädurens "naturliga zon", det första huset för egoutövande!

Begreppet "diktatorskomplex" passar dessutom ännu bättre för en karta där frihetens Sol-i-Skytten skickats i exil i 12e huset och är maktlös. Även om Solen stått bättre till befinner sig dess disponent Jupiter i Kräftan där den helt saknar Skyttens universalistiska tendens utan tvärtom tecknar "charity begins at home" - den egna säkerheten i första rummet. 

Men Jupiters funktion i horoskopet för presskonferensen är underordnad. Det är den makalösa och nästan sjukliga fixeringen vid makt och kontroll som drar all uppmärksamhet till sig. Jag bröt förra året med en mångårig bekant (en moderat) och trots julkort känns det inte aktuellt att dra igång samma visa igen. Han var född med just kontrollplaneten Saturnus med benhård aspekt mot förstahuset, nästan undantagslöst en varning för att Freuds överjag så kontrollerar självbilden att man helt reducerat sig till en nyttig idiot för de som skor sig på ens roll som den slav och underhuggare man blir i det kapitalistiska civilisationssystemet. 

Under denna signatur föds alltså borgare som inte har intelligens nog att förstå vilka trälar de är! Och så förstås mängder av arbetare som, därför att deras legender berättar det, identifierar sig med den slavande underklass som gärna skulle vilja dra en vinstlott på Idiotins snurrande hjul som vi just kopplad till de falska sanningarnas värld.

Inga kommentarer: